Nízko položený gestačný vak: Poradí progesterón?
Dobrý deň, viete mi niektorá povedať viac k téme? Dnes som bola na vyšetrení na gynekológii. Som v 6. týždni tehotenstva. Doktorka mi na Sone ukázala gestačný vak, ktorý bol veľmi nízko, povedala mi k tomu to že to nemusí dopadnúť dobre. Predpísala mi taktiež vaginálne kapsuly Utrogestan - progesteron, na udržanie plodu.
Môže sa táto situácia zmeniť? Môže to dopadnúť aj dobre? Žiadne ťažkosti okrem menších bolesti v podbrušku nemám.
Ďakujem za vaše odpovede. ❤️
@kiki68 ďakujem krásne za odpoveď, potešila si ma.
@elisabetha_2 mala som utrogestan do 19/20tt, tak nejako
@kiki68 ďakujem krásne za odpoveď. Bola si aj na PN?
@elisabetha_2 ano a neskor rizikove
@kiki68 ahoj, prednedávnom si mi odpovedala na moju diskusiu. Chcem sa opýtať, ak și mala tiež nízko položený plod mala si problém so zrazeninami / Hematómy? Mne sa objavujú stále a doktorka mi hovorila že to môže byť kvôli tomu.
@elisabetha_2 ano mala, ale oba sa postupne rozpadli, jeden v 8tt videl a dalsi asi 14tt, potom po 19tt to nejako aj utichlo.
@kiki68 a mala si aj nejaké bolesti v podbrušku?
@elisabetha_2 hej, stale nejake, hlavne ked som dlhsie chodila, tak to zacalo boliet. Viem, ze neodporucali sediet s nohami pri sebe nam s tou placentou nizko. Ako stale som brala magnezko, ale aj tak som to citila. Je fakt, ze najlepsie to bolo asi posledne dva mesiace, ked uz to asi nemalo inu moznost a proste uz to bolo treba doklepat. To som fyzicky davala velmi dobre. KDE ine zeny koncia, my zaciname 😀
@kiki68 ďakujem ti krásne za odpovede ❤️
Mám to všetko rovnako ako ty, už by som najradšej bola v 9 mesiaci a rodila 😀
A pôrod si mala asi cisársky že?

@elisabetha_2 ano moze sa to zmenit, cele sa to vytiahne vacsinou. Tiez som mala toto,ale dost dlhsie a dopadlo to dobre. Mne placenta navyse vyrastala z opacneho bodu ako ma. Dlho bola placenta praevia z toho. Hlavne sa nenamahaj, ziadne dvihanie niecoho tazkeho, necvicit.