icon

Mám vysoký tlak. Aký pôrod ma čaká?

trinitka87
22. nov 2010

Zistili mi vysoky krvny tlak, / 160 / + beriem tabletky na znizenie

Aky porod mam ocakavat? normalny alebo cisarsky?
ako ste boli na to vy?

martinex
•
22. nov 2010

Ja som mala tiez vysoky tlak cele tehu a rodila som normalne-spontanne. Pokial nebudu nejake komplikacie s drobcom tak nevidim dovod na sekciu. 😉

xlucia
•
22. nov 2010

ocakavat mas normalny
budu ta monitorovat, merat castejsie tlak, mozno budes pred porodom preventivne aj hospitalizovana
ak by to neslo, stupal ti tlak, bude cisarak

sweetangel20
•
22. nov 2010

ja som mala v siedmom mesiaci ráno tlak 180/150, ale prešlo to, pár dní som bola na pozorovaní. a rodila som normálne

tea333
•
22. nov 2010

u mna bol vysoky tlak na konci tehu, mala som preeklampsiu, ale to je len dovod na skorsie vyvolanie, nie na cisarak..

latvia
•
22. nov 2010

160 nie je bohvie co, snad ti to tabletky upravia. porod bude zavisiet od viacerych veci - od toho ako sa budes otvarat, ake budu kontrakcie, ako to bude zvladat babatko, aky budes mat tlak a ako ti bude stupat pri postupujucom porode...ked ti bude stupat, nebudu riskovat eklampsiu a ukoncia to cisarskym. ak to budes zvladat tlakovo a babatko tiez, vsetko pojde pekne, tak mozes rodit spontanne. pripadne sa da este znizit tlak epiduralkou, to ale s tebou skonzultuje porodnik ak bude treba

michaela5
•
Odpoveď bola odstránená
•
littledevil
•
18. dec 2010

Ja som mala skoro celé tehu vysoký tlak. Posledné 3 týždne som užívala Dopegyt a rodila som normálne. 🙂

cicus13
•
18. dec 2010

Ja som mala posledný mesiac tlak stále 140/100 a doki sa mi stále vyhrážal, že si ma nechá v nemocnici, ale ja som ho stále ukecávala tak ma nechal doma, ale každú chvíľu mi robil všelijaké testy....
No a pôrod som mala mať spontánny aj tak začal, ale museli mi spraviť cisársky, lebo malému už nebolo v brušku ok. Akurát si daj pozor, aby Ti ( predpokladám, že užívaš Dopegyt ) nevysadili tie lieky skoro, lebo mne ho po pôrode vysadili a potom mi znova tlak vyletel a nechceli ma pustiť domov z nemocnice 😠 😠 a lieky som brala celé šestonedelie...

titkovamiriam
•
18. dec 2010

ja som mala vysoky vsetky tri vsetky som rodila normalne,posledný mi vyvolavali
milan tlak 220/180!!!nevedeli mi ho znižit ani magneziom do žíl ☹
michal 180/120
marek 160/100

prvé dva som bola 14 dni pred porodom v nemocke,pri tretom necakali rodila som na druhy den

bubinko83
•
9. okt 2012

Da sa urobit cisarsky v narkoze pri vyššom tlaku? Prvy som mala spinal ale už to nechcem. 😒

kejty95
•
11. okt 2012

ja som mala vysoky tlak tiez 145/100, som v 17 tt, beriem teraz dopegyt a tlak sa mi znizil na cca 125/85. Dufam, ze sa to bude udrziavat na aspon takej hodnote.

severankasr
•
11. okt 2012

ja som mala celkovu anestezu a akutny cisarsky rez po 13 hodinach kontrakcii, davali mi pod jazyk Dopegyt kazde dve hodiny, ale vobec nezaberal. tlak pri porode samotnom bol cely cas 160/115. o akutnej sekcii rozhodol az treti doktor v poradi, ktory bol pri mne, bola som prvorodicka a mala sa narodila v termine.

fazulka21
•
14. máj 2020

Ja som mala vysoký tlak a išla som cisárom. U mňa však nehral úlohu iba tlak. Veľa šťastia 🙂