icon

Očkovanie proti tetanu počas tehotenstva. Skúsenosti?

renatachymova
16. mar 2026

Zdravím nájde sa tu nejaká mamička ktorá bola očkovaná proti tetanusu v tehotenstve ?

anonym_8b929d
16. mar 2026

@renatachymova Kvôli čomu to nutne potrebuješ riešiť v tehotenstve? Pracuješ alebo žiješ na nejakej konskej/zvieracej farme?

renatachymova
autor
16. mar 2026
@anonym_8b929d

@renatachymova Kvôli čomu to nutne potrebuješ riešiť v tehotenstve? Pracuješ alebo žiješ na nejakej konskej/zvieracej farme?

@anonym_8b929d nie dnes som bola u lekára a že mi vychádza preočkovanie proti tetanusu a že počas tehotenstva je to lepšie lebo že aj bábätko bude mat z toho alebo niečo take že mala by som si to dať

anonym_8b929d
16. mar 2026
@renatachymova

@anonym_8b929d nie dnes som bola u lekára a že mi vychádza preočkovanie proti tetanusu a že počas tehotenstva je to lepšie lebo že aj bábätko bude mat z toho alebo niečo take že mala by som si to dať

@renatachymova Vážne sa zamysli, čo z toho bude mať bábätko? Ako šancu má bábätko, že chytí tetanus?

renatachymova
autor
16. mar 2026
@anonym_8b929d

@renatachymova Vážne sa zamysli, čo z toho bude mať bábätko? Ako šancu má bábätko, že chytí tetanus?

@anonym_8b929d ja som proti očkovaniu akémukoľvek moc som neni toho zástanca a obzvlášť v tehotenstve

renatachymova
autor
16. mar 2026
@anonym_8b929d

@anonym_8b929d doktor ma nahováral že som to mám dať objednal ma o dva týždne a v stredu idem gynekologičke tak sa spýtam aj na jej názor

tanyan
16. mar 2026

Napríklad v príbalovom letáku IMOVAX D.T. ADULT je explicitne napísané, že "Očkovanie sa neodporúča podávať počas tehotenstva."
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/imo...
To preočkovanie v dospelosti je +/- pár rokov, ja by som počkala minimálne po tehotenstve.
Štatisticky to možno vychádza s možnými vedľajšími nežiadúcimi účinkami OK, ale každé telo je iné a nikdy by si si neodpustila, keby zhodou okolností prišla reakcia, ktorá Ti poznačí celý život.

januska12323
16. mar 2026

Stačí počkať po tehotenstve.

sisamisaaa
16. mar 2026
@renatachymova

@anonym_8b929d doktor ma nahováral že som to mám dať objednal ma o dva týždne a v stredu idem gynekologičke tak sa spýtam aj na jej názor

@renatachymova Kokso mňa ani s alergickou nádchou nezaočkovali a tu niekomu v tehu núkajú...

anjelicek26
16. mar 2026

V tehotenstve proste nie... tych par mesiacov to pocka...

anonym_1b8e85
16. mar 2026

@renatachymova co ti doktori blbnu s tym ockovanim? to by som si urcite nedala a babätko dostane ked tak svoje ockovanie.

krasneleto
16. mar 2026

ja som sa preockovala teraz po asi ani neviem kolko rokoch, nakolko si pamatam naposledy ockovanie na ZS... aky vyznam a nevyhnutnost vidis prave pocas tehotenstva, obvzlast pri tetanuse, nechapem, nerozumiem...

domiklik
16. mar 2026

@renatachymova tvoj lekár ti pravdepodobne ponúkal pre očkovanie boostrixom, co je vakcína na tetanus, zaskrt a co je pre dieťa zaujímavé aj čierny kašeľ. Áno očkovanie proti tetanu môže počkať ale čierny kašeľ v aktuálnej situácii je minimálne na zváženie.

mullerova46
16. mar 2026

Ja som bola na očkovanie v 32 týždni. Reakcia žiadna len lepší pocit že je dieťa chránené aspoň na začiatku proti rsv ktoré zabíja novorodencov ak sa nakazia. Nepovažujem očkovanie za ohrozujúce plod.

anonym_aa7cd4
16. mar 2026

Ale to bude vakcina s ciernym kaslom nie?
Ja som sa dala teraz v tehotenstve ockovat tym.

renatachymova
autor
16. mar 2026
@anonym_aa7cd4

Ale to bude vakcina s ciernym kaslom nie?
Ja som sa dala teraz v tehotenstve ockovat tym.

@anonym_aa7cd4 nie čisto proti tetanusu

anonym_ba3473
16. mar 2026
@renatachymova

@renatachymova určite by som neriskovala v tehotenstve, nevieš aké vedľajšie účinky môže vakcína zanechať na dieťati.

nikushka8
16. mar 2026

Mne tiez koncila tetanovka v tehotenstve a moja dr. mi razne povedala, ze pocas tehotenstva a kojenia sa o preockovani so mnou ani bavit nebude (pytala som sa len pre info).

renatachymova
autor
16. mar 2026

Ja sa tiež chcem o tom porozprávať so svojou gynekologickou lebo obvodný lekár mi povedal iba ze to je preočkovanie proti tetanusu a vychádza mi to medzi rokmi 2026-2031 a že teraz keď som tehotná je to najideálnejšie ale bojím sa toho nepovedal mi nič iné len že tetanus nespomínal ani čierny kašeľ ani nič podobne

renatachymova
autor
16. mar 2026
@anonym_ba3473

@renatachymova určite by som neriskovala v tehotenstve, nevieš aké vedľajšie účinky môže vakcína zanechať na dieťati.

@anonym_ba3473 toho sa najviac obavám

anonym_aa7cd4
16. mar 2026
@renatachymova

@renatachymova tak potom by som si nedala

kajus_a
16. mar 2026

mme doktorka kazala prist na preockovanie az ked dokojim, nie to este tehotna

weronika171717
16. mar 2026

@renatachymova nedávaj si to. A už vôbec nie v tehotenstve a počas dojčenia. 🙏🙏🙏

svetlonos
16. mar 2026

@renatachymova
Ahoj, ja som bola očkovania v tehotenstve presne proti tetanu a ešte aj po xy rokoch. Zlomila som si ruku a parádne rozbila koleno. Teda aj röngen mi robili. Že som tehotná som zistila o 3 dní neskôr...
Mala je v poriadku, ja tiež a nemali sme žiadne problémy. Bola som asi v 5-6 TT vtedy.

svetlonos
16. mar 2026

Akurát som dočítala diskusiu, v tomto prípade očkovanie odloz. Len som ťa chcela upokojiť, že v prípade núdze sa nám nič nestalo. Aké takto je kôli pre očkovaniu?? Ani náhodou, a že dieťa z toho bude niečo mať? Dr si predstavuje, že ho budeš rodiť niekde do hliny na hrdzavé klince, či ako??

dominiaturka
17. mar 2026

@renatachymova ja sa chystám na očkovanie na čierny kasel, zvyčajne je súčasťou aj tetanus a zaškrt. Nemám žiaden strach a čierny kašeľ je veľmi nebezpečný pre babatko, a teraz ako sa ľudia zbláznili a neočkujú, rastu prípady úmrtí novorodencov. Určite pôjdem aj na RSV, už mam za sebou covid aj chrípku. Bola som aj pri prvom tehu a všetko ok 🙂

detickyy
18. mar 2026
@renatachymova

@renatachymova Mne to príde ako nezmysel. Tých pár mesiacov to počká. Určite by som do toho počas tehotenstva nešla a myslím, že ani tá lekárka osobne by do toho nešla, ak by išlo o ňu samú alebo napr. jej vdcéru, vnučku.

veronikah96
18. mar 2026

Mne vychádzalo preočkovanie presne na tetanus (len samotný tetanus),keď som bola tehotná a doktorka mi rovno povedala, že to necháme/odložíme až po tehotenstve. Počas tehotenstva očkovať nechcela, ja som tiež bola radšej za ten odklad. Preočkovanie som mala cca pol roka po pôrode.

anonym_a7c53c
25. mar 2026

@renatachymova NEDAVAJ !!!! MNE TAK VYCHADZALO A DVAJA DR MI POVEDALI NIE, HOCI GYNDOS PRIAMO CHCEL (MAJU ZA TO PRACHY PREDsa). KAMOSKA SA DALA a VKUSE JE CHORA AJ MALY… MOJ MUZ MA TETAN A IMUNUTA POSKODENA, A INE STAVY. zo sporrovca, pomaly dochodca na 30 rokov