icon

Missed abortion? Prosím o radu😞

denullllka
15. nov 2019

Ahojte,
prosím o radu, som v 5-6tt tehotenstva podľa lekára, podľa mojich výpočtov ( viem kedy som otehotnela ) som medzi 4-5tt.
Minuly týždeň som vo štvrtok začala dosť krvácať, ihneď mi spravili sono a doktor videl len gestačný vak 4mm bez embrya ( merali mi aj hladinu hcg v krvi (ktorá mi stále stúpa) a vraj sa jedna o “missed arbortion”, na druhý deň v piatok 8.11.2019 mi robili v nemocnici kyreraz všetko prebehlo v poriadku, teda aspoň som si myslela, v pondelok ma chytili hrozne bolesti ľavého vaječníka, v stredu ma to ako tak prešlo avšak u môjho gyn na kontrole sa zistilo, že maternica nebola dobre očistená a gestačný vak sa zväčšil na 13mm ( 6 dni od zákroku) a hladinu v krvi hcg mám 10 000 ( pred zákrokom som mala okolo 1400).
Dnes som bola opäť na kontrole v nemocnici a tam mi robili sono a gestacny vak stále bez embrya, ani len náznak.. :(
V pondelok som objednaná na keretaz opäť no k inému doktorovi, avšak rozmýšľam, že to zruším a pockam ešte dva týždne či sa náhodou neukáže embryo :((
Prosím o radu, mám pockat ešte pár týždňov alebo ísť na kyret? Stretol sa niekto s takýmto podobnym problémom?
Moc ďakujem za odpovede.

Missed abortion? Prosím o radu😞
Strana
z3
denullllka
autor
3. júl 2020

@dejna_ ak treba kyret chod, aspoň nebudeš tak silno krvácať a si hneď vyčistená čo je super, počkáš na prvú ms a môžeš hneď otehotnieť tak ako ja. Ako Ano mala som problémy skrz toho aj mám, ale dá sa to zvládnuť podľa mna a je to individuálne tie problémy, niekto ma, niekto nie. Ale podľa mna kyret vôbec nie je taký hrozný zákrok, nemáš ani bolesti ani silne krvácanie po ňom. 🙂 a podľa mna je nebezpečne čakať kym sa sama vyčistiš, mne aspoň tak doktor tvrdil lebo môžeš aj infekciu dostať z toho; že “ to” v tebe stále zostalo.
A hlavu hore hlavne psychicky, lebo ver mi pokial nebudeš psychicky ok z toho potratu tak neotehotnies tak ľahko.. ja som furt myslela na tehotenstvo, silou mocou som chcela, prišlo to po roku snaženia a dopadlo to potratom. Teraz som neplánovala, nemyslela som na to, psychicky som sa dala do pohody a prišlo to hneď.
Držím ti palce 😊

dejna_
3. júl 2020

@denullllka ja sa už od stredy cistim dosť v pohode to je žiadne extrémne bolesti taká moja štandardná menstrucia a zhluky zrazenín ale to mávam bezne pri menstrucii. Dosť toho išlo von a intenzita nie je u mňa zatiaľ žiaden extrém ..mam tretí deň ..uvidím ako zajtra

Strana
z3