Mykóza v 20. týždni
Ahojte, som tehotná v 20t a mam uz dlhšie mykozu,raz je ok, raz je to katastrofa.. dnes je to práve ta katastrofa, svrbí to a stipe dole tak poobede skočím do lekárne na nejaké vaginálne čipky alebo čosi, krém Canesten mam a nepomáha, intímny gel používam, nepomáha.. je pravda ze sladké jem dosť často, ale to už pekných pár rokov.. skúsim ho obmedzit. No Chcela by som nejakú rýchlu záchranu. Pohl. Styk sme nemali uz 2 mesiace co ma to neskutočne bolelo a teraz aj bez styku je to otrasné, vytok mam neustále, hygienu dodržiavam. Viete poradiť nejaký účinný liek, čipok co zaberie do pár dní? Co vám pomohlo Ďakujem
Kúp si v lekárni vaginálne čipky ktoré obsahujú laktobacily( probiotické čipky, resp niektoré značky majú vaginálne gély ) určite sa môžu sj v tehotenstve.
Autorka ahoj, napis mi sukromnu spravu. Poradim Ti ako na Tvoj problem s liekom, ktory mas doma.
Mne pomáhal macmiror čipky alebo gynopevaryl 50mg a fucidin zvonka... Obmedziť sladké a užívala som probiotiká gynimun dual protect alebo ako sa to volalo dlhodobo.... všetko počas tehotenstva 😊 ale to sladké bolo asi základ problému... Keď som si dala pozor na to bolo lepšie ale takisto bol prelieceny aj manzel
Vylúčiť sladké, nie obmedziť že iba jednu horalku denne.. Ale aj skryté cukry, nesladit čaj, nesladene nápoje plus probiotika pridať, bud tabletkovo alebo zaradiť kyslú kapustu, kefír, probio, acidko a zázrakom je cesnak... Štyri, päť dní si daj na raňajky strúčik cesnaku, na týždeň vyluc úplne sladké a pomôže. Potom už len udržiavať a nespustí sa so sladkym
Plus vylúčiť sladko kyslé, úplne na minimum, všade kde je ocot, zavárané, horčicu, kecup..
Jasné že sa to dá zavolaj len mu povedz že si tehu máš takéto problémy či by ti nemohol predpísať niečo... určite ti predpíše😇ja mala pri oboch ten macmirror na vkladanie
Ja roky nejem sladké... A stále trpím mykozou...docitala som sa, že gynda ti vie spraviť kultivaciu.. Mne to moja nikdy nespravila.. Asi by som ju mala zmeniť
Rosalgin a Imazol... Intímne mydlo antibakteriálne s laktobacilmi a mne pomáhajú aj čipky canesten a idelyn čipky sú úplne top 😊
@r3nata11 no ved toto nemusi to mat priamy suvis, ja zase naopak roky rokuce to sladké jem, dokonca som mala v minulosti dní kedy som ficala iba na ňom.. a nikdy som mykozu nemala.. ak aj tak len pár dní aj to myslim bola príčina v partnerovi ( bývalom) takže teraz si skot myslím ze to je tehotenskými hornonmi. Neviem so dočkať zajtrajška a hned volam gyndovi. , Nakoniec víkend vydržím, nebuden si zbytočne míňať teraz💰 počkám čo mi povie a prepise .. Vy ju určite zmeňte ak to flaka.
Ahoj autorka, je to jednoznacne tehotenskymi hotmomni, meni sa Ph v posve. Skus si natriet vnutorne ten clotrimazol (canesten krem) a malo by to pomoct
Ani ja som nemavala problem so sladkym.. Ale prislo tehu, hormony.. A zrazu problem bol pri jednej lyzicke medu do caju. Takze vlastna skusenost. Ano, pomozu aj pripravky a lieky, ale ja zastavam nazor, ze stravou sa da upravit vela veci. Ved je to iba par mesiacov. Akonahle som vylucila sladkoati, pridala cesnak, probitoika, po tZdni boli problemy fuc. Potom ppstupne aj v tehu som pridavala pomaly sladke, opatrne, len tu jednu lyžičku medu. A ked som mala pocit ze sa to vracia, ri prvom pritnaku probitoika a bolo to ok. Ale tak ja som zastancom tohoi, ze pokial sa to da inak, nebudem minat peniaze v lekarni.

Dakujeeeem za typy 🙂