icon

Moje tehotenstvo ohrozuje chorá kolegyňa v práci

daskaavladko
12. feb 2015

Zdravím Vás, chcem sa spýtat, či náhodou nemáte podobnú skúsenost a ak áno, ako ste ju riešili. V práci mám kolegynu, ktorá je pomaličku každý mesiac chorá, vždy to začne hlienmi, kýchaním a vačšinou končí horúčkami. stále chodí do práce a nechce zostat na PN. Aj kde ju posielame domov, povie, že to nič nie je a zostáva tam...nevadilo mi to až tak, pokial som nebola tehotna, no teraz mam pocit, ze ma velmi ohrozuje, resp. babo a kde jej to poviem, odpovie mi iba, tak sa mi vyhybaj. Ziadne vetranie spolocnych priestorov, aby som to tam aspoň vyvetrala, nehrozi, lebo nemame okna. Pracujem v OC v obchode. Jasne, ze sa stretnem aj s chorimi zakaznikmi ale nie som s nimi 8 hodin denne jako s nou. Niekedy mi pride, ze mi robi naschval, stále chodi iba za mnou a potrebuje vtedy vsetko riesit iba so mnou, co sa tyka práce. Niekedy jej mam chut povedat, ze ked ma nakazi a babu sa nieco stane, tak ju udam /ale vobec neviem, ci sa to da?/. Neviete mi poradit ako ju donutit, aby nas tam vsetky neohrozovala a isla na PN? je na to nejaky paragraf, alebo ako to riesit, moze ju domov poslat jej nadriadena a musí ju posluchnut? som v tomto bezradna a na nete neviem najst odpoved.

zeriempizzu
12. feb 2015

@daskaavladko prepac ale ako hlieny ci nadcha ohrozuju tvoje tehotenstvo? Podla mna prehanas.
Ak sa ti nepaci, ostan doma ty. Kolegyna si mozno nemoze dovolit byt na PN len kvoli nadche.

A inac ako chces dokazovat ze ta nakazila ona? Ako budes identifikovat virus od nej? 😩

alaguema
12. feb 2015

@mircalla asi sa budeš čudovať, ale toto nie je vôbec žiadny exkluzívne slovenský jav. Je to tak všade. Môžme sa zhodnúť na tom, že je to bezohľadné. Inak nič.

mircalla
12. feb 2015

@zeriempizzu cez 39 teplota je nadcha?....ok....

bubinkaaa
12. feb 2015

@daskaavladko ak mas taketo rizikove povolanie,ze teda pracujes aj s chorymi zakaznikmi,k tomu mas aj kolegynu casto choru,ktora to neberie na vedomie,ze Ta ohrozuje-ja sama by som si vybavila PN az do porodu.Nerobis dobre,ze riskujes zdravie svojho dietatka o to Ti to nestoji.

moni244
12. feb 2015

Ja tu tvoju kolegynu chapem, robila som v obchode, v nakupnom centre a tam, ked si niekto zobral pn a neumieral, tak sa na nom majitelka dobre vyburila, kratenie odmien nielen v mesiaci PN, ale aj potom, neustale buzerovanie a podobne a aj vyplatu to riadne ovplyvnilo, co pre tie, co boli same na celu domacnost bolo tazke a aj jeden takyto mesiac urobi sarapatu s rozpoctom, tiez som robila tehotna, v chripkovom obdobi, ked chodili chory zakaznici, kurenie moc neslo, pocas leta na plno klima a podobne a ochorela som len raz z klimy, cize chapem aj tvoju kolegynu, aj teba, ze sa bojis, len dufat, ze mas dostatne silnu imunitu

zeriempizzu
12. feb 2015

@bellamafia ziaden sud to neuzna. Ako prepana bude dokazovat ze ochorela len a iba kvoli kolegyni?! Ved to sa NEDA dokazat, ani keby denne brala odbery sebe a kolegyni a posielala ich denne na rozbor. NEDA sa priamo urcit kto koho nakazil chripkou ci nebodaj nadchou. Nikim, nikako.

daskaavladko
autor
12. feb 2015

jednoducho zavolam dr. House a on to idetifikuje za mna 😀.......nejedna sa mi o sople a nadchu, jedna sa tu o chripku, ku ktorej sa ta kolegyna sama priznava....... A UZ TO NEMUSITE RIESIT, POMOHLI STE MI VIACERI/E, TAK VDAKA...zbytocne si nekazme jeden druhemu vecer 😉 ... aj by som uz zrusila tu temu, len neviem ako 😀 😀 😀

zeriempizzu
12. feb 2015

@mircalla tak chripka, to je jedno. Nic nedokaze, nijako.
Ani to ci to bola nadcha alebo chripka. Ci autorka meria teplotu kolegyni ze tak presne vie? 😀

daskaavladko
autor
12. feb 2015

@zeriempizzu možno by ste si mohli precitat vsetky příspěvky a potom reagovat.....možno staci iba tie moje a budete viac v obraze 😉.

daskaavladko
autor
12. feb 2015

A ja sa snazim chapat aj tu kolegynu, preto neriesim, ked nemá horucku, ale riesim to az vtedy, ked dostane horucku, co znaci, ze to moze byt nieco vaznejsie jako nadcha. nie som lekar, ale to asi ani jedna z vas a vsetko tu pisem iba fakty, nie moje vymysli a bludy.

zeriempizzu
12. feb 2015

A mimochodom, tie co myslite ze hned ide o chripku - mali ste ju uz niekedy? Vtedy clovek nedokaze dychat, nie to este ist do prace. Tak o tak vaznu vec zas nejde ked kolegyna dokaze pracovat na nohach cely den.

mircalla
12. feb 2015

@daskaavladko Ja som raz prisla do prace chora, kolegom to zjavne vadilo, mala som dostatok zodpovednosti, ze som sla na pnku...urzite to bolo lepsie jednorazovo prist o cast penazi, ako nerisit svoj zdravotny stav a byt chora opakovane niekolko mesiacov

@zeriempizzu Ja ziadne dokazovanie neriesiem, uz som sa k tomu vyjadrila, ako to podla mna myslela...co furt riesis daky sud.

Mozeme temu uzavriet, ze asi polovica z nas by v pohode chodila opakovane a bez vycitiek chora do prace....

sissy27
12. feb 2015

@daskaavladko pracuješ v nákupnom centre a bojíš sa soplavej kolegyne? 😅

daskaavladko
autor
12. feb 2015

@zeriempizzu vy zrejme pracujete v tom istom obchode ako ja a ta moja kolegyna, ked tak viete, ze ako ona pracuje cely den na nohách 🙂 ..... nesudte a nerobte zavery, pokial si neprejdete v tych istych topankach....ja to tiez nerobim 😉

daskaavladko
autor
12. feb 2015

@sissy27 treba citat viac komentov, aby ste boli viac v obraze.

zeriempizzu
12. feb 2015

@mircalla ja mam preplacanu PN na 100% a s nadchou do prace chodievam. Mavam i silne migreny s aurou a do prace i v tie dni chodievam. Kym vladzem, do prace chodim. Lebo o pracu sa da lahko prist ale tazko si ju dnes najdes.

daskaavladko
autor
12. feb 2015

chapem , ze o pracu sa da lahko prist,...ale každý mame v zivote ine rebricky hodnot a ine priority

zornicka40
12. feb 2015

@zeriempizzu nedá, to je o charaktere, mohla by mať aj herpes, kiahne, a myslíte, že by brala ohľad na tehotnú kolegyňu???????my sme sprostá slovač, také sú tu nepekné komenty, ona sa chcela len uistiť, možno podporu dostať od vás, že nech sa nebojí, dodať odvahu, a nie hneď radiť jej na péenku kvôli bezcharakternej kolegyni, sme my normálni?????Práve preto sa to tak rýchlo šíri, kvôli nezodpovedným ľudom. 😢

marina24
12. feb 2015

ty si čo si za šialenú ženskú preboha :D že na súd ju dať ?:D a začo ?:DDDDDDD si ma rozosmiala,ak to neni fake téma 🙂
je to výlučne jej vec,že chodí do práce chora,asi si finančne nemôže dovoliť stále PN,amá slabu imunitu,ked ti to tak veľmi vadí,tak ty chod odtiaľ preč az do porodu,jednoduché nie ?

mircalla
12. feb 2015

@zeriempizzu Ty to asi necitala, co napisala, inak si to neviem vysvetlit....uz vobec nechapem vsuvku o migrene....ja mam migreny jak svina a 9 rokov robim v tej istej zahranicnej firme,tiez s nimi chodim do prace...koho ohrozujem migrenou?

zeriempizzu
12. feb 2015

@daskaavladko ked nebude z coho zaplatit ucty, priority i hodnoty ti chleba na stol nedonesu, tomu ver.

trgypadl
12. feb 2015

@daskaavladko ani nevies s cim sa mozes stretnut v obchode co sa tyka zakaznikov....mnoho infekcnych a virusovych ochoreni sa prenasa kvapockovou infekciou a kontaminovanymi predmetmi a hlavne tie produkty,ktore predavate tiez od niekal putuju...a predopkladam,ze vsetko co chytis nevydenzifikujes

daskaavladko
autor
12. feb 2015

ja beriem všetky komenty....každý mame pravo na názor...ono sa to zvykne pochopit, az ked je clovek v podobnej alebo rovnakej situacii.... 😉

alaguema
12. feb 2015

@zornicka40 tieto komentáre na adresu "slovače" mi fakt prídu smiešne. Pracovala som v niekoľkých krajinách EÚ a áno, aj tehotná a moja šéfka (tiež tehotná), bola permanentne zasoplená a ukašlaná denne v práci. Vôbec som to neriešila, mali sme tam ešte jenu tehotnú ženu a normálne sme spolu fungovali v jednej kancelárii...neochorela som ani raz, tá druhá tehula tiež nie. Netreba byť úzkostlivá a prestrašená, starať sa o seba, jesť veľa zeleniny a ovocia, mať pohyb a všetko bude ok. Keby každá tehotná žena takto vystrájala, tak neviem...a treba tiež rozlišovať medzi bežnými ochoreniami a trebárs kiaňami, žltačkou a pod. Tam lekár nariadi karanténu a aj keby sa baba trhala, tak do práce nesmie.

sissy27
12. feb 2015

@daskaavladko prepáč, ale nechápem, prečo robíš v obchode, keď dokážeš stanoviť diagnózu len tak od pohľadu a dokonca aj zmerať teplotu... Že kolegyňa povedala? A čo keď povedala len preto, aby ste ju ľutovali a makali za ňu? Asi by si bola veľmi nemilo prekvapená, keby si videla, čo spokojne dýchaš z klimatizácie, s čím ti tam chodia zákazníci... Usoplená kolegyňa je proti tomu vitamínová bomba...

alaguema
12. feb 2015

@daskaavladko bola som v podobnej situácii - píšem vyššie

mareli
12. feb 2015

ja len k tomu, ze pokial by to bola chripka, tak kolegyna by bola rada, zeby presla z postele na wc a spät. a nie este v obchode na nohach a obskakovat zakaznikov.
za dva tri roky budes takto riesit skolkarika a ostatnych spolziakov, ako sa navzajom vzdy nakazia soplikmi a chorobami v kolektive...

sunshineka
12. feb 2015

@daskaavladko aj ja mam taku uzasnu kolegynu.za roky,co s nou robim ani jediny raz sa neostala doma preliecit.vsetkych nas nakazila a potom sa smiala,ake sme padavky.ona domov nepojde,lebo musi byt v kazdej prdely,aby o plat neprisla atd.no ale bohuzial a tak som aj ja dopadla,ze ma nakazila.ja doma na PN a ona vysmiata,uchrchlana v robote.zatvarala by som takychto ludi

mircalla
12. feb 2015

V state, kde ide vacsina ludi od vyplaty k vyplate asi bude platit jedine - do prace aj cez mrtvoly....
Inak ked mate chore deti a v skole ci skole vam povedia, ze dieta ochorelo alebo sa neciti dobre a je ho potrebne nechat doma - to ho tam tiez poslete aj na druhy den? Ci na toto mate iny meter?

sunshineka
12. feb 2015

@mareli snad sa len nejdeme porvnavat so skolkarmi OMG