Pozitívna na pohlavnú chorobu v 36. týždni tehotenstva
Prosím, ma niekto skúsenosť?
Vyšli mi z krvy nejaké pozitívne hodnoty na pohlavné choroby, tak sa to posielalo niekam do košíc na podrobnejšie testovanie.
Veľmi s bojím. Teraz musím čakať kým prídu výsledky. A hlavne aké prídu.
Mal niekto niečo také? Ďakujem
@1234simona pri syfilise sa vysetruju 2 druhy protilatok- nespecificke RPR a specificke TPPA. Tie prve byvaju niekedy falosne pozitivne, napriklad u starych ludi alebo tehotnych zien. Preto sa na stanovenie diagnozy musia vysetrit oboje. Mozno to bude prave tvoj pripad, ze mas falosne pozitivne RPR a preto sa uistuju dovysetrenim tych druhych.
Ahoj, kamoska riesila trosku podobnu situaciu, sj ked nie je to to iste. Manzel chcel darovat krv - pravidelny darca, a ze je pozitivny na hepatitidu B. Robili mu opakovame testy, posielali do BB, na vysledky cakali ccs 5 tyzdnov a nakoniec vsetko v poriadku, nic mu nie je. Ale tie stresy a neistotu co si zazila, no je to narocne. Testy ale mozu byt falosne pozitovne, preto sa potvrdzuju dalsimi.

@1234simona ak som dobre informovana, tak v tehotenstve sa na pohlavne choroby robia tzv. rýchlotesty, t.z. že ak vyjde negativny tak je negatívny, ak vyjde pozitivny t.z. že môžeš ale nemusíš mať pohlavnu chorobu, pretože rýchlotestom sa nezistuje priamo virus v tele, ale len to že tvoje telo reagovalo na test ktorým sa napr. zistuje syfilis, ale ten test môže reagovat aj uplne na niečo ine. mne v prvom trimestri vyšla reaktivita na HIV, to znamena že som mala v tele niečo čo sa tvarilo ako virus hiv a reagovalo na test. Nasledne mi doktor odobral krv priamo zo žily a odoslal to do špecializovaneho laboratoria ktorým sa už zistuje priamo či mam virus v krvi, naštastie sa to nepotvrdilo, predpoklada sa že moje telo klamlivo reagovalo na test, kedže mam jednak aj autoimunitné ochorenie, a prekonala som aj zapal priedušiek a brala som antibiotika, zaroven mi zistili že som pred otehotnením prekonala toxoplazmozu, takže možno kombinácia týchto udalosti skreslila výsledky testov. Doktori sami nevedia prečo niekedy vychadzaju testy klamlivo. Prečítaj si niečo o reaktivite na syfilis, prípadne niečo o rýchlotestoch, možno tomu lepšie porozumieš.