PN počas tehotenstva
Ahojte, som druhykrat tehotna, a v terminovej skupine sa nestiham cudovat co je pomaly kazda druha na pn. Lebo robia dvanastkyy, lebo pre istotu… akoze nechapem. Jasne ked je nejaky zdravotny problem. Ale pre istotu?
@anonym_autor a vies ako dlho sa o bábätko snažili? My sme sa snažili 5rokov , stalo nas to veľa peňazí , tehotenstvo mám bezproblémové a bola som na PN hneď po potvrdení srdiečka . Ja zas nechápem také ako ty . Veď keď sa ťa to netýka tak kašli nato . 🙂
@simona1998 okej, dlho ste sa snazili. Beriem. Ale kolko takych poznam co sa ale ze vobrc dlho nesnazili, ziadne potraty v minulosti, ale su pn aj tak…. A priznali si ze doktorovi si nieco vymysleli. Ved pre istotu…. Podla ebm “kludovy rezim” neznizuje riziko potratu
@simona1998 okej, dlho ste sa snazili. Beriem. Ale kolko takych poznam co sa ale ze vobrc dlho nesnazili, ziadne potraty v minulosti, ale su pn aj tak…. A priznali si ze doktorovi si nieco vymysleli. Ved pre istotu…. Podla ebm “kludovy rezim” neznizuje riziko potratu
@anonym_autor je mi to úplne jedno . Ak sa cítia tak lepšie , tak nech idú na PN . Platím si odvody , tak ich aj využijem . 😀 nespravíme nic .
Mňa ani neštve, keď sa hodia bezdôvodne na PNku.
Mňa štve, keď ju porušujú a behajú kade-tade, nákupy, výlety, niektoré bez hanby na dovolenku na 2 týždne sa vyberú, však keby niečo, vybavia si papier od známeho v nemocnici.
Mňa ani neštve, keď sa hodia bezdôvodne na PNku.
Mňa štve, keď ju porušujú a behajú kade-tade, nákupy, výlety, niektoré bez hanby na dovolenku na 2 týždne sa vyberú, však keby niečo, vybavia si papier od známeho v nemocnici.
@vkatush jj, jedna v terminovkach pisala ze 2+2 hodiny denne su jej malo, ze niekedy to porusi a ide aj mimo. Ja akoze nechapem. Ked si predstavim kolko hodin pri pevom tehotenstve som prestala v nemocnici na nohach v praci… ze som sa ja sprosta na pn nehodila 🤦🏼♀️
@anonym_autor a vies ako dlho sa o bábätko snažili? My sme sa snažili 5rokov , stalo nas to veľa peňazí , tehotenstvo mám bezproblémové a bola som na PN hneď po potvrdení srdiečka . Ja zas nechápem také ako ty . Veď keď sa ťa to netýka tak kašli nato . 🙂
@simona1998 presne tak, niekto sa snaží niekoľko rokov, stojí ho to veľa peňazí, tak keď ss konečne podarí tak ide pn nech proste neriskuje. Tiež som na tom podobne, dlho sme sa snazili, plánovali sme že pôjdeme na umele ale predtým sme si povedali že 3 cykly skúsime iui. Ja mám pcos, takze tam bol problém hlavne s ovulaciu, podarilo sa nám na prvý krát, ale mala som problémy, spinenie, krvácanie, tak som vlastne hneď od začiatku tehotenstva pn.
A áno vychádzky 2+2 sú malo 😆 ale ja to napr neporušujem. Načo si vytvárať problémy
Ja som tiež šla na PN, po pozitívnom teste som odpracovala 2 dní.... Bol covid, robím v nemocnici, kde sme teda boli v prvej línii v boji s patogenmi... Dlho sme čakali na bábo, medzitým som mala aj potrat...mali sme aj zdravotné ťažkosti, na základe čoho nám bolo povedané, že bez IVF nevidia šancu na dieťa.... (napriek tomu sa podarilo otehotnieť spontánne, čo pre mňa bol zázrak ) V práci veľká zodpovednosť, psychická záťaž, pritom dvaja kolegovia vypadol dlhodobo, čo znamenalo robiť aj za nich už bez tak náročnú prácu... Posledný deň v práci som kmitala bez zastavenia 24hodin.... Nie, ako tehotná s vytúženým babom som to riskovať nechcela, že znova potratim... A bolo mi jedno, kto si čo myslí.
@anonym_autor je mi to úplne jedno . Ak sa cítia tak lepšie , tak nech idú na PN . Platím si odvody , tak ich aj využijem . 😀 nespravíme nic .
@simona1998 snazenie sa nie je dovod PN. ani to, ze platis odvody. na PN ma byt zdravotny dovod - a tym je choroba, ziadny iny, ak zamestnavatel nema vhodnu pracu pre tehotnu, tak ona ma narok ostat doma a poberat plat. ziadnu PN. takze ani 12 hodinove smeny, ani praca s detmi, ani praca v obchode nie je dovod na PN. je to zneuzitie systemu. najlepsie je, ked sa taketo tehotne rozculuju, ze preco maju vychadzky a kontroly, ked su len tehotne a nie chore ... a cudujem sa lekarom, ze to risknu a vypisu zenu bezdovodne, lebo "nemoze robit".
@simona1998 snazenie sa nie je dovod PN. ani to, ze platis odvody. na PN ma byt zdravotny dovod - a tym je choroba, ziadny iny, ak zamestnavatel nema vhodnu pracu pre tehotnu, tak ona ma narok ostat doma a poberat plat. ziadnu PN. takze ani 12 hodinove smeny, ani praca s detmi, ani praca v obchode nie je dovod na PN. je to zneuzitie systemu. najlepsie je, ked sa taketo tehotne rozculuju, ze preco maju vychadzky a kontroly, ked su len tehotne a nie chore ... a cudujem sa lekarom, ze to risknu a vypisu zenu bezdovodne, lebo "nemoze robit".
@ukulela ale mne to je úplne jedno , nech si ide na PN kto len chce . Ja som mala predtým za sebou potraty, spinenia ktoré sa chvála bohu ustálili . A odvtedy je všetko ok (klop klop) mám nárok nato ísť na Pn ,tak proste pôjdem a bodka . 🙂 veď lekár si to musí vedieť “obhájiť “ 🙂
@ukulela ľudia vo vláde si tu s nami pomaly rit vytieraju ale keď ty využiješ niečo načo máš nárok, tak to je využívanie systému . :D a nech je .
@ukulela ľudia vo vláde si tu s nami pomaly rit vytieraju ale keď ty využiješ niečo načo máš nárok, tak to je využívanie systému . :D a nech je .
@simona1998 narok na PN ma clovek pri zdravotnom probleme. dovody, ktore tu mnohe zeny uvadzaju (lebo robota, lebo 12ky, lebo bednicky, lebo farby - laky) nie su zdravotne dovody, to sa da elegantne riesit so zamestnavatelom a nahradou mzdy. dokonca vyssou, ako PN. a bez obmedzujucich vychadzok. ze su zeny, ktore bezproblemove tehotenstvo zneuzivaju bezdovodne ako chorobu? tak ano, to je zneuzitie systemu. a nie, nie je ospravedlnenim ani akakolvek vladna kauza. (to si musia s vladou vyriesit volici, vzdy je koho volit ineho bez kauz) bola som tehotna, aj po potrate a ani mi nenapadlo pytat si PN bez zdravotneho dovodu. )ktory nastastie nebol). Verim, ze lekar by ma vypisal, keby videl akykolvek maly dovod tehotenstva pred 40kou a po potrate.
@simona1998 narok na PN ma clovek pri zdravotnom probleme. dovody, ktore tu mnohe zeny uvadzaju (lebo robota, lebo 12ky, lebo bednicky, lebo farby - laky) nie su zdravotne dovody, to sa da elegantne riesit so zamestnavatelom a nahradou mzdy. dokonca vyssou, ako PN. a bez obmedzujucich vychadzok. ze su zeny, ktore bezproblemove tehotenstvo zneuzivaju bezdovodne ako chorobu? tak ano, to je zneuzitie systemu. a nie, nie je ospravedlnenim ani akakolvek vladna kauza. (to si musia s vladou vyriesit volici, vzdy je koho volit ineho bez kauz) bola som tehotna, aj po potrate a ani mi nenapadlo pytat si PN bez zdravotneho dovodu. )ktory nastastie nebol). Verim, ze lekar by ma vypisal, keby videl akykolvek maly dovod tehotenstva pred 40kou a po potrate.
@ukulela je úplne ok vyjadriť svoj názor , no musíš rešpektovať, že niekto ma aj odlišný ako ty . Tak to chodi 🙂
Ja nechapem teda to, ked uz na PN su, ze sa boja, aby o babatko neprislu, tak preco teda kadetade behaju. Tak lezim, jem, priberam. A som rada, ze mi nic nie je, ze nemusim byt v nemocnici.
@simona1998 narok na PN mas pri zdravotnom probleme, nie preto, ze si platila odvody.
@simona1998 vobec si nepochopila autorku. A PN je pri zdravotnom probléme. Nie ,,pre istotu”.
Tehotne na pn este chapem,aj ked si vseobecne myslim,ze dnesne mlade zeny su menej odolne fyzicky aj psychicky ako tie napr. pred 30 rokmi...
Ale byt pn viac ako rok a vyrabat dieťa a popri tom na fb zverejnovat fotky z kdejakych vyletov a akcii je silna kava..a aj toto sa deje..samozrejme potom aj cele teh. PN
@anonym_autor no vidíš a je tu ďalšia skupina, ktorú poslali na PN keď už bolo veľmi zle, lebo sa začal otvárať v 18 týždni a tak nasadili pesar. Vôbec nesledovali, neposlali do nemocnice na pozorovanie. A nakoniec porodila predčasne a pritom možno aj nemusela, ak by sa jej dostalo viac starostlivosti...
Áno, pre istotu🙈, lebo dnešné mladé žienky nič nevydržia, sú slabé a nesamostatne. Všetkého sa boja. Áno takto to je, ved to vidím u mnohých a len sa smejem z toho. Ale samozrejme sa nepriznaju, a vymýšľajú všelijaké výhovorky.
@anonym_autor
@simona1998 a ešte ďalšia klasická výhovorka: vláda 😀 čo má vláda spoločne s tvojim zdravotným stavom? Strašne úbohé.
To su problemy toto
Ja som tiež PN. Hneď na prvej kontrole ma sama dr. vypísala na PN kvôli mojej práci, samozrejme som to mohla odmietnuť, ale prečo by som mala. Keď to dr. vidí ako "riziko", radšej si nechám poradiť. A mám vychádzky 2+2 a normálne ich dodržujem, aj tak sa mi nikam nechce chodiť, keďže mi nie je dobre z veľmi nízkeho tlaku.
Ale mňa napríklad ani nenapadne zamýšľať sa nad tým ako to majú iný ľudia, veď každý má svoj život a nech si ho žije jak chce 😃
Tehotne na pn este chapem,aj ked si vseobecne myslim,ze dnesne mlade zeny su menej odolne fyzicky aj psychicky ako tie napr. pred 30 rokmi...
Ale byt pn viac ako rok a vyrabat dieťa a popri tom na fb zverejnovat fotky z kdejakych vyletov a akcii je silna kava..a aj toto sa deje..samozrejme potom aj cele teh. PN
@janinah mala som kolegyňu ktora ostala pn a veselo každý deň pobehovala po vonku a každý víkend zverejňovala výlety na fb. Viem že ona zdravotnú problém nemala
Ja som tiež PN. Hneď na prvej kontrole ma sama dr. vypísala na PN kvôli mojej práci, samozrejme som to mohla odmietnuť, ale prečo by som mala. Keď to dr. vidí ako "riziko", radšej si nechám poradiť. A mám vychádzky 2+2 a normálne ich dodržujem, aj tak sa mi nikam nechce chodiť, keďže mi nie je dobre z veľmi nízkeho tlaku.
Ale mňa napríklad ani nenapadne zamýšľať sa nad tým ako to majú iný ľudia, veď každý má svoj život a nech si ho žije jak chce 😃
@anonym_172622 preco si to neriesila so zamestnavatelom?
@anonym_237663
@janinah ano, presne o takych hovorim
@anonym_autor no vidíš a je tu ďalšia skupina, ktorú poslali na PN keď už bolo veľmi zle, lebo sa začal otvárať v 18 týždni a tak nasadili pesar. Vôbec nesledovali, neposlali do nemocnice na pozorovanie. A nakoniec porodila predčasne a pritom možno aj nemusela, ak by sa jej dostalo viac starostlivosti...
@anonym_91e2e5 a ako si tomu chcela zabranit vacsou starostlivostou? Respektive, akou?
@anonym_autor ja som tiež išla na PN pre istotu mesiac pred nástupom na MD. Pre istotu kvôli chorobám, ktoré mohli tehotenstvo ohroziť a ktoré v práci mám ako zvýšené riziko. Ono je pre pre istotu a pre "istotu".
Mna viac rozculuju ti nezamestnani, ktori sa v ochrannej lehote daju vypisat na PN lebo ich bolia krize. Kludne tahaju aj pol roka alebo rok, aby si nemuseli hladat robotu na urade prace.
@anonym_autor teraz je to uplne normalne, neviem co sa cudujes. Pomaly od ocikania testu už vedia ze to bude rizikové... dôvod? Nechce sa im jednoducho robiť, lebo sú tehotne.
To je všetko. PNku majú preto, lebo zamestnavatel im logicky nebude platiť za to, ze nerobia. Plus majú tehotenský, to im dorovnava do platu. Minimalkarky dokonca dostanú potom viac ako mali plat. Takže sa netreba čudovať.
@ukulela presne tak, také majú rizikové tehotenstvo a tak sa strasne boja o bábätko, že by celé hodiny labzovali po vonku... no jasne. Si pamätám, že mama hovorila, ze kedysi na PN bola tehotna iba vtedy, keď bola hospitalizovana a mala to "stastie" a pustili ju domov. Moja také "stastie" nemala a bola 6 mesiacov s diagnózou v nemocnici.
Aj tam im to napis 😅 v mojej terminovke nic take nebolo. Ani ja som pn nebola. V 8m som este lietala po horach