icon

Otváranie krčka v 16. týždni

lillyd
24. sep 2023

Pri kontrole v 16tt mi dr zistil otvorený krčok a povedal, že to môže spôsobiť potrat (som po 1MA v 10tt kde sa robil kyret, užívam od začiatku tehu utrogestan a fraxiparine lebo mám 3 trombogilne stavy).
nález: CS: 1, CM: 37,8mm s incip.funelingom. Mala som už ukončiť užívanie utrogestanu, doktor mi ho kázal brať ešte 10dní, potom vysadiť, naordinoval 3x denne magnerot a kludovy režim ale kontrolu až o mesiac. Mne to príde divne, keď mi hrozí potrat, vysadiť o 10dni utrogestan a prist na kontrolu až o mesiac - čo na to hovoríte? Nebolo by lepšie spraviť serklaž? Doktor to sice nespomenul ale teda vraj sa to robieva.

Strana
z2
lillyd
autor
24. sep 2023

@timea301196 mne to vyteká stále, a v lete v tých horúčavách to obl masaker.. ale nevadí prežijem to. Budem si ho pýtať. Ďakujem 🙏🏻🍀

floki1994
25. sep 2023

@lillyd tehu nikdy nie je istota..ja som tiez mala MA v 19tt a mne nebolo ze absolutne nic a lekarka mi az na poradni povedala ze musite ist do nemocnice vyvolat porod...proste su naozaj veci ktore neovplyvnime...ak sa velmi bojis chod na pohotovost ale je mozne ze ti povedia ze treba na druhy den k svojmu gyn ak sa nebude diat nieco radikalne...verim ze aa bojis ale to sa budes uz stale...ak svojmu lekarovi neveris treba ist k inemu lebo toto je o nicom trapenie ;)

lillyd
autor
25. sep 2023

@floki1994 ja mu verím len to je to že prídem domov a čítam internet a potom vidím že sú prípady kedy to zasivali a domosili dieta a začnem sa pýtať prečo to aj mne nepovedal a možno to nepvoefal len preto, že to netreba.. lebo nie vždy sa to šije.. takisto sú prípady kedy beru dlhšie utrogestan prečo ja už len 10 dni.. ale to je strach a nie nedôvera k nemu. Keď som mala spinenie na zacistku tak má kontroloval každý týždeň-dva.. teraz povedal o mesiac poradna v prípade že sa mi niečo nebude zdať mám prist skôr a ja hneď rozmýšľam že prečo má nedal napr po 2 tyzdnoch na kontrolu keď mám toto.. to je všetko len vnutrorny strach spôsobený predchádzajúcou dr lrbo ona na sone v 8tt niečo videla úplne sa tvárila vystrašene až sa triasla a poslala má domov že kontrola o 2tt a prišla som a srdiecko nebilo od 9 týždňa a ešte ked som sa nej opýtala čo to mohlo spôsobiť nervózna po mne zvýšila hlas ze príčinu nezistime ze to sa stáva a nechcela sa so mnou ani rozprávať hneď má vyprevádzala k dveram s papiermi na kyret a napríklad lutujem ze som šla na kyret Lenze som v tom Čase nevedela ze existuje aj vyčkávacia metóda a presne ten kyret mi mohol oslábit krcok.. proste mám to dodnes pred očami, že ona o zle zahrala videla som to na nej, ze niečo nie je ok :(

floki1994
25. sep 2023

@lillyd chapem mas zlu skusenost ale musis sa ukludnit...lekar vie co robi predsa 🙂 a necitaj internet to je to najhorsie co.mozes...to je zivot inych a nie tvoj...ty sa nastav ze to dopadne dobre a robis max pre to aby to tak bolo 🙂

lillyd
autor
25. sep 2023

@floki1994 ako prvé momenty boli citát internet a plakať, už som sa dala do pohody oproti tomu prvotnemu momentu, lebo aj frajer mi hovori, že keby to treba sit doktor to povie.. ale pre istotu sa na to doktora opýtam keď budem volať pre výsledky z krvi a este pôjdem za jedným známym dr nech zavolá primárovi gynekológie.. asi potrebujem len takú väčšiu istotu viac krát to pocut. A ďakujem za rady 🍀

lillyd
autor
29. sep 2023

Bola som dnes u doktora, krčok sa neotvára, zmenšil sa z 3,78 na 3,29 tak mi naordinoval viac magnezia, prísnejší kludovy režim zdvihnúť panvu - aj keď to som robila aj doteraz. A pre istotu mi spravil stery a čo ďalej povie keď budú výsledky. Na nemocnicu to zatiaľ nie je, nemám stresovať.

ewula192
6. okt 2023

@lillyd ahoj ja aktualne lezim v nemocnici som 20tt a krcok je 30mm neotvaram sa ..liecbu mam 3x magnezium injekcie, 3x magnezium lieky +2x utrogestan .. brali mi krv moc a stery z krcka som tu od stredy dnes prisli vysledky na uroplazmu /infekciu na krcku dali mi Antobiotika 2x do dna

Priznaky nemam ani bolesti uvidim co bude v pondekok

lillyd
autor
6. okt 2023

@ewula192 joooj to mi je luto tak skóre uzdravenie a budú ti krcok aj zasivat v nemocnici ??? Mne včera prišli výsledky všetky stery z posvy aj močové cesty mám čisté žiadny zápal infekcia ani baktéria.. takze mám len doma ležať so zdvihnutou panvou, 6x denne magnezium a nič nerobiť.. o 2 týždne idem k dr grochalovi tak sa opýtam jeho na názor, či mám ist do nemocnice na šitie..

ankare
6. okt 2023

@lillyd fakt lež, ono to veľmi pomaha. Držím palce!

lillyd
autor
6. okt 2023

@ankare ďakujem lezim no ležala som aj prvý týždeň a skrátil sa aj tak o další 0,5cm ale tak snáď to pomoze 🙏🏻

ewula192
7. okt 2023

@lillyd zatial sitie netiesili stale sa len pumytaju ci mi netvrdne brusko ale akoze som prvo rodiska a nic tske nepocitujem sem tam je rrosku napnute ale nic take akutne 🫣 ani ze by mi to nejako vadilo alebo bolelo tak neviem 🙄🙄🙄

Na vikend mi dali dole magnezium ci sa nic nezmeni asi ak bude vsetko ok tak mi premeraju krcok co sa snim deje verim ze to bude ok a pust
Ia nas domov lezat

lillyd
autor
7. okt 2023

@ewula192 tak drzim palce aby to dobre dopadlo a aby si šla čo najskôr domov. Ja cítim take ťahanie len, to sú asi pohyby len to ešte nevirm identifikovať 😁 a antibiotiká ti dávajú do žily infúziou či tabletky ?

ewula192
7. okt 2023

@lillyd no kedze mi davaju na vkladanie utrogestan na udrzanie plodu tak mi dali antibitika normalne tabletky do ust .. dnes mi nedali uz ani infuzie s magneziom iba tabletky ponecahli.. uvidime v pondelok ci budu premeriavat krcok a co dalej 🤗

kristina1215
12. nov 2024

@kerria ahoj viem že je to už rok ale prosím ta som týždeň po serklazi teraz mám krčok 1,5 cm už po….a bolesti v podbrušku také menštruačné niekedy až kŕče a to už mám týždeň po…mala si to neako takto aj ty alebo sa mám obávať že mne ta serklaz nepomôže ?dakujem

timea301196
13. nov 2024

@kristina1215 v ktorom si týždni

kristina1215
21. nov 2024

@timea301196 ahoj prepáč že tak neskoro ale až teraz som si všimla že si písala dnes idem 20+0 tak začínam 21tt

llull
13. jan 2025

@kerria ahoj...prosim ta pekne... Ja mam tiež serklaz čerstvo robenu a mam si dávať aj utrogestan zdola. Ale jeden lekár povedal ze treba počkať kým ten špinavý výtok úplne prestane a až potom vkladať vaginalne tablety. A druhy že hneď to mam vkladať aj keď mam špinavý výtok stále a nie je to zahojene. Ty si to ako mala?

kerria
13. jan 2025

@kristina1215 mne ta serklaz zachranila dieta, som si 100% ista, verim ze aj tebe to zlepsilo situaciu

kerria
13. jan 2025

@llull utrogestan som brala tusim oralne skoro az do konca…mala som ale neustale problemy s candidou, takze zo spodu som si kadeco davala ale urcite nie hned po serklazi

llull
13. jan 2025

@kerria diki za odpoveď. Som 4.den po a tiež mi príde risk tam pchať ešte utrogestan

Strana
z2