icon

Missed abortion? Prosím o radu😞

denullllka
15. nov 2019

Ahojte,
prosím o radu, som v 5-6tt tehotenstva podľa lekára, podľa mojich výpočtov ( viem kedy som otehotnela ) som medzi 4-5tt.
Minuly týždeň som vo štvrtok začala dosť krvácať, ihneď mi spravili sono a doktor videl len gestačný vak 4mm bez embrya ( merali mi aj hladinu hcg v krvi (ktorá mi stále stúpa) a vraj sa jedna o “missed arbortion”, na druhý deň v piatok 8.11.2019 mi robili v nemocnici kyreraz všetko prebehlo v poriadku, teda aspoň som si myslela, v pondelok ma chytili hrozne bolesti ľavého vaječníka, v stredu ma to ako tak prešlo avšak u môjho gyn na kontrole sa zistilo, že maternica nebola dobre očistená a gestačný vak sa zväčšil na 13mm ( 6 dni od zákroku) a hladinu v krvi hcg mám 10 000 ( pred zákrokom som mala okolo 1400).
Dnes som bola opäť na kontrole v nemocnici a tam mi robili sono a gestacny vak stále bez embrya, ani len náznak.. :(
V pondelok som objednaná na keretaz opäť no k inému doktorovi, avšak rozmýšľam, že to zruším a pockam ešte dva týždne či sa náhodou neukáže embryo :((
Prosím o radu, mám pockat ešte pár týždňov alebo ísť na kyret? Stretol sa niekto s takýmto podobnym problémom?
Moc ďakujem za odpovede.

Missed abortion? Prosím o radu😞
1lea12345
25. nov 2019

@denullllka ahoj ak ti mozem poradit tak si daj spravit aj hematlogiu. Drzim palce a skore zotavenie

denullllka
autor
26. nov 2019

@1lea12345 ahoj, áno chcem si to dať spraviť, len čakám na výsledky z histológie, veľmi som zvedavá prečo som potratila :( ďakujem .

monika92
7. dec 2019

Ak to už raz spravili kyretaz ale zle... je vysoké riziko resp je viac ako možné keby sa embryo aj ukázalo že by nebolo zdravé .... toto by bol obrovská chyba lekárov

denullllka
autor
7. dec 2019

@monika92 bohvie ako by to bolo, našťastie už mám všetko za sebou a už sa liečim.. a o 3-4 mesiace sa budeme môcť snažiť o druhé, bojím sa že opäť to bude missed ...
no lekari nedávali velku šancu, že sa tam objaví preto robili opäť kyret a už ani nečakali.. a toho som sa aj ja bala, že aj keby sa objaví tak by bolo proste nezdravé už :(

monika92
7. dec 2019

@denullllka ja som o tom videla minule reportáž preto to píšem.... je to chyba lekárov potom sa súdili s nimi... prajem Ti vsetko dobre a držím palce a verím že už sa to nezopakuje ✊🏽

denullllka
autor
7. dec 2019

@monika92 Ďakujem veľmi pekne 😊

leamax
9. dec 2019

@denullllka je mi luto, cim si si musela prejst ☹ uplne ma sokovalo, ze kyret sa nepodaril na prvy raz. to co tam robili potom?😲😠
ale ni eto som chcela
chcem ta povzbudit trosku. ja som mala 4 kyrety, dokonca aj srdiecka bolo vidno, potom uz nie ☹ nechcela som, chcela som pockat, kym sa nevycistim sama, ale nedovolili mi to, bolo tam viac rizik. potom som otehotnela 5. krat a dvojicky maju teraz 5 rokov a uzivaju si momentalne predvianocnu skolku 😍😍 tehotenstvo sice nebolo bez problemov, ale zvladli sme to a chlapci su uplne zdravi, v poriadku, sikovni 🙂
dolezite je, ze otehotniet mozes. daj si zistit tu hematologiu, najlepsie ale v centre hemostazy, ci ako sa to vola...v NR u dr. Šaba. tam robia dokladnejsie vysetrenia. alebo potom v MT, ale NR ti asi bude blizsie.
teraz ale regeneruj, vycisti hlavu a z nicoho sa neobvinuj (ja som zrovna tiez po kyrete, tak ti isto chodai po rozume priblizne rovnake veci ako mne ☹)
drzim prsty, urcite sa kazda z nas docka svojho vytuzeneho babatka 🙂

denullllka
autor
9. dec 2019

@leamax snazim sa byt silná a nemyslieť na to, verim aj ja, že ďalšie tehotenstvo bude v poriadku.. vysledok histológie bol taký, že “nedostatok materialu” akože nechapem, lebo posielali aj na genetiku tak či skrz toho.. 😒 chcela by som veľmi vedieť príčinu prečo sa to stalo..
a ten prvý kyret, proste pani doktorke sa nepodaril a tehotenstvo pokračovalo, teda ten vak rástol bez embrya ☹ neviem ako je to možné take dačo..
Najskôr sa chcem dať do poriadku zvnútra, nech sa všetko poriadne zahojí tak ako sa ma, ja som chytila ešte aj silný zápal do toho tak som brala antb a teraz ešte beriem Entizol a snáď už bude všetko v poriadku.
Takto pred sviatkami take problémy 😢 úplne ta chapem ako sa musis cítiť.. a súcitim s tebou, ale verim, že budeš aj ty čo najskôr v poriadku ☘️💕 a dvojčatám prajem veľa zdravia hlavne 😊😘

leamax
9. dec 2019

@denullllka dakujem 🙂
z histologie sa aj tak clovek nikdy nedozvie pricinu. ja som tiez na nu cakala a nic. aj teraz som si presla vsetkymi tymi stadiami od smutku cez hnedv, sebaobvinovanie, obvinovanie celeho sveta, hladanie priciny a teraz sa s tym pomaly zmierujem. v piatok som bola na kontrolne sono a uz sa vraj sliznica pripravuje na mrchu. uz to citim par dni, tak nech uz pride, nech sa posuniem dalej
tebe hlavne vela zdravia, nech si cim skor ok. a po novom roku zotaveni, pozitivne naladeni sup snazilkovat 🙂

denullllka
autor
9. dec 2019

@leamax ďakujem 😊 no to je najhoršie čakanie na tu prvú menštruáciu, teraz že kedy príde a aká bude bolestivá a podobne, ale však prežijeme 🙂
Dúfam, že druhé tehu bude normálne a bezproblémové a aj u Vás takisto 🙂
A vy ste potratili v ktorom mesiaci?

leamax
9. dec 2019

@denullllka dakujem, aj ja tomu verim 🙂
ja som zakazdym mala kyret v 9tt, raz v 10tt. teraz sme v 6tt+2 videli krasne srdiecko, o dva tyzdne na sone uz nebilo, prestalo v 6tt+3😢 kyret bol 6.11. ☹
ani raz to nebolo jednoduchsie. ale kto nezazil, nepochopi
ale uz bude dobre, hlavu hore, zvladneme to🙂

denullllka
autor
9. dec 2019

@leamax tak to mi je veľmi ľúto, chapem pocity a viem čo to je.. ale bohužiaľ aj týmto si musime občas prejsť 😞 ja verim, že všetko zle je na nieco dobre a len nás takéto situácie posilnili.. a áno treba pozitivne myslieť, žiadne utapanie a podobne, lebo ja som predtým bola na tom psychicky veľmi zle.. ale zmenila som myslenie a verim, že všetko bude v poriadku a dočkáme sa bábätka 😊😊
A k tomu kyretu.. ja som mala tiež 8.11 a potom 21.11 a hneď nato som chytila zápal a bolesti silné v podbrusku a podobne, no neprajem nikomu take niečo.. a teraz už čakám na menštruáciu 🙂 a ako dlho Vám odporučili pockat s ďalším otehotnením ?

leamax
9. dec 2019

@denullllka mne velmi pomohlo, ze sme nesedeli doma, ale hned, ako sa dalo, sme isli aspon na par dni prec. tam sme obaja prisli na ine myslienky. lebo aj muzika, aj ked to chlapi nedavaju tak najavo, to zobralo.tazke pre nas teraz je aj to, ze sestra ma o par dni termin, druha rodi vo februari. prajem im to obidvom samozrejme, su to ich prve babatka, tesime sa. tehotenstva maju bezproblemove🙂 samozrejme, ze nikomu neprajem zazit to, co my teraz nedavno. len sa pytam, preco prave my ☹ je to velmi tazke, ale tak asi to tak malo byt, nieco nas to malo asi naucit...neviem...
bola som teraz v piatok na kontrole, dr. povedal, ze po prvej mrche mozme ist na to🙂 dokonca nebol proti ani pred prvou mrchou, ale tak to sme sa aj bali, prave kvoli tomu vyssiemu riziku infekcie.

denullllka
autor
10. dec 2019

@leamax tak sestrám držím palce nech im to dobre dopadne 😊 a prvé tehotenstvo ste mali bezproblémové ?
No mne povedal doktor, že treba pockat 3-6 mesiacov, aby sa sliznica zregenerovala po kyrete, tak radšej počkáme so snažením sa aspoň 3mesiace 😊 a potom dúfam, že sa podarí.. len mne trvalo celkom dlho aj otehotnieť, snazili sme sa od marca cca ? A podarilo sa až v novembri, podľa mna to je dosť celkom, ale tak uvidíme aké to bude v novom roku už 😊

leamax
10. dec 2019

@denullllka pisala som, ze som mala 4 kyrety a potom som otehotnela s dvojickami. nebolo to bezproblemove, velmi som krvacala az do 17tt+2, vracala som do 32tt, a v 34tt som porodila kvoli hellp syndromu...vsetko dobre dopadlo a to je hlavne 🙂 kym som otehotnela s dvojickami, trvalo to 7,5 roka. ale stalo to vsetko za to 🙂 😍

denullllka
autor
11. dec 2019

@leamax Jasne, chapem. A teraz ste opäť po kyrete?
Ja som včera dostala menzes a po menzese sa mám prísť ukázať doktorovi, tak dúfam, že už maternica bude v poriadku a pripravená na ďalšie tehu, ale preistotu počkáme 3 mesiace, aby sa opäť nezopakovalo toto..
🙂 a nasadila som si kyselinu listovú nech mi nechýbajú žiadne vitamíny 😄

leamax
11. dec 2019

@denullllka ano,tento posledny bol 5.kyret😢
Uz menzes?kolko tyzdnov to bolo od kyretu?ja som uz piaty tyzden od kyretu a este nedosiel,tak uz ho vyvolavam🤭

denullllka
autor
11. dec 2019

@leamax áno, no ja som mala prvý kyret 8.11 a druhý 21.11.. tak som ich už dostala, ale som rada, že prisli takto skoro, nech to už mám za sebou konečne.. tiež som nečakala, že prídu hneď. Lenze ja som brala lieky proti krvácaniu a oni sú aj na oddialenie menštruácie, tak preto sa mi aj spustili už.
Príde určite 🙂 nech to už aj vy máte za sebou tento prvý menzes..

leamax
11. dec 2019

@denullllka ja som ho mala 6.11.dava si ta mrcha nacas😬

denullllka
autor
11. dec 2019

@leamax tak to by už malo prísť tiež kazdu chvíľu 🙂 držím palce teda nech to dobre dopadne všetko

leamax
11. dec 2019

@denullllka dakujem. aj ja drzim

dejna_
2. júl 2020

@rebelka2014 prosím ťa ako prebiehal tvoj spontánny potrat 🙏 lebo mne sa to už rozbieha 2 deň mám menštruáciu a zatiaľ to je taká moja štandardná menstrucia zo zhlukami krvi ale ja to mávam aj bežne...ale bojím sa či bude ..či neprídu krvavé jatky 😓😭 ..

rebelka2014
3. júl 2020

@dejna_ ahoj, ten prvy si nepamatam ale asi to bolo krvacanie v norne... Druhy ma chytil na navsteve u svagriny, uplne mi pretiekla vlozka, zaspinila som, na com som sedela ale potom sa to uz dalo zniest... Ten zaciatok bol len masivny... noc som uz prezila v pohode, i ked so strachom,, aby to zas nepretieklo... No a posledny bol masaker... tiez som v ocakavani nosila vlozku.. sli sme zrovna pozriet vzdialenejsiu rodinu.. tak som si dala pod seba aj uterak do auta. Ked sme cestovali domov, nieco som citila a uz aj videla, ze je zle (mala som saty)..tak sme sli do tesca (akurat sme prechadzali okolo).. na zachode som presedela asi hodinu.. velmi som krvacala a neustupovalo to. Mama mi zatial zbehla kupit nove nohavicky a vlozky... Kedze sme boli zrovna v TN, sla som na pohotovost do nemocnice... tam mi to trochu vycistili (nemyslim maternicu ale len posvu a dali mi nejaku injekciu na zmiernenie krvacania.. som tam lezala na koze a plakala.. este doktor sa hlupo pytal, preco placem... tak mu vravim, ze mi to je luto... nastastie sestricka mala pochopenie...ked povedala, nech si poplacem.. proste clovek caka koniec, vie ze kazdym dnom sa spusti ale napriek tomu, ked to uz pride, je to velmi tazke.. o to viac, ked sa spusti tak masivne.. Ale bolo to sposobene aj tym, ze pri druhom potrate som bola uz mozno v 9tt, ked sa spustil a pred tretim potratom som si pichala v tehu fraxiparin na riedenie krvi...
Takze u nna to nemalo pomaly rozbeh ale hned som zacala prudko krvacat aj so zrazeninami..

dejna_
3. júl 2020

@rebelka2014 ..chlapi to nikdy nepochopia ....ja mám zatiaľ tiež krvácanie v norme žiadne extrémy aj keď už dosť zrazenín išlo preč...len ja mávam takú menstruciu bežne..tak neviem že či mám už po Tom alebo to ešte len príde ..mám aj jemné menštruačné bolesti ...v pondelok by som mala ísť na kontrolu ( najneskôr) ale moja lekárka má dovolenku a zastupujúca lekárka tiež a tá ktorej by som mala ísť je až 50 km tak rozmýšľam že zbehneme zajtra na pohotovosť nech ma pozrú a keď nrbydem ešte vyčistená tak v nedeľu kyretaz 😭😢...inak netreba nejakú injekciu na stiahnutie maternice lebo ja mám normálne už bruško a to nejsom chudá ...len druhé tehu je vidieť hneď ...trochu sa bojím keď sa ma niekto opýta že či nečakáme bábo že sa rozplačem 😓

rebelka2014
3. júl 2020

@dejna_ ja som aj napriek tomu, ze som to mala fakt hrozne -to krvacanie, rada, ze som na kyret nesla... a neska by som nikdy, pokial by to teda nebolo nutne, ze by som sa dajme tomu zle sama vycistila. Vtedy by som to samozrejme neodmietla.

rebelka2014
3. júl 2020

@denullllka ahoj, co ti zistili na histologii?
A pozeram, ze sa vam po pauze podarilo otehotniet. Gratulujem, a prajem nech ste zdravi obaja ❤️

dejna_
3. júl 2020

@rebelka2014 ja tiež verím že nebudem musieť ísť aj keď niektoré ženy tvrdia že potom hneď otehotneli ...doktor im povedal že to akoby pohnojili maternicu ....ale vždy tam nejaké riziko je ...no uvidíme myslím že sa cistim pekne ....potom si za aký čas dostala prvú menštruáciu ?

rebelka2014
3. júl 2020

@dejna_ praveze po spontannom potrate sa mozete snazit hned.. ano, je to tam take pripravene na tehotenstvo... Po cisteni treba cakat 3 mesiace, kym sa maternica zahoji... takze to uz asi nir je take “pohnojene”...
Fu, to si uz nepamatam.. posledny potrat som mala 3 roky dozadu.

dejna_
3. júl 2020

@rebelka2014 no uvidíme ako to bude každopádne dame si chvíľku pauzu aspoň kvôli psychike ...malý sa nám podaril hneď ako sme sa na to vrhli...preto bolo obrovské prekvapenie keď sme si v máji povedali že vyskúšame a ďalšia menstrucia neprišla ...som povedala že by dva krát sa. Nám podarilo hneď na prvý krát normalne som bola v šoku a neverila ....a takto to dopadlo ...uvidíme jak sa bude dariť v budúcnosti ....môj sa vtedy aj smial že v úvodzovkách dva krát si poriadne vrzne ako bez ochrany a hneď som tehotná 😬..sa smial že okolo mňa hodí trenky a už som v Tom ...ale či to tak bude aj v budúcnosti neviem ..asi aj psychika bude zohrávať velku rolu...každopádne keď sa nám podarí bude to obrovský stres aby sa to nezopakovalo...aj sa sama pýtam čo som spravila zle ..chodila dom s tam aj behať ale dávala som si pozor na frekvenciu človek rozmýšľa čo zjedol či náhodou niečo čo mohlo bábätku ublížiť..ale potom si poviem možno bolo len choré a neprežilo by a určite lepšie teraz ako neskôr 😢....hľadám príčiny aby som sa tomu vyhla v budúcnosti..a to som sa ešte aj neozaj zdravo stravovala ...potom si hovorím mozno som si mala niečo ja uvedomiť viac si vážiť ľudí okolo seba ....no strasne... veľa otázok čo mi chodí hlavou

denullllka
autor
3. júl 2020

@rebelka2014 ahoj, nič mi nezistili, lebo že nedostatok “materialu” tak to nazvali, neriešila som to vôbec potom už.
Psychicky som sa tak naladila, že čo bude - bude, neriešila som vôbec ďalšie tehotenstvo, ešte som hovorila manželovi, že nech si dáme pozor aspoň tie tri mesiace, heh a dopadlo to tehotenstvom 😄 takze práve ta psychika hra veľkú rolu podľa mna, a teraz som úspešný 29tt.
Dostala som prvú MS a hneď sa podarilo, čo som vooobec nečakala 😊 a ďakujem 💞💞