icon

Nízke PAPP-A, free beta HCG hodnoty z prvého skríningu v 12 týždni. Riziko trizómie 18,13

mariaola
28. aug 2022

Ahojte mamičky.
Chcela by som sa Vás spýtať či ste aj Vy mali podobnú situáciu ? A či ste mali nakoniec zdravé bábo ?

Po prvom skríningu ma gynekológ hneď poslal na genetickú konzultáciu, že vyšli zlé výsledky. No na genetike ma poslali preč, že mám čakať do výsledkov 2 skríningu v 16 týždni. A dovtedy sa nie len ja, ale vela mamičiek musí trápiť 😔.

Na Ultrazvuku v 12 týž. Gynekolog dokonca povedal (ešte pred skríningom), že podla pupočníka a počtu tepien je všetko v poriadku a že bábo by malo byť na 85% zdravé.

V 12 týž. a 5 dní mi brali odber na prvý skríning.
Mám 36 rokov a vyšli mi nízke hodnoty:
PAPP-A 0,22 MoM, free beta HCG 0,26 MoM.

NT (šijové prejasnenie) som mala na Utrazvuku dobré 1,62.
Bábo má CRL (dĺžku) 56,81 mm, hmotnosť 65 kg.

Na výsledku skríningu je dole uvedené: NEGATÍVNY s rizikom downovho synrómu 1: 1700
a v zátvorke (vid komentar nižšie), kde je uvedené v POZNÁMKE:
Riziko trizómie 18 (1:30)
Riziko trizómie 13 (1:35)

mariaola
autor
28. aug 2022

@denden77 Pozerala som Čunderlika mal by byť na Kramároch tam mám aj gynekológa. A myslíte, že musím mať výmenný lístok alebo sa stačí objednať ? Či to nevnímajú ako zbytočne skoro robiť ultrazvuk v 13 týždni ?

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola idem to pohľadať, napíšem z chvíľu

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka ďakujem Vám krásne 🙏🏻

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola takto som mala ja: PAPP-A 0,24 MoM, beta HCG 0,29 MoM.

denden77
28. aug 2022

@mariaola to neviem.. ja som bola u Holana (dalo sa aj bez listka, s listkom to bolo za 33€)

katarinaforever
28. aug 2022

@mariaola ďakujem ale nestresuj sa, držím ti palce aby ti to dobre dopadlo 🙂 🙂

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka Wow ja mám skoro na chlp rovnaké Papp-a 0,22 free beta HCG 0,26. A nakoniec sa ani nezistilo prečo boli hodnoty tak nízke ? Mali ste aj pri druhom odbere na skríning v 16 týždni zlé výsledky ? Ja stale ešte čakám som len v 13 týždni a druhý odber mám 12.9.

mariaola
autor
28. aug 2022

@denden77 aha jasne, tak sa spýtam môjho gynekologa.

anavixy
28. aug 2022

@mariaola nemyslim ze by to vnimali ako zbytocne, ak ide o potvrdenie/vylucenie vyvojovej chyby, tak to urcite neberu ako zbytocne 🙏 a ani keby to bolo len tak z rozmaru, zaplatene to mat bude 🙂 nebojte, volajte hned v urorok, nech sa posuniete… vymenny listok netreba, ak je to hradene pacientkou (u Grochala netrebalo)

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka ešte som sa dočítala že nízke hodnoty Papp-a môžu nasvedčovať že je niečo s placentoz preklapsia, zle prudi krv a živiny. A že dochadza k predčasemu pôrodu.

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola ten druhý odber dopadol lepšie, Paradoxne sa riziko zvýšilo DS viac ako 4 v 5 odfotim výsledky moment

sulejmanka
28. aug 2022
mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka Ďakukem Vám ☺️. Sranda ja tým testom fakt nerozumiem dosť mamičky metú 🫣. Práve sa Vám Papp-a dosť polepšili aj beta HCG. Ako nechápem to a 4v5 to ako myslia ? Neskutočne to robia mamičkám komplikované.

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka toto su zatial moje výsledky z prvého odberu

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola výsledok " viac ako 4 v 5" znamená, že viac ako 4 ženy z piatich s rovnakými výsledkami ako mám ja, majú dieti s DS . Povzbudivé že?

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola uvidíš, že to dobre dopadne. Stačí že máš zle určený gestacny vék a už je skreslený výsledok.

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka Och pomóc 🥺🥺🥺. A to ako rátajú asi len podla veku ste aj Vy boli podobne ako ja mám teraz 36. Inak zvláštne že Váš výsledok je ohodnotený ako pozitívny a môj negatívny. To hodnotia iba DS ? Lebo ten mi vyšiel negatívne.

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka Ďakujem ☺️ a modlím sa ab to bolo všetko v poriadku ako u Vás 🙏🏻. Menštruáciu som mala zapísanú presne. Či oni rátajú aj kedy bolo počatie ?

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola to je fakt divné že screening negatívny ale zároveň pozitívny na T13 a 18. Kedy ti to vychádza že máš ísť na Tripple testy?

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola tatabsa od poslednej menštruácie

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola ešte má napadlo. Ja som mala v tehotenstve koronavirus a geneticka povedala, že to ešte nie je preskúmané a je dosť možné že výsledky skreslilo aj prekonanie covidu. Nemala si koronu?

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka 12.9. idem na ďalší odber. A ešte domerá hlavičku lebo sa híbalo moc a nepodarilo sa Dr. zachytiť rozmer. Ani nosova kosť tam nie je uvedená ako rozmer.

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka tu som udala presne no.

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola nemala si koronavirus?

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka hmmm sranda. Počas 2 mesiaca som bola chorá asi 4 týždne na ževraj tracheitída. PCR negatívny. Nakazil ma muž priletel z Cipru a tam sa z klími všetci nakazili týmto. Prejabovalo sa to suchým kašlom, slabosťou , bolesť v krku a mne sa aj zapalili hnisavo oči. Možno že aj z toho sú zle výsledky. Ja som už len dokašliavala málo a či vôbec ešte keď som bola na odbere krvy.

mariaola
autor
28. aug 2022

@mariaola Inak som prekonala počas druhej vlny Deltu. Možno to zostáva dlhšie v krvy ? Hmmm🤔

vaneska
28. aug 2022

@mariaola ahoj, necitala som vsetko ale platene testy by som nepodstupovala ak je potrebne neskor absolvovat amnio. Ty kedze si mala uz jedno tehotenstvo co dopadlo zle, na amnio by som sla a aj ta tak ci tak poslu asi. Tipujem ze ti odmietli geneticke vysetrenie na kramaroch po prvych vysledkoch. Ja som mala po prvych odberoch riziko downa 1:2 a na kramaroch ma odmietli, ze mame cakat na dalsie odbery co su vo vyssom tyzdni. Skusala som morfologicky, volala som Cinderlikovi, Holanovi a este jednemu, uz sa nepamatam na meno ale vsetci ma odmietli s tym ze morfo v nizkom tyzdni je nepresne lebo neuvidia co by mali. Preto sa morfologicky robi od vyssieho tyzdna. Viem ze amnio sa bojis, ja som ju nakoniec podstupit musela. Sla som na genetiku na americke namestie kedze kramare ma odmietli a na genetike mi vypisali papier aj tak na amnio s tym ze pri cisle 1:2 su platene drahe testy zbytocne vyhodenie penazi. Tiez pokial by si sa rozhodla v pripade zleho vysledku ukoncit tehotenstvo, potrebujes mat na to vysledok amnio. Aspon tak to bolo v roku 2017. Amnio mi robili v Kochu, skor som mala z nej vysledky ako z druheho screningu kde mi down vysiel 1:5 ale uz som vedela ze babo je zdrave a ze to bude dievca. Sice som neskor porodila predcasne v 28tt, ale amnio za to nemohla. Inak sa to da zvladnut, viac boli strach a stres ako ten vpich

sulejmanka
28. aug 2022

@mariaola Kto vie. Geneticka mi povedala, že je to možné, že sa zatiaľ nevie, ako a či covid skresľuje tieto testy

mariaola
autor
28. aug 2022

@vaneska ďakujem krásne za radu aj som si myslela že ultrazvuk mi asi odmietnu. Ja mám hrôzi z amnia aj s dcérkou ma gynekolog chcel poslať ale je zdravá. Lebo ona mala zase naopak vysoké hodnoty. A mala aj velkú placentu a 4,5 kg. A to som ju porodila sekciou v 38 týždni. Tak teraz ma zase strašia s malým plodom. Zatial je len mierne menšie ako dcérka o 7 mm.

mariaola
autor
28. aug 2022

@sulejmanka hmmm tak radšej nech sú testy zkreslené 🙏🏻. A ak je to pravda, že to Covid spôsobuje, tak budú mať asi nával pozitívnych skríningov 🫣