icon

Očkovali ste sa v tehotenstve?

mon1806
9. aug 2021

Ahojte som tehotná na začiatku tehu padla otázka co s covidom? Ste tu maminy co ste sa dali zaočkovať v tehotenstve? Ako to dopadlo?

Strana
z2
lienka.7
9. aug 2021

@janinah dakujem.
A poznas tak dobre aj NU ktore mozu byt po vakcinacii? Ci vtedy nemozes predcasne porodit? Mas data na to, co tvrdis? Jaj, to ze daju na postrasenie obcas nejaky pripad v tv. Hmmm. Ja kovid nezlahcujem! Mam pred nim hlboky respekt a spravam sa zodpovedne - nebeham kde nemam, nelietam kade tade po svete a stretavam sa s minimom ludi.
Mimochodom, v 1.vlne NEBOLI tehotne medzi ohrozenou skupinou... preco zrazu su??? Co zrazu tolka starost?
Predcasniatka su tu aj bez kovidu, opat, mas data ze tolko a tolko malo kovid a predcasne porodilo a pod. Asi nie.
Cize len tolko k tomu.

fineta
9. aug 2021

@lienka.7 rodila som dcéru počas prvej vlny. Gynekológ ma ubezpecoval, že žiadne obavy, keď sa aj nakazime, zvládneme to s dostupnými liecivami. Verila som mu a aj verím. Dcéru dojčím a aj keby nie, vakcínu si pichnúť nedám. Viete čo ma zarazilo najviac? Syn je športovec a vedený na kardiológii. Moderna aj Pfizer priznal vedľajšie nežiaduce účinky srdcového svalu. Pýtala som sa, či by mi dali písomne potvrdenie, že nemôže byť očkovaný. Samozrejme, ochotní neboli. Tak som sa spýtala z opačnej strany - ci vystavia písomne odporúčanie k jeho očkovaniu. Odpoveď opäť nie ved je to na dobrovoľnej báze. Keby je to taka super duper vakcína, žiadny odborník by sa nemal problém pod ňu podpísat.

ivuskaa159
10. nov 2021

Holky ja ockovana nie som ale pocas môjho tehu sme mali covid doma. Manžel bol pozitívny, nevedel to prvé dni a ja som ho nedostala. Nerobili sme nič extra, iba nosil rusko pri mne a viac sme vetrali, inak sme normálne spolu existovali. Išli sme na test po týždni, on pozitívny a ja negatívny test. A počula som o viacerych prípadoch kedy sa tehotné nenakazili. Ako keby mali nejakú špeciálnu imunitu. Nevravím že neočkovat, ani že ockovat, som niekde v strede, sama neviem, ale priklonila by som sa skôr k nazoru, že v tehu nie. 🙂

janinah
17. jan 2022

@fineta v každom letáku každého lieku máš upozornenie na možné než.ucinky a zvlášť pre tehotné.presne preto.aby boli farmafirmy kryté....tak samozrejme nijaký dr.nenapise taký papier.aby potom pacientovi platil do konca života... každý organizmus je iný.meficina nie je matematika.tu neplatí.ze 1 +1 je vždy 2..preto nech si každý sám zváži čo považuje za menšie riziko

janinah
17. jan 2022

@lienka.7 v 1 .vlne bolo málo údajov o teh.s covidom.asi si pochopila.ze výskum aj liečba sa vyvíja za pochodu....je dosť údajov o vakcinacii tehotných a jej bezpečnosi a rovnako o covide a jeho pôsobení na ženu aj plod...nájdi si a vyber si svoju možnosť...

fineta
17. jan 2022

@janinah áno, súhlasím. Treba všetko dôsledne zvážiť.

lienka.7
17. jan 2022

@janinah samozrejme, keď vakcíny sa testujú 10-15 rokov tak za necely rok zistia akurát tak veľké guľové 👌 potrebovali len dáta, a dobrovoľničky na výskum, nic iné. Krcmery jasne povedal ze robit testy na tehotných a deťoch je neetické a zakázané!!! Detto lengvarsky v marci v tv na priamu otázku od redaktorky z markízy. Ale na to sa už asi zabudlo. Ze?

janinah
17. jan 2022

@lienka.7 tieto vakcíny sa nevyrávali na zelenej lúkae a z ničoho,predchádzali tomu vedomosti a skúsenosti z iných vakcín,tiež sa testovanie skrátilo,dá sa vyčítať ako sa to robí a prečo,tiež si vieš zistiť aké štúdie sa robili v zahraničí a čo sa zistilo...záver...očkovanie u tehotných je oveľa menšie riziko ako covid a jeho vplyv na matku aj dieťa....u žiadneho lieku,u žiadnej inej vakcíny nevieš predpovedať,čo narobí v organizme o 20 rokov,napr. nik sa nepozastaví na tom,čo narobí v organizme ženy dlhoročné užívanie HAK a už vôbec nikoho nenapadne pátrať,čo to narobí s dieťaťom,ak taká matka popri HAK aj dojčí,toto sa neskúma a pritom účinky aj po rokoch tam sú....ale tie ženy sa rozhodli samé a to platí aj pre túto vakcínu....stále je to dobrovolné,tak neviem o čom sa tu bavíme..nikdy očkovanie tehotných nik nezakáže,chvalaBohu

Strana
z2