icon

Môže tehotná užívať citrovital?

xlucia
29. nov 2012

potrebujem to poradit pre kamaratku, je v 9 alebo 10 tt tehu, podla toho, kto jej pocital termin. ale myslim ze je to jedno, oboje je prvy trimester.

mylsim tie grepove. ja ich uzivam dlhu dobu, vzdy ked som prechladnuta, alebo ma boli vkrku. pomahaju. ale su z grepu, tak som si nie uplne ista. na krabicke pisu ze nevhodne pre tehotne, ale logicky to pisu skoro vsade...
je to cisto prirodne.
pouzivam to aj u trojrocneho syna, tak si myslim ze ona by mohla, je cca v 10 tyzdni, cize prvy trimester.
ake mate skusenosti?
inak som poradila salviovy sprej na hrdlo, ale s ostatnym nemam skusenost, ked som bola tehu ja, nedala som si ani paralen. tak poradte

ikke
29. nov 2012

@xlucia tak ja by som si ako tehu dala radsej ten paralen nez citrovital a salviovy caj ci sprej. pribalove letaky nie su pre srandu, je celkom vhodne sa nimi aj riadit, aj keby islo o nejaky super ultra bio eko prirodny liek, priroda je silna a rovnako ako dokaze pomoct, moze aj uskodit... 😒 😔

xlucia
autor
29. nov 2012

@ikke spej do hrdla je ok, zvysok vypluje. aspon mne to vyhovovalo. paralen som nebrala, bala som sa.

ikke
29. nov 2012

@xlucia a co vlastne kamaratke je? boli ju hrdlo, ma teplotu alebo nadchu? alebo chripku?
ja som v tehotenstve bolenie hrdla liecila tymianovym sirupom a tymianovym kremom zvonku natierat, na nadchu je dobry sinupret.
uz som si precitala, ze salviony sprej sa moze, ale ten citrovital by som si fakt nedavala, ked ho tehtonym neodporucaju...

xlucia
autor
29. nov 2012

@ikke boli ju v krku, tazsie sa jej prehlta, teplotu nema.
tiez som si nie ista, ale zajtra pojde k dr. a opyta sa. len nech sa jej to dovtedy nezhorsi 😒

adrioska
29. nov 2012

@xlucia a ako to davas malemu? na lyzicku nakvapkas alebo do napoja? lebo pisu tam, ze nevhodne pre deti, tak som sa neodvazila malemu davat...

xlucia
autor
29. nov 2012

@adrioska vies co, ja davam tak, ze ak maju 2 deci vlazneho caju, dam max. tri kvapky. chut ovocneho caju sa nezmeni, nie je to tam citit a neboli ich hrdlo. a pouzivam tieto kvapky asi na 10 roznych sposobov, zatial sa mi velmi osvedcili. aj pri detoch

adrioska
29. nov 2012

@xlucia diki za info 🙂

petka035
29. nov 2012

@xlucia ja teda konkretne s citrovitalom skúsenosti nemám,ale brala som počas tehu a dokonca aj v prvom trimestri GSE čo je citricidal-a citrovital je len slabý odvar z toho.Takže pokial to neobsahuje nejaké škodlivé prímesy a je to len výťažok z grepových jadierok tak ho určite môže .Mám to z overeného zdroja

petka035
29. nov 2012

@xlucia a teda mne bolo vysvetlené,že preto je na vela veciach písané,že to tehotné nemôžu,lebo nik si nedovolí na tehotných experimentovať 😉

xlucia
autor
29. nov 2012

@petka035 a ako si ho brala? v akych davkach?

sisinka76
30. nov 2012

@xlucia kamoska sa toho nemusi bat, ja tiez uzivam podobne ako @petka035 v tehotenstve citricidal, aj teraz mam problem trosku s hrdlom a uzivam to. a ten citrovital je naozaj slaby 😉

xlucia
autor
1. dec 2012

@sisinka76 dakujem za info, poslala som dalej. prosim ta ako sa to davkuje? pit riedene vnutorne, ci kloktat, ci ako?
ja chcem tiez kupit to silnejsie, ale v lekarni to nemali, tak asi len internet ze?
inak pytala si sa gynekologa? ci ako vies ze je to ok? ja som som bola tehu s tomasom, tak mi gynekolog zakazal pit grepovy dzus, ktory som dovtedy bezne pila, co ma dost prekvapilo. preto som si teraz nebola ista, aby som nedala zlu radu... s tymto nemam skusenost.

reni1512
1. dec 2012

@xlucia neuzivat ziadne lieky! len homeopatika a nic viac...

mariynka
17. dec 2012

@petka035
@sisinka76 kocky, moze GSE aj 2mesacne babo?bolo mi poradene 30kvapiek do litra vody a kvapkat mu do nosa aj hrdla.. ale.. ako dlho?a ako casto cez den?kym sa neminie ten liter?cize liter je na 1den?nechapem davkovanie.. 😒 😒

vianne
17. dec 2012

pri citrovitale je uvedene, ze je nevhodny pre tehotne. ja osobne by som sa odporucaniami vrobcu riadila...otazka je preco je nevhodny, rozne 100% bio a prirodne produkty mozu mat ucinky ktore mozu ublizit v tehotenstve. napr. niektore bylinky mozu vyvolat potrat a pod. takze ak si nie si ista, co je tym dovodom, neriskovala by som.