Odber chóriových klkov

nelibe
10. jún 2023

Mamicky, absolvovali ste niektora odber klkov? Ak ano, ake to bolo a v ktorom tyzdni prosim?Vopred dakujem za odpovede

matullienka
10. jún 2023

@nelibe áno v 16tt tehotenstva, cez brucho mi pichli takú akoby dutu ihlu a vzali vzorky. Všetko pozerali zároveň cez sono. Bolo to nepríjemné ale dalo sa to vydržať. Aspoň tak to robili pred 14 rokmi

nelibe
autor
10. jún 2023

@matullienka v 16tt to je uz amniocenteza - odber plodovej vody.Odber klkov je skorsia diagnostika a ja zvazujem, co a ci vobec podstupit.

matullienka
10. jún 2023

@nelibe počkaj v 14tt v 16 tt mi už tehotenstvo museli ukončiť áno máš pravdu

matullienka
10. jún 2023

@nelibe a kvôli čomu ťa posielajú na odber kolková nie až plodovej vody. Ja som bola kvôli vývojovej chybe plodu.

nelibe
autor
10. jún 2023

@matullienka neposielaju, ja zvazujem co mam urobit.Tiez prve dietatko vazna geneticka porucha a 17tt ukoncenie.Momentalne som opat tehotna, tak rozmyslam ako postupovat.Na Trisomy test uz nechcem ist, ten je nepresny.Amniocentezu som absolvovala v 16tt na potvrdenie vysledku testu ale to uz bolo neskoro pomerne, preto rozmyslam nad tymi klkmi, to sa moze tusim od 10tt uz robit.A bolelo ta to?

matullienka
10. jún 2023

@nelibe bolo to nepríjemné, ale nejak to nebolelo. Odber kostnej drene je horší.

matullienka
10. jún 2023

@nelibe a po tom prvom tehotenstve ste si nedávali robiť genetiku?

nelibe
autor
10. jún 2023

@matullienka davali, bola to len nahoda cize nemame ziadnu predispoziciu.Ale uz mam 37 rokov a chcem sa proste uistit, ze je dietatko zdrave

matullienka
10. jún 2023

@nelibe asi by som podstúpila, akurát má upozornili, že ak mám krvnú skupinu rh negatív má mi gynekológ pichnúť injekciu

panonia
10. jún 2023

Bola som v 12 týždni a musim sa priznať že som mala veľký strach, nakoniec to nebolo take strašne...mala som zavreté oči a čakala kedy vyberú ihlu a ako tak čakám už som mala vpich zalepený . Ja prenasam geneticku chorobu .

amelie2017
11. jún 2023

Odber klkov je rizikovejsi ako odber plodovej vody. Ak nemas vaznu indikaciu, ale je to len pre tvoj pokoj, nesla by som do toho. Ja som bola na amniocenteze (ziadne ine geneticke testy z krvi ny dany problem neodhalili) a taky podvedomy stres som zazivala, aky uz nechcem prezit nikdy v zivote. Ani som sa tak nebala o to, ze bude zly vysledok ako o to, ze o babatko prideme.

kiki68
11. jún 2023

@nelibe kamoska mala v 12tt, zial tam sa potvrdilo podozrenie, ale bol tam nalez krv a usg. Plod aj tak neprezil cez 14tt. Vraj odber bol ok. Ale bez indikacie to nespravia len tak. Amniocentezu od 16tt ano, ale toto je narocnejsie ten odber tych klkov. Jej to robila nejaka docentka a este nejaky lekar, plus asistentka. Plus tam boli usg pred a po zakroku. Nemohli to na prvy raz nabrat, museli cakat dva dni a potom nabrali.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre