icon

Na čo si dávať pozor pri diagnostikovanej placenta praevia?

regi95
13. feb 2025

Ahojte, áno viem ze je tu vela tém ohladom tejto diagnozy. Vsetky som precitala lenze by som potrebovala mamicky, prvorodicky ktoré tymto problémom prechádzajú, presli teraz.
Som v 21+5tt a v 19tt mi lekár diagnostikoval placentu praevia. Som doma, dodrziavam kludovy rezim, nekrvácam. Na co vsetko si mám dat pozor? Je mozné, ze bábatko donosím aspon do zaciatku 9mesiaca? Ďakujem

Strana
z2
janinah
13. feb 2025

Teraz su take iste pravidla ako pred 30 rokmi ,kwd som to mala ja prvykrat a pred 19r.druhykrat.Obe deti riadne donosene.Hlavne co najviac lezat,nie sediet.A zakazany je klasicky sex.

palculienka40
13. feb 2025

@regi95 Ziadny styk. Setrit sa. Je nozne ze sa placenta este vytiahne hore. Mne sa to stalo dva krat. Ak nie tak cisar. Vela zdravia.

mikimi
13. feb 2025

@regi95 mala som tak. Ešte v 20.týždni bola nizko a povedali mi len toľko, aby som sa šetrila. Placenta sa pekne vytiahla a rodila som v 41. týždni vyvolávaním. Malej sa nechcelo

regi95
autor
14. feb 2025

@janinah
@palculienka40
@mikimi ďakujem velmi pekne za odpovede 🙂 co najviac cely den prelezím, manzel mi pomáha, bude to nase prvé dieta. Varit varíme spolu nakolko maminu ani svokru bohuzial uz nemám ale dúfam ze to dopadne co najlepsie a do 30tt sa to este vytiahne. Velmi som chcela rodit prirodzene tak uvidíme ci nám to vyjde
Ďakujem ❤️

barka1
14. feb 2025

@regi95 dávají si pozor na rozne ohybanie, dvihanie cohokolvek zo zeme. A pri krvacani volaj rychlu.

regi95
autor
14. feb 2025

@barka1 v poriadku, ďakujem za radu

regi95
autor
14. feb 2025

@janinah
@palculienka40
@mikimi mozem sa este spytat? Kedze pri tejto diagnoze je zakázané vysetrenie zospodu, ako vám kontroloval gynekológ ci nie ste otvorená predcasne? Ďakujem

palculienka40
14. feb 2025

@regi95 mne robil sono a potom sa ku koncu vytiahla tak vsetko ako bezne.

regi95
autor
14. feb 2025

@palculienka40 ďakujem za odpoved ❤️ ja idem na kontrolu az 14.3. Som velmi zvedavá ako to dopadne

mikimi
14. feb 2025

@regi95 mne robila sono taktiež poradňa čo poradňa akurát v 36. týždni má pozrela od spodu a potom v očakávaný termín a aj tak som rodila týždeň po termíne. Ja som nedvíhala ťažké naozaj ale inak v ničom som sa neobmedzovala

regi95
autor
15. feb 2025

@mikimi moj gynekológ nevelmi rád robí sono kazdu poradnu, musím sa s nim porozprávat lebo stále vidím len to, ze sa velmi nezaujíma. Asi ho zmenit? Neviem.
Ďakujem, nedvíham ani ja, snazím sa vela lezat s vankúsom pod zadkom 🙂

palculienka40
15. feb 2025

@regi95 ale so vstupnou placentou by Vas mal poslat na rizikovu ambulanciu. Ja som tam vzdy chorila.

regi95
autor
15. feb 2025

@palculienka40 neposlal ma nikde, práve to. Ja viem ze s takouto diagnózou sú povacsine maminky uz skoro v nemocnici az do porodu.

palculienka40
15. feb 2025

@regi95 ja som bola doma a chodila castejsie na kontroly.

regi95
autor
15. feb 2025

@palculienka40 to je dobre 🙂 ďakujem naozaj za odpoved ❤️

palculienka40
15. feb 2025

@regi95 rado sa stalo ale akonahle mi zistili vstupnu placentu na tir caste kontroly som chodila na tu rizikovu ambulanciu, opytajte sa lekara za to nic nedate.

regi95
autor
15. feb 2025

@palculienka40 samozrejme, vela vecí sa musim opytat lebo jeho prístup sa mi moc nepáci. Mne napriek tomu ze túto diagnozu zistil dal nasledujúcu kontrolu az na 14.3. plus tam bude aj ten test na tehotenskú cukrovku.

kiki68
15. feb 2025

Iba nedvihat tazke veci, sex som zakazany nemala

kiki68
15. feb 2025

@regi95 ale toto nie je vazna diagnoza. Kym netecie krv, tak to nikto viac neriesi. Do 25tt sa to neberie ako nejaka diagnoza dokonca, moze sa to este totiz vytiahnut. Cize pre gyn to nie je dovod na kontrolu, ak tam nemas este nieco k tomu navyse. Je ti taka bezna diagnoza, kde ked nerobis fakt blbosti, tak by sa nemalo nic stat. A keby sa stane, tak vedia o co ide. Jedine na co musis sama davat pozor je to krvacanie, keby su nejake prejavy ist ihned do nemocnice. Inak nic take.

regi95
autor
15. feb 2025

@kiki68 ja mám zakázany aj sex a aj vysetrenie zospodu, ktoré mi napísal doktor aj do knizky. Placenta prechádza úplne cez vnutornú bránu a on sám sa tak vyjadril ze pri tejto fáze sa uz ani nevytiahne takze nech som si vedomá toho ze dietatko sa narodí sekciou. Krvácat som krvácala v 16tt ale vtedy neuviedli nic aki dovod, len ze urcite som sa trosku prepracovala. Myslím si, ze uz vtedy som mala problém presne s placentou.

lienka.7
15. feb 2025

@regi95 a ktorý mas stupeň? Sestra mala 4ty. Tuším od 32tt bola v nemocnici, lebo krvacala a tiež mala kŕče. Rodila potom CR v 38tt. Viem ze mala absolútny kľud, mohla tak na wc a naspäť do postele. Na ten cukor ku gyndosovi si vezmi so sebou nejakú podložku, vankúšik, ak má doktor tvrdé sedadla, lebo to nie je pre teba dobre. Drzim palce, dáte to, neboj 🤗🍀

regi95
autor
15. feb 2025

@lienka.7 pravdepodobne mám 4ty stupen lebo tak sa gynekológ vyjadril ze placenta úplne prekryva vnutornú bránu. A sestra dodrziavala kludovy rezim aj predtym, ako mala ist do nemocnice kvoli krvácaniu? To je velmi dobre ze dala az do 38tt 🙂
Ďakujem, zoberiem si so sebou urcite, to ma nenapadlo ❤️

lienka.7
15. feb 2025

@regi95 ano, od nejakého tusim 20tt uplny kľud, ale ze naozaj. Viem ze od nejakého cca. 26-27tt mávala tie kŕče, a takmer vždy potom krvacala... dovtedy myslím ze iba 1-2x mala trosku viac spinenia, nie priamo krv. A viem ze sucasne urcite chodila aj na rizikovú do nemocnice, neviem presne odkedy ale, môžem sa spýtať. Ono inak stále do nejakého (tusim) 30tt? sa ti stále moze trosku povytiahnut. Každý kúsok pomôže. Jej vsak nic, ona mala ze uplne prekryté.
Ja viem, že keď som bola na tom veľkom sone v 22tt, tiez som mala napísané, že placenta je nízko, ale mne sa chvalabohu "zdvihla". Hlavne je pozitívne myslieť, psychika robí veľmi veľa... a teda ten kľud na lôžku.

regi95
autor
15. feb 2025

@lienka.7 rozumiem, takze ono to príde tak ci tak aj pri dodrziavaní kludového rezimu. Na velkom sone som bola aj ja ale k inému gynekológovi. Tam zas sa pán doktor vyjadril, ze moze sa to vytiahnut do toho 30tt ale musím dodrziavat kludovy rezim.
Veru, psychika so mnou hrá od zaciatku. Uvidíme. Clovek stále len studuje, hladá a cíta a to je najhorsie nakolko sú tam popísané také veci ze hroza, aj ked samozrejme musim brat do úvahy ze príst moze hocico.
Ďakujem za vsetko ❤️

regi95
autor
7. mar 2025

Dobry den 🙂 bohuzial sme v nemocnici od soboty, zacala som doma spinit napriek kludovému rezimu. Manzel ma zobral do najblizsej nemocnice kde sa doktorovi nepácili veci na ultrazvuku a tak ma zobrali od nás na hodinu a pol do dalsej nemocnice.
Spinenie prestalo este v ten den ale zbadali ze mám velmi málo plodovej vody a bábatko zaostáva 9 dní. Placenta sa vraj trochu zlepsila, myslim v umiestnení, uz sa len dotyka steny krcka.
Ak vás mozem poprosit, drzte nám palceky aby sme to cím dlhsie vydrzali 2v1 🙂 som len v 25tt.
Ďakujem ❤️

palculienka40
7. mar 2025

Drzte sa nech ste rychlo vporiadku. 💗

regi95
autor
7. mar 2025

@palculienka40 ďakujem ❤️

mirka30111987
20. mar 2025

@regi95 ahoj čo je prosím ťa nové?

regi95
autor
20. mar 2025

@mirka30111987 vcera som prisla domov z nemocnice po 19tich dnoch. Plodová voda sa napravila, babatko zaostáva tyzden. Zajtra sme 26+6tt aspon o nieco vpred 🙂 tesim sa kazdému dnu. Musím dodrziavat prisny kludovy rezim, cely den v posteli, max na wc a nazad.

mirka30111987
20. mar 2025

@regi95 ja uvidím v utorok či placenta dostala rozum už 😊

Strana
z2