Missed abort v 24. týždni
😕😕ahojte.na vianoce mojmu babatku prestalo byt srdiecko. stvrty den som v nemocnici, do krcka maternice davaju nejake tycinky,pasty,tabletky a nic. stale nemam ziadne kontrakcie. ak niektora mate takuto strasnu skusenost ako ja, napiste mi prosim aky postup zvolili u vas lebo je to uz dost dlho a na psychiku je to priserne, uz nevladzem...
@bosoriak vsak prave,na to som chcela poukazat,ze je tam vela deleni,ako sa to pocita...ci sa to povazuje za abort,alebo partus....zavisi vsetko od toho v kolkom t.t,ci bolo zive,al.mrtve a mnoho inych faktorov....len som chcela poukazat,ze tam je formulka,ze rodicia mozu poziadat o vydanie a pochovat si mimi,ci uz sa jednalo o ab alebo partus.....
@nella130 neviem ani slovami napisat ako to vsetko tazko cita....
my sme o malicke prisli v 10tt....
odporucam http://rodinabb.sk/rachelina-vinica-2/ organizuju aj pobyty...
prajem vela, vela sil.
Milá mamička, prijmi odo mna úprimnú sústrast, viem, čím si si prešla, prehádzaš a budeš. Vedz, že pôrodom si sa stala mamičkou, i ked mamičkou anjelika. Nebu si dala toho najkrajšieho anjela a ja viem, že teraz ti to je prd platné, ale ver, že teraz mu je v nebíčku krásne. Zahoď všetky výčitky, len bolia. Nevyčítaj si, že si drobčeka nevidela. Ani ja nie. Ulož si v pamäti jeho kopančeky, tak ako si ho videla na sone. Aj napriek tomu, že ja som si malého pochovala, urobila som si doma na prebalovacom pulte (ktorý už na malého čakal) kútik spomienok - zaramované fotky z 3D, maličkého anjelika a kaaždý deň tuna zapálim sviečku. Prajem ti vela síl, neboj sa, zmierenie na duši príde - skôr, či neskôr, ale príde. ...
je mi to neskutočne ľúto..tiež sme to zažili, aj keď v 1. trimestri...drž sa....
je mi to strašne luto,viem presne čo teraz prežíváš.Ja som prišla o naše dievčatko v 23.tt,a tiež som ju nevidela .☹ .príjmi úprimnu sustrast......
@anjelikdianka dakujem ☹
@nella130 ... neviem presne znenie legislativy, ktora upravuje tuto situaciu, ale... vsetko toto je o ludoch, stacilo si k tebe na 30 minut sadnut a cele to rozobrat, ako sa riesi tato situacia z medicinskeho a pravneho hladiska... mozno z pravneho hladiska jednali spravne, neviem, ale z ludskeho hladiska sa zachovali hrozne. Ked si o to ziadala po prijati do nemocnice, pri porode, po porode mali sa tejto otazke venovat.
Kazdopadne i keby si bola v prave, tak je to velmi zdlhavy proces - o to viac na Slovensku. Urobia vsetko preto, aby boli cisti a aby sa zle svetlo nevhralo na nich i v pripade, ze by smrt sposobili svojim neodbornym pristupom.
... ja osobne by som momentalne silu na pravny proces nemala a tu trochu, ktoru by som mala, tak venujem sebe a svojmu malemu anjelikovi, aby som sa rychle zotavila a celu tu velku bolest akceptovala. I ked v kutiku srdca by som si myslela, ze su to svine hnusne.
dievcata neviete poradit, od vtedy som kazdu noc mokra, totalne sabudim spotena, je to normalne?

@nella130
@trgypadl
Je to len cisto technicky detail - do ukonceneho 24 tyzdna tehotenstva je dieta myslim podla zakona len "plod", cize sa k nemu spravaju ako k biologickemu odpadu. Musim si to este overit, ale suvisi to s tym, ze do konca 24. tyzdna sa da este spravit interrupcia z lekarskych dovodov.
Je to ale velmi necitlive, neempaticke, neludske. Koniec koncov ako velmi vela veci v slovenskom zdravotnictve. Neviem si predstavit ako sa citis, snad ti len mozem popriat aby si sa z toho co najskor dostala.
Drzim palce.