icon

Mimomaternicové tehotenstvo a hCG stúpa

natka16
16. júl 2020

Ahojte, zazili ste niektora nieco podobne?
V nedelu som zacala mat tmavohnede spinenie, isli sme radsej na pohotovost, som 6tt. Zobrali mi krv na HCG a urobili sono. Na sone sa nic neukazalo, ani "bublinka" v maternici, HCG vyslo 170. O 2 dni kontrola - na sone stale nic, HCG 220, o dalsie 2 dni HCG 430.

Samozrejme som zmierena s tym ze to nebude uspesne tehotenstvo kedze v maternici nic nie je, HCG nizke😕..doktori hovoria bud o spontannom potrate alebo mimomaternicovom. No kedze HCG stale stupa skor to vyzera na MMT, len nevidia kde sa vajicko uchytilo a rastie.
Dnes ma poslali z kontroly domov s tym, ze mam prist o tyzden..a dovtedy doma cakat co sa stane - ci mi nieco v bruchu praskne a zacnem krvacat..alebo nie. Doktor nezabudol poznamenat ze MMT je vazne a ze sa na to aj zomiera. Preventivne ma operovat nechcu a hladat to, ja som aj rada ze som doma (mam este 20 mesacne dieta)..no citim sa doslova ako casovana bomba, ze kedy to pride..a ci vobec..
Bojim sa byt s dcerkou sama, rodina musi byt v pohotovosti ak by bol manzel prave v praci..

Mali ste niektora podobny priebeh? ako to dopadlo?
Dakujem.

mariska1989
17. júl 2020

@babatkoo och toto som ledva dočítala 😔😭a už len to že ťa tak dlho trápili 😔

babatkoo
17. júl 2020

@mariska1989 som stastna ze som to prezila, dokonca sa mi podarilo 6 mesiacov na to otehotniet. Kazdym dnom ocakavame druhy prirastok 🙂 Na to zle som zabudla, byvaleho gynekologa som zmenila, prestala som mu nedoverovat. Jedina co ma na tom desi, je ta predstava, ku ktorej sa obcas vratim ... zeby som doma pri synovi skolabovala... co by to chudiatko robilo s odpadnutou/mozno mrtvou mamou do prichodu otca z prace... 😔 Chvala bohu za happyend 🙏🏻

slavasss
17. júl 2020

@natka16 mne prisli na to v 8tyzdni nic ma nebolelo

lejluska
17. júl 2020

Mala som podobný problém pred 7rokmi, tiež som začala tmavohnedé špiniť, išli sme na pohotovosť keďže som týždeň pred mala pozitívny test...lenže na sone nebolo nič ani náznak tak mi vraveli, že buď som už spontánne potratila alebo je ešte skoro a preto nič nie je vidieť a ďalšia možnosť bola, že sa jedná o mimomaternicové tehotenstvo.....ale okamžite ma prijali do nemocnice, kde som si poležala 2 týždne, hcg stúpalo vraveli, že krásne ale stále nebolo nič vidieť....až kým jedného dňa nekleslo a robili kyretaž (napokon sa v maternici ukázalo čosi ale sami vraveli, že to nemalo ani pekný tvar, že celé to bolo také zvláštne) držím palce, nech je napokon všetko v poriadku 🙏

zuzkalujza
17. júl 2020

@natka16 nechápem ako ťa mohli poslať domov, aj keď rozumiem, že si rada. Ja som mala podozrenie na MMT v apríli, Ale ja som mala HCG v 6 TT iba 55 aj tak si ma nechali na pozorovanie, lebo v maternici nič nebolo. Na 3 deň hospitalizácie brali ráno krv, HCG už iba 39, spravili zase sono, no zase nič nikde nevideli. Hodinu po sone som začala špiniť a do večera sa spustilo brutálne krvácanie a neskutočné bolesti. Bolesti ustúpili po ďalších 3 dňoch, tak skontrolovali HCG a mala som už iba 7, tak ma pustili domov a zhodnotili to ako potrat. Ale viem, že ak ti stúpa HCG a nič nikde nevidia, tak to nie je dobré. A to stúpanie nezodpovedá ale klasickému tehu. Tak dávaj na seba pozor a ako náhle sa ti čokoľvek nebude zdať utekaj na pohotovosť. Lebo potom ide naozaj o minúty. Držím palce a myslím na teba 🍀

natka16
autor
17. júl 2020

@lejluska Dakujem, uz ale nedufam ze by to bolo v poriadku🙁 ..som zmierena ze dalsie dietatko teraz nebude..no neviem si predstavit ako to doma zvladne dcerka bezomna ak budem v nemocnici, este sme nikdy bez seba neboli..toho sa velmi bojim..😕

Mrzi ma ze si si tymto aj ty musela prejst🙁

lejluska
17. júl 2020

@natka16 veď už bude ako má byť 🙏 hlavne teraz nech si ty v poriadku a ďalšie bábätko ešte príde 😉♥️ ja som mala vtedy tiež doma malého syna, ťažké to bolo byť preč od neho....

natka16
autor
17. júl 2020

@zuzkalujza Dakujem🙏..urcite pri akomkolvek podozreni budeme utekat😕 Som z toho velmi vystresovana, ako na ihlach..neustale ma niekto kontroluje ked som sama s dcerkou..

mariska1989
17. júl 2020

@babatkoo ja som tiež prišla o bábo následne sa mi podarilo po vyčistení hneď po prvej ms otehotnieť hold o to som tiež prišla a po verdikte moje dr že to bola ms som povedala nie ona už namna nepozre zmenila som tiež dr tá to dala somnou do konca teraz mám doma 3 mesačnú princeznú ..tiež si pospominam na anjelika teraz by malo 1.8 jeden rôčik 😔...držím palce až už máš pokladik v náručí 😍

katkabg
17. júl 2020

@panelacikova myslela som to tak ze je to nefer ze babatko sa usadilo na nespravnom mieste a dokazalo sa aj tak vyvynut do urciteho zarodku a nakoniec sa to musi ukoncit kedze tam nema ako pokracovat svoj vyvoj.To je na tom to smutne

nikaeli
17. júl 2020

@panelacikova v 6tt, cize ano, po meskajucej - urobila som test a volala dr, pretoze som asi tyzden na to zacala spinit, bolelo ma podbrusko.. moj lekar je jeden z tych, ktory ma neodbije, ze som prisla skoro, ako to tu casto citam (ze naco sa vobec tak skoro niekto trepe na UZV - no prave pre toto ☹ )
dcerka to urcite zvladne, ja som bola v nemocnici tri dni.. operovali ma v den jej narodenin 😢 pre mna to bolo velmi velmi tazke.. ked som uz prisla k anesteziologicke, strasne som sa rozplakala.. hladila ma po vlasoch a pomaly uspala, potom za mnou este prisla na izbu, ze ako sa mam.. drzim ti prsty, bud silna!

panelacikova
17. júl 2020

@nikaeli asi to malo ísť niekomu inému.. ja nie som tehotná, len som sa zaujímala o to, ako na to dievčatá prišli 😳

sparkling
17. júl 2020

@katkabg rovnako nefer je to pre tu maminu bohuzial. Ja osobne by som aj kilimandzaro zdolala, po potrate som chlapa uhnala na sex 20 dni za sebou a v kuse (chudak,
Babo chce aj on), absolvovala vystrenia, protivia sa mi injekcie, s placom som pichala fraxi, neskor clexane, travila som sa vysokymi davkami kortikoidov. A moje emryo malo 15 mm ked mi ho vybrali spolu s vajcovodom. Je to fer? Nie je. Dychala by som zan. A neno dobre tym mamam takto jatrit (rany) - som jedna z nich. A keby som to brala tak ako pises, tak uz mam istu liechu v Pinnelovej v Pezinku a nie na gynekologii. Ja viem, ze to myslis dobre. Ale ja som skoro po mmt zosalela.

sparkling
17. júl 2020

@nikaeli mna tak postiskala teta sestricka na sale. Ukludnovala ma, ze sa zahlienim. Neuspia ma. Ta sestricka mala najludskejsi pristup z celej nemocnice. Totiz vsetci sa naucili na plac a city nereagovat. Je to ich praca, zial. Inak by sa zblasnili z toho.

oliviakatka
Autor odpoveď zmazal
sparkling
17. júl 2020

@natka16 ja som nola v nemocnici jeden den hospitalizacia, dalsi den operacia, vecer ma stavali na nohy, rano som isla domov. Je tomu par dni, zalezi, ako budes zdravotne. Moj vajcovod sa nedal zachranit. Jednak to bolo velke, vajcovod poskodeny, embryo na takom mieste, ze to muselo von. Nepomohla by mi ani ta slavna injekcia. A ked uz pojdes pod noz, skus poprosit lekara, nech zaroven skontroluje a prefukne aj druhy vajcovod. Budes vediet ake mas predpoklady do dalsieho tehu.

natka16
autor
18. júl 2020

@nikaeli Dakujem..och, verim ze to muselo byt strasne tazke pre teba😕
Aspon ze si natrafila na empaticku lekarku, aj to v takej situacii pomoze. Ja som to zazila pred sekciou, strasny strach zrazu, plac a tiez ma anesteziologicka velmi ukludnila..

Teraz ma uz tolko lekarov videlo, kedze som bola 3x na kontrole v nemocnici..zeny lekarky boli mile, snazili sa ma ukludnit, utesit ..no chlapi to brali uplne pragmaticky - nedavali ziadne nadeje, a ze co placem ked uz jedno dieta mam..chlapi nikdy nepochopia co zeny v tychto situaciach prezivaju🙁
Naposledy mi taky stary lekar povedal, ze aka je cudna doba, ze dakedy sa zeny u lekara ukazali v 3 mesiaci, a ak bolo mimomaternicove tak to neprezili alebo prisli uz rovno s krvacanim do brucha.. Uzasny pristup..snad veda ide dopredu aj preto aby ludia nezomierali zbytocne a odhalil sa problem vcas..

natka16
autor
18. júl 2020

@sparkling Dakujem za radu, urcite sa na to opytam..
Mrzi ma tvoja skusenost, este je to cerstve..zelam vela zdravia a nech si mozes coskoro vystiskat vytuzene babatko🙏

natka16
autor
24. júl 2020

Ahojte, vcera som mala kontrolu..cely tyzden som bola v strasnom strese ci nebude treba letiet do nemocnice..a bola som si ista ze si ma tam uz po vysetreni nechaju..
Doktor si ma pamatal ako tu s nizkym HCG co isto potrati.. robil mi sono, zas nic nevidel (a to je uz 7tt) tak to vyzeralo byt jasne..no potom zrazu uvidel v maternici 3mm dutinku..velmi mi odlahlo ze mmt to nebude🙏
..HCG mi za tyzden stuplo zo 430 na 3900.. Je mi jasne ze este nic vyhrate nie je, zatial bolo vidiet iba prazdnu dutinku a stale ma trapi to spinenie.. No teraz som uz kludnejsia a nechavam to v Bozich rukach..🙏🙏🙏
Dakujem vam vsetkym co ste na mna mysleli♥️

zuzkalujza
24. júl 2020

@natka16 držím palce, aby to dopadlo dobre 🍀

natka16
autor
24. júl 2020

@zuzkalujza Dakujem🙂

majamat
24. júl 2020

@natka16 fuha, no vyzera to dobre, drzim velmi palceky 😍

natka16
autor
24. júl 2020

@majamat Dakujem😊

millky
25. júl 2020

@natka16 Juuuj, super! Držím palce, daj vedieť čo a ako... Kedy máš ísť na ďalšiu kontrolu? To špinenie... Nemysli na to, mnohé ženy ho majú. Maternica sa rozťahuje, môžu pri tom vznikať malé ranky, ktoré potom vychádzajú v podobe špinenia. Tak prosím, mysli presne na toto, že toto sa ti deje ☺️

natka16
autor
27. júl 2020

@millky Dakujem🙏🙂 ..dnes som mala kontrolu, "bublinka" o kusok narastla, no plod vidiet stale nebolo..o tyzden mam dalsiu kontrolu a tam sa to uz definitivne ukaze - to uz bude 9tt cize uz nebude na co cakat.. Snazim sa mysliet pozitivne, no uvedomujem si ze uplne velke sance tam nie su.. Dnes som ale bola konecne u mojho lekara, nie v nemocnici..a bol velmi mily, chapavy..ma velmi ludsky pristup, vsetko mi vysvetlil..aj postup ak to nedopadne dobre ..a trochu ma ukludnil..

iluviel
23. okt 2020

@natka16 ahoj, ako si nakoniec dopadla? 🙏

natka16
autor
25. okt 2020

@iluviel Ahoj, dakujem za tvoj zaujem.. Nedopadlo to dobre😔..par dni na to som zacala krvacat, o tyzden na kontrole uz iba potvrdili spontanny potrat.."nastastie" kyret nebol potrebny..

O 2 mesiace som si opat (trochu necakane) nasla 2 ciarky na teste..opat krvacanie a rovnaky scenar, tentokrat v 6tt😔 ..vobec nechapem preco sa mi to deje..doktor to zhodnotil ze taketo veci sa stavaju a ze vysetrenia sa riesia az po 3 potratoch.. Takze mi neostava nic ine iba dufat ze raz to vyjde🙏💔

petamich
24. nov 2020

@natka16 ja tomuto nerozumiem, skusil si niekedy ten doktor zazit nie jeden ale tri potraty? ja som mala dve biochemicke po sebe obe sa ukoncili v 6tt,kazdopadne po prvom mi lekar povedal, ze to sa stava, co som chapala a ked som otehotnela opat o dva cykly kedze sme mali pockat a takmer cez kopirak sa udial rovnaky scenar - spinenie, v maternici nic, HCG vysoke, sla som na pohotovost ku Kochovi, podozrenie na MMT az napokon prisiel silny menzes, moj lekar mi povedal, ze to nie je len tak a poslal ma na vsetky vysetrenia hematologia, reprodukcna imunologia, stitna zlaza atd. a hned ako sme zozbierali vysledky a zistili, ze to bude kvoli hematologii som otehotnela opat, teraz si picham fraxiparin a utrogestan mi dal a klop klop zatial sme to dobojovali do 7tt, takze ja by som si na tvojom mieste pytala odporucenie alebo si zaplatila vysetrenie cez medirex (ak vam to financna situacia dovoli), moj lekar uz to diagnostikoval ako sklon k habitualnemu potratu a to je "chlap" bez emocii, pragmaticky a kusok stroj, velmi ti budem drzat paste, ja uz by som treti asi neviem ako dala, po druhom som bola 2 tyzdne PN a to som bola v 6tt, obdivujem vsetky zeny za to ake vieme byt silne

natka16
autor
5. dec 2020

@petamich Ved to, ze doktori si neuvedomuju co preziva zena ked pride o vytuzene dieta, hoci aj v nizkom tyzdni😔 S mojim doktorom som inak spokojna, nerada by som ho teraz menila..ale urcite budem zvazovat nejake vysetrenia aj sukromne ak to inak nepojde.
Teraz som to ale musela nechat tak, lebo aby toho nebolo malo, zrejme z tych hormonalnych vykyvov sa mi urobila hrcka v prsniku..musela som absolvovat punkciu, nastastie sa to ukazalo ako nezhubne, no musia mi to pozorovat ci sa to nemeni.. V minulosti mi uz jednu vyberali lebo rychlo rastla tak mam obavy..

Dakujem ti za tvoju skusenost a prajem ti krasne pohodove tehotenstvo a na konci zdrave vonavucke babatko🙏♥️

petamich
5. dec 2020

@natka16 dakujem ❤️ ja ti prajem to iste, mozno si potrebujes chvilu oddychnut a telo tiez potrebuje dat hormony do poriadku, uprimne ti drzim paste, aby sme si tu coskoro precitali tvoj prispevok, ako ta drobec kopka a uz sa nevie dockat, kedy sa uvidite 🤞🏻🤞🏻