icon

Pôrod v 34. týždni kvôli vysokému tlaku

marion30
24. apr 2020

Ahojte,ležím 4 deň v Nových Zámkoch kôli tlaku,i napriek liečbe stále vyskakuje,dnes som sa dozvedela že v najhoršom musím porodiť,prišli mi pichnúť akýsi kortikoid na vyzretie pľúc bábätka,ešte dostanem 3.. samozrejme sa bude čakať čo a ako bude s tlakom či ešte ponosim bábo..mali ste niektorá podobný problém? veľmi sa bojím o maleho,zatiaľ má cca 2kg len 😣 vôbec neviem ani ako sa rodí takto,či sekcia a pod.. ďakujem za každú odpoveď🙏

Strana
z3
marion30
autor
26. apr 2020

@brita7777 ďakujem 🙏😘 to ano už teraz sa prekonavam hlavne toľké lieky jesť ako nikdy

lusyc
26. apr 2020

@brita7777 trochu mimo, ale mozem sa opýtať ake lieky dali po predchadzajucej preeklampsii v dalsom tehu vo Švédsku?

brita7777
26. apr 2020

@lusyc 1tbl vecer do ukonceneho 36tyzdna

lusyc
26. apr 2020

@brita7777 ďakujem. A od kolkeho týždňa? To aj mne naordinovala hematologicka do ukončeného 32. týždňa, ale dostala som sa k nej az v nejakom 18. týždni a potom pichat fraxiparin do konca. Trochu asi pomohlo.

brita7777
26. apr 2020

@lusyc hned od zaciatocnych tyzdnov som to brala, uz si nepametam presne asi od 2mesiaca..ku koncu som mala ale zvyseny tlak aj napriek liekom, bielkovinu v moci som vsak zvysenu nemala

lusyc
26. apr 2020

@brita7777 aj ja tak.

nikolatom
11. mar 2021

Ahojte. Chcela by som počuť váš názor,či mi hrozí podľa vás predčasný pôrod pripadne cisársky....Som momentálne na začiatku 32tt.... Ide o to, že už cca mesiac beriem lieky na tlak...kolise mi strašne a hlavne je vyšší... Nastali opuchy nôh a tváre.... Trpnutie rúk... Momentálne stále len rozdychavam, pretože nevládzem dýchať a taktiež sa mi stane, že ráno vstanem a mam kŕče v bruchu, čiže musím sa ísť prejsť a prejde to.... Neviem možno to je tým, že som mala na lačno aj dosť vysoký cukor... Alebo je to tým, že bruško je tvrdé neviem.... Som prvorodicka a za pár dní mam pôrodu, tak som veľmi zvedavá....

kiki68
11. mar 2021

@nikolatom okamzite volaj do nemocnice a porad sa na porodnici. Toto neni sranda, moze to byt preeklampsia. Treba vysetrit krv a moc. Mna hned sikovali do nemocky po telefonate.

nikolatom
11. mar 2021

@kiki68 mam už papier do nemocnice... Lekárka mi ho dala, že kebyže sa cítim horšie mam ísť rovno tam.... No bojím sa ísť do nemocnice kvôli momentálnej situácii, aby som tam niečo nedostala... Snažím sa byť v kľude a počkať, keďže o par dni idem do poradne.... Ale chcela by som vedieť či sú to príčiny skorsieho pôrodu :/

andrea2019
11. mar 2021

@nikolatom ano ukoncili mi tehotenstvo pri vysokom tlaku 170/100 v 37tt. A poviem ze v hodine 12stej. od 33tt som lezala pod dohladom v nemocnici, nakolko ani lieky ho neznizili vobec.

nikolatom
11. mar 2021

@andrea2019 mne zatiaľ lieky pomohli... Kedy ako no.... Pretože tak skáče od 143 na 116....a to aj v rozsahu pol hodiny, čo som zistila len náhodu... Ale zatiaľ najvyšší som mala 143/85.... To už som pod dohľadom, pretože mala som v minulosti problémy kvôli tlaku a teraz v tehotenstve to začalo znova... A robili vám cisársky??

janezz
11. mar 2021

@nikolatom tlak nie je sranda, treba to mať pod dohľadom Dr. Nemocnice sa netreba báť, ja som teraz ležala 2 týždne s krčkom a v pohode. Robia testy, chodia v rúškach a dezinfikujú. Radšej by som neriskovala doma.

janezz
11. mar 2021

@nikolatom a čo ležali so mnou baby s tlakom, tak ich hneď pripravovali na sekciu, lebo tlačiť pri pôrode a už s problematickým tlakom nedovolia

nikolatom
11. mar 2021

@janezz a neviete v ktorom týždni boli... Mňa každý straší, že to bude skôr.... Pretože aj mala je väčšia

janezz
11. mar 2021

@nikolatom jedna je tak ako ja v 28tt a druhá neviem, ale to samozrejme nie teraz. Len aby s tým rátali. Jedine, že by ste mali komplikácie ale budú sa snažiť čo najdlhšie aby bola malá v brušku.

nikolatom
11. mar 2021

@janezz jaaaj čiže už im dopredu vraveli, aby rátali s cisárskym.... Chcem sa na to opýtať mojej doktorky....kebyze neprišiel spontánny pôrod, tak skôr by som potom už ten cisársky lebo teraz už to miestami nezvládam a nie to mat dvojnásobne bolesti vyvolavackou.... Neviem no... Sama som zvedava, čo mi povie....

kiki68
11. mar 2021

@nikolatom vies co radsej v nemocke ako by malo prist k nestastiu. Lebo preeklampsia nie je sranda. Mas par priznakov toho , podla toho co pises. Am budes mat moc a krv ok tak Ta tam nebudu drzat. Mna na tieto veci upozornil gynekolog po odhaleni problemov uz v 10tt ( opuchla som a nabrala vodu, nedalo sa mi dychat, bola som unavena, bolest hlavy a vysoky tlak) . Brala som potom lieky do 36tt a nastastie to ustupilo. Ale Ty uz mas vysoky tyzden a jeden telefonat na porodnicu nic nepokazi.

kiki68
11. mar 2021

@janezz dovolia am nemas cez 160/100 ci ako. Ja som mala prirodzeny so 145/150 na 94 . Ale ci to bolo dobre neviem. Nastastie sa mi nic nestalo. Potom mi to este dva dni nechcelo uplne klesnut.

barbi01
11. mar 2021

Ahoj ja som v januári mala maličkú na cisársky kvôli tlaku v 33tt narodila sa z váhou 1980g a dnes ma 2mesiace a je z nej poriadna buchta nemáš sa čoho báť uvidíš bude všetko dobre a z malého bude veľký chlap

janezz
11. mar 2021

@kiki68 nerozumiem sa tomu, ale viem že to teraz babám hovorili hneď. A kamarátka rodila s vyšším tlakom a praskla jej nejaká cievka v nose a zaliala ju krv na sále. To teraz nechcem strašiť, len že to je asi risk pri tom kolísavom tlaku.

kiki68
11. mar 2021

@janezz nechci vediet ako som sa bala.Mne tiekla krv z nosa polku tehu. Cize kazdy den v sprche som iba smrkla a vyzeralo to, ze tam pojdu vysetrovat vrazdu bez mrtvoly. Krv vsade. A potom vecer mi mlada sestricka merala tlak a ona ze, jeej vy ste este taka rozrusena z porodu babatka ze 😆ja ze ani ne, ale co uz 😂

nikolatom
11. mar 2021

@barbi01 a aký ste mali tlak 🙂

barbi01
11. mar 2021

@nikolatom 165/135 dávali mi dopegyt na zníženie ale ani ten nepomáhal tak preto sa rozhodli ze spravia sekciu aby sa nám nič nestalo

nikolatom
11. mar 2021

@barbi01 aj ja beriem momentálne dobegyt.... No skôr mi ho dosť zníži ako dá do normálu....zacala som taktiež dosť po ňom kašľať čiže namiesto 2x po polovičke som začala brať len jednu večer, keďže pôsobí veľmi utlmujuco a aspoň večer som taká akoby utlmena.... Ale keďže mam dosť problém s rukami, keďže to trpnutie je hrozne... Aj tak toho veľa nepospim

andrea2019
11. mar 2021

@nikolatom dovod na cisarsky to nie je. Avsak mne zacali vyvolavat porod vecer a na druhy den kedze maly stracal kontrakciami ozvy sme isli na cisarak. Ja som vysoky tlak nepocitovala, trpli mi ruky, resp. jedna ruka taka z casti akoby otupela, to po porode ustupilo. Placenta je vysokym tlakom znicena a malokedy vydrzi do 40t vyzivovat dietatko. Ja som mala 3x denne 2 dopegyt a v nemocke aj betaloc tusim a tlak stale vysoky.... ked som lezala tak 150/95 akonahle som sa hybala tak 170/100 a "rekord" 200/120... co ti poviem, a mne ti vazne nic nebolo... poplakala som si v nemocnici, ze som tam zbytocne, ale dnes viem ze chvalabohu, inak by sa mi maly udusil, keby zacali kontrakcie ...nestihla by som prist ☹

nikolatom
11. mar 2021

@andrea2019 mne tiež doteraz nič nebolo.... No začalo to rukami, že si ich necítim... Opuchmi no a teraz tým, že dýchať nemôžem... Doteraz tlak len v poradni.... Ale tento mesiac už aj doma... Uvidíme co povie doktorka no.... Ale vás tak bol pekne vysoký a chceli vás nechať normálne rodiť :/

nikolatom
12. mar 2021

@andrea2019 @barbi01 @kiki68 @jenezz.....ste zlaté, že ste mi odpísali toľko.... Ďakujem vám.... Ale mam ešte jednu otázku.... Čítam si ten papier do nemocnice z poslednej poradne (2 t. dozadu).... A nevšimla som si poslednú vetu: bioparametre 29-32 t. g....Véd to sú 4 týždne.... Je to možné, že babo je o par týždňov staršie? Alebo ako mam tomu rozumieť??

deni9
26. mar 2021

Mam mesacne babatko narodene predcastne na plucnej ventilacii, a kedze sa jej nedari samej dychat uz dlhsie ma taketo poklesy v dychani, tak jej nasadili kortikoidy na 10 dni niekde do svalu sa to pycha....mam z toho strasne obavy .Nemate z tym niekto skusenosti?

Strana
z3