Pre akú možnosť čistenia ste sa rozhodli po missed abort?

bevab
11. feb 2018

Ahojte, lekár mi stanovil diagnózu missed abort. Išli ste všetky na kyret, alebo ste sa rozhodli inak? Potrebujem sa rozhodnúť. Ďakujem.

kucusik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bevab
autor
11. feb 2018

Podla uzv som 6tt+4 a plod poslednych 5 dni nerastol a nebola pritomna akcia srdca.

taga
11. feb 2018

Tak mne ked povedali ze sa mam ist objednat na kyret tak som to odmietla - vtedy som este nekrvacala len trosku spinila, ale nebola akcia ❤, lenze ja som verila ze sa mozno ukaze neskor bolo to len v 7tt. Ale potom som sa doma rozkrvacala - to bolo v piatok a v pon som mala ist k mojmu gyn na prehliadku.. kyret som nechcela, cely vikend som sa cistila a modlila a verila ze moje telo to poriesi same... pila som vela toniku, lezala, plakala a mm sa o mna staral... mm sa bal ci to bude ok, ci nie je kyret istota, ale vysvetlila som mu co som mohla a v pondelok lekar len potvrdil ze maternica je cista a ziadny kyret netreba.. este to tak pekne povedal mm, ze on by svoju dceru ani manzelku na kyret neposielal len keby fakt bolo treba.. a taktiez mi tie dni velmi psychicky pomohli zmierit sa s tou situaciou a rozlucit sa takpovediac s babatkom, akoby sa necistilo len telo ale aj dusa. Mam kamosku ktora bola na kyrete a presne to zhodnotila, ze sa s tou celou situaciou akosi ani nemala kedy zmierit. Nehovoriac ze som bola doma, v klude s mm, ktory mi velmi pomahal. Za mna som za prirodzene cistenie, samozrejme pokial nemas nejake ine komplikacie alebo tak. Ja som napr vobec nemala bolesti ale krvacanie bolo naozaj silne.. a jasne ze keby bolo cokolvek leteli by sme na pohotovost...

Nech ti vsetko dobre dopadne ❤🌷❤
Btw po odporucanej 3mesacnej pauze som hned otehotnela a dnes mame krasneho zdraveho synceka 😇

bevab
autor
11. feb 2018

@taga nemam ziadne bolesti ani nespinim a zajtra mam poslednu kontrolu pred definitivnym ukoncenim/rozhodnutim. Tak sa pokusam si vsetko zrovnat v hlave.

mmnna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bevab
autor
11. feb 2018

@mmnna1 mozem ti napisat priamo?

mmnna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kubkovamama
11. feb 2018

@bevab tiež som za prírodu pokiaľ nie sú komplikácie.Bohuzial mala som možnosti porovnať to.Kyret sa u nás smie robiť do 13tt,takže ešte máš čas,ak plodik nesposobi zápal v tele.Doma to bolo ako-tak,mal by byť niekto s tebou.Najhorsie trvalo cca 2dni a potom som chodila na oxytocin aby sa vsetko docistilo.Kyret prebehol o.k,bolo to v podstate rýchle a bezbolestné.Co sa psychiky tyka,doma som sa s tým lepšie vyrovnávala.Ked ten proces celý prejdes atď,urobíš čo ty chceš resp.s mužom tak.tazko sa to vysvetľuje,proste mala som čas sa s miminkom rozlúčiť a pri kyrete som sa prebrala a zrazu nebolo.

margareta1379
11. feb 2018

Poznam dost deti,ktoe boli dg ako MA a su dnes tu. V tak skorom tyzdni nemusi byt nic vidiet. Moja skusenost- aj vo vyssom tyzdni-ani raz kyret. Vzdy sa vsetko vycistilo samo doma bez z nemocnice. Len to potom dr skontroloval. Neriskovala by som to.

bevab
autor
11. feb 2018

@margareta1379 dakujem za skusenost. Bohuzial plodik nerastie tak si myslim, ze je uz po vsetkom a zvazujem ako sa rozhodnut.

jenisjenis
11. feb 2018

Keď som mala MA v 6 tt krvácala som a lekár mi navrhol sám čistenie nakoľko je v tomto tyzdni dosť vysoká sliznica a pre ďalšie tehotenstvo je to lepšie mať čisté.Tak to bolo u mňa.Samotny zákrok trval 10 min a nič som necítila.Krvacala som potom len 1 deň.

spinoza
11. feb 2018

Ahoj, mrzi ma čo sa ti stalo, nevyznám sa v tom veľmi, ale nie je to skoro stanoviť, že v tvojom týždni ešte nie je akcia srdiečka? Môjmu malému začalo tiež až neskôr biť srdiečko

bevab
autor
11. feb 2018

@spinoza rozumiem len u mna poslednych 5 dni plodik vobec nerastol.....

cecilia68
11. feb 2018

@spinoza Srdce začína pulzovať koncom 5tt, ak sa nemýlim...Tak kedy "neskôr" mu začalo biť srdiečko?

bevab
autor
11. feb 2018

Srdiecko moze urcite zacat bit aj neskor len u mna ide o to, ze plodik nerastie.

anicka245
11. feb 2018

To by chcelo aj kontrolovat hcg v krvi ci naozaj klesa a podobne... ja som mala MA v 7tt ale ja som krvacala a mala bolesti, začínajúci zapal, ja by som neriskovala samocistenie v mojom pripade,strasne bolesti som mala uz a aj tak mi kontrolovali krv a ked naozaj klesalo hcg spravili kyret. Ja som ani nemala este plod iba prazdny plodovy vak. Takze ak ti nic nie je tak skus ziadat aby ti zobrali.krv a porovnali vysledky. Pokial je to MA tak budu hodnoty klesat. Ja som po kyrete tuším ani nekrvacala, vsetko ustalo a menzes som mala do mesiaca. Netreba sa bat, ja po par skusenostiach sa snazim premyslat rozumom, pretoze napr na mojom mieste keby nejaka baba sa zatala ze sa chce prirodzene vycistit tak by nemusela dopadnut dobre :(

nelinka2009
11. feb 2018

Je mi to velmi luto...

loginexistuje
11. feb 2018

aj aj mam za sebou ... pokiaľ to je este skoro .. cize do 8 tt tak by som skusila to nechat na prirodu alchemilka vklude doma odsmutit .. sledovať hcg ... ci klesa .. potom ist na usg na kontrolu ...

pri vyššom týždni kyret ale na psychiku je to o hodne tazsie ... aj sa dat dokopy .. aj tak celkovo ..

babulkomale
11. feb 2018

Rozhodla som sa inak a lutujem to. Nastastie ma zachranili a kyret musel byt aj tak.

gopika
11. feb 2018

Tiez som to nechala na prirodu, vsetko odislo samo. Dr. Na kontrole potvrdila, ze vsetko je ok a mozme sa hned snazit o babo.

selest
11. feb 2018

12tt dieta uz 3 tyzdne mrtve a cakali sme doma na potrat rozbehol sa do 2 dni odkedy sme to zistili. A potom 8tt sme cakali 2 tyzdne a potom som dostala tabletky do vaginy a tiez som doma pottatila. Bolo to narocne a bolestive ale zvladli sme to s manzelom spolu. Kyret som nechcela koli tomu ze mam 35 rokov a je tam 3x vyzsie riziko zapalu a potom to vedie k zrastom a problemom otehotniet. Taktiez po samovycisteni sa mozme zacat snazit hned po prvej ms.Niesom ziadna ezomatka ani lesna zena zijeme v zahranici a tu je to bezne.radili sme sa z lekarom samozrejme.

miaa1
11. feb 2018

@bevab myslim, ze je to cele o tebe a o tom, ako to pojde samo. Ja som pri prvom MA zvolila vyckavaciu moznost- 2 tyzdne som cakala a nic. Takze automaticky uz mi gyn povedal, ze uz je to dlho a treba konat. Takze kyret. Noc pred nim sa mi to spustilo nakoniec same, ale aj tak ma museli docistit, pretoze ostali velke kisy vystelky a tie nesli von. To bol MA v 8tt. Druhe MA som mala v 6 tt, a tu som zvolila cakat tiez. Nakupila som alchemilkovy caj a 2x denne pila. Na 3ty den sa spustil potrat pekne sam, 4 dni som krvacala a vsetko vyslo, maternica cista. Nebolo treba docistenie. Takze zalezi aj na na tvojom tele, ci to vobec samo pojde... drzim palce.

ericka2503
11. feb 2018

@bevab Ja som čakala na samocistenie 3tyzdne.Bolo to otrasne,nevedela som,ci to zacne vonku,v obchode,v robote,v autobuse...Predstava nepoznanej fyz.bolesti,krvácanie,dokázať sama vyhodnotit situaciu,ci uz nekrvacam príliš,chce naozaj podla mna odvahu...V neposlednom rade,asi by sme sa s mužom nacakali v pohodli domova,kym to pride.Nakoniec som to uz psychicky nezniesla,všade nosiť so sebou mŕtve dieta a tváriť sa v pohode a sla som na kyret.Chvile pred,boli ťažké,ale so spolupacientkami to akosi ubehlo,trvalo to malu chvilku a prinieslo velku ulavu.Ked som sa prebudila,chcela som ist ocistena a zmierená hneď domov,hrubá ciara,doma ma čakajú...Ale treba tam asi 2hod.cakat,kym prepustia.Horsie chvíle nastanu mozno potom,ale aj to asi ako u koho.Myslim však,že nikto ani zeny po kyrete,ani tie,ktoré to nechajú na prírodu,nikdy nezabudnu a vzdy ked si na tu stratu spomenu,slzy sa im potisnu do oci.Tolko moja skusenost a názor.

gayano
12. feb 2018

Ja mam za sebou kyretov po MA viac (6-8tt) posledne 3 x som to chcela nechat na svoje telo a prirodu...lenze vzdy ma dr strasili a vystrasili co vsetko sa moze stat a ze je to nepripustne atd atd - nemala som podporu mojho dr, takze som podlahla a sla. Dnes by ma tam nedotiahli ani parom volov, ak by sa situacia opakovala. V decembri som porodila, vsetko ok, len krcok nedrzal , skracoval sa rychlo , takze som si polezkavala v nemocke. Dr sa tam velmi divili co to co to - ze kolko x som uz rodila, ksd za mojnkrcok takto sprava.... az ked si pozreli anamnezu a tam 5x kyret, pochopili a ze ten krcok nedrzi z toho.

bevab
autor
12. feb 2018

@gayano a prisli ti na to preco si mala tolkokrat MA ?

gayano
12. feb 2018

@bevab ani nie...a to som absolvovala uplne vsetko, co sa da. Akurat u cinskeho tradicneho (ano, aj tam som chodila) vysli velmi zle eneegeticke hodnoty meridianov zodpovednych za reprodukciu, takze telo plod nevedelo udrzat udajne. Tristvrte roka som sa davala na poradek pomocou zmeny stravy a cinskych zmesi, citila som sa inak. No a potom sa podarilo 🙂

montemotherone
12. feb 2018

@bevab mne kyret ani neponúkli, tu sa nerobieva bežne po každom MA. Zažila som ich 2. Vždy sa to vyčistilo prirodzene+ kontrola, sledovanie samozrejme... Mne nedávali ani žiadne lieky, vraj je to zbytočné 😶

bevab
autor
12. feb 2018

@montemotherone bohuzial kedze mam 9 rocnu dceru a pracujem nemozem cakat kedy a ci to odime prirodzene a pojdem na potratovu tabletku ak sa to poadri :(

montemotherone
12. feb 2018

@bevab ja som to zistila, keď som začala špiniť a potom to už išlo... (Inak tiež som mala dcérku a pracovala som) V podstate to bolo ako silný menzes, takže po fyzickej stránke zvládnuteľné. Aspoň ja som mala bolesti len prvý deň. Potom pár dní krvácanie, a čakala som na prvý menzes. Keď som mala o.k. parametre v krvi, po menzese sme mohli skúšať zase. Po kyrete sa to nedá.

gopika
12. feb 2018

Tiez som nemala bolesti, iba ako silnejsi menzes 3 dni, fungovala som uplne normalne, domacnost, dieta 2 rocne, nakupy, atd. Nebol to ziadny porod, alebo take cosi, ze by som koli tomu marodila. Akurat som sa snazila viac setrit a nenamahat nejak moc.(rubanie dreva, prenasanie nabytku a tak 🙂 )

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre