Opakujúci sa herpes v tehotenstve - liečba

18. nov 2020

Ahojte,

ako ste si zvykli účinne liečiť herpes v tehotenstve bez použitia mastičiek z lekárne?

Mala som veľký herpes asi 10 dní (za 30 rokov života som mala herpes asi 5x, čiže nemávam ho bežne) a potom, čo sa zdalo, že už je to ok, na druhý deň sa mi zase začal robiť ďalší, trosku menší, ale stále dosť veľký.
Viete, prosím poradiť niečo okrem Tea Tree oleja? Ten som používala pri tom prvom, ale moc to asi nezabralo.

Compeed naplaste sú v tehotenstve ok?

Vďaka 🙂

autor
18. nov 2020

Nikto prosím?

simca06022011
18. nov 2020

A preco by si nemohla normalnu mast na herpes? Ved to je lokalne.. ale tak za mna propolisova tinktura a acyclovir masť, vždy zaberu. Pripadne aj krém z hadieho jedu, asi oparstop sa volal, som mala, ale neviem ci to este dostat v lekarni a ta tiez super zaberal vzdy.

simca06022011
18. nov 2020

a teraz som si to aj vygooglila: Liek obsahuje liečivo aciklovir. Patrí do skupiny liekov proti vírusom. Používa sa na miestnu liečbu infekcií kože vyvolaných vírusom Herpes simplex (herpetické infekcie). Prejavujú sa oparom na perách a tvári. Liek tlmí bolesť a svrbenie. Používa sa pri prvej infekcii aj pri opakovaných infekciách. Tento liek môžu používať dospelí, tehotné ženy, dojčiace matky, dospievajúci aj deti.
Takze neviem, preco nemozes nieco poriadne na ten herpes dat, co naozaj pomoze.

autor
18. nov 2020

@simca06022011 vďaka a o ktorej masti píšeš tento popis prosím?

simca06022011
18. nov 2020

Toto je k acyclovir stada, ale podla mňa to budú mať všetky... Veľa ich ma rovnaké účinné látky.

ivka21
19. nov 2020

Treba si dať pribiotika vhodné aj pre tehotné a vitamín B ale tiez dávkovanie len pre tehotné. Už máš asi vysileny organizmus. Ja som dostala herpes tesne pred pôrodom, a viem aké sú to nervy, nemoct pobozkať svoje dieťatko preto prajem skoré uzdravenie.

autor
19. nov 2020

@ivka21 ďakujem, dnes som už začala natierať Oparenom, lebo už som z toho ozaj na nervy a mam pocit, že bez liečby ešte horšie... Toto mi odporučili v lekárni ako najprirodnejsie a bezpečné aj v tehotenstve... Dvaja gynekológovia povedali, že lokálna liečba masťou je ok, len som po potrate, tak sa prirodzene dosť bojím

lety17
22. nov 2020

Pecenove testy ti robili? Mala som to iste, nevedel mi zmiznut herpes v tehu a mala som vysoke pecenovky. Cinska medicina spaja pecen s herpesmi.

autor
22. nov 2020

@lety17 fuha to veru neviem, ale nijaké speci testy mi nerobili, iba krv brali... Ak by sa to opakovalo, resp. nezmizlo, skúsim si to vyžiadať... Zatiaľ to beriem tak, že je to stresom alebo oslabenou imunitou (každé tehu som mala dosť náročné) , keďže vždy sa mi herpes doposiaľ vyhodil len vo chvíľach ako napr. po štátniciach alebo keď som bola veľmi vyčerpaná

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre