icon

Nadpriemerná hlavička dieťatka v brušku. Stretli ste sa s tým?

zabka60
4. máj 2012

Zdravim vas dievcata,mam otazku..mojej priatelky sestra je tehu a gyn. jej povedal,ze malicky ma nadpriemerne velku hlavicku,ziadne vysetrenia,ani nic,jedine,co jej povedal,ze to riesi s inym odbornikom odkedy,jej oznamil,ze je tehu a povedal jej to,ked bola v 3 mesiaci,ze je tehu a on 3 mesiace s tym nic nerobi..mate s takym niecim nejake skusenosti????dakujem vam za odpovede

janka_pn
4. máj 2012

aj mne to povedal a nijako dalej neriesil, neskor sa to zrovnalo 😉

akika722
4. máj 2012

to povedal aj mne primar-slovami : " a vy viete že vaše decko ma velku hlavu a male telo?" 🙄
pekne že?
maly bol v poriadku,nič nemal ine,zdravy krasny chlapček... už je to 4ročny chlapček... takže nie vždy treba veriť tomu čo povie dr 😉
ak ma pochybnosti šla by som k inemu nech to skontroluje..

anjelicek26
4. máj 2012

@zabka60 - moze to nieco znamenat ani nemusi, mozno s tym nic nerobi - lebo sa to medzicasom zrovnalo 🙂 V 3. mesiaci je babo malicke, odchylka v merani par milimetrov spravi vela. Treba sa SPYTAT nabuduce, tu ti nikto nepomoze bez ultrazvuku, ze ano

xenicka13
4. máj 2012

jej to som pocula tiez pri dvoch mojich detoch a este ze mala stehenna kost fajnovo tie babatka meraju 😝 akoze budem mat trpaslika s velkou hlavou noo a syn je najdlhsi z triedy

elli333
4. máj 2012

mne raz povedali že moja malá má malú stehennú kosť že má krátke nožičky...vyšlo im to tak len raz, všetky ostatné merania predtým aj potom vyšli ok....malá je úplne ok a má nohy dlhé až po zem 😀 občas sa pri tých meraniach môžu seknúť ide tam o milimetre...ale samozrejme nemusia sa seknúť vždy ,občas majú bohužial pravdu ked im niečo nesedí

mata90
4. máj 2012

Aj mna tak doktor nastrašil, v siedmom mesiaci ked mi robil sono, že malý má velku hlavu a ovela kratšiu stehennú kosť, že hlavička je rozmermi o dva týžde vacsia od normalu, a stehenná kosť zase o dva týzdne kratsia od normálu, čiže medzi sebou az mesiac rozdiel, a ked som sa spytala ci može byť postihnuté, tak mi odpovedal, že može a nemusí, no a v akom som bola strese, tiež ma nikde neposlal, kolko som sa naplakala, nakoniec som bola vo osmom mesiaci ležať a dr co mi robila sono mi vravela ze je vsetko ok, a malý sa narodil zdravý a už má sedem mesiacov 🙂

annalena
4. máj 2012

aj moja mala velku hlavicku, povedali mi to vo 4.mesiaci, resp. som nato dosla uplne nahodou, ked som bola u inej Dr co zastupovala, a ta skrikla "aku velku hlavu ma to dieta" ☹ dvakrat som potom bola (na moje naliehanie) na morfologickom ultrazvuku, kde specialne vysetrili hlavicku...nastastie sa nic nepotvrdilo. ja som sa ale kvoli tomu trapila az do porodu. mala sa potom aj narodila s hlavickou na hornej hranici normy a doteraz ma hlavicku vacsiu ako priemer. ale je to uplne zdrave dievcatko....a ma vybornu pamat 😉

zlatulienka
4. máj 2012

mne v 33 tt na prietokoch dr. dal do knižky záznam, že diskrepancia hlavičky, veľkosť hlavičky podľa ich meraní zodpovedala 38tt a bruško 36tt, stehenná kosť bola presne podľa termínu 33tt, tak ma poslali na iné sono, tam traja dr. mudrovali, na nič neprišli, ešte aj pôrodnú váhu predpovedali veľkú, tak mi nakoniec naordinovali cisársky, vraj by som ho prirodzeným pôrodom nepretlačila ani nie kvôli váhe, skôr kvôli hlavičke,
no Miško je už na svete, pôrod bol sekciou, je zdravučký, krásnučký a vážil 3950g, hlavičku má primeranú k svojej váhe
každopádne nech sestre urobia okolo 20tt genetický ultrazvuk na špecializovanom pracovisku a potom bude určite pokojnejšia