icon

Pozitívny tripple test 1:200

katka2505
12. feb 2018

Ahojte dievcata,dnes mi volal lekar,ze mi vysiel pozitivny tripple test 1:200 na DS. V stredu ma objednali na genetiku do Martina na kontrolne testy,mam sa objednat v Martine aj na 3D sono.Mate niektora skusenost?Bolo vase dietatko nakoniec v poriadku?Strasne sa bojim.

ukulela
14. feb 2018

@petrag25 podla toho, kolko si zaplatis. http://trisomytest.sk/ ale ide hlavne o dawn, edwards a patau syndrom. akurat riesime, ci ist do toho, ci nie. ale ja asi zvolim grochala a ak on bude mat nejake podozrenie, tak ak sa stihne trisomy, alebo amnio.

katka2505
autor
14. feb 2018

@lelusa
A okrem sona u Grochalu si nebola na inych genetickych testoch?

lelusa
14. feb 2018

@katka2505 nie, nešla som,amnio som odmietla,aj keď ma do toho na genetike tlačili.Mozno sa ti to bude zdať nezodpovedné,ale ja som si povedala,že nebudem podstupovať ďalšie stresujúce vyšetrenia.Mala som aj veľké šťastie,že sme dostali termín u dr. Grochala veľmi rýchlo.

katka2505
autor
14. feb 2018

@inge34
No nas bolo dnes na tej genetike 10 a vsetky zle tripple testy.A doktorka mi hned cennik testov ponukla,popri tom ani nevie,ako dopadne druhy odber krvi,ze aby som vedela do utorka sa rozhodnut.A ked som povedala,ze chcem ist aj Grochalovi,tak hned,ze on mi postihy nezisti a ze ma vezme az v 20.t a to je neskoro

katka2505
autor
14. feb 2018

@lelusa
Ja tiez, o 2 tyzdne

nelamol
14. feb 2018

@katka2505 Ahoj, zostaň úplne v pokoji, ja som mala výsledok 1:2 (áno, nie je to preklep, 1:2) a mám úplne zdravú dcéru. Aj môj doktor mi v tom čase povedal, že tie testy nemajú žiadnu výpovednú hodnotu, keďže ide len o pravdepodobnosť....

s_mt
14. feb 2018

Tie testy su cista statistika.. Ja som mala pri synovi DS 1:19 a dceru 1:5 a mam zdrave a mudre deti. Pri synovi som bola na amnio, nikdy viac, skoro ho pichli😐 Grochal mi povedal, ze nic nevidi, ze je vsetko ok a tak aj bolo.. 👍 vela stastia

nelamol
14. feb 2018

@katka2505 A ešte aby som doplnila, pri druhom tehotenstve som tripple testy už odmietla a mala som svätý pokoj 🙂 A mám aj druhú úplne zdravú dcéru 🙂

inge34
14. feb 2018

@katka2505
Tak vidis, o com to je...kuuupte si draheeeee vysetrenie, kuuuupte, lebo nas je vela a potrebujeme z niecoho zit. Nevadi, ze si tehotna a potrebujes byt viac ako inokedy v pohode.
Nic sa ty neboj, vsetko je ok, uvidis, akurat, ze na tuto epizodu len tak nezabudnes. A ozaj je tvoje cislo este paradne vysoke.
@nelamol
Tiez tak urobim, ak budem zase tehotna, toto navrta cervika "co ak " v hlave, aj ked vies vsetky informacie, ze su to len statistiky a bla bla...ale tvoje dieta je tvoje dieta.

nelamol
14. feb 2018

@labajka To mi je veľmi ľúto, ja som mala rovnaký výsledok ako ty a našťastie mám zdravú dcérku..... Drž sa!

nelamol
14. feb 2018

@inge34 Ja som sa tým, našťastie, ani veľmi nestihla trápiť, rýchlo som išla na amniocentézu a ani nie týždeň po tom, čo som sa dozvedela výsledok tripple testov, som mala istotu, že malá je zdravá. Ale teda bola som o 300 € ľahšia 🙂 Je to jednoznačne biznis. Aj keď musím povedať, že s amnio mám veľmi pozitívnu skúsenosť.

inge34
14. feb 2018

@nelamol
Ide o to, ze ak to niekto chce, neboji sa, ze nasledkom zakroku potrati atd., tak ok, proti tomu ziadna namietka, ale nutit zeny, strasit ich, prekracuju dobre mravy a zakladnu etiku, to by si musela zazit tu doktorku z genetiky, ked nie po zlom, tak po dobrom, skusala horom dolom, ponukala, ked nie amnio, tak aspon trisomy za z 350e na 100e "ako pre nas", posledne 4 ks...no otras,ako na trhu...hladala riesenia, o ktore nikto nestal, az kym som asi nemala vyraz zurivej medvedice. Potom uz prestala.
No a takych zien, ktore to chcu kvoli kludu je z pohladu lekarov malo, lebo potrebujes vela "klientov", Ale nezabudne ti povedat pani dr., ze ved pozrite, kolko mam roboty, kolko je tu ludi. Take triky uz maju naucene za tie roky🙂

kalendarik
14. feb 2018

@katka2505 ja som mala pri prvom synovi výsledok 1:3, doktorka na genetike mi povedala, že taký výsledok nevidela už niekoľko rokov, v januári mal môj úžasný zdravý šikovný synček 6 rokov, pri druhom synovi som tiež nemala výsledky úplne super, ale bola som oveľa pokojnejšia a kľudnejšia a drobec je takisto zdravý. Neboj nič, určite je všetko ok😉

aly
14. feb 2018

@katka2505 mne pri našom najmladšom synčekovi vyšlo 1:250 tiež má strašili aké šla som ju Grochalovi, ten má ukludnil že je všetko v poriadku a naozaj sa nám narodil zdravý chlapček

nelamol
14. feb 2018

@inge34 Úplne ťa chápem, viem si to živo predstaviť. Mňa, našťastie, nikto do ničoho nenútil. Len som sa o tom rozprávala s kamoškou, ona to zas spomenula svojej svokre a tá mi iniciatívne hneď vybavila termín na amnio u svojho spolužiaka z vysokej školy. Úprimne povedané, ja som ani poriadne nevedela, o čo ide, bola som tehotná prvýkrát, stále mi bolo zle a nemala som chuť študovať nič o tehotenstve a všetkom okolo. Všetko sa zbehlo rýchlo a dobre to dopadlo. Ten dôvod na trápenie a stres som si uvedomila až spätne. A práve preto som pri druhom tehotenstve testy odmietla.

jana005
14. feb 2018

@katka2505 tak je to len na tebe, či postupis amnio alebo nie. tiež som sa veľmi bala, že babo bude choré, ale na potrat by som nešla, aj keby babo malo ds, tak preto bolo pre mňa ľahké odmietnuť amnio. Išla som len na 3D,keby to náhodou bola pravda a drobec by mal aj niečo so srdiečkom,nech sa lekári vedia pripraviť na operáciu po pôrode. Jasné, že som chcela zdravé bábätko,kto by nechcel, ale nedala by som ho preč, aj keby zdravé nebolo.
Bolo to teraz moje štvrté tehotenstvo, predtým mi triple testy vyšli v poriadku. Neviem či je to vekom, v čase testovania som mala 34. Otehotnela som v strede cyklu,ja som mala 28 týždňový cyklus, viem,že aj vtedy vychádzajú zle výsledky,keď sa v tom seknú. Tak jedine asi kvôli veku. Ty máš koľko rokov?
Budem na teba myslieť,viem,máš to ťažké,ja som do konca tehotenstva bola stále v neistote,že čo ak. Nedávala som to síce najavo,ale bála som sa. Ale ľúbila by som ho tak ci tak,len ten pocit, že nechceš,aby sa bábätko trápilo a chceš,aby bolo v poriadku. Našťastie,všetko je o.k., a som rada,že som na amnio nešla. Držím prsty a verím, že všetko bude v poriadku

s_mt
15. feb 2018

@inge34 presne aj mna nutili z genetiky na amnio, vyvolavala mi do prace, ci som si to nerozmyslela, no otras😐Amnio chceli robit takmer kazdej.. Asi je to pre nich dobry biznis😡

misenka3
15. feb 2018

Hlavu hore,pokoj do duse.
Ja som ich mala 1:5 a dve babatka v brusku. Teraz mam dvoch sedemrocnych lapajov ,ktori su zdravi. BTZ

inge34
15. feb 2018

@s_mt
Uff....😈

veroni_21
15. feb 2018

@miriambbb
Ahoj, dnes mi volala sestrička že mi vyšiel Tripple test 1:170 vraj mi chce lekárka vypísať žiadanku na : odber plodovej vody, to som hneď odmietla, povedala som že idem do Prenatal kliniky do Brna opäť na krvné testy tam sa to volá inak ale sú to Trisomy testy a na kvalitné sono. A pozerám do tehotenskej knižky z 12 tt. a mám tam: NT: 0,96 mm, NB +. Potom mam dalej: hydramniom v norme a morfológia v norme. Tak ja neviem, mám sa báť, alebo? Lebo odkedy mi dnes volala tak sa strieda kľud s plačom. Aj keď viem, že je všetko v poriadku, tak takýto telefonát nepoteší. Najlepšie by bolo keby žiadny nebol.

Ďakujem veľmi pekne.

shades3
16. feb 2018

@veroni_21 ahoj moja, no toto mas inak perfektne hodnoty - NT ma by to 3mm, ty mas vyrazne pod - to je super. NB+ - existuje nosova kosticka, tiez super. Takze ja by som sa fakt nebala xxxxxx

veroni_21
16. feb 2018

@shades3 Ty si veeeeeľmi zlatá 😘 moja podpora. Lebo som prvorodička a naozaj vymodlený, vytúžený špuntík a hneď takéto stresy. Ale ak to má byť. Len ma najviac mrzí že už to tehotenstvo nebude také aké mohlo byť a aké bolo doteraz. Bezproblémové, pekné. Teraz aj po “potvrdení” v Brne budem mať stalé nejakú klapku.

shades3
16. feb 2018

@veroni_21 to je samozrejme. ja som v prvom tehu ani netusila, co to je strach, len som sa tesila, spievala krpatej, bolo mi jedno, ze mam len 3 uzv, vsetko bola brnkacka, aj ked mi byvalo zle a zaha, ale hrozne som bola stastna a tesila sa. potom zrazu dalsie tehu skoncilo MA - zrutil sa mi svet, a teraz sa len a len bojim. a k tomu tieto zle vysledky, tolko som si porevala a bala sa, ze to nikomu neprajem. a teraz sa uz ukludnujem, kazdym dnom ako som dalej sa viac tesim. o tyzden a pol mam este Grochala, a ked mi ten potvrdi, ze vsetky organy su OK, tak si asi vydychnem. ale stale sa budem bat napr. predcasneho porodu a podobne.. uz ma strach NIKDY neopusti, dokym nebudem krpca drzat v naruci zdraveho. takze ti uuuuplne rozumiem, je to velmi velmi tazka situacia, jedine mozes dufat, ze sa dokazes vnutorne po dobrych vysledkoch ukludnit a este si to krasne vychutnas!!! verim verim, ze bude vsetko ok, nic nepoukazuje na to, ze by si mala mat chore dietatko, a kedysi sa tieto testy vobec nerobili a rodili sa hlavne zdrave deticky. stres im skodi viac, ako tieto blbosti, co s nami robia!!! xxxxxx

veroni_21
16. feb 2018

@shades3
Ahoj 😊 no tak nakoniec som teraz volala so svojou lekárkou. Tá mi povedala že Tripple testy vyšli 1:270 a nie 1:170 🤷🏽‍♀️ tak teraz už vôbec neviem. Povedala mi len že, 1:250 je norma a že ja som v takej “šedej” zóne. Že 1:300 už je veľa že ja som tak niečo medzi. Povedala mi že aj tak je najlepšie je si to zopakovať (takže tak či tak idem do toho Brna v pondelok)vraj nech sa uistím a mám kľud na duši. Tak ja neviem, ja už som z toho načisto zmätená a už radšej potom ani nepátram. Lebo viem, že malý musel byť včera smutný kedže nevedel prečo plačem 😢

zonjushe
16. feb 2018

Tripple testy su strasny blud,ked uz,tak presnejsi je prvotrimestralny skrining-meranie NT a NB..i ked,aj tam to velakrat vychadza pozitivne..konkretne ja 1:6..mam zdrave dieta..

shades3
16. feb 2018

@veroni_21 no vidis.. ake su to truby 😂😂😂😂😂 cize - ok, seda zona.. s tym sa da zit 🙂 to riziko nie je vobec velke, je vacsie riziko toho, ze keby si isla na amnio, tak prides o zdrave dietatko.. lebo tam je riziko 1:100, ze potratis.. to Brno je najlepsie riesenie!!!! uvidis, budes rada, ked ti povedia, ze je vsetko ok 🙂 a ulavi sa ti x

veroni_21
16. feb 2018

@shades3 Presne tak. O to aj ide. Dokonca sa teším, že ho uvidím o 3 týždne skôr ako mám 2 trimestrálny screening v 21 tt. 🙂

veroni_21
16. feb 2018

@shades3 Našťastie mi lekárka ani amnio neodporučila. Povedala nech si radšej spravím krvé testy znovu, spravia mi kvalitný chromozómový ultrazvuk. Že každopádne toto je lepšia varianta, pre kľud na duši. Aj to, že sa jej to nikdy nepotvrdilo tieto "Tripple testy". Ešte aj to, že na 1. trimestrálnom screeningu bolo všetko super NT a NB ako má byť. Len tieto "strašidelné testy" 😠

montinka
16. feb 2018

@shades3 Veru pravdu pises.Ja som podstupila aj amnio,robili mi ho rano,ale kedze poorali odber museli ma pichat na 2 miestach,a este v ten den o 18:00 mi zacala odtekat plodova voda a uz som mala v sebe aj zapal,tak som si par dni polezala nemocnici.Nastastie mi to preslo a mala je zdrava a uz pat rokov nam robi radost.😃 Ale tymto som nechcela nikoho vystrasit,moze aj nemusi sa taketo nieco stat,aj lekari chodili ku mne na vizity s tym,ze sa o takomto pripade v skole ucili,ale ja som prva,pri ktorej sa s niecim takym stretli.😁

shades3
16. feb 2018

@veroni_21 tak a mas to z oficialneho zdroja 🙂 mozes kludne spinkat.. jeden hrozostrasny den a noc ti urcite stacili.. ja som sa v tom zmietala dva tyzdne.. fakt nikomu neprajem x pekne si oddychni, vyloz nozky a tes sa xxx