Reakcia doktora na priberanie v tehotenstve
Ahojte, chcela by som počuť názor iných ľudí na správanie môjho doktora. Otehotnela som z nadváhou cca 7 kg bola som v procese chudnutia tehotenstvo som začala teda na váhe 78,6 kg. Na začiatku prišli veľké nevoľnosti a nechutenstvo a schudla som na 75kg postupne ako nevoľnosti ustúpili som sa však znovu dostala na pôvodnú váhu 78kg. Od prvej poradne však mal doktor poznámky..stále vraví, že môj strop musí byť 86kg q viac pribrať nemôžem, že každé kg navyše je strašné nebezpečné a odvtedy sa to stále opakuje na každej poradni rieši minimálne 10 minút váhu a hlavne nemám zabudnúť kde mám svoj váhový strop a toto stále dookola. Padli aj poznámky, ktoré mi boli veľmi nepríjemné hneď na prvej poradni skonštatoval, že mám typ postavy ktorý má tendenciu pribrať najviac a dnes tiež, keď znovu riešil váhu povedal niečo v zmysle do bokov a do zadku sa zmestí veľa a hlavne pri vašom type postavy. Aby ste si nemysleli, že ja to beriem tak že som tehotná môžem priberať koľko chcem..vôbec nie samozrejme budem rada keď priberiem čo najmenej ale strašné ma to od neho stresuje. Neprejedam sa ani nejem nejako extra veľa sladké, ja si myslím, že mám stravu ako aj pred tehotenstvom len som vyradila pár veci z ktorých mi bolo zle. Aktuálne som 21tt a mám 81,5kg strašné ma znovu dnes vystresoval na poradni, keď povedal že už mi zostáva len 4,5kg na pribratie. Chcem sa preto spýtať vás ako ste to mali? Ako vaši doktori reagovali na priberanie v tehotenstve? Ja sa už az bojím dať si niečo vyprážané alebo kalorické aby som sa zmestila do toho stropu.
@barborachors praveze dnesne deti maju sebavedomia na rozdavanie. Tiez nie je normalne, ked sa tucny clovek povazuje za standard. Obezita je rizikovy faktor na vsetko. Lekar aby sa bal uz cokolvek povedat, aby neranil niekoho ego.
Autorka: Lekar to nemysli zle a mozno vidi, ze aj napriek tomu, ze ti to opakuje, nema to efekt a odozvu. Apropo, nemala pred otehotnenim nadvahu iba 7 kil. Ja mam pri tvojej vyske 54kil.
@stanulienkat pribrala som zatiaľ 3kg akože aby to malo efekt a odozvu nemala som pribrať nič?
Jasne, ze mala. Mohol ti to aj taktnejsie povedat. Len ja zo skusenosti viem ako na to ludia kaslu a maju milion vyhovoriek s tvrdeniami, ze nic nejedia...🙄
@miriam11 nic nejedia..
@stanulienkat ja chápem že to nefunguje tak, že teraz môžem priberať koľko chcem a ja sama nechcem veľa pribrať ale aby to každu poradňu riešil 10 minút a mal všelijaké komentáre a poznámky...je mi to nepríjemne
Ano,mohol by byt jemnejsi.
@miriam11 ved aj ja som jedla vsetko. Len zavisi kolko toho zjes, aky mas pohyb, zlozenie stravy.
Ja vám poviem ženy, že keď som rodila, mala som cez 100 kíl.. a moj doktor, ktorý bol podľa nálady niekedy dosť arogantný, tak mi povedal, že na to vôbec nevyzeram 😁😁 tak aspoň tak ma potešil… 😂😂 nikdy váhu neriešil.. zapísal a hotovo.. je to veľmi individuálne… tak ako niekto cely život drží diéty, cvičí a nemôže poriadne schudnúť, tak niekto sa prejedá hocičím a nepreberie ani deko… asi by si mu mala na to niečo povedat.. 🤔 nemusíš hneď drzo, ale proste ze ti to nie je príjemne a ze aj keď vieš o svojej váhe, nevieš to ovplyvniť a ze teraz nie je čas na chudnutie.. najdôležitejšie je zdravie bábätka
@miriam11 nemusíš tomu rozumieť.. každá žena je iná.. za to, že ty si to mala tak dobre, neznamená, že to tak ma každá.. nikde nie je napísané, ze po pôrode to tak ostane.. jasne, ze sa ťažšie dáva dole 30 kíl ako 9, ale to už je na každej žene..
ja som nepribrala skoro nič, kým som chodila do roboty.. potom som kvôli silným bolestiam ostala na pn, nemohla som sa ani hýbať a po 5 min chodze som myslela ze umriem a cely deň som potom prerevala v posteli, takze tie kg sa potom nazbierali..
takze neposudzuj, keď nevieš kto ma aké tehotenstvo.. bud rada, ze ty si to zvládla tak dobre
Takto žienky, len k tomu, že obezita u rodičky je len estetika a problém, že potom kilá nejdú dole… Nie je to pravda, obezita je priamy rizikový faktor nepostupujúceho pôrodu a život ohrozujúceho peripôrodného krvácania. Nehovoriac o tehotenskej, cukrovke, zvýšenom tlaku a preeklampsii… Čiže zase pribrať 30 kg a tváriť sa, že to so sebou nenesie vôbec žiadne riziká je veľmi ľahkovážne.
Ale to nie je prípad @autorka . Ty si ok, tak žiadny stres, váhu si samozrejme kontroluj ale zdravo, s mierou. Držím palce.
chapem, ze niekedy je to proste zatazko, lebo zena ma pocit, ze pribera aj zo vzduchu. no je pravda, ze s prilisnym priberanim moze prist kopec problemov, no aj to stazenie si tych kil by malo byt tak nejak s mierou
Prosím ťa už nerieš ani doktora ani mamky z MK ktoré si v každej diskusii radi "kopnú" . Poznám kočku čo pribrala 30 kíl, dnes je štíhla ako prútik a má krásnu zdravú dcéru. Teš sa na bábätko a váhu a stravu rieš jedine ak by si mala zlé pečeňové testy, vysoký tlak alebo potravinové alergie. Môžno budeš mať dieťa ktoré spí len v rýchlo sa pohybujucom kočíku a schudneš ani nevieš ako 😊
Vsetko sa da podať rozne. Hocijaký názor. Nehovorím, ze tahat medové motúzy popod nos. Ale tak zasa nestresovat zbytocne. Ja mam zasa opacny problem. Cely zivot som chuda. Zvykla som vazit tak 53kg, výška 168cm. Aktívne som sportovala. 1.tehu mi bolo zle, schudla som na 51, rodila som so 60kg v 38tt a dcéra mala 3,2kg zdrava. Aj brucho male. Po porode som schudla a nedalo sa to nabrať, mala som 50kg. Som opat tehotna, zac.27tt a mam 55,5kg. Zle mi nebolo, jem dostatocne. Az mi je praveze castejsie tazko. Prvy trimester som vkuse jedla, jedno za druhym, inak by mi bolo zle. Babo pribera podla tabuliek. Aj napriek tomu mi sestricka hundre, ze ci nejem vobec, ze som strasne chuda a ci dostatocne vyzivujem dieta 🙄. Toto chce kazda matka pocut. Nestačí povedat, ze som cely zivot taka, genetika a mam taky metabolizmus. Ja poznam teda opacnu stranu a ani tieto komentare mi dobre nerobia. Cely zivot som chuda, moja mamina bola rovnaka. Jem viac ako manžel dokonca 😅 a ked toto počujem, ide ma 🤯.
@stanulienkat len tak pre srandu som zadala do BMI kalkulačky váhu 54 kíl a výšku 172cm. A hádaj čo vyšlo? Podvaha!
@luci_dar fuha tak to ti tiež nezávidím. Prajem veľa zdravia
Ja som druhe tehotenstvo zacinala na vahe 70 kg (170cm) a koncila na 93kg. Riadne som sa vyzrala a najhorsie, ze som si to ani neuzila a cely cas som sa obmedzovala a tie kila sa na mna lepili. 9m po porode uz som vsak mala menej ako 70kg takze asi tak. Nikto mi nepovedal ani pol slova 🤷🏼♀️
Ja mam 163cm a rodila som so 74kg, moja vaha tetaz je 51,5kg . Ako ja som sa nalievala vodou, za 4 mes boli kila prec. Tak neviem co by u mna robil

Takuto šikanu by som nezniesla. V škole by mali vyučovať deti zdravému sebavedomiu a asertivite, lebo toto je cez. Aby jedna zena sa nevedela ubrániť takymto útokom a sikane. Ja by som mu napislala mail, ze tam okamzite koncim a nech sa vozí po niekom inom...A kartu by som si dala k nejakej normalnej babe, lekarke ktorá ma slušne bude upozorňovať na prípadné chyby apod. Dnes sa slušnosť nenosí, ale môžme si za to sami, lebo drzime huby a nebránime sa, ked treba.