Mimomaternicové tehotenstvo: Príznaky, priebeh a skúsenosti
Ahojte chcem sa opýtať na bolesti po lakaroskopii alebo pod nakoľko mám nepravidelnú ms posledná ms bola 19.3 a dnes je 5.5 no hcg išlo takto 28,6 o dva dni 77,9 o dva dni 215 o dva dni 380 najprv som mala hnedé spinenie dva dni potom už jasnú červenú krv na papieri nie na vložke ako riadna ms. Keďže už viem že to nedopadne dobre a mám len jeden vaječník polku maternice a jednu obličku tak som sa narodila no jedno dieťa sa mi podarilo vynosiť… ako prebiehalo vaše mimomaternicove tehotenstvo príznaky postup hcg krvácanie a pod? Bolesti našťastie zatiaľ nemám ani nič podobne.
Moje mimomaternicové tehotenstvo prebiehalo ako normálne tehotenstvo. Meškal mi menzes, pobolievalo podbruško, trochu viac na jednej strane, mala som pozitívny test. Tešila som sa, až do okamihu, kým mi dr. nepovedal, že bábätko nie je v maternici, ale vo vajcovode. Na tej strane, kde ma to pobolievalo viac. Rovno na príjem do nemocnice a na druhý deň zákrok. Bolo to v nejakom 8.-9.tt, už si presne nepamätám. Tej bolesti som nevenovala pozornosť, aj pri predchádzajúcom tehotenstve ma pobolievalo podbruško. Takže som v podstate necítila žiadny rozdiel čo sa týka príznakov.
Nevidim nijaky specialny dovod na mimomaternicove tehotenstvo, z toho co popisujes. Aky mas dovod si to mysliet?
Nevidim nijaky specialny dovod na mimomaternicove tehotenstvo, z toho co popisujes. Aky mas dovod si to mysliet?
@anonym_673c16 dnes mi to povedala doktorka keď som bola na kontrole.
@anonym_673c16 dnes mi to povedala doktorka keď som bola na kontrole.
@ve_verka a preco? Predpokladam ze preto, ze si bola hned na usg a tam nebolo nic vidiet (co je normalne ak si mala 19.3. ms a si vo velmi skorych zaciatkoch). Mohla si pisat rovno kompletne info.
@ve_verka a preco? Predpokladam ze preto, ze si bola hned na usg a tam nebolo nic vidiet (co je normalne ak si mala 19.3. ms a si vo velmi skorych zaciatkoch). Mohla si pisat rovno kompletne info.
@anonym_673c16 išla som ku svojej dr pretože som začala krvácať chcela som vedieť na čom som. Pred malou chvíľou mi volal primár z oddelenie že mám prísť zajtra na príjem a vo štvrtok ma pozrú…
@anonym_673c16 išla som ku svojej dr pretože som začala krvácať chcela som vedieť na čom som. Pred malou chvíľou mi volal primár z oddelenie že mám prísť zajtra na príjem a vo štvrtok ma pozrú…
@ve_verka tak plati co som napisala, ak si mala este len 19.3. ms, si v takom skorom stadiu, ze bezne este nic nie je vidiet, a uz vobec ak lekar nema vyslovene velmi kvalitne usg.
Mala by som teda odmietnuť lakaroskopiu ? Také chrobáky už mám v hlave že ani neverím že je to normálne tehotenstvo. A bojím sa aby nebolo neskoro keďže je mimomaternicove riziko tehu
Minule tu jedna zena davala foto po laparoskopii vraj mimomaternicoveho tehotenstva. A par dni za tym sem dala foto zo sona babatka. Zbytocne jej robili operaciu. Ja len, ze este stale je sanca. Drzim palce.
Snad sa nenahneva, ze sem dam jej nick @sosovica .Pozri. Verim, ze aj u teba bude este zdrave tehotenstvo teraz.
@ve_verka tak plati co som napisala, ak si mala este len 19.3. ms, si v takom skorom stadiu, ze bezne este nic nie je vidiet, a uz vobec ak lekar nema vyslovene velmi kvalitne usg.
@anonym_673c16 a ty aj tusis, co je hcg a aka ma byt jeho krivka rastu?? Sa uvedom. Mimomaternicove tehotenstvo vie ohrozit zivot zeny. Autorka, mrzi ma to, u mna to malo priebeh ako opisujes (hoci hcg mi slo do vyssich hodnot)
@anonym_673c16 a ty aj tusis, co je hcg a aka ma byt jeho krivka rastu?? Sa uvedom. Mimomaternicove tehotenstvo vie ohrozit zivot zeny. Autorka, mrzi ma to, u mna to malo priebeh ako opisujes (hoci hcg mi slo do vyssich hodnot)
@julish ano viem co to je, mam vystudovanu medicinu a aj v tom robim 🙂 dakujem za pripomienkovanie. Doktor ked na usg nevidi nic, musi vzdy zahrnut do moznosti aj mimomaternicove tehotenstvo. Aj napriek tomu, ze pride zena, ktorej ledva stmavne tehotensky test (co byva na usg proste este skoro).
- V 90% vsak v takychto skorych stadiach ide prave o to, ze este na USG nic nevidiet a pomalicky sa zacina zlepsovat zobrazitelnost o par dni.
- V tych par pripadoch moze ist aj o mimomaternicove.
Vacsinou to vsak byva ten druhy scenar 😉
Dostuduj si od akych HCG hodnot ultrazvuk nieco zachyti. 380 to teda nie je (mozno budes prekvapena).
@julish ano viem co to je, mam vystudovanu medicinu a aj v tom robim 🙂 dakujem za pripomienkovanie. Doktor ked na usg nevidi nic, musi vzdy zahrnut do moznosti aj mimomaternicove tehotenstvo. Aj napriek tomu, ze pride zena, ktorej ledva stmavne tehotensky test (co byva na usg proste este skoro).
- V 90% vsak v takychto skorych stadiach ide prave o to, ze este na USG nic nevidiet a pomalicky sa zacina zlepsovat zobrazitelnost o par dni.
- V tych par pripadoch moze ist aj o mimomaternicove.
Vacsinou to vsak byva ten druhy scenar 😉
Dostuduj si od akych HCG hodnot ultrazvuk nieco zachyti. 380 to teda nie je (mozno budes prekvapena).
@anonym_673c16 no tak konkretne tento rast hcg na tehotenstvo nevyzera. :(
@anonym_673c16 no tak konkretne tento rast hcg na tehotenstvo nevyzera. :(
@julish a co Ti tam na tom vyzera zle? Hcg sa v prvych tyzdnoch zdvojnasobuje priblizne kazdych 48-72 hodin.
Tak ja už som na prijme dnes robené sono v maternici nič ma 3 mm ani len náznak že by bola maternica vyššie alebo sliznica. Krv pri utreti je rovnaká takže som to už vzdala normálne tehu to nebude takže zajtra lakaroskopia a uvidíme.

@ve_verka prečo myslis že to je mimomaternicove? Mne sice krv na hcg nebral ale mala som minulý mesiac biochemicke teda hcg som mala (na teste) aj digi ale potom prišlo hnede špinenie, potom trošku krvi, až prišla ms..