icon

Poškodené srdiečko v 21. týždni

23. jún 2021

Ahojte..
Potrebovala by som od vás radu pripadne nejaké vaše skúsenosti.Som v 21tt a na sone v 20tt zistili poškodenie srdiečka nuchálny edém,regurgitacia triskupidalnej chlopne,dilatácia pravých oddielov srdca,intrakardialne fokusy,rhabdomyom?
Na otázku,či by sa to do porodu nemohlo zlepšiť mi lekár jasne odpovedal že nie
Zajtra idem na amniocentezu aby sa vylúčili genetické poruchy (zameranie na tuberoznu sklerozu)
Lekári ma všade strašia a že bude zrejme nutné prerušenie vzhľadom na rozsiahle poškodenie srdiečka a teda závisí aj od výsledkov amniocentezy
Je tu niekto kto mal zlé prognózy a nakoniec to dopadlo dobre? -viem že to nemusí byť aj môj prípad ale aspoň nejaké nádeje

any_soj
23. jún 2021

V prvom rade odporúčam poradiť sa s dobrým kardiológom, nielen s gynekológom. Mimochodom, prerušenie určite nebude nutné. Neexistuje taká choroba dieťaťa, pri ktorej by bolo nutné.

autor
23. jún 2021

@any_soj áno keď budú výsledky amniocentézy máme ísť do detského kardiologickeho centra

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
23. jún 2021

@zazvorka87 ďakujem moc 😪

any_soj
25. jún 2021

Všetko dobré prajem 🙂 napriek strachu, nech dokážete mať radosť v prítomnej chvíli, radosť zo vzájomnej pritomnosti... Naše deti nám nepatria navždy, čo môžeme, je byť vďační za chvíle s nimi, ktoré sú vzájomným darom, a dávať im, čo potrebujú, tak dlho, ako sa dá... Nám zomrela zdravá dcéra v 38.tt (aj podľa pitvy zdravá), teraz som znovu 38.tt a nie je jednoduché žiť prítomnosť s vďačnosťou a radosťou viac než strachom, ale jednoznačne to má zmysel 🙂