Presilenie sa v druhom trimestri
Ahojte. Momentálne som 18+1. Cez víkend v sobotu som dvihla jednorazovo ťažký náklad na minútku-dve (určite to bohužiaľ bolo nad 10 kg), neuvedomila som si následky, nakoľko som bola pred tehotenstvom zvyknutá všetko robiť sama, no krava som. Včera aj dnes pociťujem na podbrušku akoby svalovicu po cvičení, akoby ma niekto nakopol, je to citeľné, že som niečo ťažké dvihla, avšak nešpiním. Ako žena vie, že to prehnala, prípadne kedy navštíviť lekára? Kontrolu mám až v polke augusta. Sú dôvody na obavy, prípadne máte podobnú skúsenosť? Ďakujem za radu.
Sla by som na vysetrenie
Ja som celé tehotenstvo behala ešte okolo staršieho synčeka, dvíhala ho, nosila, aj po schodoch a to mal určite viac ako 10kg. Od nejakého 24tt bolo bábeno uložené veľmi nízko, mala som prikázané ležať, oddychovať, nohy vyložiť a brať lieky. No ťažko som mohla oddychovať, keď som musela doma všetko robiť a starať sa aj o staršieho. Bola som unavená a mala som aj nepríjemné pocity, ale bábeno vydržalo a presne na termín som porodila.
Okrem dvíhania mladšieho (13kg) chodím do fitka a nakladám si 25kg kotúče... Som v 22tt a sme obaja ok... Záleží podľa mňa na tom, ako dvíhaš predmety...bruchom, alebo nohami?
@mamamasama snažila som sa nezapájať brušné svaly a niesť to hlavne v "rukách" Volala som aj doktorke, kázala mi zatiaľ magnezko 3x do dňa a mám sa hneď ozvať, ak by sa mi pohoršilo. Ja som síce bola zvyknutá dvíhať ťažšie aj pred tehotenstvom, ale neviem či je toto všetko OK. Pekne som to posr..... Mám v podbrušku akoby také pálenie. Asi radšej predsa len vybehnem k doktorke.
@suzy2508 ja som mala asi tyzden svalovicu, ale uz sa setri.. V nemocnici bolo napr. dievca, co len posunulo kus nabytku a uz tam musela zostat lezat..
Ďakujem baby za rady a trochu aj upokojenie. Nemienim už ani prstom pohnúť a šetriť sa ako sa len dá. Uvidím ako zaberie to magnezko a či to bude zajtra lepšie. Aby som nehysterčila, ešte sa snažím ukľudňovať, že je to aspoň bez krvácania / špinenia..
Ja som takto v 20tt prekladala do krabic kuchynsky riad. Nebolo to velmi narocne, brala som si po malych davkach. Aa nastalo to presne co popisujes. Akoby svalovica, brucho tvrde, zacalo mi aj tvrdnut potom ovela viac. Treba ist na vysetrenie a povedia ti. Ci nahodou nemas skrateny krcok, atd., mozno daju infuziu magnezka, mozno si ta nechaju v nemocke ako mna. Ale mozno nie. Ja som ale musela lezat az do konca tehu, lebo mi velmi tvrdlo brucho. Asi to nebolo spojene len a tou kuchynou, lebo pri druhom som mala to iste a pritom som si uz echt sakra pozor davala.. Drzim palce. A ozaj necakaj a chod na vysetrenie. Ak nepojdes hned dnes, zajtra, urcite by som si vylozila nohy, podlozila zadok a dala poriadnu davku magnezka.
@beata_k ja viem, že sú baby, čo majú maličké a zároveň sa o ne starajú, vláčia ich a normálne musia fungovať. Ale prvé tehotenstvo asi každá žena takto prežíva. Človek nikdy nevie. A s mojím PCOS pristupujem ku tehotenstvu ešte viac stresovo. Ani som neverila, že sa mi podarí otehotnieť 🙄
@suzy2508 ja som dnes dcihala sanky v pivnici, prekladala krabice s vecami, bezne dviham 19 mesacne dieta, bojujem s nim, kope, myka sa, plus chodim s kocikom a dviham ho, dajme tomu 14 kg kocik plus dieta 11 kg, plus nakup v kociku. Vtedy citim podbrusko, ale tak to je normalne. Mala som to aj pri druhom, tretom dietati, aj teraz pri stvrtom. Setrila som sa len pri prvom, nic take som nemusela robit. Vsrtko bllo vzdy v poriadku. Ale zbytocne sa nenamahaj, ked nemusis. Neboj, bude to ok.
@suzy2508 áno, asi všetky sme tak prežívali prvé. A s takou diagnózou sa ti nečudujem ❤️ je to malý veľký zázrak ❤️ tak len držíme palce, nech je všetko v poriadku ❤️
Baby, šla som nakoniec pre istotu na pohotovosť, lebo sa mi v priebehu dňa objavil aj problém s cikaním, pálilo ma pri tom, akoby som mala zápal.
Výsledok - krpec v poriadku. V moči nejaký zápal, tak som vyfasovala na to lieky. A bolesti na maternici vraj z toho, lebo tam mám na nej kŕčové žily, tie ma tlačia a preto to bolí inak, než keď sa rozťahuje maternica po bokoch. Tak som rada, že je to relatívne ok. Prdím už na všetko, nechávam sa oddnes len ovievať palmovými listami.
10 kg ? No dovolím si tvrdiť že 10 kíl má každý moj nakup keď zoberiem aj melón . A ten nakup potom vlacim peši domov . Žiadne auto . Tak sa neboj to nič nie je samozrejme ak niesi riziková . Všetko bude ok . Babo je dobre chránené .
@nika11103 presne to som si aj ja hovorila najprv. Že nie som bábovka, aby som ťažšie neodniesla, tehotenstvo nie je choroba apod. No ale vidíš to, dovtedy som vymýšľala, až sa mi to potom vypomstilo, viď vyššie ako som dopadla včera u Dr. To len my ženy si myslíme, že sme nenahraditeľné 🙄😁

Minutku - dve?? Ved to brutal dlho...