Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?
Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?
@marcela199 Keď už tak sirotské, ale aj vtedy musí mať odvody do SP.
@zuzanockamt neviem ako to robia ale na 100% to robia pretože sa s tym sami chvalia
@marcela199 Áno, chváliť sa môžu. Tomu verím asi tak, ako tomu, čo si tu sama popísala. Bludy.
@marcela199 a výšku vdovskeho alebo sirotský dôchodku im vyrataju z čoho? Z podpory ci HN? zaujímavé, kolko je v TV prípadov, keď zomrie muz živnostník, a pre neplatenie odvodov nema vdova narok na nic... ale práve títo naši spoluobčania maju, vsak?
@lienka7 okej nebudem sa s vami hadat je mi to jedno neni to moj pripad ale viem ze si vedia vybavit prispevok na to , jak to spravia neviem
@marcela199 prosím ťa....nestrapnuj sa,pár tisíc ...,vdovské,v osade ..no dobre🤣. A skús si doplniť základy sk gramatiky.
@maciatkolulu nikde som nenapisala ze som Slovensky guru ktory ovlada pravopis😂😂
Ale mam informacie od kamosky ktora je učitelka a uči prave romov a ona ked si zavola otca do skoly tak pride matka a povie ze otec nemoze pretoze ma 90 rokov😂 a matka 20 takze asi len na tom nieco bude a urcite nesu manzelia 😀😀
@maciatkolulu ale mne to je uplne ukradnute ci maju ci nemaju mne sa nechce o tomto dotahovat to bolo ivedene ako priklad a nie ako podnet diskusie😀
@marcela199 nemusíš byť guru,stačí mať skončenú slovensku základnú školu,vážne,ver mi.
@maciatkolulu mam skoncene aj 2x strednu a ani to nepomohlo😂😂😂 kazdy mame ine priority v živote, ja nepotrebujem vediet ake i/y mam napisat v slove 😂 ani kde mam dať čiarku 😂 ale ked vam to urobilo radost ma “zdrbat” za pravopis tak kludne😀 dufam že vam to sprijemnilo deň/večer
@marcela199 dve stredne školy....no dobre. Nie,nerobí mi to dobre. Je to smutné. Veľmi,že Slovak a nevie po dvoch stredných školách základy a bude vychovávať ďalšiu generáciu. Smutné. Okrem iného. Je zaujímavé,že môj tretiak,čo sa učí v cudzom jazyku to ovláda. Niekde nastala chyba v programe.
@maciatkolulu ja budem vychovavat nie ucit slovensky jazyk😂
@marcela199 🤣🤣🤣🤣👍to mi je jasné.
@aurora33 Označila si zlú užívateľku 🤭
Opat jedna vychcana...smutne veru.
Typicke Slovensko, odrbavat ako sa da. A potom to tu vzdy bude vyzerat ako vyzera. Prepac, z takych ako ty je mi fakt nanic. Fejkova praca, ucelova PNka....stat plat
@mircalla tento svet je uplne zvrhly a skazeny... ked sa snažíš byt poctivá a slušná, este tu z teba spravia chuderu sprostu, ze vsak aj ty podvadzaj, co zavidis, aké sú oni sikovne🤦♀️ keď je podvod šikovnosť, tak to teda má niekto trosku pomýleny hodnotový rebricek👌 A samozrejme, budú tu nadávať na cigánov, ako sú cely zivot na dávkach a píš., ale to, ze ony robia to isté, to uz je ok 👌👌👌
Si v 6tt, to mas aj tak este cele otvorene…problem moze byt to, ze vyhodnotia tvoju PN ako ucelovu, budes mat kontroly atd. Ked sa ti to chce riesit…mna by doma drblo, mna gyndos posielal stale na PN, nesla som. Inak nechapem, vravis, ze si na podpore, preco nechces dobrat celu podporu?
😀 ja tu nebudem strácať čas s niekym kto ma obmedzené myslenie a ešte aj prekrúca to čo bolo napísané 🤦♀️ hasta la vista 🤡
A toto nie je diera v zakone, ale ucelovy ojeb. Ti, ktore tu pisete, ze je v poriadku si prilepsit. Nie je. Pretoze rovnako ako ty uvazuju tisicky dalsich a a tie peniaze potom chybaju
@lisymbia Obmedzene myslenie mas jedine ty, pretoze sa s tym stotoznujes - natrcat paprcu a hladat cesty ako by ti stat platil za nic. Take slovenske. Ale co moze clovek cakat v totalne skorumpovanej krajine, ktora nikdy mentalne nedosihane uroven zapadnej Europy...majma mentalne
@marcela199 a mimo všetkého, autorka - podvodnicka má na rok aj na tehotenske aj materske, tu ide o to, ze chce brat účelovú PNku, ktorá jej nepatrí. Pokial jej ju budeš platiť ty zo svojho, ok. Ale neviem, prečo by sme sa jej mali skladať a to my všetky? Pán oplodnitel je ten nebodaj tém cigán z osady, ze sa nedokáže postarat o tehotnú? Autorka je na UP, pobera podporu, a teraz zstila, ze je tehotná. Ako som napisala, nemali s frajerom trtkat, keď bola nezamestnaná. Resp.mozno účelovo trtosili, aby prave ten nárok mala , hm?
@lienka.7 Presne. Keď žiješ slušne, poctivo, podľa pravidel, tak z teba spravia hlupaňu a divnú.

@zuzanockamt deti kožu dostavať neviem ako sa volaju tie prispevky, syrotske? Ale viem ze to takto robia a na to nemusi robit pretoze stat im plati