Missed abort v 20. - 21. týždni
Ahojte, nechcem vám písať môj príbeh, keďže je to čerstvé a neviem sa s tým vyrovnať. Zajtra nás čaká pohreb nášho chlapčeka. Bolo to moje druhé tehotenstvo. Podľa všetkých testov, ktoré robili mne a bábätku, tak dieťatko bolo úplne zdravé, nemalo mu prestať biť srdiečko. Ja sa neliečim na nič, nebrala som žiadne lieky (okrem tehotenských vitamínov, magnerotu a výnimočne paralenu pri migréne), nebola som chorá, neprekonala som žiadnu infekciu ani covid. Gynekológ si to nevie vysvetliť, primár nemocnice, kde som musela porodiť môjho chlapčeka tiež nič nezistil. Prvé tehotenstvo bolo takmer bezproblémové, akurát som mala tehotenskú cukrovku a na konci som dostala preeklampsiu, kvôli ktorej mi museli vyvolávať pôrod. Dcérka je úplne zdravá. Nemala som problém otehotnieť. K obom detičkám sme prišli "na prvý šup". Momentálne som v šestonedelí s antibiotikakami a liekmi na zastavenie laktácie, takže sa cítim naozaj zle. Lekár ma chce poslať na rôzne testy, ktoré budú trvať minimálne 3 mesiace. Neviem, čo ma čaká, ale mám neskutočný strach. Chytá ma panika z toho čo zistia i z toho, že nič nezistia. Bojím sa, že už nebudem môcť mať deti alebo, že ďalšie tehotenstvo skončí ako toto posledné. Viem, že lekár ma chce poslať na genetiku, hovoril tiež niečo o hemotológii aj o imunite, ale veľmi som ho nevnímala. Vedeli by ste mi odporučiť nejakých lekárov či kliniky, ktoré robia podobné testy ideálne BJ, PO či KE či inú časť východného Slovenska? Je mi jedno, koľko to bude stáť, hlavne, aby to boli spoľahliví lekári. Môj gynekológ mi povedal, že o bábo sa môžeme pokúšať najskôr o tri mesiace, ale to musím mať hotové aj všetky testy, inak tehotenstvo neodporúča. Len, čo to píšem sa cítim zle, že myslím na ďalšie bábätko, ale ostalo vo mne také prázdno, ktoré mi nedovolí ani spať.
@salome123 Ja som to uz trosku tusila, lebo v sobotu som este testovala a ciarka bola rovnaka, mozno slabsia ako 2 dni predtym. Ale tak zase takto na zaciatku je to naozaj ovela "prijatelnejsie" ako v 26 tt. Som s tym relativne OK, vycistim sa sama, teda cakam na menstruaciu, ktora by vraj mala prist coskoro, dnes si dam cervene vinko, nech jej pomozem a ideme hned potom zase skusat. A do tretice snad bude vsetko ok.
@hmmm71 to je mi ľúto 😢...ale pozitívne je, že si 1x otehotnela aj bez umelého oplodnenia, aj keď sa to ďalej nevyvíjalo...to je určite plus a aj to, že radšej nech sa to skončí takto ako tak neskoro ako sa to stalo nám dvom 😔...takže treba počkať na menštruáciu a je tu nový cyklus, nová šanca 🙂...mne akurát ovulácia skončila, takže už len čakať a čakať a čakať...to čakanie mi neide a po tom všetkom som ešte viac nervózna...no, príde, čo príde
@gabika4 Presne tak, beriem to pozitivne, ze sa nam podarilo doma a co sa tyka potratov, tak biomechicke je to naj spomedzi toho zleho. Telo sa samo vycisti a nie je nutne cakat dalsie mesiace. Ratam s tym, ze sa to nepodari hned, ale aspon som rada, ze mame tu moznost to skusat hned. Teda stale cakam na MS, vraj by mohla byt silnejsia a bolestivejsia ako obvykle, tak som zvedava, co ma caka. Viem, to cakanie je najhorsie. Mne sa tiez nikdy nechce na nic cakat. A ten cas tak leti.
@hmmm71 no hej, super je, že to môžete skúšať hneď po menštruácii 🙂...človek keď sa niečoho nevie dočkať, tak ten čas sa vlečie ako slimák..keby aspoň bolo iné ročné obdobie, aby človek mohol ísť niekde a keby aspoň ten covid nebol taký zúrivý...takto mám pocit, že počítam i minúty 😀
@gabika4 Ahoj, ja tiez ratam doslova minuty. No mne vcera prisla menstruacia a aj som sa tesila, lebo ak by dlhsie nedosla, mozno by bol potrebny zakrok. V pondelok mam kontrolu a uvidim, ci teda povoli snazit sa hned. Ale ja verim, ze ano 🙏 Chcem mat tu moznost. Ja som na ovu testoch druhu ciarku mala cely cyklus, len teda iba v case ovu bola rovnaka silna.
@hmmm71 super, že už došla menštruácia, a že sa vyčistíš sama, prirodzene 🙂...nemyslí si, že by vás gynekológ stopol...niektoré ženy niekedy ani nevedia, že boli tehotné, len si myslia, že prišla neskôr menštruácia...maximálne ťa lekár skontroluje či tam náhodou niečo neostalo a za chvíľku máš ďalšiu ovuláciu 😉...myslela som si, že to tak funguje s tými testami, ako ovuláciu viem na 100 % kedy som mala, len mi to nešlo do hlavy, prečo tú druhú slabú čiarku stále ukazuje, hneď ma napadlo, že asi je tam stále, len pri ovulácii rovnako silná alebo silnejšia ako kontrolná...
@hmmm71 ahoj, určite si dopadla u lekára na výbornú 🙂 ...ja mám dnes 25 deň cyklu, skúsila som tehotenský test a bol negatívny, takže asi sa nezadarilo, keďže vždy, keď som bola tehotná, tak už v ten deň mi vyšla druhá čiarka ...a možno je to lepšie, lebo ma opäť pobolievajú močové cesty a testy na zápal sú negatívne...menštruácia mi zvyčajne chodí na 26-29 deň cyklu, takže príde zajtra až v piatok najneskôr...ak má menštruacia neprekvapi, tak skúsim ešte tehotenský test, kedze sa neviem nikdy ničoho dočkať 😅 ale nedávam tomu veľkú nádej, keďže v oboch tehu, som cítila silné bolesti brucha hneď a prsia ma boleli už po týždni od ovulácie a teraz cítim len semtam čosi v podbrušku...ale nejak ma to netrápi, len už by som chcela vedieť na 100 % či nie, nech začnem piť čaje ostošesť 😀
@gabika4 Ahoj Gabi, tak vsetko sice bolo ok, teda nebola som este uplne vycistena, ale zakror nutny nie je, musim vsak pockat este na jednu menstruaciu a az tak sa snazit..Ten mesiac mi pride ukrutne dlhy. Teraz krvacam uz 7. den, teda mam uz len spinenie, ale teda este stale. Mozno sa uhniezdilo neskor a preto este neprodukuje HCG, alebo proste to je zariadene tak, ze otehotnieme cca v rovnakej dobe, aby sme na tom mohli byt uplne rovnako a mohli si podavat skusenosti z tyzdna na tyzden. Ja som sa rozhodla, ze do tretice nam to uz proste musi vyjst!
@hmmm71 ale je dobré, že nepotrebuješ žiaden zákrok, počkať ten mesiac v našom prípade už nie je také stresujúce...hlavne, že je u teba všetko ok a už si otehotnela bez umelého oplodnenia, tak to je super...určite to výjde a možno už budúce vianoce budete traja 🙂...mne to nedalo, lebo ma bolelo včera brucho ako na menštruáciu aj mám opäť problémy s močovými cestami...už som si robila tretí domáci test na zápal močových ciest a je negatívny...keďže som už mala ten moč, tak som skúsila i tehotenský test (26 deň cyklu) a ten mal malého ducha, pričom včera bol úplne biely, tak som sa vystrašila, že až...zajtra idem dať opäť moč na kultiváciu, už ma to nebaví..ani k lekárke nemôžem ísť bez negatívneho testu na covid, keďže u nás to zúri...zase musím vystáť minimálne pol hodinu v rade na test s možnými nakazenými...
@gabika4 prečítala som si celý príbeh až mi vyšla slza. Si veľmi silná žena! Prajem ti krásne zdravé bábätko aby vyplnilo tvoje prázdno a smútok v ❤️. Opatruj sa ☺️
Veľmi , veľmi ma to mrzí .😭 Bolesť je to veľká ešte keď musíš to maličké porodiť vidieť ako také stvorenie v 20 ty vyzeralo že malo 5 palcov a ktomu je strašne maličké .to prázdno poznám po potrate v 12 tt som chcela až sa do toho pustíme hneď podariť sa podarilo no zas neúspešne bolo mi jedno či by bolo zimné dieťa aj keď som túžila po letnom .prvom rade nezufaj tie 3 mesiace ubehnúť a snáď všetko bude ok a budeš moc znova nájsť // na teste .ja som verila a výsledok je že mám rok a pol ročnú dcéru ako čertika 😁. Drž sa 😔🥺😢
@ariannazara ďakujem, nemyslím, že som silná, len som musela "prežiť" kvôli rodine a psychicky sa nezrútiť, hoci niekedy to bolo len tak tak...bohužiaľ, nie som jediná, ktorá si niečím podobným musela prejsť..preto tu stále nechávam túto reťaz správ, aby to v budúcnosti pomohlo aj inej žene, keďže toto pochopiť môže len ten, kto to zažil..mám super rodinu, ale nič z toho, čo mi povedali mi psychicky nepomohlo...až keď som tu napísala a ozvalo sa mi niekoľko žien s podobným osudom, medzi ktorými patrí najmä @hmmm71 ....
@mariska1989 bohužiaľ alebo chválabohu, neviem, ktoré z toho, synčeka som nevidela, hneď ako som ho porodila, tak ho dali do čierneho vreca...mňa odvážali už na izbu a ešte som videla ako s ním chodia po sále ako s balíčkom od kuriera...po všetkých možných vyšetreniach už nám gynekológ dal zelenú, takže sa o maličké pokúšame...no vo mne ani pozitívny test nevyvolá radosť, skôr smútok a strach...radosť pocítim až keď budem držať živé a zdravé bábätko v rukách...
@gabika4 och ty brdo 🙈 viem čo to je strach .u mňa bol každý deň .a jeden deň som bola rada že manžel bol akurát doma v 21)22 som zas špinila to čo sa vtedy vo mne odohrávalo bolo niečo strašné bála som sa že to zas prišlo .našťastie mala bola v poriadku len môj kŕčok si robil od toho dňa čo chcel .ustavične nejaký zápal .hroziaci predčasný pôrod ale dobojovaly sme to spolu do 38tt .verím že sa ti čím skôr podarí a čím skôr uzlíček šťastia budeš držať v náručí 😍❤️🙏
@gabika4 Ved to, ze zakrok nie je potrebny, aspon nieco pozitivne. Ja viem, ze mesiac prejde ako voda. Ale ako tu pises, ani sa clovek nevie tesit z pozitivneho testu. Ja tiez, ke som ho mala, aj ked iba tyzden, tak som sa skor bala ako tesila...Urcite budes tehu. Moja sesternica sla k lekarovi, ze ma asi zapal mocovych ciest a veru bola tehotna. To mate hrozne byt v ciernom okrese a vkuse testy vsade riesit ☹ U nas toto chvalabohu nie je. Nikto sa ma ani nepyta, ci som ockovana, testovana ani nic. Nikto, nikde. Myslim na teba! ❤
@hmmm71 no, ja všade musím volať dopredu ci treba test a teda veru najčastejšie áno... Keby aspoň pri testovaní mali 2 rady, jeden pre ľudí s príznakmi a druhý pre ľudí, ktorý potrebujú len test... Dnes mam cely deň menštruačné kŕče, tak uvidím, čo z toho nakoniec bude... Už ani testy nemám, zajtra mi majú prísť.. Inak moja sestra žije blízko teba, v Bernolákove... Máš ešte nejakú kontrolu po menštruácii, teda po tej druhej?
@gabika4 Ahoj, verim, ze dnes mas test silnejsi a vsetko bude OK. Menstruacne krce nemusia hned znamenat menstruaciu. Ziadnu dalsiu kontrolu uz nemam, po dalsej menstruacii uz mozeme ist opat na to. Takze odratavam dni. Veru, clovek moze byt zdravy a postavi sa do toho radu, kde nejaki nakazeni teda na 100 % su a moze to este od nich chytit ☹ My si momentalne hladame novy domcek, Bernolakovo patri medzi nase TOP. Byvame v dvojdome a so susedmi je to des...
@hmmm71 predsa mám opäť zápal močových ciest...ja to nechápem, nechodím vonku, obliekam sa teplo, sladkosti nejem...beriem rôzne vitamíny, dokonca z ovocia jem len rakytník a čučoriedky, obe len mrazené bez cukru...poctivo dodržiavam hygienu, no nepreháňam to s ňou, proste robím všetko preto, aby som bola zdravá...lekárka mi dala antibiotiká, ktoré sa môžu i v tehu...volala som aj gynekológovi či ich môžem v prípadnom tehotenstve, tak mi ich schválil, ale i tak sa bojím...obvodná lekárka mi ešte kázala brať probiotiká 3x denne...pri dcérke som tiež na začiatku brala antibiotiká kvôli zápalu močových ciest, no vtedy som sa nebála, keďže som ich mala zapálené len raz a teraz je to už druhýkrát a to po dobratí prvých antibiotík prešiel iba mesiac...ja tomu nechápem, dva týždne dozadu mi robili kultiváciu moču a bol sterilný, robila som si domáce testy na zápal močových ciest v sobotu, v nedeľu aj v pondelok a boli negatívne , no dnes už vraj u lekárky bol pozitívny na zápal...ja sa idem z toho zblázniť, už neviem čo mám robiť....dnes mám 27 deň cyklu, zatiaľ bez menštruácie, tehotenský test som nerobila, keďže žiadne nemám, manžel mi ich dnes prinesie...
@hmmm71 som z toho a nervy, keďže sa bojím, že o mesiac budem mat opäť zápal 😥... A ešte z antibiotík môžem mať mykozu, čo je veľmi pravdepodobné.... Už beriem probiotiká 3 denne a dávam si rosalgin výplach, dúfam, že sa vyhnem mykóze, ale veľmi tomu neverím... Dnes mam 28 deň cyklu, robila som si ráno tehotenský test, asi je pozitívny, len je slabšia čiarka ako v 2 tehu v ten istý deň, takže musím počkať do utorka a volať na hematologiu... Zatiaľ mi menštruácia nemeska, keďže i na 29 deň cyklu mávam menštruáciu, prvý deň meškania bude až sobota, takže ešte sa neteším, teda aj tak to bude len strach...
@hmmm71 ale ja tomu nechápem... Veď pred dvoma týždňami bol moč sterilný...A teraz sa to už zlepšovalo, ale pre istotu som ho dala na vyšetrenie, až ma to prekvapilo... Dúfam, že budeš mať pravdu a konečne sa moje zdravie dá do normálu, ten stres teda naozaj škodí 😥 ale teším sa na Vianoce 😃 konečne manžel bude i doma a nie vkuse v práci a ešte ho posielajú aj na nočné kontroly a porady do BA 🤨
@gabika4 Toto mozno nebude tvoj pripad, ale moja sesternica sa chystala na jeden zakrok a jej telo vedelo, ze na to nie je pripravena este, tak ochorela a nemohla sa z toho dostat dlhe mesiace. Az ked bola pripravena, tak to zrazu preslo a zakrok jej spravili. Mozno tvoje telo este nie je pripravene na tehu a preto ti to takto naznacuje. Nemyslim to v zlom. Ja som prisla na to, ze mozno tiez radsej pockam a nebudem tlacit na pilu. Tuzba po babatku je obrovska, ale asi si potrebujem dat cas. Idem zacat sportovat a dat si prisnu dietu, aby som zhodila vsetky tie kila, co sa na mna v tehu nalepili. Skusat budeme, ale nechcem sa upriamit iba na to, aby som sa nezblaznila, lebo k tomu nemam daleko. Moj muz dnes dostal vysledky krvi po skoro mesacnom brani antibiotik a vysledky sa ani trochu nezlepsili. Zajtra si ide pre ine antibiotika, no on je z toho celeho taky zdeptany ☹ Ze nikto mu nevie pomoct..A ja som potom zufala, placem a neviem, co robit..Tento rok je celkovo zly a nech uz radsej skonci a nech je rok 2022 milionkrat lepsi vo vsetkom..Nechcem uz tolko revat, no posledny polrok som nemala vela sanci na usmev, skor sa vsetko iba kazi a zhorsuje..Tak sa tesme na Vianoce, ty si uzijes manzela a ja mozno konecne uvidim moju sestru po 2 rokoch. A potom silvester a dalsi rok MUSI byt uz len dobry 🙏
@hmmm71 ja tiež verím, že rok 2022 už bude lepší, lebo musí...ja s močovými cestami mám celoživotný problém, často sa mi to vracia, no ale mala som s nimi pokoj hádam od narodenia dcérky, čo je už 3,5 roka...a zase to prepuklo 😢...ale zaradila som probiotiká vo veľkom a tiež brusnice a budem to brať aj po dobratí antibiotík, tak sa to hádam upokojí...som stále na protizápalovej aj nízkosacharidovej diete, cukor v mojom jedálničku nie je...jem čo chcem a nepriberám, skôr chudnem, hoci sa o to nesnažím, takže aspoň to je ok...už i tlak sa mi konečne ustálil, viac ako mesiac mám cca 110-120 na 70-83/85...najčastejšie mám tlak 110 na 78, takže aspoň to ma upokojuje...držím ti palce s tým chudnutím...ja som sa "vyžrala" počas kojenia dcérky z 62 kg na 80 kg, ale ja som veeľmi nízka., takže tú váhu som cítila..potom som sa zaťala a v priebehu polroka som nízkosacharidovou stravou s úplným vylúčením cukru dostala na 59 kg...no momentálne mám cca 61 kg a to je pre mňa tak akurát...v máji som mala o 4-5 kg viac...

@gabika4 Ahoj Gabi, tak je skvele, ze si mala ovulku a verim, ze sa coskoro podari. Ja som mala nakoniec biochemicke..HCG kleslo z 317 na 13. Tak teraz cakam na menstruaciu