icon

Mimomaternicové tehotenstvo a hCG stúpa

natka16
16. júl 2020

Ahojte, zazili ste niektora nieco podobne?
V nedelu som zacala mat tmavohnede spinenie, isli sme radsej na pohotovost, som 6tt. Zobrali mi krv na HCG a urobili sono. Na sone sa nic neukazalo, ani "bublinka" v maternici, HCG vyslo 170. O 2 dni kontrola - na sone stale nic, HCG 220, o dalsie 2 dni HCG 430.

Samozrejme som zmierena s tym ze to nebude uspesne tehotenstvo kedze v maternici nic nie je, HCG nizke😕..doktori hovoria bud o spontannom potrate alebo mimomaternicovom. No kedze HCG stale stupa skor to vyzera na MMT, len nevidia kde sa vajicko uchytilo a rastie.
Dnes ma poslali z kontroly domov s tym, ze mam prist o tyzden..a dovtedy doma cakat co sa stane - ci mi nieco v bruchu praskne a zacnem krvacat..alebo nie. Doktor nezabudol poznamenat ze MMT je vazne a ze sa na to aj zomiera. Preventivne ma operovat nechcu a hladat to, ja som aj rada ze som doma (mam este 20 mesacne dieta)..no citim sa doslova ako casovana bomba, ze kedy to pride..a ci vobec..
Bojim sa byt s dcerkou sama, rodina musi byt v pohotovosti ak by bol manzel prave v praci..

Mali ste niektora podobny priebeh? ako to dopadlo?
Dakujem.

Strana
z3
natka16
autor
5. dec 2020

@petamich Dakujem♥️

zzzza
5. sep 2024

@natka16 môže doktorka zistiť mmt na ultrazvuku v 5tt?

petamich
5. sep 2024

@zzzza moze/nemusi - ak nebude gestacny vak, tak odoberie HCG, o par dni odoberie kontrolne ak stupa a gestacny vak stale nebude vidno, bude mat podozrenie na MMT (ale mohla aj byt posunuta ovulacia napr. ale nad urcitu hodnotu uz by mal vidiet gestacny vak)

zzzza
5. sep 2024

@petamich ďakujem

Strana
z3