PN v 19. týždni
Ahojte. Som v 19tom týždni. Som na PN lebo mi byvalo zle, ale doktor ma chce vypísať. Necítim sa zle len sem tam má pod bruchom picha. Som po dvoch potratov, robím v obchode a ja neviem čo mu mám povedať asi na rovinu? Takto necítim sa ísť do práce keďže mám dva potraty,on o nich vie samozrejme, 8hodin sedieť za pokladňou a byť stále s ľuďmi.mam s toho strach. Alebo radšej prestúpiť k inému ? Nebýva mi zle ale chce ma poslať do roboty
Praveze ani sediet cely den nieje dobre pre tehotne.kamoska bola tiez pokladnicka a nezvladala to.caste cikanie a dlhe sedenie jej nerobilo dobre...a nechali ju na pn.... ked mas za sebou dva potraty by si mala byt na rizikovom a na pnke.neviem co za lekara to mas.skus si to nejako vybavit..drzim palce
Tehotenstvo nie je choroba... A meniť. Lekára len preto ze ty nechceš ísť do práce a on nevidí dôvod na PN keďže nevoľnosti. Už nemáš... Nikde nie je napísané že iný gynekológ ta nechá na PN len kvôli tomu ze tebe sa nechce robiť...okrem toho ak si oznámila tehu tak ma aj zamestnávateľ povinnosť ta preradiť na takú prácu kt zodpovedá tvojmu stavu
@janap358 môže ta nechať doma a poberať plat... Sama píšeš, nebýva ti zle a chce ta poslať do prace... A keď o potratoch vie tak vie zhodnotiť tvoj zdrav. Stav ci môžeš al nemôžeš pracovať... A ak jeho rozhodnutiu a posúdení zdrav. Stavu neveríš tak zmeň lekára, ten posúdi tvoj stav ci môžeš al nemôžeš sedieť za pokladňou... Môže ti vyhovieť a nechať ta pn alebo ta vypíše tiež do prace lebo sediet za pokladňou nebude vidieť ako namahavu prácu pre tvoj stav...
Môžeš ist aj ta tvojou obvodnou a pýtať si pn a nejakú diagnózu ti nájdu...
Podla mňa zmeň gynekológa. Neviem kde na Slovensku si ale u nás gynekológ po potratoch automaticky vypisuje na PN. A ďalšia vec pichanie v podbrušku už si mala mat nasadené magnezko ja kebyže nie som na rodičovskom už by som bola na PN lebo mam to iste u mňa to spôsobuje že nám nízko placentu.
@ivka21 neexistuje nijaka standardizacia, kedy gynekolog vypisuje na PN, kazda predsa mame inu anamnezu, pracu, vek atd. ja som po dvoch potratoch a gynekolog ma na PN nevypisal a ani som nechcela, toto tehotenstvo prebieha v poriadku (klop klop) a ani lekar ani ja nevidime zatial dovod, preco by som mala byt PN
@janap358 sú možnosti v zákonníku práce. Ak pre teba nemá zamestnávateľ vhodnú prácu, si doma a poberas náhradu platu. Lekár riskuje veľa, ak ti dá pn bez adekvátnej diagnózy. Na skôr ti určite dá potvrdenie, že aktuálne pracovné zaradenie je nevyhovujuce. Ja som bola tiež po potrate a ani mi nenapadla pnka.
@janap358 ja som bola na rizikovom na PN od 11tt..o bábo som prišla v 21.tt.. Teraz som v 13tt a pracujem.. Lekár povedal, že nevidí dôvod aby som ležala doma pokiaľ sa dobre cítim a nerobím namáhavu prácu.. Osobne si myslím, že ak lekár vie o predchádzajúcich potratoch, ak by sa mu niečo nezdalo nebude riskovať.. Každé tehotenstvo je iné, čiže toto je zrejmé v poriadku.., Držím prsty