icon

Pôrod v 34. týždni kvôli vysokému tlaku

marion30
24. apr 2020

Ahojte,ležím 4 deň v Nových Zámkoch kôli tlaku,i napriek liečbe stále vyskakuje,dnes som sa dozvedela že v najhoršom musím porodiť,prišli mi pichnúť akýsi kortikoid na vyzretie pľúc bábätka,ešte dostanem 3.. samozrejme sa bude čakať čo a ako bude s tlakom či ešte ponosim bábo..mali ste niektorá podobný problém? veľmi sa bojím o maleho,zatiaľ má cca 2kg len 😣 vôbec neviem ani ako sa rodí takto,či sekcia a pod.. ďakujem za každú odpoveď🙏

elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
marion30
autor
24. apr 2020

@floren jujj ďakujem 🙏

marion30
autor
24. apr 2020

@brita7777 určite skúsim😌👍no ja som dosť taká že hneď panika,hlavne mám všelijaké fóbie tak za to..ale už vydržím vse len nech je ok malý,❤

brita7777
24. apr 2020

@marion30 idu ti robit sekciu dnes ?

marion30
autor
24. apr 2020

@elizabeth88 ďakujem 🙏no dnes tu bol azda najhorši dr a ten má len strašil..čo uz,pýtala dom sa na moc sestricky tak že bol lepší ako včera,dnes sa aj kúsok lepšie cítim ale bolelo ma podbrušku tak som bola povedať,spravili pásy sú ok len ten tlak mi zas vyletel na 160/112,sestrička vravela že to je tak aj s tých kortikoidov čo mi pichaju na dozretie pľúc,tak mi dali magnezium do žily..no uvidíme teda ale už sa asi nestane že by ma pustili domov na chvíľu ak sa mi zlepší?či do kedy držia ten pôrod s tlakom do cca 37tt?

marion30
autor
24. apr 2020

@brita7777 no dúfam že nie😄 oba mám byť pripravená že ak náhodou bude zle malemu alebo mne,tak preto aj tie kortikoidy na plucka,dúfam bude tlak lepšie uz

lusyc
24. apr 2020

Myslím, že už nepustia a na tvojom mieste by som ani nešla. Ozaj bude malému lepšie v inkubátore, kortikoidy mu pomôžu, sekcia rýchlo prejde, aj nohy sa skoro precitnu, všetko zvládnete. Držím palce.

petka1982
24. apr 2020

My sme ležali skoro mesiac kvôli tlaku.tiez sa nedal zraziť.vydrzali sme do 38.tt.doma mi gynekológ zistil zle prietoky preto nás poslal.nie je to med lízať,ale monitorujú ťa,kebyže sa niečo zhorší tak hneď môžu zakrocit.a nehovorí sa mi to ľahko,ale kamoška mala ukážkové tehotenstvo,bábätko zdrave,veľké a neskončilo to dobre týždeň pred porodom.my celé zle a vďakabohu mám zdravého syna.

petka1982
24. apr 2020

A nepočítajú s tým že ťa pustia domov s takým tlakom,nás tiež nepustili.

lubimmisku
24. apr 2020

@marion30 rodila som v 34tt. Od 30tt mi odtekala voda, chceli pockat, kym bude mat maly aspon 2kg. V 34tt mi odtiekla uplne a pôrod mi vyvolali. Rodila som prirodzene, bol to tazky porod, lebo porodne cesty neboli zrele, pripravene, ale dali sme to a nelutujem. Syn bol 2t v nemocnici a potom doma. Su to uz krasne deti, moj mal nakoniec 2,2kg. Riziko mas v kazdom tyzdni, aj pri donosenych deťoch, ale 34tt je uz pekný týždeň.

marion30
autor
25. apr 2020

Ďakujem vám ❤

juliet86
25. apr 2020

@marion30 Ahojki. chapem ze sa bojis a si v strese. chcem ti len povedat ze 34 je krasny tyzden. preeklampsia ktorou trpis je vec ktora sa vyskytuje velmi casto. nijako za nu nemozes. je to proste reakcia organizmu. je uolne dobre spravne a profi davat kortikoidy na dozretie pluc a ze si monitorovana. vdaka bohu za stav medicinym to najlepsie co mozes teraz urobit su autogenne nahravky na internete na upokojenie. vedome pokojne dychaj a vydychuj. uvolnuj svoje svaly a telo. su deticky narodene v 28mom tyzdni bez nasledkov. 34. je uz len lahke nedonosenie. si v rukach lekarov. davaju pozor. zhodnotia ci je lepsienprist pre maleho na svet cisarom ci prirodzenym aj najlepsi druh anestezym chaoem ze mas strachy a fobie. aj ja mam. kazdopadne ppvedz si ze bude v poroadkum maj doveru v tvojentelo v maleho v starostlivost lekarov. toto co prezivas je jedna z najcastejsich tehu komplikacii. drz sa

marion30
autor
25. apr 2020

@juliet86 mooc ďakujem 🙏😘 krásne napísané,no od už lepšie tlak,dnes ráno 138/88❤ dali mi i tak lieky oba,ale to už musia,dúfam aj moc bude lepšie,už včera bola lepšia ako predtým tak sa teším..len jedno ma mrzí, vravi tu každý keby dačo vsetko hneď povedzte aj sestram,o 2rano som sa ledva prebrala po liekoch,ale s tým že mi je nevoľno a zvieranie hrude, ti už mám dávno aj doma ale teraz veľmi silno,včera sa mi nedalo vôbec zobudiť s tým,no tak prísla doktorka a tak má zdeptala že som nevedela kde je sever,úplne ma zaujala do kúta,že už mi nemôže byť,vidí že lepšie dýcham a či mi nevadí že som pobudila na izbe vsetky, popritom spali ani svetlo neboli zazate,nuž dala som jej papier kde mám zapísanú anginu pectoris ale to mamezi že vse hneď len na psychiku chcela hodit a nehlaeela na to že som ZTp-s asistentom,že ako sa asi cítim keď aj mám jeden liek na psychiku proste ma to veľmi zamrzelo 🤔🙄taký lekári tu niesu a sú tu naozaj špeciálisti na úrovni ešte keď dačo tak že sa nemám báť povedať od toho som že tu..a teda mi vždy sa nájde asi jeden čo je z kola von 😬

deniska14
25. apr 2020

Aj ja som mala ten problem...preeklampsia dcérka sa narodila v 37tt a mala 2030g sekciou...14 dní inkubátor....teraz je predskolacka zdravucka a nikto by nepovedal že 2 kg sa narodila...všetkých dobehla ...

niikoletka
25. apr 2020

Ahoj najprv treba objasnit že pôrod v 34 TT a v 36 TT je veľký rozdiel. V 36 TT je dieťa brané len ako mierne nezrelé a neocakava sa ze by malo väčšie komplikácie preto je vo väčšine prípadov po dobrej poporodnej adaptácii prijaté normálne na oddelenie fyziologických novorodencov a tomu zodpovedá aj ta starostlivosť takže s tým sa netreba porovnávať. V 34 tt ak by došlo k pôrodu dieťa bude prijaté na jisku. Podaním kortikoidov sa môže docieliť ze pľúca dieťaťa budú dozretejsie a udycha to aj samé ale aj tak je veľká pravdepodobnosť ze bude potrebovať podporu dýchania aspoň na pár dní. Pre teba to znamená ze bude dlhšie v nemocnici ale neboj sa. Úmrtnosť deti v tomto týždni na nedonosenost je minimálna, dieťa potrebuje len trochu nabrať sily. A áno ak by bola indikácia na sekciu vysoký krvný tlak teda pôrod sa nespustil spontánne väčšinou sa rodí akútnou sekciou. Keby si mala nejaké otázky kľudne sa pýtaj

elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
marion30
autor
25. apr 2020

@deniska14 waau krásne 🙏❤ ďakujem moc ,no môj mal pred štyrmi dňami 1900g cca

deniska14
25. apr 2020

@marion30 to je krásna váha v takom týždni ...ale čím dlhšie tam bude tym lepsie ...každý deň sa ráta k lepšiemu 😉

marion30
autor
25. apr 2020

@niikoletka ďakujem moc 😘 čiže keď je dobrý aj tlak už lepšie je vydržať do toho 36ukonceneho či stačí aj prebiehajúceho tt? No popravde tretí deň ma bolí brucho,ako na menzes aj nohy kríže,včera nad ránom aj večer som mala tlak aj na konečník,môže sa stať že sa vypýta skorej alebo sú to tí poslickovia?je teda možné rodiť v tom 36tt aj normálnym pôrodom teda?lebo ja moc za tú prírodnú som,sekcia je také že mi to príde vyjmute ako pre neho zle že neprejde tak ako má aj ten bolding 🙁prepáč isto veľa otázok ale nic neviem ani o týchto bolestiach kedy čo znamenajú ani poslicky co sú nechápem nemal mi kto vysvetliť už len ak prečítam,no je tu slabí net..moc pekne ďakujem 🙏😘

marion30
autor
25. apr 2020

@deniska14 super,teším sa ❤🙏

uzanka16
25. apr 2020

Ja keď som bola v začiatkoch tehu a krvvacala v kuse tak so mnou na izbe ležala baba ktorá mala tiež problém s tlakom, stále zbierala moc, prišla tam v 32.tt.,3 týždne sme spolu ležali nakoniec jej v 35.tt.urobili sekciu, všetko ôk, bábätko zdravé, i sa ju jej podarilo dojčiť, aj lekári jej vraveli nech sa nebojí bábätko bude ôk a slečna mala v januári už 3 roky. Som mi pripadá u vás lekár nejaký negatívny skôr by mal ukludnit.

marion30
autor
25. apr 2020

@uzanka16 ďakujem 🙏 áno,dvaja sa taký našli že sú moc nepríjemný ,sú z Ukrajiny, ostatny personál je dobry,asi všade sa nájde niekto taky

uzanka16
25. apr 2020

@marion30 no to teda sa všade nájde niekto nepríjemny, nech sa vám darí a nech všetko dobre dopadne 🙂

marion30
autor
25. apr 2020

@uzanka16 ďakujem pekne 😘

brita7777
25. apr 2020

no v takom.skorom.tyzdni by ti museli dat vyvolacku a niekedy to moze trvat aj 2dni a to je potom ciste trapenie mat sice prirodzeny porod za cenu uplneho vycerpania..mne nakoniec robili cisarsky po 2dnoch vyvolaneho porodu skusali fakt vsetko a nic a nakoniec uznali, ze treba co najrychlejsie von cisarskym..co som bola uz uplne vysilena..rodila som v zahranici, vo Svedsku a dokonca som aj hned kojila maly sa prisal asi po 30minutach co mi ho dali hned, ked som bola po zasivani ok..to si treba vybojovat, aby ti ho dali prisat, myslim, ze vzdy to ide aj na Slovensku...musis len potom odsavat, aby sa ti mlieko rozbehlo, to isto budu mat electricku odsavacku, plus prikladat telo na telo co najviac a pytat sa, ako najlepsie ho prisat...aj ja som chcela prirodzene rodit, to sa mi podarilo az pri druhom aj napriek preeklampsii mam aj druhe, tam uz sommala aj lieky na tlak pri druhom a vsetko bolo v zadade ok. akurat ozaj stres velmi nepomaha

sevcikovaa
25. apr 2020

Ahoj neboj rodila som v 34tt a to kvoli krcku ...mali mal slabší zapal 3dni na jiske a po 7dnoch domov

marion30
autor
25. apr 2020

@brita7777 to bude tak že budem rada ak porodim už hociako len nech je zdravý mali 🙏 ja len ten cisársky no lebo tie nohy má tak brzdia veľmi som fobicka na toto,ale už keď som zniesla toľké lieky a všetko tak už toto je nič😘😀

marion30
autor
25. apr 2020

@sevcikovaa jeej to je krásavec❤🙏😘no hotový krásny človiečik ani sa mi nedá predstaviť že také už mám v brušku hotové🤔😌a dýchal sám?

brita7777
25. apr 2020

@marion30 To das, zeny vydrzia vela !!!!