OCD, úzkosť v tehotenstve a predčasný pôrod
Ahoj, bohužiaľ 1 ženu zo 100 postihne obsedantno kompulzivna porucha v tehotenstve. Som to ja. Mimo tehotenstva tym netrpím. Mala som to aj v prvom tehu, ale len posledne 2 mesiace. Tento druhykrat kvázi od začiatku (kontaminacne ocd). V 24tt mi psychiater dal sertralin, ale rozhodla som sa ho nebrat, čo teraz považujem za veľkú chybu nakoľko som v 8 mesiaci a stále sa to zhoršuje, resp zhoršuje ani nie, len ja som z toho unavená, mam chuť stále revat, mam strach, som smutná, nervózna. Na minulej poradni mi lekár povedal ze sa otváram, ale zase nijak nestresoval ani mi nemeral krcok zvnútra, takže také vážne to asi nebude keď len 1 prst i keď v papieroch je riziko predcas porodu. Bohužiaľ kľudový režim nedokážem dodržiavať kvôli dietatu plus ak by som naozaj mala mat prísny kľudový režim ako píše asi sa zbláznim potrebujem byt co najviac mimo domu s dietatom. Zaujíma ma ci je tu mamička ktorá mala zlý psychicky stav v tehotenstve o malo to vplyv na to, že naozaj skôr porodila...ci to ma vplyv na otváranie krčku, počula som práveže, že evolucne praveze takéto ženy prenášajú lebo dieta cíti nepokoj, stres a ohrozenie... Mozno ak sa nájde mamička, ktorá trpela podobne, môže mi napísať. Rada pokecam. Dakujem.
@kiki68 hej pomáha to, len teraz stále prší, bože ja by som potrebovala porodiť praveze tak 38 nech mam za tým všetkým už, je to príšerné priserne priserne. Dakujem ti
@nezabudka3219 tak rob nieco doma, pec kolace, proste nejake hovadiny. Hlavne nic kde sa mozes zacyklovat. Nieco povyrabaj pre babatko. Ja Ta uplne chapem .
@kiki68 nemôžem byť v kuchyni s kontaminacnym ocd viac ako je nutné... 😒
@nezabudka3219 to asi ano, rob ci zvladnes. Kamoska ma silne ocd ( problem ist z domu) a teda maluje. Tiez ma kombi ocd a autizmus
@nezabudka3219 ahoj ja mam nieco podobne, zas to zacina ako posledne tehotenstvo.
Ja som rodila 3t skor a si myslim ze zo stresov.

@nezabudka3219 ja som mala podobne stavy, mam aspergera a k tomu teda uzkosti a prvky ocd ( to ide z autizmu) . A telo rozbuchane hormonmi v tehu zacalo tiez blbnut a ja som mala strasne stavy. Po porode to ihned zmizlo. Povedala by som, ze tie posledne dni to uz bolo nejake o dost lepsie , ako y telo tusilo,ze bude tomu koniec. Po porode som bola absolutne ok, aj dieta. Nemalo to vplyv na nic ( Este som isla par dni cez Termin ) . Cize sa nestresuj. Tiez som nedokazala napriek rizikovemu tehu lezat a tie posledne tri mes som bezne lozila po zahrade, strihala kriky atd. Aby mi nesiblo, pomahalo mi to na tie uzkosti.