Neobmedzené vychádzky počas maródky v tehotensvte
Ahojte baby chcela by som sa opýtať, ktorá z Vás má skúsenosti s PN a vychádzkami dá sa poprosiť lekára aby dal neobmedzené vychádzky.? dá sa to vôbec-.?-... ako je to vlastne:?... a ked mam zmluvu na určito dá sa isť bez rizika na PN:?... ako to je :? pomožte dakujem.. 🙂
@aislinn785 podla mna to od dr zavisi,ci je ochotna
@zuzkat1 práveže moja je fakt že ochotná, milá...ale povedala mi, že takto to je stanovené od Socpoist....možno to tak dáva posudková lekárka Socpoist, ktorá je k mojej dr. priradená...proste fakt tie vychádzky od 8-10 sú totálne nanič
Ja som mala neobmedzene vychadzky, ale dr. mi ich dala len kvoli malemu synovi. Som ju poprosila ze keby sa mu nieco stalo, aby som s nim mohla utekat ma zly zdrav.stav, chodit na prechadzky ved nemohol byt doma zavrety, ale mne nic vazne okrem vracania nebolo .. No vracala som sice 24hod denne ale s torecanom sa to zvladnut dalo.
@aislinn785 ja som do 20tt mala od gynekologa len vychadzky,ale kvoli dcere to bolo uplne nanic... Ja som mala ako som mu nadiktovala od 11-13 a od 16-18. Ale bolo to obmedzujuce,tak som oslovila obvodnu... Mimi bolo ok,ja som mala tazkosti s ktorymi ma aj ona mohla vypisat.
@zuzu9011 ja som bola na pn od 6tt a mala som neobmedzene vychadzky, takze ano, da sa to. Mne sam lekar povedal, ze ako tehotna nemam byt zavreta doma a cerstvy vzduch mi len prospeje. Ale nie je pn ako pn, ak je to kvoli zdravotnemu problemu, nema zmysel ziadat neobmedzene vychadzky. ja som musela byt doma kvoli praci, ktora je pre tehotne rizikova - praca so psychiatrickymi klientami, schizofrenia, alkoholici, bezdomovci - tam clovek nikdy nevie, co sa stane 😕
@petkaa28. Ahoj. Ale ja žiadny dátum na zmluve nemám. Celu som ju prestudovala. Mám tam napísané: pracovný pomer sa uzatvára na dobu určitú od 1.2.2014 bez skúšobnej doby. Zamestnanec je pridelený k uzivatelskemu zamestnavatelovi. Pracovný pomer medzi zamestnancom a zamestnávateľom skončí skončcením dočasneho pridelenia.no už som na nervy z toho. Už ani neviem či mám istotu že ma nevyhodia počas pn.
Baby a keď stojím na nohách 16 hodín krátky dlhý týžden čo ymslíte ako by som obstála.?.... robím totiž v kuchinia raz som potratila...
@zuzu9011 gynekolog mi nechcel dat neobmedzene vychadzky-vraj nemoze co je blbost (ale casy vychadzok dal take ako som chcela ja). A ked som sa rozhodla ze robit uz nepojdem tak som sla za obvodnou a opytala som sa ci si nemozem pnku preniest k nej ci by mi nedala neobmedzene vychadzky.a ona v pohode suhlasila
ahojte, ja si myslím že by doktorka mala prispôsobiť vychádzky potrebám budúcej mamičky, pokiaľ má aj ďalšie deti. Ja síce na PN nie som, ale keby som bola, tak potrebujem vychádzky ráno od 7:30 lebo mám doma prváčika, ktorého musím odprevadiť do školy, sám isto nepôjde a muž chodí do práce na 7:00 hod.
Ahojte, potrebujem poradit. Ak by som zostala na PN a prisla by mi kontrola a nebola by som doma aky by to mal dopad na moju matersku? Viem ze by som stratila nemocensku davku pocas PN ale neviem ci by mi to nejako ovplvnilo aj narok na matersku? Mozete mi prosim poradit ak mate takuto skusenost? Moc dakujem
@barceloneta nemá to žiaden vplyv na materskú. V najhoršom prípade Ti na max, 30 dní zoberú nemocenské, ale potom fičíš normálne ďalej. prípadne, majú aj možnosť dať pokutu. Keby Ťa ale nenašli doma, tak máš tri dni na zdôvodnenie neprítomnosti, dá sa všeličo vymyslieť.
@aislinn785 dakujem za radu.
Ahojte,
dnes ma obvodná lekárka vypísala na PN kvôli nevoľnostiam. Zabudla som sa opýtať na vychádzky a na potvrdení nemám napísané nič... Čo to znamená? Mám neobmedzené vychádzky alebo vôbec nemôžem vyjsť von? (Lekárka bude ordinovať až vo štvrtok, preto sa jej nemôžem opýtať.)
Ďakujem.
@sabina1975 NIe vzdy je PN kvôli mojim zdravotnym problemom...problemy su s pracou pretoze robim v zdravotnictve a su tu pristroje ktore ma ohrozuju preto nemozem pracovat...som v tretiom mesiaci citim sa vyborne a je kravina aby som sedela doma nie?
Ahoj neviete mi poradiť ako to je s vychadzkami ak by som mala pn kvôli praci?? Robím na 12tky aj nočné a doktor o tom nechce ani počuť tak sa bojím že vychádzky 2 krát do dňa to by bolo pre mňa dosť zle keďže občas potrebujem aj vycestovať dosť ďaleko prosím ak máte skúsenosť poraďte ďakujem
@tehotna13 neviem ako dáva gynekolog, ale ja som bola teraz počas tehu na PN vypísaná obvodákom a ten mi dal automaticky vychádzky od 8do18 hod. bez prerušenia. Mala som aj kontrolu zo sociálky a nikto nemal najväčší problém s tým.
PN som mala od obvodáka kvôli to mu že gyn. mal dovolenku a už som potrebovala byť PN kvôli práci, do kolonky diagnoza mi dal tehu vracanie.
A ked som bola tehotna so synom, tak mav 20tt vypisali pre tvrdnutie brucha...brutalne tvrdnutie brucha. Ked som isla na socialku a pytala sa ako to funguje (nebola som dovtedy na PN, vzdy som si vzala dovco, ked som nachladla a tak). Pozrela do mojich papierov, na moje brucho a povedala (posudkova lekarka) "Pozrite, ja vidim, ze ste tehotna, na to papier nepotrebujete a s touto diagnozou aj tak dobrovolne zalahnete a ked sa vam polepsi, pokojne chodte na vzduch v poobednajsich hodinach. Ja vas kontrolovat nepridem." Vychadzky som dodrziavala aj tak, ale nik neprisiel.... Ja si myslim, ze oni si vyberaju takych, co su PN pricasto.....isteze, radsej nebyt v takej skupine ludi, ale aj tam su spekulanti, ktorym treba ist po krku.... Mala som vtedy stastie natu lekarku 🙂

@aislinn785 tak to sa ti nedivím, lebo vychádzky od 8-10 by som absolútne nevyužila, vstávam tak 8:30-09:00 a kým by som sa obriadila tak by som mala po vychádzke.
ani nehovor, už odrátavam dni do materskej, ešte ma čakajú cca 2 mesiace 🙂