Odmietla som amniocentézu
Dobrý večer.Hned v úvode vás prosím o zhovievavosť a porozumenie,nie som na tom teraz psychicky dobre a nezvládnem hejty či urážky.Hladam tu hlavne pomoc a možnosť sa vyzalovat a doslova vyplakať.
Po dvoch MA mi zistili príčinu- leiden mutácia V faktoru.
Momentálne som v 18 týždni zdravého tehotenstva.Pisem to preto,aby ste pochopili akou krížovou cestou som si prešla,kým som sa dostala do tohto šťastného bodu.Urobila som však ženy hroznú vec.Zatajila som manželovi,že som odmietla amniocentezu.Svokra a švagriná môjho muža tlačia,že si mám dať urobiť " testy" na downov syndrom.Nepriznsla som sa manželovi,že mne už ťa možnosť bola ponúknutá a odmietla som.Dnes som mu iba oznámila,,že ja to nechcem ísť zisťovať.Brali mi krv na vývojové chyby a výsledky sú v poriadku.Preftym ešte skrining šije či čo ( neviem ako sa to volá presne) aj to bolo v poriadku.Strasne sme sa pohádali,povedal že ak to bude nezdravé dieťa,tak to nerozchodi. Je možnosť požiadať o to vyšetrenie aj po odmietnutí?
@sara07 su to bezne rodiny prave. Jedna je tu v Rakusku,potom Tu maju take deti ine sance na zivot. Cize nie je problem v diagnoze, ale v krajine, kde to dieta zije. Ked tu dokazu dieta s downom uplne v pohode integrovat do vzdelavacieho procesu. Nemam pocit, ze by ti rodicia boli nejake nestastne trosky. U nas dokonca bolo teraz volne miesto asistenta pre ludi, kde si aj mladi s Down syndrome v umeleckom studiu. Pomoct im organizovat business v podstate. Rovnako napr chodia s ludmi, co uz maju naozaj tazsie stupne postihnutia ti Sonderpädagogen von, normalne funguju vedla deti zo skoly a skolky. Takze problem bude naozaj v niecom inom.
@sara07 budem ti tu postupne vyvracať mýty, o ktorých píšeš. Na dnes stíham tu svojprávnost. Oficiálna odpoveď spoločnosti zastresujucej ľudí s DS na Slovensku - "Nie je pravda,že každý človek s DS je automaticky zbavený svojprávnosti. Je to individuálne. A už vôbec sa nezbavuje aj v týchto individuálnych prípadoch úplne. Len čiastočne (povedzme na nejaké úkony). Voliť samozrejme môžu a aj chodia 🙂 "
Viac aj tu:
https://m.facebook.com/downovsyndrom.sk/photos/...
@sara07 su skoly, kde beru iba NT deti, tak to keep vsade. A su typy skol, kde je to v poriadku. Zdravotna skola je iba pre NT, teda na Slovensku urcite, rovnako elektrotechnika napriklad. Ale tam nesmie mat dieta ani PAS, ani ADHD, ani ziadne dys. Clovek s PAS nema mat na SK ani vodicak. Ale na vynimku sa to stale robi.

@kiki68 ale ano ked sú prachy tak sa dá čokolvek ale normálna rodina toto nedá, matka ostáva doma ako osobny otrok doslova , otec pracuje
ked su prachy dá sa čokolvek lenže problém je že 98% prípadov toto čo ty píšeš sa nedá a nefunguje
v mojom okoli dospeláci s dow nie je zamestnaný ani jeden , nieže by nemohli neboli šikovny atd proste nie je možnosť
pozri kto chce nech vychováva dieta s dow ,ja mu tu možnost neberiem ani ho neodsudzujem