icon

Očkovanie v tehu

mon1806
25. sep 2021

Čau baby veľmi zvažujem očkovanie v tehu, samozrejme mam aj od lekárov gynekológov názory ale je to skôr u nich 50 na 50 jeden áno ďalší nie. Som v 11 tt a sama sa neviem rozhodnúť, covid som mala v novembri dikes

Strana
z2
ivik4
25. sep 2021

No budes tu mat aj tak nazory 50-50
Ja by som sa na covid v tehotenstve ockovat nedala ani keby ma mali z kože drať a ani nechapem ze sa tehotne vobec ockuju, ale budis. Kazda je zodpovedna za seba a svoje dieta sama

veronice
25. sep 2021

Porad sa radsej tu vo fb skupinke. Najdes tam aj kopec ODBORNYCH clankov a vyskumov k danej problematike.

mon1806
autor
25. sep 2021

@veronice som tam ale mne ta skupina príde taka neviem, strašne do toho tlačia podľa mňa tie ženy keď si čítam príspevky

veronice
25. sep 2021

@mon1806 mne to vobec nepride ze tlacia. Aj tak je konecne rozhodnutie len a len na tebe, do tohto ta nikto dotlacit nemoze... Radsej by som citala odborne clanky k danej teme ako subjektivne nazory zien na MK... Ale ako vravim, je to len na tebe 🍀

1katus1
25. sep 2021

@mon1806 skús sa pozrieť na to z pohľadu toho že napríklad očkovanie proti tetanu nemôžu dať tehotnej. Tak prečo práve táto vakcina kde ešte ani nemajú presné údaje o tom aké môžu byť dlhodobé účinky , by mohlo byt aplikovaná počas tehu? A keďže si už prekonala môžeš mať ešte protilátky 180dni nie je presných. Každý má protilátky inak dlho v tele niekde sa hovorí až o 6 rokoch.

sapetka
25. sep 2021

@mon1806 daj na svoj vnutorny pocit. Ako to citis. Ja by som sa tehotna nedala ockovat aj napriek tomu ze mi bolo povedane ze podla najnovsich vyjadreni sa mozu tehotne a dojciace ockovat..

asia83
25. sep 2021

@1katus1 👍🏻

bimbambim
25. sep 2021

Rozhodnut sa musíš sama .Ja za seba by som v žiadnom prípade v tehotenstve sa nedávala očkovať.Ked už len logicky na to idem ,že tehotná nemôžeš nič a zrazu očkovanie na kovid je super truper.Ked som bola tehotná bola som strašne chorá ,dva týždne v nemocnici na plucnom a boli bezradný ,že čo mi dať v tehotenstve a y sa mi uľavilo.Dalsich päť mesiacov som už bola zúfalá ,že som už prosila nech mi spravia cisársky a mi to bolo jedno ,že som len v 5 mesiaci.Uz keď som rodila som inhalovala dávali mi kyslík a tu zrazu očkovanie je povolené 🤷

zmrzlinka2021
25. sep 2021

@bimbambim no nikto nehovori ze je super, ale v pripade potreby, napr. nutnosti plucnej ventilacie, riesi sa najprv matka, cize babo ide vonka, ci prezije, ci neprezije

katus226
25. sep 2021

@mon1806 tiez mi to pride, ze v tej skupinke zaznieva iba jeden nazor. Ak sa aj niektora pyta na nejaky problém, ci to nie je u nej nasledok ockovania, hned ze urcite nie a ona sa este ospravedlnuje, ze rozmyslala ako "dezolat"... Ze sa odvazila obvinit ockovanie... Nedalo sa to citat, uz tam ani nechodim 😁 pretoze nech zaznie akakolvek otazka, odpoved tam je voored jasna, to ju ani pokladat netreba.

vikinka292
25. sep 2021

Ja som tehotná ale určite by som sa očkovať nedala. Nech si vraví kto chce čo chce tak toto je moje rozhodnutie... V 15tt keď som bola hospitalizovaná v nemocnici jedna mamička porodila presne týždeň po očkovaní a len v 30tt. Ani injekcie na zastavenie pôrodu nepomohli, netvrdím, že je to príčina očkovania, to už je ozaj len vo hviezdach ale aj toto ma utvrdilo aby som sa očkovať v žiadnom prípade nedala.

mon1806
autor
25. sep 2021

@katus226 no presne o tom hovorím, že hneď proste obvinia ako môže byť matka taka nezodpovedna a nedá sa zaočkovať neviem no, také mi to tam príde cudne a vlastne nemôžeš si tam ani názor vyjadriť ja som to skúsila raz a ma zablakovali na tri dni tak ako 😃 a to som tam. Nič zlé nenapísala

ibajaanikiny
25. sep 2021

Mne moja gynda neodporucila ked som bola tehotna,teraz je tehotna kamoska a zrazu jej vraj odporucila (mame rovnaku gyndu). Tak sa nad tym len smejem. Uprimne,ked som bola chora v cca 11 tyzdni,na pohotovosti sa mi bali dat cokolvek,kym mi pichli cosi aspon na zastavenie vracania,tak lekarka (podotykam,uz mala po 70tke) hodnu chvilu studovala a zistovala co mi vobec pichnut moze. Detto,neodporucaju sa nejake jedla a bylinky a zraaaazu hla,vakcina proti corone nevadi…ale ako pisu ostatne,sama sa musis rozhodnut…ja som to odmietla a odmietam aj pocas dojcenia…

nika23t
25. sep 2021

@mon1806 presne toto som riesila. Tiež som bola v tej skupine na Fb, ale tam sa rešpektuje len jeden jediný názor. A aj tí odborníci sa mi nie vždy pozdávali... Proste mi to tam príde ako sekta. V každom prípade, začala som 7.mesiac,uz 3 mesiace intenzívne premýšľam nad očkovaním. Ale počkám do pôrodu. Môj gyn, obvodná aj na internom mi poradili počkať a zaočkovať sa hneď po pôrode. Tak asi pôjdem touto cestou...

ivkazba
25. sep 2021

Ja som zaočkovaná na covid. A som pomerne veľký zástanca očkovania. Ale ako tehotná by som sa nedala očkovať žiadnou vakcínou a voči žiadnej chorobe.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
len_nig
25. sep 2021

Ja som tiež tehotná a očkovať by som sa určite nedala. Zdravý rozum mi hovorí, že keď mi v lekárni nechcú predať ani kvapky do nosa, nemôžem žiadne lieky, niektoré potraviny tak očkovanie proste tiež nie.
Ja tej vakcíne aj tak neverím a nedám sa očkovať ani po pôrode ale to už je iná téma 😊
Rozhodnutie je na tebe, je to tvoje dieťa a tvoje telo...a keď sa niečo stane nikto si za to nezoberie zodpovednosť, veď to pri očkovaní aj podpisujes 🤷🏻‍♀️

leeo
25. sep 2021

podla mna zenam, ktore sa daju ockovat v tehotenstve, chyba materinsky instinkt. Ostava mi iba popriat vsetkym odvazlivkam vela zdravia hlavne pre babatko.

ajka0207
25. sep 2021

@ibajaanikiny prečo je ti smiešne že doktorka zmenila názor, práveže je to v celku chvalihodne že sa drží aktuálnej situácie.

ajka0207
25. sep 2021

@mon1806 treba si položiť otázku či sa viac bojíš covidu alebo vakcíny a potom akú máš šancu sa nakaziť-robis v rizikovom prostredí... Ja som sa zaockovala, nemyslím si že som nejak chorá na hlavu alebo nezodpovedná matka. Proste ako tu píšu ženy proti vakcíne aj keď sa dávaš očkovať, treba použiť "sedliacky rozum" a zvážiť čo má väčší prínos. A ano, šance že to dopadne zle sú vždy ale tak to by sme nesmeli žiť aby nám nehrozila smrť.

tayla
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
25. sep 2021

@mon1806 rozhodnutie je len a len na tebe. Ani jedna tu nepozname tvoj zdravotny stav.
To ze 99 tehotnym pred tebou nic nebolo, neznamena ze tebe sa nieco nemoze stat. A taktiez babatku. Kamaratka dostala kovid v 7 ci 8 mesiaci, nemala vobec ziadne priznaky, zistila to tak ze jej mm mal pozit.test. preventivne jej dali nejake lieky, ale blizsie neviem. Ano, samozrejme v TV daju len negat.pripady a to ze tehotna na kovid umrela...
Mne sa paci ako na zaciatku, ockovat tehotne nie, deti nie a teraz by najradsej napichali uz aj embria, lebo nevedia donutit sa ockovat ine skupiny. Tak nahanaju percenta takto.
Co sa tyka tej FB skupiny, je to vyslovene proockovacia skupina. Cize ti budu odporucat ockovanie, aj ked ta nepoznaju.

ajja22
25. sep 2021

@1katus1 to s očkovaním proti tetanu v teho nie je pravda, úplne v pohode sa tehotné očkujú, dokonca je trojkombinácia tetanus, čierny kašeľ a záškrt, ktorá sa práve v tehotenstve odporúča.
@mon1806 ja som sa očkovať dala, všetko v úplnom poriadku, dieťa sa nenarodilo s plutvami.. 😁 dokonca druhú dávku som dala týždeň pred termínom a nevyvolali mi to pôrod, ešte som prenášala 😁 mne to odporučil gynekológ (komu inému veriť, ak nie svojmu lekárovi?), ale tiež má presvedčil fakt, že obyčajné prechladnutie v teho bol u mňa obrovský problém, kašeľ, bolesti hlavy, únava, trpelo aj bábätko, nie len ja.. neviem, ako by som zvládla covid.. Necítim sa byť ako zlá matka, ani mi nechýba materinský inštinkt, práve naopak, ale teda je to každého osobná vec 🙂 prajem všetko dobré 🙂

1katus1
26. sep 2021

@ajja22 tak prečo mňa odmietli očkovať? Rodila som v auguste 2019 . Odmietli má očkovať proti tetanu že až po pôrode a keby mojím má tiež nezaockuju

tinus1994
26. sep 2021

@katus226 a co čakáte od tej skupiny? Ze s tam dozviete nejaké bludne informácie, ktoré nie sú pravda a Vám to urobí len dobre lebo takým veciam veríte? Sú tam lekári, ktorí Vám pravdivo odpovedia na každú otázku, a ani to Vám nestačí..

slavkajurko
26. sep 2021

@mon1806 no môj názor je, že doteraz tehotné neockovali lebo sa to proste v tehotenstve neodporúča. A zrazu sa tehotné môžu očkovať a to dokonca vakcínou zbuchanou za rok. Za mňa teda nie

katus226
26. sep 2021

@tinus1994 cakala som vymenu skusenosti, nie sektu 🤷

ajja22
26. sep 2021

@1katus1 to bohužiaľ neviem 🙁 ja mám ako gynekológa jedného z najlepších odborníkov v BA a sám mi túto vakcínu ponúkol... Aj proti klasickej chrípke..

lienka.7
26. sep 2021

@ajja22 vzdy podpisujes suhlas. Ked sa to nieco stane tak sa mu mozes akurat tak podakovat. Ci ako potom?

bimbambim
26. sep 2021

@ajja22 proti tetanu ma.moj lekár ani nezaockoval kým som bola tehotná.Ze tehotné sa neockuju a mám prísť až ak nebudem kojit tri mesiace po pôrode alebo ak budem kojit tak keď budem už dávať prikrmy.Dokonca už proti tetanu je očkovanie posunte z 10 rokov na 15 rokov.Bola som v auguste je preventívke v domienke že má bude očkovať proti tetanu.Nezaockovala mám prísť až o ďalších päť rokov lebo sa hranica posunula

Strana
z2