Pásový opar na začiatku tehotenstva
Ahojte..chcem Vas poprosit o radu. Na lopatke sa mi vytvorili male vyrazky, ktore malo svrbia, som v 4-5 tt, sla som preto ku koznej. Diagnostikovala to ako pasovy opar s tym, ze musim, resp. je mensie riziko vybrat antivirotika ako nechat virus posobit a spôsobit skody. Gynekolog po jej odporucani v podstate rovnaky postup, akurat, ze si mam kupit b komplex a brat ho viac..Zajtra ale idem este k infektologovi, ktory to chce vidiet (nemam to take velke a hrozne ako na fotkach, co som pozerala na nete). Po telefone mi ale povedal, ze lieky, ktore mi predpisala - zovudex 125 mg vobec nie su neskodne v mojej faze tehotenstva..
Chcem sa preto spytat, ci niekto nema podobnu skusenost..citala som toho uz kopu a neviem co si mam mysliet. Nechcem poskodit drobceka..len neviem cim mu mozem ublizit viac :(
DAKUJEM VAAM
@ankapuska79 ja som dostala pasovy opar zrovna ked som otehotnela a neskoncilo to dobre...
Miriam a co sa stalo ? Mne nasadili teraz herpesin na 5 dni 2 tabl. Každých 5 hodín. Este sme aj v tatrach az v pondelok prídeme domov takze az potom to budem riešiť . Som úplne vynervovana. Neviem co bude nasledovať.
@ankapuska79 neviem, v tvojom pripade to mozno dobre dopadne. Ja som ho dostala rovno v case ked som otehotnela,tak sa to proste prestalo dalej vyvijat...ty ked si ho dostala az teraz,mozno to dobre dopadne. Ja som nebrala ziadne lieky,iba som natierala herpesinom. Su to nervy, to ti verim, kedze som si tym presla...
Aboj ja som mala pasovy opar pred 7 rokmi na tvari (cela prava cast) zacalo to nevinne svrbenim oka a skoncilo to infuziami. Nechcem strasit. Urcite si nechaj poradit od odbornikov a co najskor sa toho zbav. B komplex si urcite kup mne ho odporucili brat po tom ako som sa doliecila v nemocnici a brala som ho viacmenej az donedavna (preventivne). Existuje B komplex Forte skus zistit ci je vhodny pre tehotne a ak ano urcite skus tento. Drzim palce
@danika999 ahoj moja sestra to mala v 7tt ju strasili ze z tojo nic.ale mala krasna sa narodila...len ona si dala len zasyp na ten herpes zoster a vit b .nebrala ziadne lieky na to.len ona to podchytila .kedze je zd.sestra nasla si to prvy den. hl ten vit b .drzim palce ale urcite odbornik ti poradi najlepsie
Dakujem , začala som brat lieky az 4 den pretože sme na dovolenke a tu nie je poriadna pohotovosť a a všetka zhoda zlých náhod aj to ze kozna ma neposlala hned na infektologiu ale išla som tam sama az na druhý den ani b vitamín mi nedala.az od štvrtka to beriem . Ved dam vediet ale boli to ako by som mala rebrá polámané, a začalo ma bolieť aj prave stehno dufam ze je to normálne . Majte sa zatial
@miriamab
Ahoj a ako to prebiehalo po liecbeBola si nejako viacej sledovana ?
Robili aj nejake testy babatku alebo ako? Dik
@ankapuska79 nerobili ziadne testy ani nic,nebolo treba,plod sa nevyvijal,vyvinula sa len dutinka a ta sa zacala postupne rozpadat,uzavreli to ako anembryomola. Hned sa zaciatku som bola u infektologa a ten jednoznacne odporucal inerupciu...nakoniec sa to ukoncilo same...priroda to zariadila po svojom.
Rozumiem vdaka
ahoje mate niekto skusenosti s očokovanim proti žltačke aj ked ste kojili
@miriamab
Ahoj, ja som bola na infektologii na Kramároch dr Greguš a ten povedal ze nieje žiadna indikácia na prerušenie tehotenstva a hotovo.a dal mi to aj do papierov. Dufam ze to nebral na ľahkú váhu . Normálne mam obavy. Bábätko rastie, stale beriem vitamíny b . Ani nemam byt sledovaná na infektologii nic. Pekny den
@ciernypes
Ahoj tak mala take šťastie 🙂 bola sledovaná iba na gynekológii? Mne povedal moj gynekológ ze sa nenahneva ak by som ukončila , tak jemne sa toho obava. Ale infektologii to zmietol so stola. Beriem uz iba vitamíny b. Tie lieky co mi predpísali boli co najviac znasatelne v tehotnosti. Musí to dobre dopadnút len veriť. Mala ma teraz kolko?pa
@ankapuska79 no to je super! Silno drzim palce,aby vsetko dobre dopadlo. Priroda si urcite sama poradi najlepsie. A ked je vsetko doteraz ok,tak to tak urcite zostane aj nadalej 🙂. Potom daj este vediet,ako sa dari dalej 🙂
@ankapuska79 ahoj mozem sa spytat v akom tt si? A ake lieky si brala? A cim natieras ten pasovy opar?
@lienkaluky
Ked som ho dostala bola som 7-8 tyzden , brala som herpesin 5 krat 800mg 5 dni a vitamín b, natierala tek. Púdrom .
@ankapuska79 a mala si aj bolesti? Lebo ja ziadne bolesti nemam iba tu vyrazku tak neviem ci ide o ten opar ...
@lienkaluky
Mam bolesti ako by som mala polámané rebra
@ankapuska79 mąla ma 3 roky a je zdrava ako buk☺ aj dost vyspela inteligencne na svoj vek.....nie ona tusim nic okrem vit b a masti nebrala.ale to podchytila na zaciatku.....lrn ju dr strasili zo zaciatku.
Ahojte ,mala ma 2,5 rocka ,nie sme sledovany vobec nikde.vypytala sa von skor ale kedze bola velka 3,6kg a 49cm v 37+5 tak neriesili nic.mala silnu zltackua to je vsetko.neskor je nahodne zistili hemangion na peceni a sme v sledovani,ale to asi nema ziaden suvis s tym herpesom.zla je ako cert a zatial rozprava pravou cinstinou😀😀😀.tak som sa bala a teraz mi robi vrasky poriadne.drzim palce vsetkym kto to preziva ,bude dobre .😊😊😊😊

aha tak je to nebezpečne zo začiatku aspon mne tak hovorili lekari že keby som bola na začiatku tehot neje to dobre je to virus