icon

Problematický prvý skríning po umelom oplodnení

anonym2222
Dnes o 06:57

Ahojte. Mamicky po ivf. Vcera sme mali provotrimestralny skrining u grochala krv vysla u mojej dr dobre. Ale to sono, robil mi ho na 5x male sa nechcelo ukazat ani za ten svet. Buchal ma po bruchu stlačal, dokonca aj zo spodu skušal tym že mam večsie brusko viac tuku tak mozno aj preto nebolo dobre vidiet. Ale k veci sijove prejasnenie meral asi 3 krat vramci moznosti hej jak sa otacalo raz taka bola hodnota potom ina a nakoniec 2,90. A potom hladal nosovu kosicku a ze je ale je mansia neviem presne priemer.. Aj ked plod meral raz zodpovedal tyzdnu raz bol vecsi raz menši proste nedalo sa skusali sme všetko...a tym padom ze takto to vyslo tak do papierov napisal 1:22 DS ..ale povedal ze to nic znamenat nemusi ze vecsinou je to ok..hrozne sa bojím fakt objednala som sa na trisomy.....a ked som sa ho pytala co znamena ze kosticka je mensia tak ze nic ..ja fakt neviem som zufala 😏😢 vsetky ostatne parametre boli ukazkove. Ďakujeeeem hladam asi len povzbudenie.

anonym_19daec
Dnes o 07:09

Hlavne kľud.pokial máš ozaj viac tuku,tak to nemusel dobre vidieť,ja som tiež s tým mala problém

anonym_c6e202
Dnes o 07:12

Ja som v juli mala 1:20 ale z krvi, screening dopadol bez problemov. Ale mne priamo s velkym screeningom robili krv a potom to nejak spolu vyhodnotili. Ale ked zle videl mozno len zle zmeral, dopredu by som sa nestresovala u nas Trisomy DS vylucili. Teraz v 2.triemstri morofologicke uplne v poriadku.

anonym2222
autor
Dnes o 07:13
@anonym_c6e202

Ja som v juli mala 1:20 ale z krvi, screening dopadol bez problemov. Ale mne priamo s velkym screeningom robili krv a potom to nejak spolu vyhodnotili. Ale ked zle videl mozno len zle zmeral, dopredu by som sa nestresovala u nas Trisomy DS vylucili. Teraz v 2.triemstri morofologicke uplne v poriadku.

@anonym_c6e202 no mne krv zobrali vysledky ok z krvi isla som s tym k nemu on zhodnotil sono a vyšlo toto...a napisal hypoplazia nosovych kosti a k tomu zle echogenne zobrazenie

anonym_0e9387
Dnes o 07:17

pockaj na druhy screening, trisomy testy by som neplatila len ti povedia aky podiel zien v tvojom veku s tvojimy " problemami" zistenymi s krvy porodi postihnute dietatko. ukludni sa , viem ze je to tazke ale je to to najlepsie co pre dietatko mozes urobit

reela
Dnes o 07:18
@anonym2222

@anonym_c6e202 no mne krv zobrali vysledky ok z krvi isla som s tym k nemu on zhodnotil sono a vyšlo toto...a napisal hypoplazia nosovych kosti a k tomu zle echogenne zobrazenie

@anonym2222 tak ale to ti brali len obycajny tripple test, nie? Este sa robi geneticky trisomy, ale za ten si musis zaplatit. Ten je presnejsi.

anonym2222
autor
Dnes o 07:18

My sme tam boli od 10 do 15...poslal ma chodit skakat behat male stale bolo otocene chrbtom, fakt dost premna neprijemne vystrenie aj on uz potom mal ako keby mervy nic nehovoril bolelo ma to..
A to nesom citlivka odber vajicok som mala bez narkozy a bolo oveeela prinemnejsie ako toto včera..a na zaver mi povedal ze si z toho nemam nic robit ze to je male a uvidi sa potom ze len mi to pokazilo skrining...😢

anonym2222
autor
Dnes o 07:19
@reela

@anonym2222 tak ale to ti brali len obycajny tripple test, nie? Este sa robi geneticky trisomy, ale za ten si musis zaplatit. Ten je presnejsi.

@reela ja som este len v 13tt to nebol triplle to bol ten co sa u gynekologa berie krv statistika a potom sa nahodi do pocitaca pri sone

anonym2222
autor
Dnes o 07:20

Tie trisomy alebo nifty povedali aj v centre su presnejie ako napr triplle testy

sisa_s
Dnes o 07:20
@anonym_0e9387

pockaj na druhy screening, trisomy testy by som neplatila len ti povedia aky podiel zien v tvojom veku s tvojimy " problemami" zistenymi s krvy porodi postihnute dietatko. ukludni sa , viem ze je to tazke ale je to to najlepsie co pre dietatko mozes urobit

@anonym_0e9387 trizomy je presne geneticke vysetrenie z krvi, mylis si to s tripple, kde sa odhaduje riziko

kiki68
Dnes o 07:23

Objednaj si nifty alebo trisomy a mas pokoj na prakticky 100%. Tam to bud najdu/ nenajdu v tej DNA. Ked mas zle otocene to babo, tak to je jasne, ze tam nic nevidel tak, ze by to mohlo byt smerodajne. Mojmu dietatu napr nikdy nevyslo krasne 3D. One ruky pred tvarou vzdy a 20 min sme tam sachovali. Bol tak syn a gyn chcel velmi ukazat tvaricku sestricky v brusku. My sme si dali u deti nifty a nelutujem. Najlepsich 600 eur pre klud vedomia a duse.

anonym2222
autor
Dnes o 07:24
@kiki68

Objednaj si nifty alebo trisomy a mas pokoj na prakticky 100%. Tam to bud najdu/ nenajdu v tej DNA. Ked mas zle otocene to babo, tak to je jasne, ze tam nic nevidel tak, ze by to mohlo byt smerodajne. Mojmu dietatu napr nikdy nevyslo krasne 3D. One ruky pred tvarou vzdy a 20 min sme tam sachovali. Bol tak syn a gyn chcel velmi ukazat tvaricku sestricky v brusku. My sme si dali u deti nifty a nelutujem. Najlepsich 600 eur pre klud vedomia a duse.

@kiki68 no uz ked sa vcera otocilo nejak z boku tak to prehodil do 3 zobrazenia a kym to on nahodil to male si obe ruky dalo pred tvar a totalne ako hmla čize nemame ani fotku 🤷🏻

anonym_78c393
Dnes o 07:27

Toto co pises je len pravdepodobnost.
Faktom je, ze ak mas plus kila respektive obezitu, velmi velmi tazko sa niektore veci meraju a posudzuju, najma v prvych tyzdnoch, kedze dieta je este malicke a navyse ak je proste zle pootocene a "nespoluoracuje". Bez ohladu na to, ako dobry doktor Ti to vysetruje a ako dobre ma USG. Jednoducho cez vrstvu tuku to fakt velmi zle vidiet. Uz len cakat do dalsej kontroly. Drz sa.

anonym_0e9387
Dnes o 07:27
@sisa_s

@anonym_0e9387 trizomy je presne geneticke vysetrenie z krvi, mylis si to s tripple, kde sa odhaduje riziko

@sisa_s nie su presne! nemyslim si to presny je jedine odber plodovej vody

thereisabear
Dnes o 07:30

Daj si spraviť nifty /trisomy a počkaj na výsledok. Ten bude jasný. Zatiaľ kľud.

sisa_s
Dnes o 07:36
@anonym_0e9387

@sisa_s nie su presne! nemyslim si to presny je jedine odber plodovej vody

@anonym_0e9387 to uz chytas za slovicka, opravila som ta len, lebo si tvrdila, ze vysledok trizomy je "podiel zien v tvojom veku s tvojimy " problemami" zistenymi s krvy porodi postihnute dietatko", co nie je pravda

michaelam2
Dnes o 07:51
@anonym_0e9387

@anonym_0e9387 nemas pravdu, hovoris o niecom uplne inom. Trisomy testy su geneticke testy so spolahlivostou cez 99%. To co pises ty je uplne iny test.

anonym2222
autor
Dnes o 07:53

Ďakujem vam 😏♥️snad to dobre dopadne

hederamonstera
Dnes o 07:56

1:22 je 4,5% sanca, ze nieco je mimo tabuliek. Neboj sa, drz sa

kiki68
Dnes o 08:01
@anonym2222

@kiki68 no uz ked sa vcera otocilo nejak z boku tak to prehodil do 3 zobrazenia a kym to on nahodil to male si obe ruky dalo pred tvar a totalne ako hmla čize nemame ani fotku 🤷🏻

@anonym2222 my sme hned v 10/11tt dali nifty a mali sme pokoj. Ja som presne nechcela tie strachy,nakolko vek a dalsie faktory tam naskakali. Ale deti su obe uplne ok.

anonym2222
autor
Dnes o 08:09
@hederamonstera

1:22 je 4,5% sanca, ze nieco je mimo tabuliek. Neboj sa, drz sa

@hederamonstera hej viem ale to je obrovsky stres, konecne po tolkych rokoch sme absolvovali ivf a hned prvy vklad vysiel a potom toto to je zly sen

anonym2222
autor
Dnes o 08:52
@kiki68

@anonym2222 my sme hned v 10/11tt dali nifty a mali sme pokoj. Ja som presne nechcela tie strachy,nakolko vek a dalsie faktory tam naskakali. Ale deti su obe uplne ok.

@kiki68 mne hovoril že som mladá nemam ešte ani 30 😏takze to bude fajn uvidime no

anonym_8a371c
Dnes o 08:53

iného odborníka ? keď si písala že znervoznel.

anonym2222
autor
Dnes o 08:55
@anonym_8a371c

iného odborníka ? keď si písala že znervoznel.

@anonym_8a371c aj to som rozmyslala, lebo moj muz skoro zo stolicky vyskocil ked videl ako ma biju do brucha ja viem robia to aby sa otocilo a tu sondu jak domna strčil no hrozne, ja to rozumiem ze bolo komplikované ze chcel co najlepsie pozriet ale neviem no, zajtra idem ma krv na trisomy a uvidime

helenbozka
Dnes o 09:29

@anonym2222 môj prvý skríning mal podobné hodnoty.
Bola som hotová (mám už svoj vek).
Išla som na trisomy test a všetko ok 🙏🏼🥳🙂
A teraz mám doma malú vrtuľu, veselú a nezbednú 😁😁😁

anonym2222
autor
Dnes o 10:02
@helenbozka

@anonym2222 môj prvý skríning mal podobné hodnoty.
Bola som hotová (mám už svoj vek).
Išla som na trisomy test a všetko ok 🙏🏼🥳🙂
A teraz mám doma malú vrtuľu, veselú a nezbednú 😁😁😁

@helenbozka tak to je super a ako dlho sa čaka na vysledok trismoy?

drianaa
Dnes o 10:05

Ja som mala veľmi dobré tripple testy, ale na tom prvom veľkom dome nevedela naša pani doktorka ani za svet nájsť nosovú kostičku. Chodila som hore dolu po všetkých poschodiach budovy, nič, malý sa aj vrtel ale nenašla ju. Poslala ma k inému lekárovi s lepšími skúsenosťami a ultrazvukom, ja samozrejme stres, o 2 dni ju našiel hneď, a že vraj by ju našla určite aj moja lekárka, proste malý nespolupracoval. Mala som tak možno 5-6 kíl nadváhy, ale nič hrozné. Na druhom sone sme boli u grochala, všetko bolo v poriadku ale tiež malý sa neukazoval, boli sme na káve, koláči, prechádzke, takže tiež to sono dokončoval na niekoľkokrát. Za to pipík videla moja pani doktorka hneď v 12tom týždni, u grochala tiež položil sondu a ako prvé bolo vidieť penis 😁 celé tehotenstvo napríklad nemám fotku tváričky, čo vôbec tvár nebolo vedieť zachytiť. To len toľko k tomu, že to sono v tomto týždni nemusí byť smerodajné. Ale ak máš byť kvôli tomu mesiace v strese, zaplatila by som si nifty testy

kiki68
Dnes o 10:49
@anonym2222

@helenbozka tak to je super a ako dlho sa čaka na vysledok trismoy?

@anonym2222 asi 5-10 dni max, ale kopec ludi to ma do max 4-5 dni

anonym2222
autor
Dnes o 10:56
@drianaa

Ja som mala veľmi dobré tripple testy, ale na tom prvom veľkom dome nevedela naša pani doktorka ani za svet nájsť nosovú kostičku. Chodila som hore dolu po všetkých poschodiach budovy, nič, malý sa aj vrtel ale nenašla ju. Poslala ma k inému lekárovi s lepšími skúsenosťami a ultrazvukom, ja samozrejme stres, o 2 dni ju našiel hneď, a že vraj by ju našla určite aj moja lekárka, proste malý nespolupracoval. Mala som tak možno 5-6 kíl nadváhy, ale nič hrozné. Na druhom sone sme boli u grochala, všetko bolo v poriadku ale tiež malý sa neukazoval, boli sme na káve, koláči, prechádzke, takže tiež to sono dokončoval na niekoľkokrát. Za to pipík videla moja pani doktorka hneď v 12tom týždni, u grochala tiež položil sondu a ako prvé bolo vidieť penis 😁 celé tehotenstvo napríklad nemám fotku tváričky, čo vôbec tvár nebolo vedieť zachytiť. To len toľko k tomu, že to sono v tomto týždni nemusí byť smerodajné. Ale ak máš byť kvôli tomu mesiace v strese, zaplatila by som si nifty testy

@drianaa nam pohlavie vcera ani nehrozilo 4 krat robil sono a bolo otcene chrbatikom a ani za ten svet az potom na 5x už použil silu a vtedy kus sa pomrvilo ale tak neviem no 🙈

anonym2222
autor
Dnes o 10:58
@drianaa

@drianaa a pytala som sa na pohlavie ci nahodou tak mi povedal ze to je male ze to je skoro 😏🙈cela som nejak bola sklamana z toho tam