icon

Problém mojej tehotnej známej

romcix213
12. aug 2021

Ahojte žienky,ja viem že je neskoro ale potrebujem jednu obrovskú pomoc,viem o jednej žene má skoro 20. Pekne po poriadku....Ide o to že je tehotná,na ulici a má frajera ktorý ju mláti,odkedy sa vrátil z basy, tá žena nechce to dieťa a nebola na žiadnej kontrole ani na ničom,nechce ísť do nemocnice ani nikam ....mne je to hrozne ľúto ale ľudia ktorí ju poznajú lepšie ju prehovárali,brali ju nasilu aspoň k lekárovi nech zistí či ti dieťatko ešte žije vôbec,ona nič proste nechce,je na tom psychicky hrozne zle a nevieme čo robiť.....v nemocnici povedali jednému jej známemu že pokiaľ nebola na kontrole a žije na ulici tak ju neodradia,o ňu mi ani tak nejde ale neskutočne mi je toho dieťaťa ľúto lebo má o 5 dní rodiť. Ja viem že veľa žien mi tu napíše že nemala rozťahovať nohy a podobne ale o to mi teraz naozaj nejde, všetci jej dohováraju ale nedá si vôbec povedať.... chorá žena,decko ešte 🙁🙁 snažíme sa najprv dostať toho jej priateľa či čo to je pre ňu vlastne dostať od nej čo najďalej ale čo najviac ánonymne,lebo vie byť agresívny a nechceme od neho nikto dostať cez držku,osobne ju nepoznám ale viem že existuje a ona ma aj nezaujíma ide mi to bábätko,ktoré je odsúdené na to skončiť po narodení ešte krvavé niekde pohodené.... píšem to sem lebo už si s tým nevieme rady a ani polícia ani nikto nijak nekoná. Prosím poraďte aspoň trochu 🤏🤏😭😭

dominikac321
12. aug 2021

prv je to tvoja znama, potom ju osobne nepoznas..nehas co ta nepali, netyka sa ta to...

liljana
12. aug 2021

Socialka?

pribinak
12. aug 2021

@romcix213 trochu si sa v tom príbehu zamotala, raz známa, potom ju nepoznáš, ale vieš dosť detailov

Aj keď žije na ulici, je bezdomovkyna, tak ju odrodia, normálne službukonajúci lekár bude viest pôrod. V hociktorej nemocnici. Aj bez tehotenskej knižky.
Či si myslíš, že ju pošlú rodiť niekam na Mars?

romcix213
autor
12. aug 2021

@dominikac321 áno ospravedlňujem sa,je to kamarátka mojej švagrinej,ale nechcela som tu nič prezrádzať,viem že ma dotoho nič nie je ale trápi ma to kvôli švagrinej ktorá to rieši nakoľko sú si blízke
@liljana chceli jej pomôcť ale nedá si vôbec povedať
@pribinak bohužiaľ radšej by som nevedela, nepoznám ju osobne ale poznať ju sama ju za vlasy odveziem do nemocnice a potom nech sa ide liečiť..... Ďakujem aspoň toto pomohlo

ewelinka21
12. aug 2021

@romcix213 ahoj bohuzial neviem ti poradit, ale co som sem tam postrehla... su rozne poradne typu alexis pre mamicky, ktore nechcu dieta, alebo napr. dusevne zdravie... tam su rozni odbornici linka funguje 24/7 najlepsie je im zavolat, podrobne vysvetlit aka je situacia a ake su moznosti riesenia...

petamich
12. aug 2021

rodit moze v ktorekolvek nemocnici okrem sukromnych porodnic, porod ako taky je klasifikovany ako poskytnutie neodkladnej zdravotnej starostlivosti

a ostatne veci zial sa ta jednak netykaju a jednak s nimi asi nevies nic robit, ked tak nech svagrina kontaktuje prislusne urady

jajka71
12. aug 2021

Kým človek nechce aby sa mu pomohlo tak veľa nezmozw nik, lebo pokiaľ nebola zbavená práv tak ich má a nesie za ne zodpovednosť, viem o tom svoje pôsobila som v teréne a toľko krát som chcela konať, kontaktovala úrady, organizácie, všetko dohodla s ti, o ktorých išlo neurobili to, čo bolo dohodnuté, aby sa ich problém vyriešil a niekedy to dopadlo príšerne....
Pôrod bude klasifikované sko neodkladna zdravotná starostlivosť pokiaľ k nemu dôjde v nemocnici, pripadne si zavolá sanitku/niekto jej zavolá sanitku. Horšie ak k nemu dôjde bez pomoci zdravotníkov, lebo to obnasa rôzna rizika. Ani to co bude s dieťaťom neovplyvníte. Sú ženy, ktoré deti ani len vidieť po pôrode nechcú.... Ako sa k nej správa partner bez ohľadu na graviditu sa dá riešiť ak to chce riešiť trestným oznamenim a potom sa koná, dokazuje, svedčí.... A to mnohé nechcú, boja sa alebo nastupuje syndróm pri ktorom sú priam závislé na druhovi, aj keď im ubližuje.... Otázne je, či sa do toho chce púšťať vaša príbuzná, lebo pokiaľ tie veci nevie dokázať je to tvrdenie proti tvrdeniu a je tu otázka ci by nastávajúca mamička svedčila proti druhovi. Sú občianske združenia ako alexis, ktoré pomáhajú sle vždy je to o tom, či ta o ktorú ide pomoc prijme a podnikne kroky, odhodlá sa konať. Lebo ak nie. Tak tam veľa možností niet.

buberova
13. aug 2021

Ako viete presný termín že o 5 dní má rodiť keď nechodí k lekárovi? Kto jej to takto presne povedal?

anjelicek26
13. aug 2021

Rodit ju odrodia, dietatko moze dat hned na adopciu. V tejto situacii je to idealne riesenie. Moze ist aj do krizoveho centra pre matky s detmi, moze tam ostat aj dlho, pomozu jej dat ziadost o socialny byt, postavit sa na nohy, aj s vybavickou pre babo...ale musi chciet, nesmie drogovat, pit a musi sa odstrihnut od ex a to niektore nechcu/nezvladaju.

mamamasama
13. aug 2021

@pribinak sublasim... a ked nebola nikdy u lekara ako vie s istotou,ze o 5 dni bude rodit?

jaskolka
13. aug 2021

Dosť popletený opis, najprv známa, potom neznáma, známa niekoho iného nič o nej nevieš aké vieš ze ide o 5 dní rodiť. Odrodit ju musia, dieťa môže tam nechať na adopciu, zrieknuť sa ho a ona si môže ísť kam len chce aj znovu na ulicu nechať sa mlátiť tým grazlom a kľudne otehotnieť znovu... Ako reálne teraz, tam by som aj okamžite po pôrode dieťa dala odobrať, ju sterilizovat, ale ktovie, či by nezačali saliet aktivisti, že boli porušené jej prava. Keď si ona dokafre život, tak jej vec nech si žije na ulici aj nech sa dá umlátiť k smrti tým chlapom.Ak odmieta všetku pomoc, jej hlúposť a jej rozhodnutie

Nasilu nezachránis nikoho...

romcix213
autor
13. aug 2021

@jaskolka
@mamamasama
@buberova ..... keď otehotnela, bola u lekára s tým že jej to potvrdili v ktorom je týždni a podľa toho sa orientujú

Viem že sa ma to netýka a nasilu nemôžem nič ale je mi to ľúto že jej je úplne jedno že pod srdcom má bábätko a ona nechce ani len peniaze na jedlo....☹️musím vyskúšať tie centra a niečo vymyslieť,viem že ma dotoho nič nie je ale nikdy som sa nebála toho keď som chcela pomôcť....

jaskolka
13. aug 2021

@romcix213. Aj keby si jej dala x centier, myslíš, že ju nasilu tam odvlecu, priviazu a začnú prevychovavat? Jedine jej po pôrode odobrať dieťa,to by malo byt automaticky aj bez jej súhlasu, keďže nemá podmienky na jeho výchovu.
Ak ona odmieta pomoc, nuž bohužiaľ úprimnu sústrasť a nech teda si žije, ako si zvolila.

lenuska9999
13. aug 2021

@romcix213 pozri ci vo vašom okolí nie je náhodou centrum pre týrané ženy

cuculiatko88
13. aug 2021

Ak to je kamaratka tvojej svagrinej tak by ju posluchla ak su teda kamosky,ja verim ze dostane rozum a porodi to dietatko a da mu sancu na zivot u niekoho ineho...lepsie ako ist sediet za vrazdu dietata....kedze ona ho nechce a starat sa zrejme ani neplanuje

romcix213
autor
13. aug 2021

@cuculiatko88 nie, neplánuje a aj tak som z toho prekvapená lebo švagriná mi vravela že keď sa na začiatku rozhodla pre interupciu,bol tam s ňou kamarát a ona si to nakoniec tesne predtým rozmyslela a ďakovala mu že ju odhovoril od takej chyby.....a teraz už asi tri mesiace toto a teraz už posledné dva týždne úplne zle lebo jej partner ju bije, nechce jej dovoliť od neho odísť a švagrinej alebo hocikomu prísť aspoň za ňou.... rodičov nemá pretože už nežijú a ona je akoby závislá od neho, vôbec to nechápem lebo keď bol ešte v base chcela ho udať aby aspoň platil že by si ho nechala a tak a teraz nechce nič