icon

Presilenie sa v druhom trimestri

suzy2508
2. aug 2022

Ahojte. Momentálne som 18+1. Cez víkend v sobotu som dvihla jednorazovo ťažký náklad na minútku-dve (určite to bohužiaľ bolo nad 10 kg), neuvedomila som si následky, nakoľko som bola pred tehotenstvom zvyknutá všetko robiť sama, no krava som. Včera aj dnes pociťujem na podbrušku akoby svalovicu po cvičení, akoby ma niekto nakopol, je to citeľné, že som niečo ťažké dvihla, avšak nešpiním. Ako žena vie, že to prehnala, prípadne kedy navštíviť lekára? Kontrolu mám až v polke augusta. Sú dôvody na obavy, prípadne máte podobnú skúsenosť? Ďakujem za radu.

gelifil
2. aug 2022

Minutku - dve?? Ved to brutal dlho...

taktotedanie
2. aug 2022

Sla by som na vysetrenie

elis248
2. aug 2022

Ja som celé tehotenstvo behala ešte okolo staršieho synčeka, dvíhala ho, nosila, aj po schodoch a to mal určite viac ako 10kg. Od nejakého 24tt bolo bábeno uložené veľmi nízko, mala som prikázané ležať, oddychovať, nohy vyložiť a brať lieky. No ťažko som mohla oddychovať, keď som musela doma všetko robiť a starať sa aj o staršieho. Bola som unavená a mala som aj nepríjemné pocity, ale bábeno vydržalo a presne na termín som porodila.

mamamasama
2. aug 2022

Okrem dvíhania mladšieho (13kg) chodím do fitka a nakladám si 25kg kotúče... Som v 22tt a sme obaja ok... Záleží podľa mňa na tom, ako dvíhaš predmety...bruchom, alebo nohami?

suzy2508
autor
2. aug 2022

@mamamasama snažila som sa nezapájať brušné svaly a niesť to hlavne v "rukách" Volala som aj doktorke, kázala mi zatiaľ magnezko 3x do dňa a mám sa hneď ozvať, ak by sa mi pohoršilo. Ja som síce bola zvyknutá dvíhať ťažšie aj pred tehotenstvom, ale neviem či je toto všetko OK. Pekne som to posr..... Mám v podbrušku akoby také pálenie. Asi radšej predsa len vybehnem k doktorke.

martul
2. aug 2022

@suzy2508 sama si to napísala, máš svalovicu.
Ale odteraz sa šetriť nezaškodí

petkasaurus
2. aug 2022

@suzy2508 ja som mala asi tyzden svalovicu, ale uz sa setri.. V nemocnici bolo napr. dievca, co len posunulo kus nabytku a uz tam musela zostat lezat..

beata_k
2. aug 2022

@suzy2508 10 kg? Klud, ved to nic nie je. Uplne bezne to zeny dvihaju.

suzy2508
autor
2. aug 2022

Ďakujem baby za rady a trochu aj upokojenie. Nemienim už ani prstom pohnúť a šetriť sa ako sa len dá. Uvidím ako zaberie to magnezko a či to bude zajtra lepšie. Aby som nehysterčila, ešte sa snažím ukľudňovať, že je to aspoň bez krvácania / špinenia..

beata_k
2. aug 2022

@suzy2508 Ale vazne klud. Co maju povedat zeny, ktore maju deti rok po roku? Mnohe rocne este nechodia a treba ich x krat za den dvihat. Drzim prst.

liv1
2. aug 2022

Ja som takto v 20tt prekladala do krabic kuchynsky riad. Nebolo to velmi narocne, brala som si po malych davkach. Aa nastalo to presne co popisujes. Akoby svalovica, brucho tvrde, zacalo mi aj tvrdnut potom ovela viac. Treba ist na vysetrenie a povedia ti. Ci nahodou nemas skrateny krcok, atd., mozno daju infuziu magnezka, mozno si ta nechaju v nemocke ako mna. Ale mozno nie. Ja som ale musela lezat az do konca tehu, lebo mi velmi tvrdlo brucho. Asi to nebolo spojene len a tou kuchynou, lebo pri druhom som mala to iste a pritom som si uz echt sakra pozor davala.. Drzim palce. A ozaj necakaj a chod na vysetrenie. Ak nepojdes hned dnes, zajtra, urcite by som si vylozila nohy, podlozila zadok a dala poriadnu davku magnezka.

suzy2508
autor
2. aug 2022

@beata_k ja viem, že sú baby, čo majú maličké a zároveň sa o ne starajú, vláčia ich a normálne musia fungovať. Ale prvé tehotenstvo asi každá žena takto prežíva. Človek nikdy nevie. A s mojím PCOS pristupujem ku tehotenstvu ešte viac stresovo. Ani som neverila, že sa mi podarí otehotnieť 🙄

tatisna
2. aug 2022

@suzy2508 Neboj, ženy bezne musia nosiť aj trojročné deti a ze niektoré sú fakt už ťažké. Môj mal 2 a pol roka keď sa mala narodila a atakoval 20 kil. Mal obdobie vzdoru,hodil sa mi na zem na ceste,v obchode, metajuceho som ho dvíhala a niesla...neviem ako som to zvládla...

nevenka
2. aug 2022

@suzy2508 ja som dnes dcihala sanky v pivnici, prekladala krabice s vecami, bezne dviham 19 mesacne dieta, bojujem s nim, kope, myka sa, plus chodim s kocikom a dviham ho, dajme tomu 14 kg kocik plus dieta 11 kg, plus nakup v kociku. Vtedy citim podbrusko, ale tak to je normalne. Mala som to aj pri druhom, tretom dietati, aj teraz pri stvrtom. Setrila som sa len pri prvom, nic take som nemusela robit. Vsrtko bllo vzdy v poriadku. Ale zbytocne sa nenamahaj, ked nemusis. Neboj, bude to ok.

suzy2508
autor
2. aug 2022

@nevenka cítiš potom podbruško tak, že máš tlak, ale potom ustúpi, alebo nejaký čas ťa to drží?

betkaulicna
2. aug 2022

@suzy2508 áno, asi všetky sme tak prežívali prvé. A s takou diagnózou sa ti nečudujem ❤️ je to malý veľký zázrak ❤️ tak len držíme palce, nech je všetko v poriadku ❤️

suzy2508
autor
2. aug 2022

Baby, šla som nakoniec pre istotu na pohotovosť, lebo sa mi v priebehu dňa objavil aj problém s cikaním, pálilo ma pri tom, akoby som mala zápal.
Výsledok - krpec v poriadku. V moči nejaký zápal, tak som vyfasovala na to lieky. A bolesti na maternici vraj z toho, lebo tam mám na nej kŕčové žily, tie ma tlačia a preto to bolí inak, než keď sa rozťahuje maternica po bokoch. Tak som rada, že je to relatívne ok. Prdím už na všetko, nechávam sa oddnes len ovievať palmovými listami.

nika11103
2. aug 2022

10 kg ? No dovolím si tvrdiť že 10 kíl má každý moj nakup keď zoberiem aj melón . A ten nakup potom vlacim peši domov . Žiadne auto . Tak sa neboj to nič nie je samozrejme ak niesi riziková . Všetko bude ok . Babo je dobre chránené .

suzy2508
autor
3. aug 2022

@nika11103 presne to som si aj ja hovorila najprv. Že nie som bábovka, aby som ťažšie neodniesla, tehotenstvo nie je choroba apod. No ale vidíš to, dovtedy som vymýšľala, až sa mi to potom vypomstilo, viď vyššie ako som dopadla včera u Dr. To len my ženy si myslíme, že sme nenahraditeľné 🙄😁

martul
3. aug 2022

@suzy2508 som rada, že to dobre dopadlo. Len ťa chcem upokojiť...ten zápal a kŕčové žily nemáš z toho že si nosila ťažké veci, takže sa ti nič nevypomstilo. Ale tie palmove listy si ako prevenciu nechaj😅

suzy2508
autor
3. aug 2022

@martul áno, to mi je jasné, ale ovievanie palmovým listom si nechám ako doplnkovú neliekovú formu 😂😂🤟