icon

Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?

kikusik99
27. mar 2024

Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?

lienka.7
29. mar 2024

@lisymbia naše životy sú spokojné, neboj sa. A navyše nemusíme odrbavat, lebo sa dokážeme uživiť sami. Lebo dieta si robím, keď viem, ze sa o neho dokážem postarat a necakam, ze to za mňa urobí stat. Lebo s nim to dieta nemám.. hovorí sa tomu aj zodpovednosť, vies moja 😉

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 btw, čakám tu na tu "fasa" ponuku od teba, tak snáď teraz necuvnes, keď už si s tým začala... 👌👌👌

lisymbia
29. mar 2024

@lienka.7 Ja neodrbávam a dokonca sa živím sama tak fakt neviem načo narážaš 😀 ja sa o moje dieťa postarám viac než dosť, nato tento štát absolútne nepotrebujem a zodpovedná som viac než dosť 🤷‍♀️ ešte niečo?

darkswan
29. mar 2024

@lienka.7 myslim, ze business pana manzela je jasny a tiez odrbava kde sa da, taketo typy ludi sa pritahuju, pani podnikatelia

marcela199
29. mar 2024

@lienka.7 evidentne neviete ako riadit firmu, tak aby fungovala😀😀😀 ako moze mat zamestnanec rovnaky olat ako majitel? To potom by aj majitel bol obycajny zamestnanec😂 tych 10 tisic bol len obrazny priklad😀 ale urcite neponukam tisicku v hrubom a takych zakomplexovanych ludi ktory sa staraju do druhych v time nepotrebujem, ani jeden zamestnanec mi nikdy nepovedla ze ma malo a vedia ze s kazdym pruserom a s každou poziadavkou mozu za mnou alebo za manzelom prist😀 my nesme firma ktora zdiera zamestnancov😂😂😂😂😂 chceme aby kazdy chodil s radostou do prace co sa nam aj dari😀
Ale zbytocne to vysvetlovat, vidim že nase zmyslania su na uplne inej urovni😀 ja necakam kedy mi niekto zvysi plat alebo niekto pomože ja sa staram aby sme mali a nemuseli cakat na pecene holuby z neba😀 aby som niekedy nemusela povedat svojmu dietatu ze mu nemozem nieco kupit lebo na to nemam aby som mojmu dietatu mohla dopriat mozno lepsie dectvo ako ma vela deti na sk🙂
A ohladom firmy neodrbavam platime vsetko tak ako sa ma pretoze by to nemalo zmysel, to ze som si navysila odvody ked sme sa zacali snazit o bejby a ani som nevedela kedy sa nam to podari ci nebudem aj rok platit vyssie odvody😀 a nevadilo by mi keby som och platila a nestazovala by som sa tu ze musim platit😀 vas to hneva ako nechapem jak vas moze hnevat vec ktoru neviete zmenit😀 bola som jedna zmala ktora si otvorila usta a povedala tak ako to je a ako to v tomto state funguje😂 a za to som teraz terčom zražok neprajnosti a keby ste mohli ta kazda si kamenom hodite co aj tak by to nic nezmenilo

marcela199
29. mar 2024

@lienka.7 nie necuvnem nepotrebujem, ako som napisala vyssie takeho cloveka nepotrebujem , evidentne by sme si absolutne nerozumeli a nasa komunikacia by bola o nicom😂 ďakujem pekne ale neprosim

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 ako môže mať zamestnanec rovnaký plat ako majitel? Ako? No predsa uplne jednoducho, keď ma takú prácu a zodpovednosť. Ci? Majiteľ je snad nejaký nadclovek? On je potom teda aká kategória zamestnanca, nože ma pouc pani "riaditelova" 😉
Zaujímavé, že zamestnanci ti s radosťou chodia do prace, ale ďalšieho nájsť nevieš... kde bude asi pes zakopaný 🤔🤣
A máš pravdu, nie nerozumeli by sme, keďže ja bytostne neznášam podvody a vychcanych majiteľov, ktorí majú potrebu sa vyvysovat nad svojich zamestnancov, pričom mnohokrát ten zamestnanec má viac v päte ako pán majiteľ v hlave 😉
A gratulujem aj k účelovej výške PNky, materskej a pod. tak vidíš, este aj sama sa priznas, ze si podvodnicka. Na druhej strane chápem rozmýšľanie tebe podobným, ze je potrebne si "vybrat" co si do systému musela zaplatiť, ze? Lebo by ti inak chýbalo na lízatko, ze "pani podnikatelka"👌👌👌

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 ,,ohľadom firmy neodrbavam” iba ohľadom materskej a PN. Wow. Žasnem.

marcela199
29. mar 2024

@lienka.7 tak napriklad preto ze zamestnanec neplati dan zo zisku, zamestnanec nezaplati elektrinu plyn odvody vodu 😀 zamestnanec nepotrebuje nakupit material zamestnanec nepotrebuje kupit auta aby mali zamestnanci na com jazdit zamestnanec neplati najom zamestnanec neplati dialnicne znamky a to som napisala len par vydavkov😀 majitel firmy ma 100x vacsie vydavky ako zamestnanec, samozrejme pokial nieje “zamestnanec” živnostnik😀 nie neviem najsť pretože všetci co prisli na pohovor bud chceli len klasicku pracu kde nemaju zodpovednost alebo nemohli pracovny cas ktory ponukame chceli skrateny a td. Evidentne malo pracujete s ludmi ked neviete ako to chodi ze z 50 ziadosti o pracu sa na vasu poziciu hodi 5 aj z tych 5 kazdy ma ine podmienky 😂😂😂😂

lienka.7
29. mar 2024

@aurora33 🤣🤣🤣 nieeee, ona neodrbava. Vlastne teda odrbava na PNke a materskej, ale inak nieeeeeee🤣🤣🤣
Schizofrénia ako vysita 👌👌👌

marcela199
29. mar 2024

@aurora33 a co je odrbavanie na tom že som si navysila odvody aby som mala vacsiu matersku este pred tym ako som vedela ci vobec sa nam podari mat bejby? 😀😀😀 to ze som isla na PN bolo neplanovane, no zdravie mna a mojho dietata mi je prvorade .

marcela199
29. mar 2024

@marcela199 keby som nesla na PN tak do juna platim vyssie odvody a vobec by som neriesila😀😀😀

darkswan
29. mar 2024

@marcela199 myslim, ze keby sa vam tak mega darilo ani by ste sekundu nepomysleli robit nejake podvody s PN, kedze by ste tie drobne predsa nepotrebovali, nie?

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 keď ti je zdravie teba a tvojho dieťaťa prvoradé prečo teda pracuješ na Pn?

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 moja zlata, tieto výdavky NEMA majiteľ, ale má ich firma, aby sme si neplietli pojmy s dojmami. A ten zisk potom ostáva majiteľovi, či sa nebodaj s nimi oň delí?
A o všetky tie výdavky sa ti znižuje napr.DPHčka, ktorú máš tomuto štátu platit, a aj danovy zaklad, z ktorého ma potom ma ta tvoja firma platí štátu daň. To len tak na okraj😉.
Cize sa opäť pýtam, co s tým mám ja ako zamestnanec? Nemám ti ešte náhodou zaplatiť ja za to, ze ráno môžem prísť do práce, pani podnikateľka? Btw, co všetko si ty dávaš do nákladov a platí ti to firma, hm? Auta, na ktorých jazdite, poistky, ktoré platíte tiež platis zo svojho, či ti ich platí firma - a teda aj ten tvoj zamestnanec???

marcela199
29. mar 2024

@darkswan my ich nepotrebujeme, ako som spominala vyssie ani neviem ze pridu kedze chodia na ucet ktory bude patrit mojmu dietatu.
Ja som ohladom toho ze pojdem PN nemala ani šajnu😀 vedela som ze chcem ist na matersku to je cele, podvod nieje to že som si dobrovolne priplacala nemocenske to moze spravit kazda z vas

lienka.7
29. mar 2024

@aurora33 no lebo nevie nájsť za seba náhradu... taky fasa plat ponúka. 800€ v hrubom a zodpovednosť na úrovni majiteľa firmy s 3 tisicovym príjmom 👌👌👌 vivat slovenskí podnikatelia 👍

aurora33
29. mar 2024

@lienka.7 Ved ona si neskutočne pletie pojmy a dojmy. Pani majiteľka. 😀

martinkatinka
29. mar 2024

Inak, SP by stacil dobry informatik a sup, tolko penazi by sa jej vratilo do kasy len tu na MK. Ved zistim IP adresu, priznania tu uz maju....

marcela199
29. mar 2024

Ako som napisala vyssie nesom uctovnicka ked mi povie uctovnicka ze si to mam takto spravit ze to bude vyhodnejsie preco nie😀 a to ze vam to trha žily je vas problem nie moj nepotrebujem sa nikomu spovedať.

marcela199
29. mar 2024

@aurora33 nepracujem namahavo to ze obvolam par ludi pocas dna znamena pracovat? Myslim ze kazdy denne obvola par ludi a nikto nic neriesi, ako niekto napisal nepracujem ale pomaham manzelovy😂😂😂

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 no vsak aká firma, taký zamestnanec. To mi bolo hneď jasne, že odrbavate celá firma.

lienka.7
29. mar 2024

@martinkatinka nie, SP by uplne stačilo motivovať jednotlivé pracovníčky, ktoré všetko vidia v systéme. Sľúbiť im 10% zo sumy, o ktorú sa tu snažia tieto kreatury odrbavat a bolo by vymaľované👌
Niekde sa už "zazraky" dejú a aspon zamietaju takéto vyslovene účelové max.materske. a "chuderky" ženy sú "prekvapene" ze prečo, vsak 90 dní si účelovo zaplatili odvody, tak kde je problém 🙈🤦‍♀️🤣

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 to je ta "ohromna" zodpovednosť denne obvolať pár ľudí? 🤣🤣🤣 omg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

martinkatinka
29. mar 2024

@lienka.7 tak maju viacero moznosti... Urcite by sa im do kasy toho vratilo dost.

lienka.7
29. mar 2024

@darkswan spomínala stavebníctvo a kozmetiku? (Nechce sa mi to hľadať spatne) no jasne, oboje služby a také stavebníctvo s minimalkou na papieri a zvyšok na ruku je asi popri gastre uplna topka v odrbavani 👌🤣
Inak neviem, kde jej tam robia tie účtovníčky ktoré údajne usmerňuje 🤔 mozno jeden roboš ráta tehly, druhy železo a kaderníčka nožnice a farby a myslia si, že sú hneď uctovnici 🤣🤣🤣👌

lienka.7
29. mar 2024

@martinkatinka keďže mame verejné financie v takom stave, v akom mame, mam nadej, ze postupne začnú kontrolovať všetko. Aj účelové PNky. Mimo to, ak má žena teda rizikovú pracu, je zamestnávateľ povinný jej prideliť inú prácu. Ak nie, je doma s náhradou mzdy a nie ze riziková PNka. Zaujímalo by ma, keby toto napr.kontroloval IP, kolko tehotných si vôbec požiadalo o takéto preradenie? Alebo sa len rýchlo hodilo na PNku, lebo sa im jednoducho nechce robiť.

zuzanockamt
29. mar 2024

@marcela199 A čože je to za mega zodpovedná práca, keď nemôžeš nájsť človeka a ponúkaš mega plat? Ja denne zodpovedám za zdravie a život maloletých, čo je väčšia zodpovednosť?

aurora33
29. mar 2024

@lienka.7 hej hej to spomínala. A znova si serinka do huby. Na jednej strane ,,usmerňuje” účtovnícky a o chvíľu píše ako jej účtovnícka poradila umelo si zdvihnúť odvody. 🤷‍♀️

marcela199
29. mar 2024

@lienka.7 pre kazdeho je par nieco ine😂😂😂 ja tu nemusim vysvetlovat co robim a kolko toho robim😀😀😀 starate sa do veci ktore vas zivot nijako nezmenia😀😀
Akoze aj s tou socialkou ja som uz kontrolu mala bola som doma absolutne nic neriesili podpisaala som im papiere a isli prec😀😀 nech si ma kludne preveria nech dojdu aj 10x za den😂😂 nic extra nezistia😀😀😀
Kozmetika nieje kadernictvo ale okej 😂😂😂😂😂😂😂 no niekto vam musi robit papiere pre zamestnancov takze uctovnicky mame😀 a nenapisala som ze riadim uctovnicky ale ludi😂😂😂😂 co uz bolo vysvetlene vyssie . A nechapem preco sa tu rieis firma ked tema bola uplne ina😂😂 cize sme mimo temu a viac k tomu nemam co dodat😂😂😂