Prekonala som chorobu zo zvierat. Mám sa preliečiť?

hviezdicka2
16. dec 2008

ahojte chcem sa spytat moj lekar mi prave povedal vysledky s krvy vsetko mam v poriadku az na to ze v minulosti som prekonala chorobu kt.prenasaju zvierata a momentalne v mojom tele neni vytvorena ziadna protilatka odpporucil mi to preliecit tabletkami.ale nemusim ak nechcem.neviem co mam spravit tak sa vas chcem, spytat ci mal alebo ma niekto podobnu skusenost.

lante
16. dec 2008

Myslíš Toxoplazmózu?

zucana
17. dec 2008

nerozumiem ako zistili,ze si ju prekonala.keby si ju prekonala,tak by si mala mat protilatky.Ja mam na teste toxoplazmozy prve policko negativne aj druhe negativne, co znamena,ze som ju nemala a preto nemam protilatky tak preto nechapem, aky mas vysledok.mne povedali,ze si musim davat pozor aby som to nechytila ale nic po prelieceni.keby si ju predsa mala preliecit tak to znamena,ze ju mas a nie ze si ju prekonala. dost sa ohladne tohos tresujem aj ja kadzy mesiac si davam robit testy. akurat zajtra idem.

tufa
18. dec 2008

ak myslis toxoplazmozu, tak aj ja som sa z vylsedkov dozvedela, ze som ju prekonala, ale momentalne protilatky su v norme, takze bolo to skor a neohrozuje to plod. Ja som si to vsimla a opytala som sa lekarky a ta my to vysvetlila. Toxoplazmoza je problem v prvom trimestri, kedy ohrozuje babatko - ak si dobre pamatam zo skoly. Myslim, ze teraz uz je neskoro na preliecenie. Aspon u mna.

shela
18. dec 2008

hviezdicka...neviem ci si mala na mysli toxoplazmozu ale ak ano tak ta len chcem upozornit na to ze tu chorobu si vobec nemusela dostat z macky alebo ineho zvierata..jedine ze si nieco robila s macacimi vykalmi.. je to mala pravdepodobnost ze na pricine bolo zviera..tuto chorobu chytis skor z neumytej zeleniny 😉

zuzec
20. dec 2008

to je pravda...ved kto sa uz hra s macacimi vykalmi? ta neumyta zelenina je pravdepodobnejsia....
tiez som sa vcera dozvedela ze som uz prekonala toxoplazmozu a ze je to v norme, v podstate sa nad tym ani nepozastavili....
hviezdicka napis presne o ktore chorobe zo zvierat si hovorila, lebo ak o toxoplazmoze, tak e to fakt divne to s tym ze nemas protilatky...

stvura
22. dec 2008

Hviezdicka, ak ide o toxpolazmozu, tak je vsetko v pohode, tvoje dietatko uz bude mat protilatky tak isto ako ty. Dokonca mam v okoli kamosku s dietatkom, ktora mala pocas tehotenstva toxopolazmozu, lekari jej nedvavali velku sancu na vynosenie dietatka a teraz sup - je tu a spolu kocikujeme {ma zdraveho a pekneho dvojmesacneho chlapceka}.

monnulka81
25. dec 2008

Ahojte tehuľky.Chcela by som sa vás opýtať či môžem dostať toxoplazmozu aj zo škrečkou.Máme totiž aj doma aj u rodičov škrečkov a strašne sa obávam tejto choroby.Môžete mi prosím niekto poradiť čo mám spraviť?

caruzo19
29. dec 2008

toxoplazmozu zo skreckov mozes chytit jedine ak by si ich zjedla 😀 a aj to by museli byt nakazeni 😀
toxoplazmoza potrebuje ako konecneho hostitela macku,jedine tam je schopna sa rozmnozovat a clovek ju potom dostane napr pri praci na zahradke,kde sa macka vyspini,potom si neumyje ruky...alebo po spapani neumyteho ovocia/zeleniny z takejto zahradky,alebo teda ked zje nedostatocne tepelne upravene maso z akehokolvek nakazeneho zvierata(teliatko,ovca,zajac,kura......skrecok 😀 )
neboj nic,nenakazis sa urcite

monnulka81
30. dec 2008

Tak to ti ďakujem veľmi mi odľahlo.Moc by ma mrzelo keby som ich musela dať preč veľmi sme si na nich zvykli.Ešte raz ti ďakujem za pomoc 😀

dadqa86
6. aug 2010

Ahojte..Mozem sa pridat? 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre