Prerušenie tehotenstva v 24. týždni a jeho riziká
Zdravim vas. Mozno ma niektore budete odcudzovat, ale dufam, ze sa tu najde aj niekto kto ma pochopi.Bola som na amnio a ukazalo sa, ze babo ma cast 18.chromozomu navyse. Musim sa rozhodnut ci pojdem na UPT alebo si necham dieta, ktore bude mat vyvinove vady alebo mentalny postih. Pravdupovediac, neviem si rady. Idem dnes na 4D ultrazvuk, a s priatelom sme sa zatial dohodli, ze ak sa tam nic nenajde a ze bude vsetko ok, tak si babatko nechame. ale ja sa bojim toho, ze co ak to tam bude vsetko dobre ale predsa len sa nam narodi babo s mentalnym postihnutim. Bojim sa, ze by som si to dokonca zivota vycitala. Zvazujem rizika ked si nechame dietatko, ale aj rizika ked pojdem na potrat. a o tych nemam vela informacii ale viem, ze je tam riziko, ze uz mozno nebudem moct mat deti a ani len netusim ako sa takyto potrat vykonava. Ak ma niektora z vas skusenost s takymto potratom, tak mi prosim napiste. Dakujem ☹
@krasneleto tuším ty si spomínala, že si čítala Bibliu, či nie?
@ewellina ano... ale s bohom som nezacala ja ale nie som v materskej ze ona zacala ona zacala. ja koncim. minimalne v otazke ulohy boha v mojom zivote a v rozhodovani a preco si myslim ze konam a konala by som spravne... nepatri to do tejto temy...
ajeje kam táto diskusia smeruje 😖 😖 😖 😖 😖 .........komu je dobrá?????????? 😔 😔 😔 😔 😔
Diskusia sa takto prirodzene vyvinula a ja v tom nevidím problém.
@krasneleto Ako chceš.
@demo presne takto som myslela vsetky moje prispevky,ze co bude potom,ked tu uz ja nebudem a v nasom pripade,kde by bolo to dieta hyperaktivne so sklonom k ublizovaniu a sebaposkodzovaniu,tak ako male dieta ho viete "spacifikovat" ale ako udrzite napr. 70kg chlapa,kt. sa sprava ako male dieta v obdobi vzdoru,vlastne ani nereaguje na nijake oslovenia ani na nic,jednoducho ide ako stroj hlavou proti muru,do toho keby zdedil aj slepotu,tak by som chcela vidiet kazdu jednu pro life mamicku,co by robili v takom pripade,pretoze ked si vezmem len toho 4 rocneho chlapceka co mame v rodine,tak na neho mozete pekne,bitkou,krikom,pohladenim,to je uplne,ale uplne jedno,ma vas na haku,ked ho chyti niekto za ruku aby trocha posedel,tak chyti taky amok zlosti a neviem si ho predstavit v amoku ako dospeleho,ale chudatko za to nemoze,je nam ho velmi luto,lebo je to nadherny chlapcek.Vysledok vsetkeho je to,ze nikam s nim nemozu ist,lebo ide vsetko zdemolovat,nik nechodi k nim,lebo kazdeho maly hryzie,sklbe a bije,jej manzel je radsej vsade inde ako doma,nechcu jej ho zobrat nikde do skolky,nik jej ho nechce strazit a zena vyzera akoby mala ist zajtra do dochodku,totalne znicena a nezmeni sa to nikdy,pretoze maly je inak uplne zdravy,takze nech mi nik nevravi,ze aj napriek chorobe mozu zit plnohodnotny zivot.Figu borovu,je to len a len trapenie.
Presne viem o čom hovoríš, moje prvé tehotenstvo sa skončilo spontánnym potratom a pri druhom sa po genetickom vyšetrení ukázala trizomia 18.chromozomu - Edvardsov syndróm. (19tt) Tiež som riešila či si dieťa nechať alebo nie, ale nakoniec "sa to vyriešilo" za mňa - po dôkladnom sono vyšetrení na ktorom sme boli až v Bratislave bol záver jasný - vývojové chyby nezlúčiteľné zo životom. Drobcovi sa okrem iného vôbec nevyvýjali kosti - nemal lebku ani hrudník, a navyše hrudná stena bola otvorená takže mu vnútornosti doslova plávali v plodovej vode. Viem, možno je to pre niekoho nechutné, ale uznajte, ak by som to dieťa aj donosila, ako by asi prežilo?? Šancu mal 0,9 %. Viem že to nemusí byť tvoj prípad, že miera postihnutia je v každom prípade iná. Držim palce aby si všetko zvládla.
@ewellina tak mam dost rokov aby som mala otazku viery v sebe vyriesenu. nazory formuje zivot sam... a nechcem tu na nikoho utocit len preto ze veri comu chce...
@krasneleto Ale však na seba neútočime. 😉 Len si myslím, že vek a vyriešenie otázky viery nemusia vždy spolu súvisieť. Ale to je vlastne jedno.
@ewellina ja som hovorila za seba....
@krasneleto vražda a zabitie sú dve veci !!!! NEZABIJEŠ neznamená automaticky NEZAVRAŽDÍŠ ! pletieš dva rôzne pojmy.
To, že je potrat zabitie, to nijako nepoprieš, lebo to je holý fakt. Či je to vražda, to je už druhá (diskutabilná) vec...
HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
ZENYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
vsimli ste si ze zakladatelka nepise? (podla mna to kam sa to zvrhlo sa jej ani neda citat)
nehadajte sa tu o svojich presvedceniach!!!!!
kazda ma svoje a kazda ma na neho svoje pravo. to co pisete nikam nevedie.
Zakladatelky mi je uprimne luto pretoze az na par prispevkov jej tato tema podla mna skor ublizila ako pomohla. myslim ze uz tu aj stacilo a ze ona ak si nieco z tohoto precitala tak sa ozve IPckami tomu koho prispevok jej nieco dal. ale pochybujem ze sem este zavita :( hoci myslim ze by potrebovala ppodporu a pokoj aspon tu. ach jaj nechapem preco sa vzdy vsetko takto zvrhne ☹
Podľa mňa sa to nezvrhlo. Až na pár výnimiek tu nikto na nikoho neútočí, bavíme sa o normálnych veciach. Diskusie na túto tému sa vždy takto vyvinú.
@nalla nepletiem.len ty ma chces presvedcit ze mam pomylene pojmy a dojmy... ja nie som za potrat ani proti. ja som za slobodne rozhodnutie, ja som za to ze boh existuje a aj za to ze mi dal rozum a srdce spravne sa rozhodnut. nemusis ma tu nasilne poucovat o pojmoch... opakujem veriaca som a dieta by som zabila, zavrazdila alebo nazvi to ako chces keby som bola v takejto situacii.
@krasneleto 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja Ťa chcem presvedičť ? 😀 😀 😀 😀 😀 ja som na Teba ani nereagovala, okrem tej jednej správy, že letieš vraždu a zabitie 😀 😀 😀 😀 😀
som Ti len vysvetlila pojmy, tak nádych - výdych 😀 o ničom Ťa nepresviedčam, iba Ti vysetľujem, že prikázanie NEZABIJEŠ sa týka aj ukončenia života dieťaťa takýmto spôsobom.
Ako by si sa už Ty zachovala, to je čiste len Tvoja vec, o tom som ja nehovorila
@krasneleto 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja Ťa chcem presvedičť ? 😀 😀 😀 😀 😀 ja som na Teba ani nereagovala, okrem tej jednej správy, že pletieš vraždu a zabitie 😀 😀 😀 😀 😀
som Ti len vysvetlila pojmy, tak nádych - výdych 😀 o ničom Ťa nepresviedčam, iba Ti vysetľujem, že prikázanie NEZABIJEŠ sa týka aj ukončenia života dieťaťa takýmto spôsobom.
Ako by si sa už Ty zachovala, to je čiste len Tvoja vec, o tom som ja nehovorila
@1katkas odpovedala si pre @krasneleto , ze by si na potrat nesla za ziadnych okolnosti.Cize to znamena,ze ak ta niekto znasilni,budes to dieta v sebe nosit s laskou?Budes ho vychovavat s laskou?Ty si naozaj myslis,ze to je mozne?
Ja som vcera prvykrat videla nase babatko,ktore bolo neplanovane,na UTZ a stastim som sa rozplakala.Ale to dietatko je moje a mojho muza,je z nasej lasky a aj tak si neviem predstavit akoby som sa na neho divala,keby bolo takto zavazne chore.Mozno som sebec a svina,ale naozaj neviem.....
@krasneleto No a už sme tu nie podla tvojho svedomia tu odpovedam ale podla svojho ako sama píšeš:"nemusím všetkému veriť"ale ja verím v 10-božích prikázaní nesúdim aby som ja nebola súdená a už sa nehnevaj lebo to tak vyzerá.
S pozdravom Eva 😉 😉
@trish31 no dovoľ ! prečo fanaticky? to zas ako podľa čoho si si toto odvodila?
v živote sme sa nestretli, v živote si ma o Bohu a viere a náboženstve nepočula nič povedať, nevieš ako žijem, podľa čoho žijem, atď a bez problémov ma označíš za fanatičku. To je tá láska a kľud o ktorom píšeš? A rada si nechám vysvetliť, čo na mojej otázke o znásilnení bolo fanatické, prípadne, čo som v tejto téme také fanatické napísala, lebo neviem či si si všimla, ale moje príspevky boli ladené síce kresťansky ale ani raz som nenapísala, čo má kto robiť, dokonca som sa tu asi dva či tri krát vyjadrila, že plne rešpektujem KAŽDÉ rozhodnutie. Takže poprosím podrobnejšie popísať ten môj fanatizmus.
navyše, ja som sa pýtala niečo celkom iné, neprosila som sa o analýzu môjho náboženského cítenia
ale musím uznať, že drzosť niektorých tu nepozná hraníc. Navyše, nerozumiem už fakt, že čo človek má/nemá napísať, aby z neho neurobili niečo čo nie je. O náboženstve sa tu statočne diskutuje už od rána, prispela som sem prvý krát za dnes poznámkou, či je t tu biblický krúžok, včera som sa ani slovom nezmenila o tom, čo kto má urobiť, neurobiť, čo je správne, čo je nesprávne, vyjadrila som hlboký rešpekt pred každým rozhodnutím, ale inak som fanatička.
@trish31 vďaka za láskavú odpoveď k téme znásilnenia.
Skús si ale prečítať ešte raz moju otázku a komentár. Nikde nepíšem, že sa to nedeje.
Píšem iba, že sa to chválabohu nestáva bežne a často, je predpoklad, že sa to žene za celý život ani nikdy nestane, ale počatie dieťaťa s postihnutím sa môže stať každému bez rozdielu. Preto ma zaujímalo, prečo zrovna to znásilnenie, keď téma je o deťoch s postihnutím.
temu zamykam. riesi sa tu uz uplne nieco ine, ako sa pytala zakladatelka temy.

@kakajka máš pravdu.. ani mne sa nepáči, že sa to rieši / že to riešim tu. nemala som to v pláne.
ospravedlňujem sa.