icon

Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?

kikusik99
27. mar 2024

Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?

lienka.7
29. mar 2024

@mircalla a este ti tu niektoré tupane napisu, ze vsak oni AZ 9 rokov robili! A koooolko odvodov odviedli do SP a teraz si to idú akoze "vybrat". Nie ze nevedia pravopis, ale ani to, ako funguje socialny system🤦‍♀️ si asi myslia, ze ako v banke majú aj v SP založený svoj účet, kde si sporia a potom si to vyberajú ako vyplatu. Omg, presne, ako si napísala, keby radšej do školy chodili, ako od16tich na brigády 👌👌👌

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Naucil, ale teba nie. Pisem, ze sa s tym STOTOZBUJES. Stotoznovat = suhlasit.
A nepis mi o vlastnej nespokojnosti. Ja na ojeby odkazana nie som. Som za ferovost, poctivost a tomuto statu som zaplatila velmi slusne sumy na daniach,nemam sa za co hanbit. Ani som si nikdy neprilepsovala podvodmi.

,

aurora33
29. mar 2024

@zuzanockamt jeziiiin ďakujem za info 😀😀😀 hneď to idem opraviť 😂

lienka.7
29. mar 2024

@ropucha6 pravdepodobne si chce dať podporu vyplatiť, cize preto

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia v tomto prípade si potom ešte hlupejsia, ako my tu vsetky dohromady 🤣🤣🤣👍👍👍

lisymbia
29. mar 2024

@lienka.7 😀 povie niekto čo ma IQ merateľne teplomerom 🤣🤣🤣 škoda slov na vás, tu inteligencia výrazne postráda

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Kto nema argumenty, znizi sa k urazkam. Tie, ktore tu pisu nieco o poctivosti su vsetko vzdelane osoby, ktore poznam roky z inych tem. Hlaska IQ meratelne teplomerom je na urovni ziaka zakladnej skoly. Nedala si jediny argument, len primitivne urazky. Inteligentny clovek dava argumenty

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia juj moja, mne ho aspoň tým teplomerom zmerajú, ale tebe ani to nepomôže, lebo aj ta 0 je pre teba nedosiahnutelna 😉🤣👌

lisymbia
29. mar 2024

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 namiesto ,,pracovania” od 16, si mohla radšej ešte sedieť v škole ty pani velkopodnikatelka. Ináč používaš klasické žvasty všetkých podvodníkov a lá : čo nie je zakázané je dovolené, diera v zákone, ja mám na to právo ja som pracovala AŽ 9 rokov 😂😂🤦‍♀️ a porovnávačky s našou obľúbenou menšinou. Také otrepané klišé.

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla presne tak, kto nemá argumenty zníži sa k urážkam 😀 ja niesom tá ktorá tu niekoho urážala tak sa skús k tomu vrátiť kto tu nadáva že “tupane” a že ja som “hlúpejšia jak tu ostatné” 😅 ukáž kde ja dávam len primitívne urážky ;) ja nikoho neurážam a argumentov som už dala viac než dosť, škoda že väčšina bola prekrútená 🤣

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Nic take som nepouzila, ale idem si este raz precitat tie argumenty

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Takze toto je tvoj argument

Kriste normálne keď vidím že ženy ide rozdrapiť zato že niekto si prilepší o pár € mesačne ktoré si SAMA zaplatila prácou 😅 či vy si myslite že z tých vašich neskutočných pár € čo odvadzate štátu spasíte svet? Vaše odvody dotujú akurát tak spoluobčanov ktorí nikdy štátu neodviedli ani euro len cicajú čo sa dá a to celý život 😀 to že štát teda hlavne politici a ľudia vo vedení štátu mesačne ukradnú státisíce eur, to nevadí ale keď chce občan obísť zákony tak už fuj naňho, keby sa dalo rovno nahlásite meno aj doktora 😊 ale to že celý život bude ďalej pracovať a odvádzať ale nedočká sa ani dôchodku to je v poriadku všetko 🙈 nepochopím, praj a bude ti dopriate aj to dobre aj to zlé 🫶

Skusim sa vyjadrit

1. nie je ok, ked kradnu politici, cize vadi
2. nie je ok, ked chce obcan obist zakony
3. ze si niekto neopravnene prilepsi - ak to urobi 10-20% populacie, su to miliony az miliardy

Tvoj navod kradnu politici, budem aj ja je typicke socikovske myslenie.

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla nevravím že si to použila ty ale že ja niesom tá čo tu dáva primitívne urážky 😀 s urážkami tu začali tie užívateľky čo tak vehementne obhajuješ aké sú inteligentné a vysokoškolsky vzdelané. Ale hlavne že ideš tvrdiť že jedine čo ja som dala sú primitívne urážky 😅

aurora33
29. mar 2024

@lisymbia precitala som si všetky tvoje odpovede. Od začiatku tu len prskaš na ženy, ktoré poukazujú na to ako si tu niektoré cez účelové PNky a falošne zamestnania zvyšujú príjem. Očividne si jedna z nich. Lemra, ktorá hľadá čo najľahšou cestu peniazom zadarmo. Vsak som tehotná a nech stat plati.

martinkatinka
29. mar 2024

@lisymbia ty tomu stale nerozumies.. A asi ani nebudes.

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla 1. Nikde som nepovedala že JE OK keď kradnú politici, poukázala som len nato že to tak robia
2. Nie je to obíjdenie zákona
3. Sú ale tiež sú tu takí čo neodviedli ani euro a berú tie vaše super odvody
@aurora33 na takýto inteligentný záver si sama prišla? Zase fantázia pracuje? Daj si prášky o mojom živote nevieš ani 💩

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Pokial fejkovu pracu a PN za ucelom vyplacania materskej nepovazujes za obidenie zakona, nemame sa o com bavit

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla na materskú ma autorka nárok pretože je v ochrannej lehote 😊 asi toľko k tomu, to že jej tu niekto navrhuje účelové navýšenie už ide mimo mňa, to som nikde neschválila

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Ale schvalila, hned v 1. prispevku, dokonca si SAMA napisala o obideni zakonov, teraz pises 2. neobide zakon
Trosku si sama protirecis

ale keď chce občan obísť zákony tak už fuj naňho, keby sa dalo rovno nahlásite meno aj doktora
praj a bude ti dopriate aj to dobre aj to zlé

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla Kriste veď si to prečítaj ešte raz. Píšem tam ohľadom PN že by najradšej nahlásili doktora 😀 nič ohľadom navýšenia odvodov a účelovej materskej

marcela199
29. mar 2024

@aurora33 ja som nikdy nepovedala ze som velkopodnikatelka, su ovela vacsie firmy ktore odvadzaju ovela viac😀 to či ja som chodila do skoly abo ne vam je do toho velke nič😂 keby sa tak radsej staral kazdy sam o seba tento svet by bol ovela krajsi😂 nam o tom povedala sama pracovnička na urade, sama nasa uctovnicka😀 keby mi nepovedali absolutne by som sa o to nezaujimala bolo by mi to jedno😂
A vlastne je to aj tak uplna blbosť čo tu riešime pretože vačšinou ked nastupi do prace tak je skušobna doba😀 až tak ide zmluva, a pokial viem tak zo začiatku roka pracovala takze či PN alebo tehotenske sa jej bude počitať z prace kde bola predtym😀 a pokial otehotnela este pocas trvania pracovneho pomeru napr.vo februari a ma odpracovanych 270 dni respektive je poistena 270 dni tak ma narok aj na tehotenske, pokial viem aj ked aktualne nieje nemocensky poistena 😀 takže radsej by si mohla zistit lepsie na socialke.

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Ale ved ja citam, pises o obideni zakonov, ze preco nam to vadi, a potom pises k mojmu komentu, ze to nie je obidenie zakona. Sama sa v tom motas.

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla sama si stratená pretože píšem že som neschválila ÚČELOVÉ NAVÝŠENIE MATERSKEJ a v mojom príspevku píšem o PN

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Prosim ta, aspon neklam. Kazdy si moze precitat, co si napisala, takze to sem dam pre istotu este raz " to nevadí ale keď chce občan obísť zákony tak už fuj naňho"

Kriste normálne keď vidím že ženy ide rozdrapiť zato že niekto si prilepší o pár € mesačne ktoré si SAMA zaplatila prácou 😅 či vy si myslite že z tých vašich neskutočných pár € čo odvadzate štátu spasíte svet? Vaše odvody dotujú akurát tak spoluobčanov ktorí nikdy štátu neodviedli ani euro len cicajú čo sa dá a to celý život 😀 to že štát teda hlavne politici a ľudia vo vedení štátu mesačne ukradnú státisíce eur, to nevadí ale keď chce občan obísť zákony tak už fuj naňho, keby sa dalo rovno nahlásite meno aj doktora 😊 ale to že celý život bude ďalej pracovať a odvádzať ale nedočká sa ani dôchodku to je v poriadku všetko 🙈 nepochopím, praj a bude ti dopriate aj to dobre aj to zlé 🫶

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla okej a teraz tu ešte prilep tú časť kde píšem aby si účelovo zvýšila odvody aby mala dobrú materskú a že to schvaľujem 🤣

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Prilepila som, co si napisala. Rozculuje ta, ze niektore z nas nesuhlasia s tym, ze chce obist zakon (jasne si SAMA pouzila tuto formulaciu). To nevykecas

lisymbia
29. mar 2024

@mircalla na materskú ma autorka nárok pretože je v ochrannej lehote 😊 asi toľko k tomu, to že jej tu niekto navrhuje účelové navýšenie už ide mimo mňa, to som nikde neschválila
@lisymbia Ale schvalila, hned v 1. prispevku, dokonca si SAMA napisala o obideni zakonov, teraz pises 2. neobide zakon
Trosku si sama protirecis

ale keď chce občan obísť zákony tak už fuj naňho, keby sa dalo rovno nahlásite meno aj doktora
praj a bude ti dopriate aj to dobre aj to zlé

😀😀😀 tu píšeš že som to schválila to navýšenie materskej 😊 v mojom príspevku píšem o PN keďže tam hovorím o nahlásení doktora, nemám k tomu čo viac povedať 🤣

aurora33
29. mar 2024

@marcela199
,,PN je sice ucelova ale ma na to padny dovod, je tohotna to staci😀 a uz sa asi nevyjadrujem😀 nema to cenu😀 neverim tomu že každa jedna z vas ktora ste tu napisali tak ste sväte a nikdy ste neboli ucelovo na PN nikdy ste neboli na podpore😀alebo niekto z vasej rodiny 😀😀 nikdy ste nebrali žiaden prispevok od štatu pritom to co dava stat su almužny😂 ja keby som nepracovala popri PN tak nemam ani na pol mesiaca 😀 ale to už je o štandarde človeka aky ma.”
Moralizujes tu aby sa každý staral sám o seba a sama priznávaš že pracuješ a si zároveň na PN. Wow.

mircalla
29. mar 2024

@lisymbia Prosim? Nahlasenie doktora nema nic spolocne s tym, ako sa rozculujes, ze nam vadi, ze bezni obcania obchadzaju zakon. Co teraz sa to snazis cele znegovat a furt vytahujes daco irelevantne. Ved kazdy pricetny clovek vie presne, co si napisala a o co ti islo. O to, ze sa do nas poctivych navazas, ze pomaly zavidime, ze si bezny obcas takto neopravnene prilepsuje
Lebo ved aj politici kradnu
Takze ano, v tvojom prispevku si totalne schvalila pocinanie zakladatelky a proste to nevykecas. A nechapem preco to chces zrazu vykecavat, ze to tak nebolo