icon

Nechcem pravidelné návštevy u nepríjemného diabetológa. Čo robiť?

vanesa304
Dnes o 07:17

Ahojte, chcem vas poprosiť o radu mam chodiť k diabetologovi kvoli hraničným hodnotam na lacno 5.19 . Ten diabetolog je strašne sprostý vysledky som mala v norme posledne povedal ze mam dodržiavať racionálnu stravu dlhodobý cukor bol vporiadku vsetko bolo ok . Napriek tomu kazde 2 týždne mam chodiť s celodennym odberom . Viem ze babo najviac rastie v 3 trimestri ale proste tam chodiť nechcem cukor si meriam doma jedine odchylky mam ráno 5.2 a 5.3 max som mala 5.5 . Po jedle mam ukážkové aj hodinu aj 2 hodiny po . Dokonca aj ked som si dala nieco sladke . Nechcem tam chodiť a som z neho uplne zhnusena je príjemný asi ako zápal pľúc mate pre mna nejakú radu?

anonym_4e3885
Dnes o 07:21

Ze kvôli bábätku vydržať

diankamf
Dnes o 07:23

Tiez mam cukor dobry, len kvoli prvemu testu, kde som mala nameranych 0,2 nad hodnotu, tak tam musim chodit kazde 2 tyzdne. Mam podobne pocity, musime to uz len vydrzat do porodu.

anonym_32fe9f
Dnes o 07:34

To je úplne nič. Však 5,5 nie je vôbec vysoký

mogaa
Dnes o 07:45

len si treba uvedomiť že v tehotenstve môže telo zareagovať hociako + druhá vec je, že dieťa prijíma od teba všetko včetne nadmernej hladiny glykémie....to čo pre teba nemusí znamenať problém, to pre dieťa už problémom byť môže....takže sa tu zbytočne odbavuješ na lekárovi, ktorý robí len to, čo musí....a že je nepríjemný? nájdi si iného....

vanesa304
autor
Dnes o 07:47
@mogaa

len si treba uvedomiť že v tehotenstve môže telo zareagovať hociako + druhá vec je, že dieťa prijíma od teba všetko včetne nadmernej hladiny glykémie....to čo pre teba nemusí znamenať problém, to pre dieťa už problémom byť môže....takže sa tu zbytočne odbavuješ na lekárovi, ktorý robí len to, čo musí....a že je nepríjemný? nájdi si iného....

@mogaa dalo sa to aj slušnejšie napísať nie že sa tu odbavujem ... toto napíše len žena ktora toto nezažila 🙂

lucia245
Dnes o 07:50

@vanesa304 a urobil ti testy dobre? Odber zo žily na viackrát? Pretože už som zažila aj tak, že zoberú z prsta a kontrolujú rozmedzie podľa hodnôt zo žily🙈 Sú odlišné, samozrejme.
Lebo z toho čo píšeš mi to ako cukrovka nepríde.

patrike
Dnes o 08:08

Lekar sa snazi maximalne zodpovedne monitorovat tvoj stav a tebe sa to este nepaci ? Uvedom sa ! Chces ohrozovat seba aj dieta ?

anonym_4e3885
Dnes o 08:10
@mogaa

@vanesa304 príspevok od
@mogaa je slušný a vecný. Nechápem čo tá pobúrilo. Tak si mala napísať, píšte mi len príspevky kde súhlasíte s mojim názorom a iné nie.
Dnešným tehotným sa nedá vyhoviet, lekár je starostlivý zle je, je dôsledný zle je. Fakt nedá sa vyhoviet

sili82
Dnes o 08:31

Č to znamená sprostý? Mal nejaké blbé poznámky alebo čo ti konkrétne povedal, že tam nechceš chodiť. Ak je taký hrozný, tak si nájdi iného. Na kontroly, ale určite choď.

kikikat
Dnes o 08:32

Len vydržať, nerobíš to len pre seba ale aj pre dieťa,ja som bola na takejto kontrole a to mi už odtekala plodová voda,a aj tak som musela poslušne počkať kým ma dr zoberie. Úplne chápem že sa ti tam nechce.

januska12323
Dnes o 08:44

Vymeň lekára keď nie si spokojná, nie je jediný diabetolog na Slovensku.

vanesa304
autor
Dnes o 09:04
@lucia245

@vanesa304 a urobil ti testy dobre? Odber zo žily na viackrát? Pretože už som zažila aj tak, že zoberú z prsta a kontrolujú rozmedzie podľa hodnôt zo žily🙈 Sú odlišné, samozrejme.
Lebo z toho čo píšeš mi to ako cukrovka nepríde.

@lucia245 ano práveže mi brali aj zo zily aj z prsta a obe boli vporiadku . Jedine kedy to bolo zle ked som bola na tom ogtt ta ranná hodnota bola 5.19 a po vypiti roztoku bola druha aj tretia boli bezpečné pod normou

yellowunicorn
Dnes o 09:07

Tak tam prestaň chodiť, aký problém? Nikto ťa nemôže nútiť.
Ale ako tak čítam tvoje odpovede - problém budeš skôr ty ako lekár

vanesa304
autor
Dnes o 09:07
@sili82

Č to znamená sprostý? Mal nejaké blbé poznámky alebo čo ti konkrétne povedal, že tam nechceš chodiť. Ak je taký hrozný, tak si nájdi iného. Na kontroly, ale určite choď.

@sili82 no ano mal blbé poznámky vyzliekala som sa az do spodného prádla. U nás v rodine ma babka cukor ktorý jej stúpol az po 65rokoch ale takéto vstupné vysetrenie nemala . Tak preto som si to takto vyhodnotila . Gynekologičke som povedala ze je hrozný a ona že veľa dievčat od nej už rozplakal ze sa jej nepáči jeho prístup. Ale vymenny listok som nedostala k niekomu inemu😒

vanesa304
autor
Dnes o 09:09
@yellowunicorn

Tak tam prestaň chodiť, aký problém? Nikto ťa nemôže nútiť.
Ale ako tak čítam tvoje odpovede - problém budeš skôr ty ako lekár

@yellowunicorn tak to je sila no toto povedať o niekom koho nepoznáš 🙂. A sudiš ho na zaklade odpovedí na modrom koníkovi 😁🙂

kikikat
Dnes o 09:13
@vanesa304

@sili82 no ano mal blbé poznámky vyzliekala som sa az do spodného prádla. U nás v rodine ma babka cukor ktorý jej stúpol az po 65rokoch ale takéto vstupné vysetrenie nemala . Tak preto som si to takto vyhodnotila . Gynekologičke som povedala ze je hrozný a ona že veľa dievčat od nej už rozplakal ze sa jej nepáči jeho prístup. Ale vymenny listok som nedostala k niekomu inemu😒

@vanesa304 čo znamená do spodného prádla? Ja som sa zobliekala do podprsenky a dr sa má ledva dotkla.

vanesa304
autor
Dnes o 09:37
@kikikat

@vanesa304 čo znamená do spodného prádla? Ja som sa zobliekala do podprsenky a dr sa má ledva dotkla.

@kikikat no proste celá do spodného prádla iba gatky a podprsenka mi ostali

anonym_a8ca93
Dnes o 09:47

na vymennom listku mas uvedene jeho meno? to som nikdy nevidela. preco nemozes ist k inemu?

anonym_a5993d
Dnes o 09:55

A to co vam kontroloval, ze ste sa az tak museli vyzliekať? Nikdy som o tom nepočula, že pri takom vysetreni sa zobliekate. 😏🫣

anonym_7507a4
Dnes o 09:55

@vanesa304 a nedá sa ešte nájsť iný alebo vydržať. Ale netreba si nechať skákať po hlave máte predsa ústa. Najprv slušne a keď bude arogantný buďte aj vy kedysi som mala názor že bože doktor samotný Boh po skúsenostiach a odbornosti mám pocit že.podaktory vyštudovali za klobásy alebo boli dlhodobo chorý keď do školy chodili

kikikat
Dnes o 10:00
@vanesa304

@kikikat no proste celá do spodného prádla iba gatky a podprsenka mi ostali

@vanesa304 tak to neviem či je úplne normálne, každopádne mne robili vyšetrenie len prvý krát potom pri kontrolách už nie, len povedali dodržiavať diétu

vanesa304
autor
Dnes o 10:46
@anonym_a5993d

A to co vam kontroloval, ze ste sa az tak museli vyzliekať? Nikdy som o tom nepočula, že pri takom vysetreni sa zobliekate. 😏🫣

@anonym_a5993d no ved preto aj my je neprijemne ist ku nemu znova viem ze sa pri cukrovke pozerajú aj nohy ale mala som vtedy šaty a šľapky takže si nemyslím ze bolo nutné zozbierať sa az takto

vanesa304
autor
Dnes o 10:47
@anonym_7507a4

@vanesa304 a nedá sa ešte nájsť iný alebo vydržať. Ale netreba si nechať skákať po hlave máte predsa ústa. Najprv slušne a keď bude arogantný buďte aj vy kedysi som mala názor že bože doktor samotný Boh po skúsenostiach a odbornosti mám pocit že.podaktory vyštudovali za klobásy alebo boli dlhodobo chorý keď do školy chodili

@anonym_7507a4 gynekologička mi tiež povedala len že vydržať ale tak ja som dosť citlivá a chodit k takému idiotovi to je akože des

vanesa304
autor
Dnes o 10:49
@anonym_a8ca93

na vymennom listku mas uvedene jeho meno? to som nikdy nevidela. preco nemozes ist k inemu?

@anonym_a8ca93 nebolo tam jeho meno. Ja som len dostala vymenny listok k diabetologovi tak som si zvolila jediného z môjho mesta. Vtedy nepracovala moja gynekologička ale mala zástup ,keby tam bola vtedy ona určite by ma varovala aby som šla radšej do susedného mesta než k nemu .

anonym_a8ca93
Dnes o 11:14
@vanesa304

@anonym_a8ca93 nebolo tam jeho meno. Ja som len dostala vymenny listok k diabetologovi tak som si zvolila jediného z môjho mesta. Vtedy nepracovala moja gynekologička ale mala zástup ,keby tam bola vtedy ona určite by ma varovala aby som šla radšej do susedného mesta než k nemu .

@vanesa304
no tak je to na tebe
1 - vydrzis tohto, ked bude protivny, naucis sa mu oponovat a postavit sa za seba
2 - vypytas si druhy vymenny a budes chodit k inemu lekarovi
3 - nebudes chodit nikam a zariskujes

nam tu na MK je to zhola jedno, ine moznosti asi nie su, tak sa rozhodni sama

simca06022011
Dnes o 11:22

porad sa s gynekologom, ja som raz mala hranicne, dokonca raz vyskocene vyssie hodnoty cukru, neriesili diabetologiu.. riesili co som jedla :D a potom urobili kontrolne odbery.. a boli ok, nikam ma neposielala. Normalne si vypytaj VL k inemu, ak ta iny vezme. Inak vydrzat a napr ak iba na odbery, ak chod a povedz ze si zavolas na vysledky.. ved on ta vidiet nemusi, ak ma cukor kontrolovat

anonym_8f99da
Dnes o 14:43
@mogaa

@mogaa skor on sa odbavuje na nej, keby dal pokoj tak tu nepise