Odtečenie plodovej vody v 22 týždni tehotenstva
Prosím mamičky, ktoré poznáte podobný prípad alebo ste to zažili a odtekala vám voda v 22.týždni čo to môže znamenať, je nejaká šanca, že dieťatko sa zachráni, dá sa to zastaviť alebo narodilo sa vám dieťatko takto skoro? Mamička,ktorej sa to stalo je teraz v nemocnici, neviem čo sa deje len mi prosím vás napíšte čo sa ešte dá robiť. Ďakujem!!
@soninka12 lepenie plodovych obalov https://www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/fot...
@soninka12 Strasne ma to mrzi.Naozaj je velmi mala pravdepodobnost ze by sa ti taketo diagnozy a veci stavali 3 krat za sebou len tak.navyse je divne ze v tak odlisnych tyzdnoch tehotenstva.Trvaj na dokladnych vysetreniach a bez nich sa radsej asi ak smiem poradit ani opat nepokusajte a patrala by som aj trosku v spiritualnej rovine.Niektorym ludom sa deju taketo veci,lebo nemaju vycistene veci z minulosti a proste musia zazivat dookola straty,lebo neuzavreli ine zivitne situacie.Viem ze nic nedokaze zmiernit tvoju bolest,vela sil ti prajem.Toto je na jednu zenu privela ran 😥
@katkabg
@nini1010
@jankaga
😭😭😭 Nechcemat deti načo keď už tri krát sa to stalo nevládzem ani bojovať ťažko sa mi dýcha . Hovorím si prečo práve ja komu som dačo urobila zle . 😭 Radšej si adoptujeme z deckeho domova ..než sa trápiť zbytočne vyvolávať pôrody to je strašné bolestivé 😭😭😭 . Dali mi tabletku aby som sa otvorila už som po tabletke hodinu a pol a stále bolesti nie sú ani nekrvacam..ale pupočna šnúra mi trčí zo spodu von je krvavá jak do sivá .. vo to znamená 😭☹️😭😭
@soninka12 boze je mi to neskutocne luto ja som mala tiez ze mi prepadla pupocna anura az von tak mi ku koncu museli spravic cisarsky a prisli sme o dvojicky je mi to luto
@soninka12 citam tvoj pribeh a neskutocne mi to je luto 😢. Az sa mi slzy tisnu do oci. Clovek by si myslel ze stane sa raz a ides dalej....ale 3x? Poznam okrem teba este jednu co 2x takto prisla o babo ale uz je stastnou maminou. Tento rok porodila. Ako pisu dievcata daj sa poriadne vysetrit na hematologii, imunologii a genetike. Tehotenstvo bolo spontanne? Drzim ti palce a prajem uz len same stastie
Ahojte, tak vam pisem ako sme dopadli. Voda mi odtiekla koncom 17tt, potom sa to stoplo, no v 19tt zacala odtekat opat a zaciatkom 20tt hodnotili na usg anhydramnion. Dotiahli sme to do 30+6tt, vtedy sa to rozbehlo same, nastupili kontrakcie a maly isiel von akutnou sekciou. Po vybaveni sa sam nadychol a rozplakal, 6tyzdov bol v nemocnici a uz si ho par tyzdnov uzivame doma. Chcem povzbudit vsetky mamicky, ktorym sa stane takato vec, je nas tu takych viacero, ktore potvrdzuju, ze tato v podstate beznadejna situacia moze skoncit stastne. U nas bolo urcite klucove to, ze voda mi nezacala odtekat na podklade nejakeho zapalu ci predcasneho otvarania sa, nasledne po prekonani prveho soku som bola velmi velmi motivovana vybojovat to aj s nasim babom do zdarneho konca a pohyb som minimalizovala najviac ako sa dalo, posledny mesiac som sa uz fakt rozpadavala - voda odtekala vo vacsom mnozstve aj s primesou krvi - takze to som uz aj jedla po leziacky, sprchu som uz neriesila na dennej baze, na zachod som sla len ked uz to bolo nevyhnutne... No stalo mi to za tento nas zazrak. Proste som si povedala, ze idem do toho, lebo par mesiacov mojho diskomfortu mi stoji za obetu pre moje dieta, nech to uz dopadne akokolvek. U nas to nastastie skoncilo radostne. 😊
Dievcata,lezim.v nemocnici ,koniec 18tt, vcera mi odtieklo trocha vody. Bezala som na pohotovost a uz lezim. Davaju mi infuzne atb. Viem ze scenáre su rozne, citam vas tu. No ja chcem ist domov k svojej 4r.dcerke,lezat mozem aj tam. Určite by som sa drzala v klude. Ani neviem ci mi teraz odteka, ak tak obcas nejaka kvapka vypadne. Proste mi je zle zo zivota,upadam do depky, neviem sa vzchopit.
@holandia To ma mrzi, scenare su samozrejme rozne, nikto ti nic nemoze s urcitostou povedat. Mne napriklad chvilu voda po prvotnom odteceni neodtekala, no potom znova zacala. Teraz si v soku, lebo sa to stalo iba vcera. Ja som napriklad prvych 24 hodin takmer celych preplakala a v duchu som svoje nenarodene dieta "pochovavala". A potom som sa vschopila, ze som matka a sice mam doma cerstvo trojrocnu dcerku, no teraz musim par mesiacov zabrat, lebo ma potrebuje moje druhe dieta. A potrebuje ma teraz, nie o rok, dva, tri. Teraz a tu a to rozhodne o tom, ci to zvladne a tych par klucovych mesiacov ovplyvni jeho aj nas na cely zvysok zivota. Ano, mohlo to dopadnut zle, vysledok bol neisty, stale mi skor boli podhadzovane tie zle varianty, no ja som sa rozhodla bojovat, od toho som uz raz matka svojich deti (aj tych nenarodenych). Drzim ti palce, aby si to nevzdala a nasla silu bojovat.
@holandia Ja som tam vydrzala takmer tri tyzdne. Podavali mi najprv vyse tyzdna antibiotika preventivne, plus sa cakalo co bude, no ked mi zacala ta voda znova odtekat, tak som pre vlastne dusevne zdravie isla radsej lezat domov. Na kontroly sme chodili 1xtyzdenne, no cim som bola vo vyssom stadiu, tym to bolo narocnejsie, ono tym, ze som to musela v sede cele vzdy absolvovat mi vtedy vytiekla vsetka voda, co sa mi tam nazhromazdila a na sone samozrejme bol anhydramnion. Od 24 tyzdna som isla lezat opat a vydrzali sme do 30+6tt, kedy sa spustil porod, kontrakcie uz neslo zastavit. Ono to znie hrozne, lebo som v tomto stave vydrzala presne 100 dni, ale na zaciatku som s tym zila zo dna do dna, potom som si davala kratkodobe ciele a tak nejako sme to vydrzali az takto dlho. Zial, nikto ti nepovie ako to bude, lebo moze to dopadnut tak aj tak a vzdy ti budu lekari skor tie horsie varianty hovorit. Su veci, ktore neovplyvnis vramci tohto stavu a potom su opatrenia, ktorymi sa mozes pokusit vydrzat taketo tehotenstvo co najdlhsie. Patri k tomu pevna vola (aj ked samozrejme, ze kazda chvilami pochybuje a poplace si), mat vytycene ciele, snazit sa mysliet pozitivne a hlavne lezat a lezat najviac ako sa len da. A pocuvat svoje telo a drobca v nom, akokolvek pateticky to moze vyznievat.
@nikamo33 a toto presne tvrdim aj ja, mne velmi pomohlo, ked som zistila, ze existuju pripady, kedy sa to podarilo doviest do uspesneho konca. To ma tiez namotivovalo a bojovala som ako sa len najviac dalo. Keby to skoncilo zle, tak by moje rady mali sice trpkejsiu prichut, no radila by som to aj tak. Proste oplati sa bojovat, existuje sanca, ze sa to skonci dobre a keby nie, tak by to bolo hrozne, no "aspon" by som vedela, ze som urobila pre svoje babo najviac ako som mohla.
@nikamo33
@nikamo33 mate pravdu, toto je naozaj dolezite. Pretoze lekar sa na mna skepticky pozeral, ze je to malo 18tt a tak....Proste mam nočné mory, stale placem, chcem ist plakat domov, hrat sa poleziacky s dcerou a tak..par dni tu vydrzim ale na tyzdne asi nebudem. Sa zblaznin.neviem ani co malej povedat, o babatku sme pred nou nastastie nehovorili este, nevie nic.
@holandia tak ja som bola v prebiehajucom 17tt a ano, bolo to malo, mali pravdu, ale tak pokym moje dieta vo mne zilo, tak bola nadej, aj ked sa tvarili niektori az nechapavo, ze co ja riesim, ze vsak to je jasny potrat...Nasa to vedela, lebo si vsimla brusko, takze o to to bolo tazsie, velmi sa na surodenca tesila a cely cas, aj ked vedela, ze sa deje nieco velmi zle, mi vravela o tom, co budu robit spolu, ked sa narodi. Velmi bola zlata, no zaroven ma to nicilo, obcas som si pri spomienke na tie jej vyjadrenia poplakala, nevedela som si predstavit ako budeme fungovat, ak nam to nevyjde. Preto by som odporucala skor jej to este nepovedat, hovorit skor nieco vseobecne ako mamicka je chora a musi teraz lezkat, ale neboj sa potom vyzdravie...
@holandia Tiez patrim k tym, ktorych dietatko to zvadlo. Odtecena voda v 17tt, dcerka narodena v 25+6tt. Pisem o tom prave dost detailne na mojom blogu tu na MK. Podla doktorov su nase deticky bez sance, ale vsetko sa da, treba zabojovat. Porod sa moze spustit hocikedy, neovplyvnis to, ale mozes spravit pre svoje dieta maximum a dar mu sancu. Kde lezis? Pocula si uz o amniopatch? Dokazes doma lezat s podlozenymi nohami a zadkom, aby ti neodtekala voda a vstavat en na wc? Lebo kludovy rezim v zmysle poprechadzam sa po byte, idem si navarit, este cestou aj upracem urcite nepripada do uvahy. Budes musiet lezat a vytvorir babatku najlepsie podmienky ake dokazes. Je to velmi tazke, narocne na psychiku, co som ja preplakala...ale je to do casu, raz to skoncis a vratis sa ku vsetkemu co mas rada. Ver nam, da sa to zvladnut, treba zabojovat, babatko za to stoji!
@sara005 ahoj nebud smutna, ved pozri, kolko stastnych koncov existuje, nemusis byt hned ten zly pripad. Moj scenar neskoncil dobre, je tomu uz viac ako 3 roky a poznam s podobnym osudom x zien. Bud pozitivna aj ked lekrary nie su, ani voci mne neboli a zakazdym mi povedali, ze musim cakat. Pokial sa ti voda tvori a obcas odteka, tak je to na dobrej ceste. Ak by ti odtiekla vsetka, ako mne, tak je to horsie. Urcite vies, ze dietatku staci aj malo vody v brusku na prezitie, ale musi ju tam mat, je to pre neho alfa omega. Drzim palce
Dakujem dievcata. Uz 2 den je Tamasvaryho. skuska neg., takze mi odtieklo trocha pred dvoma dnami a podla uzv, jej tam malo dieta este vela.ide o to ze neviem ci mi ti celé raz praskne, mozu zacat kontrakcie, krv...mozem takto ucvrkavat az do 40tt...ide o ti ze pre preco?stale mam v hlave ze dietatku nieco je a chce sa potratit...nemozem si s tym pomoct.v pondelok idem ku Grochalovi nech sa viac dozviem
@holandia uplne zle na to ides. Babatku s najvacsou pravdepodobnostou nic nieje a "len" mu ucvrkava z bazenika (ako som to zvykla dcerke vysvetlovat). Preto sa oplati za neho bojovat, ako samozrejme kazda sme ina, kazda mame aj ine zazemie doma, ale vsak je to tvoje dieta, nenechavaj ho bojovat same, bojuj s nim. Pretoze same to nezvladne.
@holandia ma jej tam dost, tak sa nic nedeje. Ty len dodrzuj kludovy rezim a ak to aj bude treba, budes lezat. Pokial budes mysliet negativne, babo to vyciti. Nic mu nie je, ak mas vsetky vysledky negativne okrem nizkej plodovky. Vies ako moja mala bojovala do posledneho dychu? A dala by som cokolvek zato, keby som bola na tom vtedy tak, ako ty teraz. Ja som nemala ziadnu vodu a aj napriek tomu som vydrzala 3 tyzdne, snazila sa najst riesenie, chcela ist na amniopatch. Ak to nevzdas ty, nevzda to ani babo 🙂 . A preco sa to deje? Proste priroda nas skusa, obal mas zrejme slabsi a pri kopancoch sa mohol narusit, pokial nemas infekciu, ktora by ho mohla poskodit.
Rychlo kontaktuje dr. Ferenca ( myslim, ze tak za vola, nie som si ista, musis vyguflit) Ružinov v Bratislave, je odbornik, vie nejako plodove obaly "zalepit"
Vola sa Ferianec
Ja si nemyslim, ze treba v tomto pripade rychlo kontaktovat Ferianca. Nieje ani z BA, vody ma zatial dost, zbytocne sa bude sem trepat a ohrozovat svoju tehotnost. Treba sa nakopnut psychicky, bojovat s babatkom (snad ho predsa nenechas v stychu, ked ta najviac potrebuje) a co najviac lezat, uplne minimalizovat pohyb. Je to velka skuska psychiky, nielen tela.

@zuzike123 lekári vravia že keď sa spermia dostane do vajíčka v prvý deň oplodnenia tak vtedy nastavaju tie vrodené vývojové chyby. No bola som s manželom v Spišskej novej vsi či nemáme niečo spoločného ..tam nám povedali to isté vrodené vývojové chyby. Lebo 1babatko bola som v 28 týždny všetko zo začiatku bolo v poriadku no ležala som v nemocnici v 27 týždny ležala som tam týždeň pre krvácanie. Krvácanie mi zastavili ...chvála Bohu bolo mi fajn bola som prepustená z nemocnici lenže ešte raz ma zobrali na ultrazvuk a dačo som som cítila jak som sa balíka že idem domov že mi prasklo niečo v podbrušku ☹️ zobrali ma na ultrazvuk a povedali mi tu najhoršiu správu v mojom živote že maličká už nežije a že dostala vonné viacerých infarktov 😭😭bola som v šoku... Tak som tam ostala ďalší týždeň v nemocnici a vyvolali mi pôrod a bolo strašné bolestivé.. po dvoch rokoch som opäť otehotnela a zo začiatku to bolo všetko ok až kým mi v 5 mesiaci môj gynekológ oznámil že mi odtiekla plodová voda že bábätko nemá vyvinute obličky pľúca a že to neprežije .. tak sme sa rozhodli ukončiť tehotenstvo 😭 musela som aby som nedostala otravu krvi . Takisto mi vivolali pôrod bol to chlapček 😭... Bolo to strašné .. teraz čakám tretie no dúfam že sa to podarí konečne a Boh mi nevezme moje bábätko a urobí zázrak ... Bojím sa lebo voda sa tvorí no stále mi odteká z krvou , bolesti nemám .. už ani neviem keby sa nepodarilo teraz tak nechcemdy mať žiadne deti 😭😭😭😭 nemôžem vynosiť do 9 mesiacov ,,,už keď som 3 mesiace vtedy sa ti deje tie problémy. A doktory nevedia zistiť prečo to takto je nechápu .. povedali mi že to je medzi nebom a zemou 😭😭