icon

Práceneschopnosť v tehotenstve a kontrola zo Sociálnej poisťovne

liliwhite
20. dec 2013

Ahojte mamičky, nie že by to bol najväčší problém, s ktorým teraz pred pôrodom bojujem 😀 ale chcem sa spýtať...som v 35. týždni a doktor ma vypísal na PN- ku až do pôrodu. A bez vychádzok ☹ Máte niektorá skúsenosti s tým, že by Vám prišla počas materskej kontrola zo soc. poisťovne? Lebo ja si neviem predstaviť, že by som mesiac a pol nevyšla z domu ani na krok 😒

Strana
z2
foofee
3. jan 2014

@zuzkat1 tak to je divne.. ktovie, mozno na kazdej pobocke maju iny system, tazko povedat... mna pod mojim gynekologom nasla s ostatnymi tehotnymi vypisanymi v sanone a to bolo nedavno, mozno v tom len maju bordel 🙂

zuzkat1
3. jan 2014

@trulinka nemas za co... Keby neviem ze je taka moznost tak neriesim

zuzkat1
3. jan 2014

@foofee neviem lebo aj gynekolog pisal priamo na pn meno mojej obvodnej😲

trulinka
3. jan 2014

@danielle37
ahoj, ja som taky pripad ako si pisala, od 1.10. som na PN a 30.11 mi skoncil prac. pomer, takze som nadalej na PN v ochranne lehote. Je to pravda, ze najviac chodia kontrolovat taketo pripady? No to ma velmi nepotesilo 😒 .

foofee
3. jan 2014

@zuzkat1 tak to asi preto ta potom eviduju o obvodaka, mne meno obvodaka vobec na pn nepisali
@trulinka moze byt, ze riziko je vacsie.. aj ked ja som na rizikovom od 16tt a kontrola nebola ani raz a tiez som v ochrannej lehote

katarinka289
3. jan 2014

Ja som bola na rizikovom vypisana na PN od tretieho mesiaca a za cely cas nikto nepriseiel.A to som mala aj maximum z DNP

zuzkat1
3. jan 2014

@foofee ja si skor myslim ze fakt tu neeviduju gynekologov... Ved to sami povedali🙂

foofee
3. jan 2014

@zuzkat1 asi ma kazda pobocka svoje pravidla 😀 😀

sedlickal
3. jan 2014

Ahojte, vedeli by ste mi niekto poradit? Som v 7 týždni 🙂 a mám veľmi náročnú prácu vo velkosklade, kde denne zdvíham aj 15kg kartony a pod. Momentálne si čerpám dovolenku a potom sa budem musieť dať vypísať, v práci mi to chvala bohu respektuju. Moj lekar mi vravel ze ak ma vypise, tak mi vie dat vychadzky 2x denne. Može mi dat aj neobmedzene podla vas?? Alebo to len obvodná? Ak len obvodná tak sa možem dat vypisat aj cez nu? alebo je to uplne jedno? Ja vlastne nebudem rizikova ze musim len lezat, alebo tak..... nechapem to 🙂 Zatial vam veli pekne dakujem

eldiablo231
4. jan 2014

@zuzkat1 ,ahaa,to som nevedela,tak mam mozno stastie🙂

nikuska265
4. jan 2014

@sedlickal ja som bola tiež pri prvom tehu na pn, nemusela som ležať, tiež to bolo viacmenej kvôli práci, ale vychádzky som mala 2x denne po 2 hodiny...... Málokedy počujem o neobmedzených vychádzkach, ak sa to vôbec dá, je to fakt iba ojedinelé. Ale za opýtanie nič nedáš. Mňa na pn vypisovala obvoďáčka na podnet od gynekologičky a tá mi dala vychádzky.... Skús sa spýtať aj gynekológa a potom aj obvoďáčky. Ale podľa mňa sa to dá vydržať aj s tými vychádzkami, bola som takto asi od 5mesiaca, potom som v 32.tt už išla normálne na MD

danielle37
4. jan 2014

@trulinka no uvidíš, ale áno.... kontrolujú aj ked máš PN rizikovú..... a ak by si mala od obvoďáka tak špeciálne takých..... leho pre nich si "uháňame peniaze" aspoň nejaký príjem pre niektorých... potom v TV počúvaš, koľkých vyhodili z neoprávnených PN alebo neboli doma počas kontroly

foofee
5. jan 2014

@sedlickal neobmedzene vychadzky sa nemozu uz davat. Ale podla zakona, ak pisomne oznamis tehotenstvo, zamestnavatel ta musi preradit na taku poziciu, ktora rizikova nie je. Ak ta preradit nevie, vyhodit ta nemoze, mzdu ti nahradit musi.

sedlickal
8. jan 2014

ok dakujem vam velmi pekne nikuska265 a foofee 🙂 A neviete nahodou, že ak mám pracovnu zmluvu na dobu určitu a budem na PN ked mi zide , može ma prepustit, alebo nie nakolko som PN? neviem pocula som aj to aj to.... 🙂 dakujem vam pekný deň

majusqa77
8. jan 2014

@sedlickal oni ta neprepustia, tebe skonci pracovna zmluva. bez ohladu na to, ci si PN alebo nie

Strana
z2