icon

Migréna v tehotenstve

1mata
9. júl 2021

Zienky pomoc. Uz treti den mam migrenu. Mate nejake triky, ako sa jej zbavit bez liekov? Som 19tt a lieky jest nechcem, len uz to dnes akosi nedavam 🤯

luci_ba
9. júl 2021

@1mata ja som teda ešte takú poriadnu migrenu nemala, ale ak už si vyskúšala všetko (voda, ležanie..) mne občas pomôže pohar coly

lllenuli
9. júl 2021

Namočiť uterák do ľadovej vody a prikladať na boľavú stranu...pripadne osprchovať celu hlavu studenou vodou (len asi v nejakej inej polohe ako v predklone, takze trochu ťažšie, skôr ten uterák)....a skúsiť si takto s uterákom ľahnúť a vyspať sa, ak je možnosť

hailey1
9. júl 2021

@1mata odpoved je medovka. Zohnat cerstvu, plnu salku listov, zaliat a popijat. Jedine, co mi v tehotenstve pomohlo. A pomaha dodnes.

1mata
autor
9. júl 2021

@lllenuli celu noc som spala so studenou plienkou na cele. Potiera spanky alpo, zvysila davku magnezia. Nic.

1mata
autor
9. júl 2021

@hailey1 toto vuskusam. Svokra ma na zahradke medovku 👍

hailey1
9. júl 2021

@1mata medovka vo vseobecnosti posobi upokojujuco, urcite vyskusaj, neboj sa dat si jej riadne do salky, nijak babatku neskodi

cecilia29
9. júl 2021

Cola s vytlačeným aspoň 1 citrónom, tma, ticho, magnézium + taká mastička na spánky. Toto zabralo ak tak mne. Ale keď bolo zle zle tak som dala k tomu aj Paralen

luci_ba
9. júl 2021

@1mata ale ešte mi napadlo, ci to že trpís bolesťami uz tak dlho neskodi babatku viac ako jeden paralen? ... nie som lekár, len taka myšlienka

1mata
autor
9. júl 2021

@luci_ba ved to aj mna dnes napadlo. Ale mualim ze babatka sa to nejak nedotkne.
Naozaj sa chcem vyhnut paralenu.

1mata
autor
9. júl 2021

@cecilia29 dakujem za komentar. Colu ale neznasam, vsetky tieto sladke napoje fuj, fuj. Ja migrenou trpim uz asi 10 rokov. A vzdy ked zacne aura, dam liek a aj ked to nema 100%ucinnost, tak je to o poznanie lepsie, ale lieky nechcem.

veronice
9. júl 2021

No takto. Ja som tazky migrenik uz 20 rokov. Pocas prveho tehotenstva ma drzali migreny snad do piateho mesiaca. Ked som lezala v prvom trimestri v nemocke na rizikovom, chytil ma taky zachvat ze po par hodinach som s placom prosila o cokolvek co ma toho zbavi nakolko svoje triptany od neuro som nemohla. Nieco mi pichli do infuzky ale uz neviem co to bolo 🙈 doma potom uz len s paralenom a supla som rovno 2 naraz (tiez na radu dr.) . U mna to bez liekov proste nejde.... Hlavne pri tych silnych zachvatoch.
ALE pila som aj kavu, jednu-dve denne ked bolo treba. Aj lekarka v nemocke mi vravela ze ak mi ta kava pomoze na toto tak ju mam pit. Takze som kavickovala, samozrejme vela pit vodu, studene obklady, tma, spanok, klud a ak ti to nepomaha tak proste supni paralen. Nema zmysel trapit sa s migrenou ked ta to potom moze odstavit na peknych par dni a ten maly clovek v brusku bude tiez spokojnejsi ked bude maminka ok 👍

luci_ba
9. júl 2021

@1mata jasné chápem, nech ti to čím skor prejde 🤞

1mata
autor
9. júl 2021

@veronice dakujem za reakciu. Ak to neprejde do vecera, budem uvazovat aj nad paralenom, nech sa vyspim, lebo tato noc bola hroza. Ja uzivam tiez triptany za normalneho stavu, ale zvykla som si na panadol migrena a naozaj pomaha aj tento slabsi odvar liekov.a paralen klasika 500, alebo mozem aj ten panadol migrena- lebo ten viem ze urcite zaberie.

1mata
autor
9. júl 2021

@luci_ba dakujem 😊

simonkazga
9. júl 2021

Ziadny paralen ti pri naozajstnej migrene nepomoze. Po konzultacii s gynekologom a neurologom si pri migrene davam novalgin. Keby ta manzel odviezol na gynekologicku pohotovost, dostala by si to iste.

kacena4
9. júl 2021

myslim, ze liek babatku uskodi menej ako stres z migreny a bolesti ktore mas uz niekolko dni...

lusyc
9. júl 2021

Ked som bola hospitalizovana v 12.tt s hroziacim potratom, takú migrénu som z toho stresu chytila, ako už dávno nie. Lieky som odmietala, ale keď som uz dvakrát zvracala, dali mi 1000 mg paralenu v infuzii. Zabralo, aj ked som hlavu cítila ešte ďalšie dva dni.

1mata
autor
9. júl 2021

@simonkazga novalgin mi vobec nezabera. Ja som mala lieky od neurologa, ktore som tak casto jedla, ze uz to bolo naozaj dost. Kamaratka mi poradila panadol migrena a ked ai ho dam este pocas aury, tak bolest hlavy nepride, alebo len minimalna.

veronice
9. júl 2021

@1mata k tym dalsim liekom ti neporadim, mne aj gyn aj neuro povedali ze paralen a ak treba tak aj 2 naraz. Och, uplne ti rozumiem ako sa citis, nech to cim skor prejde 🙏🙏🙏

1mata
autor
9. júl 2021

@veronice akurat citam pribalovy letak. Tak panadol migrena sa nemoze v tehu.
Dakujem velmi pekne 🙂

veronice
9. júl 2021

@simonkazga na gyn oddeleni mi pri migrene pichli do infuzky cosi s nazvom na A. Uz si nepamatam. A na striedacku s paralenom. Myslim ze to co je naozajstna migrena vsetky, ktore sme ju uz aspon raz v zivote mali, dobre vieme. Rozbehnutu migrenu je uz tazko zahnat AKYMKOLVEK liekom. No a pri nerozbehnutej je to uz len o tom kto na co lepsie reaguje. Niekomu lepsie zaberie paralen, niekomu verim tomu ze novalgin. Je to uplne jedno. Pointa je, ze bez tabletky (paralenu alebo novalginu, kto ako... ) 3 dni trvajucu migrenu uz len tazko zazenie 🤷‍♀️

simonkazga
9. júl 2021

@1mata presne to som ti sla pisat, ze panadol migrena sa v tehu nesmie. Mimo tehu mozem akykolvek panadol zut ako lentilky bezvysledne.
Tak vidime, ze vsetkym zabera nieco ine. Ale urcite by som konzultovala s lekarom namiesto experimentovania.

lusyc
9. júl 2021

Podla zloženia je panadol migrena 250 mg kys.acetylosalicylova( to beriem 100 mg každý deň, som v 19.tt)+ 250 mg paracetamolu, co je polovicka obycajneho paralenu 500 + 65 mg kofeínu, neviem kolko kofeinu je v jednej káve. Ale myslím, že jeden paralen so zalievanou kávou a dostatkom tekutín by službu mohli splniť.
Ak sa bojíš zavolaj lekárovi alebo mozno do lekárne a poradia po telefóne.

lusyc
9. júl 2021

Mimo tehu si davam 1 ibalgin alebo 1 paralen s kávou, zvyknú zabrať. Vtedy v nemocnici mi ibalgin zakázali, ale paralen, že môžem, tak mi dali 1000 mg do žily.

sona96
9. júl 2021

@1mata mne pomáhalo strčiť nohy do najhorucejsej vody, akú som zniesla a na hlavu ľadový obklad.