icon

Missed abort v 20. - 21. týždni

gabika4
23. máj 2021

Ahojte, nechcem vám písať môj príbeh, keďže je to čerstvé a neviem sa s tým vyrovnať. Zajtra nás čaká pohreb nášho chlapčeka. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Podľa všetkých testov, ktoré robili mne a bábätku, tak dieťatko bolo úplne zdravé, nemalo mu prestať biť srdiečko. Ja sa neliečim na nič, nebrala som žiadne lieky (okrem tehotenských vitamínov, magnerotu a výnimočne paralenu pri migréne), nebola som chorá, neprekonala som žiadnu infekciu ani covid. Gynekológ si to nevie vysvetliť, primár nemocnice, kde som musela porodiť môjho chlapčeka tiež nič nezistil. Prvé tehotenstvo bolo takmer bezproblémové, akurát som mala tehotenskú cukrovku a na konci som dostala preeklampsiu, kvôli ktorej mi museli vyvolávať pôrod. Dcérka je úplne zdravá. Nemala som problém otehotnieť. K obom detičkám sme prišli "na prvý šup". Momentálne som v šestonedelí s antibiotikakami a liekmi na zastavenie laktácie, takže sa cítim naozaj zle. Lekár ma chce poslať na rôzne testy, ktoré budú trvať minimálne 3 mesiace. Neviem, čo ma čaká, ale mám neskutočný strach. Chytá ma panika z toho čo zistia i z toho, že nič nezistia. Bojím sa, že už nebudem môcť mať deti alebo, že ďalšie tehotenstvo skončí ako toto posledné. Viem, že lekár ma chce poslať na genetiku, hovoril tiež niečo o hemotológii aj o imunite, ale veľmi som ho nevnímala. Vedeli by ste mi odporučiť nejakých lekárov či kliniky, ktoré robia podobné testy ideálne BJ, PO či KE či inú časť východného Slovenska? Je mi jedno, koľko to bude stáť, hlavne, aby to boli spoľahliví lekári. Môj gynekológ mi povedal, že o bábo sa môžeme pokúšať najskôr o tri mesiace, ale to musím mať hotové aj všetky testy, inak tehotenstvo neodporúča. Len, čo to píšem sa cítim zle, že myslím na ďalšie bábätko, ale ostalo vo mne také prázdno, ktoré mi nedovolí ani spať.

gabika4
autor
7. sep 2021

@hmmm71 ahoj, trošku som sa posunula, dnes som dostala výsledky z hematológie...niečo mi našli...nemám žiadnu závažnú chorobu, akurát som čosi mala s nejakou bielkovinou, čo môže spôsobiť potrat...lekárka mi to vysvetlila tak, že mám kvôli tomu väčšie riziko trombózy v záťažových situáciach (napr. ako tehotenstvo, úraz a pod.)...asi sa to rieši heparinom...ale dohodli sme sa tak, že o 3 m je kontrola, ak sa potvrdí to isté, tak to isto mám vrodené, ak nie, tak to bolo len kvôli tej záťažovej situácii vtedy...ak by som skôr otehotnela, prípadne sa mi niečo závažné stalo, tak mám prísť skôr...takže už len čakám na výsledky genetiky, mali byť do 1-2 mesiacov, budúci týždeň to sú už 3 mesiace :(...a keby to nestačilo, tak sa rozmohol u nás covid, hoci okolo mňa sú všetci zaočkovaní (len ja a dcérka nie a ani moje dvojročné krsniatko), tak sa bojím 😔 naše mesto je už oranžové a myslím, že za chvíľku už budeme červení, keďže tu sa málokto očkuje 😢....ty sa máš ako? čo máš nové? veľmi som zvedavá ...

hmmm71
7. sep 2021

@gabika4 Ahoj Gabi, to je skvele, ze ti cosi zistili a nie je to nic zavazne. Aj gynetika dopadne dobre, uvidis. Drzim palce. To ma mrzi, ze sa vam rozmohol covid. Mna to uz hneva, uz by to cele mohlo skoncit..Ale tu budu este asi roky, ak nie uz navzdy 😔
Ja som teda brala lieky na podporu rastu vajicok, 11 den som mala 2 kusy 20 mm folikov, potom mi pichli injekciu na prasknutie a mali sme sa snazit. Potom 15 den som bola na utz na potvrdenie, ze ovulacia bola a teda mi ju aj potvrdili. Dali mi dalsie 3 injekcie na domov, kazdy druhy den som si mala pichat, ze to je na podporu zlteho telieska. A od 16 dna si davam progesteron, este mam na 3 dni. V nedelu by som mala dostat menstruaciu, ale ja sa modlim, aby uz neprisla...Obcas ma bolia prsia trosku a v podbrusku ma boli teda riadne. Ale vraj to moze byt aj injekciami, lebo to je ciste hcg. Takze ani testovat sa mi neoplati, lebo test by bol falosne pozitivny. Az 10 dni moze este ukazovat, ze tehu som a pritom byt nemusim..Takze cakam na nedele a DUFAM, ze MS uz nepride 🙏 Ak nie, tak potom zase rovnaky postup...

gabika4
autor
7. sep 2021

@hmmm71 neviem ako to so mnou dopadne, nejak som z toho už unavená... Už sa mi nechce ani stresovať aj tak nič nezmôžem... Držím prsty, aby menštruácia nedošla, naozaj zo srdca vám to prajem 😊... Ja ma aktuálne už 4 menštruáciu od pôrodu, a keďže sa genetika neozýva, tak nemôžem ísť ku gynekológovi, a teda asi ďalší mesiac nič 😪

hmmm71
8. sep 2021

@gabika4 Verim, ze si unavena. My ked sme uz mali zelenu od doktora, tak som cakala na ovulaciu a namiesto nej prisla MS. Potom dalsi cyklus som znova testovala a ovulacia nikde. Myslela som, ze ma porazi, nechcela som cakat ani o den dlhsie. Teraz mam taku malu nadej a modlim sa naozaj, aby to vyslo ❤ A vam zakazali sa snazit, pokial nebudu vsetky vysledky? Alebo to skor chcete vy?

pipikcek
8. sep 2021

@hmmm71 dievčatá ešte by som chcela poradiť, že zase sa neriaďte len tým čo povie lekár, nezamerajte sa iba na lekára a jeho “ verdikt “. Nám povedali, že nebudeme mat vlastne deti s muzom - nemal takmer žiadne spermie ( kvôli nesprávnej liečbe ) , ja iba jeden vajcovod po mimomaternicovom atd atd. to je strašne na dlho a napriek mame dve krásne, zdravé prirodzene počaté. Tiez som verila lekárom, trápila sa kvôli tomu čo povedali a keď som sa na to ” vykašľala “ a zamerala sa na iné veci, potom sa podarilo ani neviem ako…Určite sa podarí zase aj vám zdravé krásne miminko za odmenu 😇🍀

hmmm71
8. sep 2021

@pipikcek Ahoj, dakujem za tvoj pribeh ❤ Tolko som si uz poplakala, ze mozno nikdy nebudem mamou, ale spravim pre to vsetko mozne aj nemozne. Detska izbicka kompletne zariadena a deti nie su ☹ Ale VERIM, ze budu.

pipikcek
8. sep 2021

@hmmm71 budú ! 🍀

hmmm71
8. sep 2021

@pipikcek Verim ti 😉 Dakujem ❤

kristikimi48
8. sep 2021

@sofiella cítim s Vami a zelam Vam vela síl. Tiez som to zazila 🥺 v 20tt, ale treba mysliet pozitivne. Nam sa podarilo polroka na to otehotniet a vsetko bolo OK, dnes mame krasnu 6 rocnu slecnu. Mna na ziadne testy ani neposlali, len povedali, ze sa to zial niekedy stava 🥺

sofiella
8. sep 2021

@kristikimi48 asi ste ma omylom označili

gabika4
autor
8. sep 2021

@kristikimi48 ja tiež v 20 tt, hoci som to zistila až v 21 tt...ja už jednu dcérku mám, ale synček mi neskutočne chýba 😢koľko ľudí mi povedalo, že sa sústreď na dcérku, no nedá sa, keď myšlienky mi utekajú za synčekom, ktorý by sa tento mesiac narodil, keby sa nič nestalo...nemôžem sa pozerať ani na dcérkine fotky z detsva a jej vecičky, strašne mi príde ľúto, že tu s nami nie je synček, že som ho nikdy nevidela ani neobjala...niekedy sa mi zdá, že mi šibe...minule som bola vonku večer na záhrade v tenkom svetríku a bola mi strašná zima, z ničoho nič som sa rozplakala, keď som si pomyslela na synčeka v tom studenom hrobe....ťažko nemyslieť na to, keď zo záhrady vidím rovno na cintorín 😢...ja som nemala nikdy problém otehotnieť, v oboch prípadoch som otehotnela prvý mesiac snaženia, no nikdy by mi nenapadlo, že synček odíde v 20 tt, keď všetko vyzeralo byť v poriadku...neviem čo bude ďalej...všetky výsledky mi predlžujú, všade kde som bola, musím prísť minimálne ešte raz...som ako v nekonečnom kruhu...a hlavne teraz sa bojím, keď sa rozmáha ten covid, že sa nakazím a pritom ma posielajú hore dole a výsledky sú stále nejednoznačné...stále hovoria, mohlo to spôsobiť to alebo to, ale nevedia...ja tomu nechápem, dcérku som normálne donosila do úspešného konca a o 3 roky neskôr sa niečo stane s mojím telom, čo spôsobí stratu synčeka 😢 a hlavne, už nie som najmladšia a diagnostikovali mi reumu, pri ktorej nikdy neviem na čom budem, zatiaľ som bez liekov, keďže sa riadne obmedzujem v strave (čo ma tiež za následok stratu hmotnosti, čo by nevadilo, ale už som aj viac unavená) a chránim sa ako sa dá, ale už ide chladnejšie počasie a neviem čo bude so mnou :( ...takže len čakám, žiadne plány si nerobíme, snažím si nejak vyplniť čas ...

gabika4
autor
11. sep 2021

@hmmm71 myslím na vás, nech nepríde menštruácia ❤️...škoda, že sa nemôžeš testnúť, teda môžeš, ale si písala, že to bude skreslené ...

hmmm71
13. sep 2021

@gabika4 Ahoj, pisala som dr a ze injekcia by uz v moci byt nemala. Max 7 dni, lebo som mala iba nizku davku. Menstruacia neprisla, vcera som robila test a najprv tam nic nebolo, neskor sa objavil duch. Ale taky, ze naozaj naozaj ho ledva vidno. Ale nerobila som z ranneho mocu, lebo sme neboli doma. Zajtra rano vyskusam. Lebo toho ducha mozno vidim iba ja ako zbozne zelanie 🙂 Ale mam stale malicku nadej, ze mozno mooozno sa to podarilo..Zajtra rano budem mudrejsia.

gabika4
autor
13. sep 2021

@hmmm71 jaj, som to zle pochopila...no ja si myslím, že tam ten duch je 🙂 držím prsty aby silnel 😉

hmmm71
13. sep 2021

@gabika4 dakujem ❤ Iba sa modlim, aby som dnes nezacala krvacat. Takze este sa v ziadnom pripade netesim a ak to aj teraz vyjde, tak neviem, ci sa budem tesit, asi az ked bude na svete zdrave a ZIVE babo ❤

hmmm71
14. sep 2021

@gabika4 Tak zase nic ☹ Vcera som zacala krvacat 😢 😢 😢 Strasne sa bojim, ze NIKDY nebudem mamou. Uz som to aj patricne oplakala

gabika4
autor
15. sep 2021

@hmmm71 to mi je ľúto, viem si predstaviť tvoj smútok i strach...ale nestrácaj nádej, ešte je to prvý mesiac snaženia a keby sa aj nedarilo, tak tu je ešte tá druhá možnosť, hoci zdlhavejšia...veľa robí stres, treba sa upokojiť, hoci je to neskutočne ťažké, ja to napríklad nedokážem 😔...teraz som z toho stresu ochorela...najprv mi tlak lietal do výšin, potom mi seklo krčnú chrbticu, neskôr mi opuchol čeľustný kĺb a teraz už cítim močové cesty...takže zajtra smerujem k lekárke...to všetko kvôli tým sprostým testom, stále nemám konečný "ortieľ" z endokrinológie a hematológie a genetika už ani nezdvíha telefón, a to 21. 9. už budú presne 3 mesiace 😢 ja verím, že sa raz na nás usmeje šťastie a začne sa dariť 🙂...musím v to veriť, lebo inak by som sa asi zložila 😢

hmmm71
16. sep 2021

@gabika4 Stres mam a neviem ho eliminovat. Tlak som mala v pondelok 144/105, pulz pravidelne nad 110..Ja viem, ze stres a vysoky tlak tomu nepomaha, ale ja proste ho nedokazem eliminovat ☹ Ale mas pravdu, v podstate to bol prvy pokus, len do tej kombinacie liekov som vkladala obrovske nadeje..Velmi chcem, aby sa stal zazrak a slo to prirodzene. Predtym 2 roky nic, prirodzene som zatial NIKDY neotehotnela, az po IVF. Pritom manzel ma spermie ukazkove, ja mam vajecniky priechodne, pravidelnu menstruaciu. Viem, ze musim byt trpezliva, my sme s manzelom obaja taki, ze ked nieco chceme, tak by sme to chceli hned. Viem, ze RAZ sa podari, ci uz prirodzene alebo opat cez IVF, ale nechcem cakat dlhe roky 😢
Mrzi ma, ze mas zdravotne problemy, verim, ze sa das rychlo dokopy. Musime sa vzajomne podporovat a verit 🙏

gabika4
autor
24. sep 2021

@hmmm71 ahoj, ako sa máš? ja sa stále liečim 😒...ale už sa konečne ozvala genetika po viac ako 3 mesiacoch, teda meškali už mesiac...v pondelok si ideme po výsledky...potom sa hlásim u gynekológa, hoci si myslím, že aj tak mi povie, aby sme čakali na ten kontrolný odber na endokrinológii, ktorý mám mať koncom novembra...ale už to neberiem tak tragicky, skôr som už rezignovala, bude čo bude...snažím sa myslieť na iné veci, plánujem, tvorím, starám sa o rastliny...ale je to ťažké, keďže zajtra som mala mať termín pôrodu 😢 stále myslím na môjho chlapčeka a vôbec mi to neuľahčuje fakt, že sa nám do rodiny narodili teraz v septembri 2 bábätká a susedka tiež zachvíľku porodí, takže veľký baby boom tu máme ..veľmi sa z nich teším, ale zároveň som smutná kvôli nášmu synčekovi...stačilo si pichať každý deň injekciu a mohol žiť...aspoň podľa doterajších výsledkov to na to vyzerá...zaujímavé, že dcérku som donosila v poriadku, neprešli ani 3 roky od pôrodu a už som mala skrytý problém 😢

hmmm71
27. sep 2021

@gabika4 Ahoj, mam sa celkom OK. V poslednej dobe som kludnejsia, povedala som si, ze nejaky zavaznejsi problem, co sa tyka otehotnenia nemame ( teda nic neodhalili ), takze ak budem mat ovulaciu, tak sa to skor ci neskor musi podarit. Tiez som uz ale rezignovala, ze to proste musi byt hned. No nemusi. Pride to asi vtedy, kedy ma..Ja budem netrpezlivo cakat a skusime vsetko mozne aj nemozne. Tento mesiac som ovulaciu mala, dokonca riadne bolestivu, myslim, ze tie hormony z minuleho cyklu este posobia. Tak sme sa posnazili a opat len cakame..Ak to nevyjde teraz, nebudeme vesat hlavu a budeme skusat dalej. Budeme skusat, pokial nebudeme drzat v ruke zive babatko ❤ Aj v mojej, aj v manzelovej rodine to malo byt prve vnuca, tak sa vsetci neskutocne tesili a teraz nam vsetci velmi fandia a drzia s nami. Jedine pozitivum na tom celom vidim v tom, ze uz sa nas nikto nepyta " no co, kedy budu deti????? ..lebo od svadby ( viac ako 4 roky ) sme nic ine nepocuvali..teraz keby sa ma to niekto opytal ( co si ale nikto netrufne ), tak mu odpoviem takym stylom, aby tu otazku olutoval..naozaj sme az do toho incidentu mali 3krat tyzdenne z kazdj strany iba otazky, kedy KONECNE budeme mat deti. Lebo vsetky sesternice, bratranci, kamarati, znamy, rodina, lebo vsetci proste si raz povedali, ze si idu spravit babatko a hned ho aj mali ☹ Neviem, preco sa prave nam nedari...A takym ludom proste nevysvetlis, ze nestaci lusknu prstami. Moj muz bol raz s kamaratmi na pive a dosiel domov cely urevany, ze sa ho tam vsetci pytali, ze co je taky neschopny, ze nevie decko spravit..Tak viac uz s tymi ludmi nesiel, mal uplne depky a obvinoval z toho seba..Tak sme si porobili vsetky testy, jeho spermie su ukazkove, jaj mam tiez vsetko OK, nemame ziaden vacsi problem ( tie male sa uz vyriesili ) a aj tak sa nedari..Ale ludia, ktory to nezazili, NIKDY nepochopia. Tak isto, ako nepochopia, co sa tebe aj mne stalo. To podla mna clovek, ktory nezazil, nemoze proste nijako pochopit...

Co sa tyka tvojich vysledkov genetiky, drzim palce, aby bolo vsetko OK a aby ste od gynekologa dostali aj vy zelenu!

gabika4
autor
27. sep 2021

@hmmm71 takže dnes sme na genetike asi obstáli celkom dobre...ja mám 46 chromozónov a XX, nič nemám navyše ani menej...ale manželove výsledky sú nerozhodné, pretože vyhodnocovali len 5 "reťazcov", viac z krvi nevedeli vytiahnuť, asi mali zlú teplotu alebo niečo sa pokazilo pri postupe...vraj európsky štandard je vyhodnotených 5 tých reťazcov, ale Slovensko má 10...takže nám dali na výber zopakovať test pri manželovi...no z tých vyhodnotených 5 reťazcov mal pri každom 46 chromozónov a mal XY..tiež nič nemal viac ani menej...takže zajtra volám gynekológovi, ale aj keby nám nedal stopku, tak ešte nie som zdravotne úplne v poriadku 😢...tak vám držím prsty, aby to vyšlo čo najskôr, ale hovorí sa, že na dobré sa dlho čaká... no, bohužiaľ niekto celý život má na zlatom podnose, iní si ho musia riadne vytrpieť 😔...mne ten stres vyvoláva zdravotné problémy, je to ako začarovaný kruh, človek si povie, že má myslieť pozitívne, ale niekedy to neide 😔

hmmm71
28. sep 2021

@gabika4 Ahoj, tak to je skvele! Oplatilo sa cakat a teraz s odstupom casu vidis, ako to rychlo zbehlo. Uz len sa daj ty do poriadku, stres je velmi zly. Ja ho tiez mam a brutalny. ja som sice OK, ale moj manzel ma uz dlhe roky strasnu chorobu, dokonca lezal na Jiske a uz mu nedavali ani nadej na prezitie. Ale prezil a lekari povedali, ze doslova utiekol hrobarovi z lopaty. A 6 rokov bolo vsetko ok a po ockovani na hlupy covid sa mu vsetko vratilo a mam pocit, ze sme sa vratili 6 rokov dozadu. Teraz mu robia rozne testy a buduci tyzden uvidime, ci to spravia antibiotika, alebo bude musiet byt hospitalizovany a budu mu musiet vymenit komplet celu krv v tele. Takze ja mam stres teraz hlavne z toho. A k tomu mi este praca pridava, lebo vkuse zvysuju naroky. My sme s muzom uz take veci zazili, ktore niektori manzelia nezaziju za cely zivot a sme si povedali, ze nas uz caka len dobre a na to sa spoliehame.

gabika4
autor
28. sep 2021

@hmmm71 môj manžel je očkovaný, ja som sa zatiaľ nedala kvôli tomu všetkému čo sa nám stalo, nejak som to odkladala kvôli tej reume, čo mám...čítala som, že mi to zvýši zápal v tele a tým pádom sa nevyhnem liekom...no a včera mi genetik povedal, že očkovanie je nebezpečnejšie pri ľuďoch, ktorí majú deficit proteínu S, čo ja mám 😢 u mňa je vyššie riziko trombózy z očkovania ako u zdravých ľudí 😔 takže mám veľký strach, bojím sa neskutočne covidu, ale očkovania asi tak isto ...dnes som volala gynekológovi a objednal ma na budúci štvrtok na konzultáciu, takže budem vedieť, na čom som...je mi ľúto, čo sa stalo manželovi, dúfam a držím vám prsty, aby tie antibiotiká zabrali...človek sa snaží byť zodpovedný, ale ľudia nie sú k sebe ohľaduplní...koľko je úplne zdravých ľudí, ktorí sa nedajú očkovať len preto, že nechcú a veria hlúpostiam...zaujímavé je, že odrazu, keď platia za očkovanie, tak sa očkujú, už nemajú žiaden problém s očkovaním...ľudia sú fakt nezodpovední a bezohľadní voči ľuďom, ktorú sú ohrození tým, že sa nemôžu očkovať :(

gabika4
autor
7. okt 2021

@hmmm71 ahoj, takže dnes som bola so všetkými výsledkami u gynekológa...tak som sa vystresovala, že mi tlak vybehol do výšin :( ...pritom posledné dni som mala tlak až nízky...u gynekológa mi šlo vyskočiť srdce z hrude, ten priestor mi pripomenul všetko to zlé...takže lekár povedal, že z jeho hľadiska sa môžeme snažiť, teda ak som ja a manžel neprekonali 2 mesiace pred žiadne vírusové ochorenie...chcela som toto počuť, ale teraz mám ohromný strach z toho všetkého, čo ma čaká...ani neviem či sa máme do toho pustiť...zo stresu sa ma chytá jeden zdravotný problém za druhým, akože nič vážne, ale už sa bojím aj tých maličkostí, že čo ak to spôsobí stratu bábätka...ak by som otehotnela, tak musím hneď letieť na hematológiu a v novembri zase na endokrinológiu, teraz v čase kedy sa zase covid šíri rýchlejšie :( ...až teraz mi tlak vyletí, neviem čo mám robiť...nikdy sa psychicky nebudem cítiť na tehotenstvo, keďže ten strach je obrovský a nikdy ani menší nebude, kým nebudem držať v náručí, živé a zdravé bábätko...ovulácia mi vychádza budúci týždeň, dovtedy sa musím nejako upokojiť ale nejde to :( ......a ty sa máš ako? je niečo nové? manželovi je lepšie? aj keď tu nepíšem, myslím na vás...

hmmm71
8. okt 2021

@gabika4 Ahoj Gabika, tak to je skvele, ze vam lekar povolil. A tebe uz iba staci, aby si bola ok a mozete ist na to. Ved vam sa vzdy podarilo hned. Ja mam praveze strach, ze budeme skusat opat 2 roky a nakoniec aj tak opat skoncim na umelom ☹ A tie mi nikto nezaruci, ze to bude OK. Strach z toho, co bude, mam aj ja. Ja ale viem, ze vsetko bude dobre, len u nas sa najprv musi stat zazrak a musi sa nam podarit 😢
Mne tie kontroly vsade okolo toho nevadia, pojdem vsade, kam ma poslu.
Ja cakam na menstruacia, mala by dojst v nedelu. Podla mna dojde, lebo vsak nam osud nepraje a muz je na tom povedala by som stale dost zle ☹ Teraz ma antibiotika, ale podla mna by bolo fajn, keby siel do tej nemocnice lezat, ja si uz tiez potrebujem psychicky oddychnut..

gabika4
autor
8. okt 2021

@hmmm71 fyzicky som asi v poriadku, len neviem či psychicky som pripravená :( ...manžel to chce skúsiť, no ja sa bojím, že ochoriem a mojou vinou sa stane niečo bábätku ...čo sa týka reumy, tak teraz som na tom najlepšie v tomto roku, vôbec ju necítim, tak teraz je najlepšie obdobie na skúšanie...síce sa nám podarilo 2x otehotnieť na prvý šup, no neviem či to výjde aj tento raz...vtedy som to brala, bude čo bude, svet bol gombička...teraz vidím všetko čierne...aj ovuláciu mávam divnú, vždy deň či 2 pred ňou cítim bolesť v maternici, čo som pred druhým pôrodom nikdy necítila...vždy sa cítim ako keby som ochorela a odrazu príde ovulácia, tak sa bojím či ju vôbec mám...síce cítim všetko ako má byť, ale ovulačný test si nerobím a ani to skúšať nebudem...s lekárom sme sa dohodli, že keby som neotehotnela do februára, kedy mám preventívku, tak to budeme riešiť...aj ma upokojoval, že v prípade tehu budem pod väčším dozorom, tak hádam bude dobre....z tých všetkým výsledkov, ktoré som mu priniesla mi povedal, že ten proteín S čo mi chýba v podstate nespôsobí smrť bábätka, ale že môže spôsobiť zlý vývoj a teda dôsledkom toho bábätko zomrie...ani nechcem vedieť ako môj synček zomrel, len som chcela zabrániť tomu v budúcnosti...mne tiež nevadia tie kontroly, ktoré ma čakajú, len sa bojím, že sa niekde nakazím, keďže u nás sa covid nejako vyburcoval, som zvedavá kedy sa dostaneme do čiernej zóny...a ja som ešte neočkovaná, keďže sa bojím trombózy, ku ktorej mám vyššie riziko...môj otec má problémy so zrážanlivosťou krvi, mal aj 2 mozgové príhody a embóliu pľúc...bojím sa, že očkovaním sa vo mne niečo vyvolá...jedno autoimunitné ochorenie už mám, bojím sa ďalšieho alebo krvnej zrazeniny :(....držím prsty, aby ti menštruácia neprišla, ale keď príde, tak dôležitejšie je zdravie vás oboch, teda i manžela....dokedy má brať antibiotiká? dúfam, že sa vyzdravie čo najskôr, aby bolo lepšie....ono teraz je jesen, to je najdepresívnejšie obdobie v roku, keď už sa bude blížiť zima, konečne to napätie pomizne 🙂 verím, že bude dobre, lebo musí byť 🙂

hmmm71
11. okt 2021

@gabika4 Ahoj Gabika, tak pockaj, kym budes psychicky na tom lepsie. Teda ked budes pripravena. To sa ale musis najprv zmierit s tym, co sa stalo. Ano viem, zmierit sa s tym neda, ja sa tiez nikdy nezmierim, ale mala naplast bude dalsie tehotenstvo, ktore proste MUSI dopadnut dobre. Ja budem tiez sledovana ovela viac, mam naozaj uzasneho doktora, ked som vtedy sla do nemocnice, tak tam obvolaval skoro vsetkych a kazal im, co vsetko maju este spravit a co vsetko mi maju dat. On v tej nemocnici aj robi, no sichtu mat az vtedy, ked ja som uz mala "po", ale teda prepustaciu spravu mi daval on. Mam na neho aj sukromny email, vravel, ze kedykolvek mu mozem napisat, ked cosi bude treba, pisala som mu uz tolkokrat, ze podla mna uz olutoval, ze mi ho dal 😀 Ale vzdy odpise a ja viem, ze spravi vsetko preto, aby sa to uz neopakovalo.
Ak mas teda autoimunitne ochorenie, ja poznam par pripadov, kedy ockovanie bolo skor na skodu ☹ jeden priklad je moj manzel, ale aj moja sefka napriklad ma nejaku chorobu a uz bola na tom ok a nemusela nic brat. A po ockovani bola 2 tyzdne mimo a potom sla k svojej specialistke a tam zistila, ze ockovanie jej to tak pokazilo, ze si teraz bude pichat injekcie do konca zivota..Teraz ked v telke vsade hovoria o 3. davke, manzelovi sa otvara nozik vo vrecku. Oni mu isto budu pisat a pozyvat ho 🙂 Ale ockovat sa uz NIKDY neda. Ja osobne proti tomu akoze nie som, ale podla mna ak ma clovek akukolvek inu chorobu, tak sa moze este zhorsit..Doktorka manzelovi hovorila, ze co ma pacientov s jeho chorobou - autoimunitna, ze kazdemu sa to zhorsilo, niekomu trosku, niekomu ( ako bohuzial aj muzovi ) brutalne. Antibiotika mal na 7 dni, zajtra rano berie poslednu a hned zajtra uz ma aj kontrolu. Uz je viac nakloneny hospitalizacii, co by som sa ozaj potesila, lebo viem, ze tam mu pomozu. Uvidime, co mu zajtra dr povie. Ale vyzera naozaj hrozne....
Ty si tusim okres Bardejov alebo tak, ze? No tam je to hrozne veru ☹ Ja som okres Senec, aj ked sme blizsie pri BA ako pri Senci a tu v okolo som ani nepocula, zeby niekto bol nakazeny. Mozno 1 kolega, aj ten mal iba soplik. Ale moji rodicia tiez ziju na vychode, kde som vyrastala a tiez nevedia o tom, zeby niekto z ich okolia bol nakazeni..Aj ked tento rok im vela priatelov na koronu zomrelo ☹
No a teraz jedna sprava , MS zatial neprisla a ja som robila test a nieco tam vidim, ale mozno mooooozno si to iba namyslam. Skus pozriet aj ty, ci mi sibe, alebo naozaj sa tam nieco rysuje. Dnes rano som si chvilku myslela, ze sa pozvraciam, ale preslo to...

gabika4
autor
11. okt 2021

@hmmm71 psychicky som na tom oveľa lepšie, len mám obrovský strach 😔 pred časom som ti písala, že som mala zápal močových ciest, no 2 týždne po dobratí antibiotík ich cítim znovu, tak som dnes odniesla moč na kontrolu...a to mám mať ovuláciu už vo štvrtok, keď nepríde skôr ...možno to mám len zo strachu, už som to raz takto mala, že som cítila močové cesty a nakoniec bolo všetko ok, len som mala stresové obdobie...čo sa týka tvojho testu, ja tam tiež vidím slabú čiarku a keď je to vidieť na fotke, tak hádam sa zadarilo 😉 test bol robený na ktorý deň cyklu?

hmmm71
11. okt 2021

@gabika4 Tak drzim palce s tym mocovym mechurom! Podla mna je to naozaj stres, 90 % chorob zacina v hlave. Bohuzial.
Nazivo je ta ciarka trosku silnejsia ako na fotke. Meska mi dnes 1 den, teda vcera sa mrcha nedostavila a test som robila dnes rano. Uvidim, ci pride alebo nepride, daj BOH prosim, aby neprisla a o 2 dni budem testovat znova. Aj ked neviem, ci nie uz zajtra, lebo asi nevydrzim. Test je teda robeny 15DPO, teda 14 dni od ovulacie a 1 den meskania. Ked som minuly mesiac pisala, ze vidim ducha, ktoreho som ale videla iba ja, tak tomuto nesiaha ani po clenky 🙂 Teraz len vydrzat par dni...

fatima30
11. okt 2021

Nezufaj mne sa to stalo trikrat .Presla som si peklom dva krat v 11,10 tyzdni a raz v 22 tyzdni. Ani na jedno som nezabudla. A hlavne v tom 22 som vedela,ze to bolo dievcatko. Mala som depresie,bola som neskutocne smutna,pozerala do kazdeho kocika, na kazde male dievcatko, so svagrinou sme boli tehotne obe,takze pei jej dietati som pocitala kolko by mala moja. Zdravotne sa mi to prenieslo na chrbticu 1 a pol som mala cnutorny tras to bolo do mojej 35, potom som potratila v 38.Lekari povedali,ze to sa stava,potom ze je to vekom...len jedna mladsia lekarka vravela,ked chcete nevzdavajte to a terat mam 41 aaa mam 8 mesacnu Sasenku,pretoze som to nevzdala tak ani ty to nevzdavaj a dockas sa urcite.