icon

Očkovanie Covid-19 v tehotenstve

nikusssik
3. jún 2021

Ahojte, je tu nejaká budúca mamina, čo sa očkovala v tehotenstve proti Covid -19? Zaujímal by ma priebeh, prípadne nežiadúce účinky ale aj názory vašich lekárov. Ďakujem 🙂

Strana
z2
sisaka
9. jún 2021

@doma5 pani lekárka, ktorá nedokáže vyhodnocovať odborné informácie, alebo vyhodnotila si len jeden zdroj informácií? - čo Dr. Bhagdi, ktorý už dávno vedel, čo táto vakcína bude spôsobovať a varoval aj Nemecku vládu, aj EMA, čo Dr. Bridle, kanadsky profesor, ktorý dokonca pracuje na vývine vakcin nielen pre covid, ale aj iné ochorenia…To sú pre teba zanedbateľné informácie? Tie vakcíny sa nikdy nemali dostať k ľuďom, keby sa testovali tieto vakcíny ako sa majú, ani by sa nikdy nedostali k ľuďom, zlyhali by už na fáze testovania na zvieratách, tak ako zlyhali ich predchodcovia.
Dúfam, že keď vyhodnocuješ informácie pre svojich pacientov dávaš si na tom viac záležať

zeleny_dinosaurus
9. jún 2021

@kluska paci sa, vsetko je pristupne na google aj s celou dokumentaciou ku kazdej schvalenej vakcine osobitne ak vas zaujimaju vacsie podrobnosti ako su na danom obrazku a myslite si, ze po precitani tomu zacnete rozumiet na rovnakej urovni ako ludia, ktori to 10 rokov studovali na vysokej skole a nasledne pracovali a pracuju v spickovych laboratoriach.

poopsie
9. jún 2021

@zeleny_dinosaurus ano horalka je smrť... Ale rna, ktorá da pokyn telu vyrábať proteíny je uplne bezpečná...

sticker
zeleny_dinosaurus
9. jún 2021

@vevesh dakujem, zabludili sme do dezinformacnej sceny.... dezinformacne media nepokladam za nieco comu sa budem venovat. Vyvracanie takychto hoaxov prenecham niekomu kto ma na to chut a cas...
Ja som spisala vsetky vedecky dostupne podklady, nie nazor jedneho cloveka, ako som pisala uz hore, byt lekarom neznamena vediet vsetko a byt neomylny, preto treba cerpat infornacie z overenych zdrojov, ktore zbieraju velke mnozstvo dat, maju obrovske skupiny spickovych odbornikov, pouzivaju zaslepene data a studie, vsetko overuju nie 3x ale ovelaviackrat...
Mutagenita, teratogenita a podobne veci ako thalidomid a DDT to sa stat uz nemoze, vzhladom na to, ze v sucasnosti su zavedene velmi prisne testy, ktore sme kedysi nepoznali, logicky, vsak veda ide dopredu. Aj my v labaku robime testy toxicty a mutagenity a to ani nepracujeme s latkami, ktore su urcene medicine, dnes su to standardne testy, ktore robia stredoskolaci na chemickych projektoch, cize toho sa bat naozaj netreba. Tie vakciny boli v tomto smere overene skor ako vobec opustili laboratorium, aj to sa da najst v ich dokumentacii.
Autizmus a rakovinu si tiez mozeme rozobrat, ale to je uz dost velke odbacanie od temy a aj tak si budete pisat svoje... a vlastne, co tak to prenechat odbornikom, ktori to studovali a venuju sa tomu?

zeleny_dinosaurus
9. jún 2021

@poopsie a co je na tom smiesne, ze "bezna" sladkost obsahuje viac chemie? Ja neviem naozaj... a nikto nepise, ze sladkost je smrt, to ste si sama vydedukovali z toho obrazku, cize neviete ho precitat.. ale tu je asi problem v tom, ze vy uplne neviete co je vlastne vsetko chemia a zovseobecnujete rozne vyrazy a slova k vlastnemu pochopeniu. Takze tak. Drzte sa ak sa nechcete vzdelavat a smejete sa vzdelanym ludom.

vevesh
9. jún 2021

@zeleny_dinosaurus on nie je jediny, je to veduci skupiny vedcov, kedze ma najvyssi status a je opravneny sa k tomu vyjadrovat spomedzi kolegov, ktori maju rovnaky nazor. Inac ohladom nemoznosti opakovania sa chyb ci zamernemu zamlcavaniu NU, mas velmi zidealizovany pohlad na svet. Bola by to pravda, ak by vsetci ludia boli dobri a spravodlivi a chceli dobro a spravodlivost na svete- bohuzial realita je ina. Ta vakcina opustila labak okamzite vtedy, ked splnila 100% predpisanych kvot, ktore boli pre tuto vakcinu extra upravene a do dnesneho dna je odsuhlasena len v "nudzovom rezime". Niekto vie preco a dufam, ze nebudeme musiet cakat 100rokov, aby sa odkrylo to preco a za akym zamerom....

katulienkax
9. jún 2021

To je na tom take ze to naozaj ale naozaj nikto nevie co to spravi s novo narodenymi detmi, problemy sa mozu prejavit az po rokoch. A to vam ZIADEN lekar ani vedec nepovie lebo to nemaju odklia vediet. Ak ti niekto povie ze je to bezpecne tak zavadza lebo to nemoze na 100% vediet. To mate ako s radioaktivitiou Marie Curie sa dozila celkom pekneho veku napriek tomu ze bola ozarovana, ini umieraju na rakovinu po par rokoch, to iste je aj s vakcinou niekto prezije do 100vky iny moze mat problemy uz po par rokoch. Aj Tesla bol ozarovany ziarenim roky a dozil krasneho veku a inych hlava boli len maju dlhsie mobil pri uchu,

katulienkax
9. jún 2021

@zeleny_dinosaurus overene na vzorje 40000 dospelych a 2000 deti? Smiesne 😂 Jedine mi sedi na tom ze virus bol vypusteny a vakcina vymyslena uz dopredu takze vedeli co idu robit uz roky dopredu

sisaka
9. jún 2021

@zeleny_dinosaurus Dr. Bhagdi je vedecká kapacita, keď nie si schopná vypočuť si názor odborníka, lebo si ho hneď onalepkovala ako hoaxera, tak je fakt škoda akejkoľvek debaty

zeleny_dinosaurus
9. jún 2021

@sisaka mozno to z mojej vety nespravne vyplynulo, ale nechcela som oznacit jeho ako hoaxera, to uvediem na spravnu mieru. Jeho nazory vsak preberaju len dezinformacne media a vlastna univerzita, kde je snad okrem neho dalsich xy vedeckych kapacit sa od neho distancuje.

sisaka
9. jún 2021

@zeleny_dinosaurus a teba to po tom roku co sa deje nejak prekvapuje? Prečo si myslíš, že sú toľkí ticho? No presne preto, aby neskončili ako tí, čo sa ozvali. Ja čakám, kedy náš doktor Bridle bude umlčaný a to dostal grant na výrobu covid vaccine a je to tiež kapacita.

tina4931
9. jún 2021

@zeleny_dinosaurus dezinformačné médiá? Chcela si povedať médiá s "iným názorom". A prečo takéto média s tzv iným názorom existujú? Lebo tie hlavnoprúdové neprizývajú do debát odborníkov s inými názormi ako sú tie "ich". Proste iný názor neexistuje a v dnešnej spoločnosti jednoducho nemá miesto a to v poriadku nie je. Že nie je vytváraný v podstate žiadny priestor na výmenu názorov, informácíí, skúseností, pohľadov a pod. A veľké počty ľudí vlastne nemajú šancu tým pádom utvoriť si vlastný názor, vidieť rôzne pohľady lebo tie názory, ktoré nejdú sa davom sú dehonestované a zosmiešňované.

didi2102
9. jún 2021

@nikusssik kamarátka sa ockovala na začiatku 9mesiaca,druhá dávka jej vychádza budúci týždeň ako má termín 😄😄😄 nič jej nebolo bolela ju kuuusok ruka,ja kojim napr mne nebolo aaabsolutne nic

mia_von_prag
16. jún 2021

Ja idem budúci mesiac na očkovanie, budem v 16 týždni. Dr nie je proti vzhľadom k rizikám covidu. Hovorila ze jej kolegyne aj tehotne lekárky sa nechali v 2 - 3 trimestri očkovať.

Moja kamoška sa dala tiež v druhom trimestri, jeden deň si citila ruku, inak žiadne vedľajšie účinky, Dr jej to odporučil tiež.

simka10
21. jún 2021

@marcelka147 prosim ta,bola si na obe davky uz ako tehotna?
Ja som v situacii,necakaneho tehotenstva..pred necelym mesiacom som bola na 1.davke..teraz som zistila,ze som tehotna a cez vikend mam ist na druhu davku..neviem co urobit..dakujem

marcelka147
21. jún 2021

@simka10 ja som bola na 1 dávke v 16tt. A na druhu pôjdem asi cca za dva tyzdne
.. Ú teba by som sa poradila s Dr. Keďže mne očkovanie odporúčala až v 2.trimestri ☺️

jakubrianka
25. nov 2021

@zeleny_dinosaurus nemôže sa dostať ku dieťaťu áno?
Je dokázané, že kovid vírus sa našiel v placente po nákaze, a tiež že dieťa môže mať protilátky ak sa žena dá zaočkovať po 23 tt.

Je mi zle z týchto zaručených "študovaných" informácií.
Jedine čo je tu jasné je to, že tehotná žena je kovidom ohrozená, ale očkovanie a prípadné následky neočkovania či očkovania si na triko musí zobrať sama!!

Ešte poznámočka pani chemička... koľko žien má nediagnostikovanú trombofilnú poruchu? Prirodzene riziko trombózy aj u zdravej tehotnej bez trombofílie stúpa... poďme si to znásobiť očkovaním, ktoré ako vieme môže spôsobiť trombózu ( rovnako ako kovid) . Ešte raz prosím napíšte že nič neprechádza k plodu nech sa dobre pobavím.

zeleny_dinosaurus
25. nov 2021

@jakubrianka dobre.

diiidi
25. jan 2022

@zeleny_dinosaurus skvele zhrnuté 👌🏼 Uľahčila si mi rozhodovanie či ísť, alebo neísť na 3. dávku. Pôjdem

oliviabb
7. feb 2022

@simka10 bola si na druhej davke ako si zistila, ze si tehotna?

simka10
9. feb 2022

@oliviabb Áno dokončila som na druhú dávku v druhom trimestri.A že som🤰,som zistila, že už akosi dlho som nemala 🤦 a prišiel mi termín na druhú dávku...vtedy som začala počítať a zistila som...len pri dvoch deťoch mi to ani neprišlo a ani mi nechýbali🙆,. takže 🤰 bolo prekvapko😊

oliviabb
9. feb 2022

@simka10 urcite pekne prekvapko, blahozelam 🙂

Strana
z2