icon

Prečo je bábätko v 33. týždni malé?

22. okt 2025

Ahojte baby chcem sa opýtať či ste náhodou nemali rovnaký problém ako ja že som momentálne podla MS 33tt ale dva týždne je babetko male dnes vaha babetka 1820kg Gyn hovorí ze je to strašne málo a budem musieť chodiť každý týždeň do nemocnice na kontrolu ako na rizikovú. Čiže dnes som bola u mojej a nabudúci týždeň idem na rizikové .
Dosť ma vystrasila úprimne

barka1
22. okt 2025

Ja som rodila 32+6tt a syn mal 1910g. Takže ano, tvoje je menšie. Budeš sledovana a ak bude treba, budeš rodit skor. Ziadne strachy.

ivik4
22. okt 2025

Mala som od zaciatku tehotenstva o 2t mensie dieta. Neskor po 30tyzdni uz to boli 3-4 podla tych ich tabuliek a nakoniec mi spravili akutnu sekciu v 37tyzdni kvoli zlym prietokom, rano sono a na obed uz bol maly na svete

zuzkaa1991
22. okt 2025

@anonym_autor prva.dcera.mi meskala po 30tt uz 4tt v 36tt.som isla lezat odskedovali ci rastie za týždeň pribrala.ako mala...takze uzatvorili. To ze genetikou kedze vsetky výsledky aj prietoky boli dobre ;) je zdrava sikovna 7r uz ;)

Plus malo som jedla cez tehu kedze mi bolo vkuse.zle ;)

Druhe tehu som doslovne zrala a tam.to isla.podla tabuľky

anonym_eb6c7c
22. okt 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor prva.dcera.mi meskala po 30tt uz 4tt v 36tt.som isla lezat odskedovali ci rastie za týždeň pribrala.ako mala...takze uzatvorili. To ze genetikou kedze vsetky výsledky aj prietoky boli dobre ;) je zdrava sikovna 7r uz ;)

Plus malo som jedla cez tehu kedze mi bolo vkuse.zle ;)

Druhe tehu som doslovne zrala a tam.to isla.podla tabuľky

@zuzkaa1991 bábo nepriberá podľa toho ako ty ješ - neješ a či žerieš. to máš zlé info. tak to vôbec nefunguje.

vevesh
22. okt 2025

@anonym_autor stava sa, budu kontrolovat, tak netreba stresovat. Mne "chudlo" dieta vdaka inzulinu, normalne kazde dva dni kontrolovali pribytok/ubytok vahy a v 37tt. bol vyvolavany porod, kedze hrozilo, ze klesne pod 2kg hranicu. Dieta sa narodilo sotva 2 kilove, ani dnes jedlu neublizi...hlavne je hodit sa do kludoveho rezimu a problemy riesit, az ked pridu. Kontrola na rizikovom je len mensia "neprijemnost"...

anonym_663366
22. okt 2025

@anonym_autor naše tiež prestalo priberať v 33 tt (rovnaka vaha). Chodila som 1x do týždňa na pasy a sono do nemocnice na rizikové. Bol tam zhoršený prietok a hraničná hodnota plodovej vody, ale počkali na ukončenie 36 tt a až potom ma hospitalizovali aby sa pokúsili vyvolať pôrod, ktorý nakoniec skončil sekciou v 37tt. Dieta malo 2200g, nič mu nechýba, so stravou nema ziadny problem, iba stale vazi menej ako deti v jeho veku a nie podla tabuliek a aj tak je to v poriadku. Jedine, bolo vyvojivo pomalšie, ale skor by som povedala, ze lenivejsie a to vobec nezavisi od vahy. Treba si len nachystať tašku do pôrodnice a nestresovat. V prípade, že nebude niečo dobré lekári vedia čo majú robiť tak, aby nebolo ohrozené dieta ani mama a je to práveže dobre, že to budú kontrolovať.

basska_b
22. okt 2025

Ide o to, ci bolo male aj na predoslych poradniach. Ak zrazu zacalo byt podla tabuliek male az teraz, moze ist o nedostatocnu cinnost placenty a musi sa to castejsie sledovat. Ak by nedobre rastlo, v urcitom bode mu bude lepsie mimo maternice ako v nej. Drobne dietatko sa mozno lahsie rodi ale ak by netolerovalo kontrakcie, treba sa pripravit aj na sekciu, t.j. v zvolenej porodnici musia mat dobre skusenosti s predcasniatkami aj sekciami... Drzim palce 🙏🏻

barbie1981
22. okt 2025

@anonym_autor Ahoj tiež som ten istý prípad, mne v 30tt pomaly zaostávalo o 4 tt, tiež som chodila do rizikovej poradne každý týždeň. Pozerali dieťa, urobili prietoky. Vždy som chodila zbalená, či ma už nehospitalizuju, ale vždy trochu podrástlo a pribralo, tak ma pustili. Brucho mi tvrdlo od 20tt ale ani to neriešili hospitalizáciou. Dieťa sa narodilo spontánne v 39tt s hmotnosťou 2670g , čiže menšie, ale zdravé

zuzkaa1991
23. okt 2025
@anonym_eb6c7c

@zuzkaa1991 bábo nepriberá podľa toho ako ty ješ - neješ a či žerieš. to máš zlé info. tak to vôbec nefunguje.

@anonym_eb6c7c to mi je jasne ide to obrazne povedané ....ake dostáva ziviny z potravin /vitamíny atd...takze pribera raste na.zaklade.aj toho ako je matka vyzivovana ci.ma dostatok vitamín minerálov atd pitny rezim....

anonym_eb6c7c
23. okt 2025
@zuzkaa1991

@anonym_eb6c7c to mi je jasne ide to obrazne povedané ....ake dostáva ziviny z potravin /vitamíny atd...takze pribera raste na.zaklade.aj toho ako je matka vyzivovana ci.ma dostatok vitamín minerálov atd pitny rezim....

@zuzkaa1991 keby si aj nič nejedla. bábo si zoberie z tvojich zásob, kostí... to by si musela byť inak vychudnutá už od začiatku tehu aby bábo trpelo. niečo ako v Afrike keď vidíš na obrázkoch vychudnuté ženy , ale ja SK tak vychudnutých ľudí vôbec nemáš.

anonym_46465e
23. okt 2025

@anonym_autor Neboj sa bude to dobré 🍀🙏Hlavne, že budeš sledovaná a všetko dobré dopadne.