icon

Odmietla som amniocentézu a našla riešenie bez rizika

janap76
9. máj 2013

Milé žienky, túto diskusiu som založila iba preto, aby ste všetky, ktoré sa bojíte riskovať amniocentézu, vedeli o tom že existuje aj iná možnosť 🙂 V 16 tt mi vyšiel pozitívny triple test na Downov syndróm. S rizikom 1:18 ....čo je veľmi vysoké. Mám síce 36 rokov, ale podľa "ich" tabuliek by som mala aj tak mať 1:250. Čo som následne prežívala tu písať nebudem, lebo mi ide o to, aby som Vás povzbudila a nie deprimovala 🙂 V skratke, môj gyn ma odporučil na genetiku, tam sme došli a po pol hodine sedenia a kreslenia stromu, nám pani dr povedala že síce v rodine dôvod nevidí, ale aj vzhľadom na vek a to vysoké riziko, nám amnio odporúča. Po krátkej 🙂 lenže ja som sa zaťala, a povedala že na to nejdem 🙂 čakám vymodlené dieťatko a aj keď je riziko potratu malé, my si ho dovoliť nemôžeme a nechceme. A teraz k pointe 🙂
V českej republike, konkrétne v Brne je prenatálne diagnostické centrum, kde Vám vezmú krv zo žily a cca do 2 týždňov Vám dajú odpoveď. Je pravda že to bohužiaľ neprepláca poisťovňa, ale tých cca 560 eur by som dala aj keby boli posledné. Boli sme tam teraz 6.5.13 a výsledky budeme mať okolo 20.5.13 Budeme vedieť či náš chlapček je zdravý. Urobili nám tam aj morfologický ultrazvuk a dr sa vyjadril že podľa neho čakáme zdravé dieťatko 🙂 🙂 🙂 Ja som pokojná, lebo mám pocit že všetko je v poriadku, ale aj tak budem šťastnejšia keď to vylúči aj tá krv. Viem že je to drahé, ale je to bez rizika.
Cítila som povinnosť povedať o tejto možnosti aj ostatným mamičkám ktoré sa boja ohroziť bábätko amniocentézou.

Strana
z4
slniecko77
22. nov 2013

@bambulka696 prispievatelka co to tam vlozila ju sama absolvovala, takze ti bude vediet podat blizsie info, o tom kolko to stoji a hlavne kde sa to robi, vzorky krvi sa posielaju do USA.
Aj na morfologickom ultrazvuku by to mohlo byt vidiet, Edwardsov syndrom ma charakteristicke znaky, len ten odber krvi bude presnejsi.
Prajem vela stastia..verim, ze sa ti trizoomia 18 nepotvrdi.
Z akych testov ti vysla pozitivita? Tripple ci si bola na NT screeningu?

mbamb
22. nov 2013

@bambulka696 Ahoj, ja mám dieťatko s trizómiou 18. Verím, že to Tvoj prípad nebude a budeš mať krásne zdravá bśbätko. Držím palce, drž sa 🙂

lubikan
22. nov 2013

ja konkretne by som na tu amnio (tiez mi bola odporucana,ale nesla som a babo bolo zdrave)..isla v pripade,ze som si na 1000 % ista,ze Downika nechcem...

stastenka42
22. nov 2013

@bambulka696 ten test sa vola Prenascan test a stoji cca 560eur..vysledok je do dvoch tyzdnov pretoze sa to posiela do Honkongu..robi sa v Bratislave v železnicnej poliklinike alebo u Kocha na Partizanskej...

rheia27
22. nov 2013

@stastenka42 590eur v Leviciach

ga79
22. nov 2013

Ahojte babulky...mam dvojicky zdrave...ale...tiez test mi vysiel zle strasne nizko...taktiez genetika co je o nicom...a ze amnio...ale nesla som...navstivila som doktora HOlana v bratislave ma ambulanciu auparku..treba najst na googli...je expert na deticky v brusku a srdciar..a podla srdiecka a kosticiek dlzky vyzisti vsetko...downy maju zvacsene srdiecko alevbo nieco take ..neviem to uz odborne...stoji okoli 100.euz si nepamatam presne...ale urobila som vsetko preto...a ako clovek so stastim odchadza...to je neopisatelne...a amniocenteza..kdeze...a mame krasne rocne dvojicky dievcatka..🙂..drzim palceky...

nevestickka
22. nov 2013

@ga79 suhlas, pan Dr. Holan je velky odbornik, ak mate podozrenie alebo predispoziciu v rodine, velmi podrobne babo povysetruje, skontroluje kazdy jeden organ, vsetko povysvetluje a povie ci je vsetko v poriadku

stastenka42
22. nov 2013

@rheia27 moze byt,ja ked som to zistovala tak aj 650eur mi povedali:O biznis..ale ked som povedala ze tam a tam mi to urobia za 560 tak hned ze ok,mozeme dat zlavu☹=-O

bambulka696
23. nov 2013

@stastenka42 dakujem moc aj ked to nemam zistene na 100 percent ale dakujem urcite si to zaplatim pondelok sa idem objednat

bambulka696
23. nov 2013

@mbamb moja ja to nemam sto percentne ja mam malo pravdepodobnost ale dakujem

stastenka42
23. nov 2013

@bambulka696 drzim palceky..

slavomir22
3. jan 2015

Ahojte ja som v 20 t.čakam 3dietatko ale tak vystrašená som ešte nebola moje vysledky boli 1-230 na DS už som šla aj na odber plodovej vody ale nakoniec som si uvedomila že aj keby bolo postihnuté tak si ho nechám a preto som nešla bola som na genetike tam to bolo v poriadku kamaradka mi odporučala vyšetrenie v košiciach ona tam bola plati sa 40e ale už z ultrazvuku vam vedia povedat či je dieta zdrave idem tam 13januara a verím že bude všetko dobré. 🙂

krasneleto
12. jan 2015

ahojte pridam moju skusenost... davala som si robit prenascan- preventivne- vysiel negativny... prvy skrining vysiel 1:720 riziko ds, upravene vzhladom na vek 1:270, tripple testy 1:30. napriek tomu, ze prenascan negativny, isla som na genetiku, kde mi odporucili aj tak amnio, pretoze prenascan je takisto len skrining a niektore anomalie- rarity nemusis zachytit. bola som na amnio a vsetko je v poriadku. papp test- prvy skrining iste ovplyvnilo to, ze som 6 tt kvoli hematomu krvacala... ten nasledne bol upraveny vzhladom na vek z negativneho na pozitivny a nasledne kedze jeho hodnota je sucastou tripple testu, riziko este zvysil... mozno sa pytate, preco som amnio podstupila, ked prenascan za nemale peniaze bol negativny- pretoze mi to dvaja genetici- jeden z toho spoluziacka z gympla odporucili. navyse kamoska minuly rok po vsetkych negativnych testoch porodila maleho s ds.... tak obava, vek, vytuzene dieta, genetik a vsetko dokopy ma prijmelo k rozhodnutiu ze amnio bude spravna volba. citala som tu na fore, ze zial aj po skvelom morfo sa narodilo chore dieta. riziko potratu pri amnio- najma ak cakate zdrave babo je 1:200, predsa len riziko ds som mala niekolko nasobne horsie... cely cas som verila, ze mala je zdrava a preto bude amnio len maly zakrok, ktory to vsetko potvrdi. o tyzden idem este na poslednu etapu a to morfo k dr.holanovi a sna uz to budeme mat zo vsetkych stran potvrdene ze je vsetko v poriadku

arkelia
13. júl 2015

@janap76 mne to tiež vyslo ze male bude mat Dawnov syndrom,ale moj lekar mi odporucil ist do TN k Pani Valachovej na tieto testy co ste spominala a sú za 350 eur..no tiez som odmietla amioncentezu a volim pockat do 20 tyzdna na ultrazvuk a potom ak by to bolo zle pojdem na test DNA do toho TN.

arkelia
13. júl 2015

@stastenka42 to isté povedali mne na genetike v TN,že nám dajú zľavu na tie krvné testy

janap76
autor
13. júl 2015

@arkelia prajem Vám aby bolo všetko v poriadku a aby dieťatko bolo zdravučké 🙂 nech sa Vám to aj čím skôr potvrdí, aby ste si tehuľkovanie v pokoji užila. Držte sa 🙂 🙂 🙂 🙂

arkelia
13. júl 2015

@janap76 ďakujem vám veľmi pekne

Strana
z4